Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglių meilė

QUOTE(Abo @ 2010 08 05, 10:19)
O aš manau, kad kuoanksčiau apie tai sužinos, tuo mažiau bus įdomu jau pradėjus bręsti  g.gif  Pvz pasakoji pypliukei ir ji tiesiog žino, bet jai kol kas net neįdomu.

Pagal psichologus reikia atsakyti į vaikų klausimus, jei jie tuo domisi, o ne kimšti žinias, kurios juos skatins pasidomėti plačiau ir panaudoti praktiškai.

Pagaliau kas paneigs galimybę, kad tas ankstyvasis seksualinis ugdymas, kuris pirmiausiai pasireiškia saugaus sekso (o tai pirmiausiai apsisaugojimo priemonės, kurias reikia pirkti bigsmile.gif ) pamokomis tėra verslas pinigus daryti??? bigsmile.gif Apšvieičia - sužinai - nusiperki, nes "o kas, jeigu ką" - panaudoji - reikia dar - reikia dar - liga neprašyta - pinigai gydymuisi - reikia dar - reikia dar - problemos su vaisingumu - daaaaaaaug pinigų gydymuisi.... cool.gif

Pagalvojat kokia tai pramonė? Imkim kad ir tuos 4 metus iki 18 metų. Gerai apšviestieji naudoja dvigubą kontracepciją, nes žūt būt apsaugos jiems reikia. Ne taip kaip suaugusiems - yra vaikas, bus ir duonos...

O kur dar seksualizuota grožio, pramogų pramonė? Viskas tiesiog labai banalu - pinigai...

Gal jau geriau pakalbėkim apie meilę...
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 08 05, 09:18)
Oi, Redos, nu tik nereikia...

Lytiniai santykiai turi būti meilės pasekmė, o ne priežastis! Todėl ir kalbu, kad pirmiausia reikia paaugliams kalbėti apie tyrus jausmus, ypač savigarbą. Ir tai liečia abi lytis, ne tik mergaites.

Savo paaugliukui esu sakiusi, kad čia kaip USB raktas, galvok kur panaudoji ir kokią info į jį įsikeli.  cool.gif

Tai čia kas be ko. Bet tam paaugliui ir yra meilė. Ir tada atsiranda pasekmė. Čia mes ale "senos bobos" galim įvertinti, kad "kokia ten meilė", bet jam tuo metu tai yra pati didžiausia, tyriausia ir labai vertinga.

Ir jeigu tas Jūsų paaugliukas panaudotų tą USB raktą Jūsų manymu netinkamu metu (amžius), tai ką tada? Apsimetam, kad nieko neįvyko. Pastaugiam ir viską uždraudžiam, tipo vsio, padariau tvarką ir daugiau jau jis niekada iki pilnametystės to nedarys, nes aš jam taip liepiau. Ar tikrai tokie metodai veikia?

Kalbėti ir daug reikia iki to laiko. Visų pirma formuoti sveiką požiūri, bet ir neišgasdinus, kad "seksas" kažkoks purvinas reikalas ir vaikų darymo priemonė (nu jau tas "pradrožtos" labai užstrigo). Bet jeigu jau tai įvyko, ką tada?
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2010 08 05, 09:30)
Pagal psichologus reikia atsakyti į vaikų klausimus, jei jie tuo domisi, o ne kimšti žinias, kurios juos skatins pasidomėti plačiau ir panaudoti praktiškai.

Taip, sutinku ir labai. Tik dar reikia nepamiršti, kad turi sukurti sąlygas vaikui paklausti/pasisakyti. Jeigu vaikas žinos, kad mama gali tik į kuprą pasiūlyti, tada sės prie visagalio interneto. O jau ką atsirinks, tą.

Vat aš apie ką kalbu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Redos: 05 rugpjūčio 2010 - 09:33
Redos, negalima vaiko žlugdyti absoliučiai nesuteikiant laisvės, bet laisvė - tai ne anarchija. Buvau ta paauglė, dėl kurios mama kryžium krito - man 15, vaikinui 19. Aišku, savo akimis dabar žvelgiant , pavojinga tokia draugystė. Bet... Kaip merginai man buvo išugdyta aukšta savivertė. Žinojau, kad aš esu aš ir aš esu ne bet kam! rolleyes.gif Kad atstumą reguliuoju aš ir jei jam reikia iš manęs tik "to" staltiese kelelis, skuduru nebūsiu! Aišku sutirpusi buvau, bet mano principai vis tiek aukščiau visko biggrin.gif Ištekėjau labai jauna ir pirmojo 18 susilaukėm. Bet kažkaip pagarba tarp mūsų yra aukščiau visko. Apie tai reiktų kalbėt.
Papildyta:
QUOTE(Redos @ 2010 08 05, 10:38)

Taip, sutinku ir labai. Tik dar reikia nepamiršti, kad turi sukurti sąlygas vaikui paklausti/pasisakyti. Jeigu vaikas žinos, kad mama gali tik į kuprą pasiūlyti, tada sės prie visagalio interneto. O jau ką atsirinks, tą.

Vat aš apie ką kalbu.

drinks_cheers.gif Pakalbėti, bet į tarpus paaiškinti, kad jis vienintelis ir nepakartojamas, kad negalima savęs barstyti, kad reikia išlaukti ir įsitikinti, o įsistikinus suprasti, kad tas tikrasis niekur nepabėgs, jei tai meilė biggrin.gif

Nu čia maždaug kaip dantys - galima jų neprižiūrėti ir penkiolikos ištraukti, ale kaip su tuo gyventi dar kokius 85 metus?
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 08 05, 09:42)
Redos, negalima vaiko žlugdyti absoliučiai nesuteikiant laisvės, bet laisvė - tai ne anarchija. Buvau ta paauglė, dėl kurios mama kryžium krito - man 15, vaikinui 19. Aišku, savo akimis dabar žvelgiant , pavojinga tokia draugystė. Bet... Kaip merginai man buvo išugdyta aukšta savivertė. Žinojau, kad aš esu aš ir aš esu ne bet kam!  rolleyes.gif Kad atstumą reguliuoju aš ir jei jam reikia iš manęs tik "to" staltiese kelelis, skuduru nebūsiu! Aišku sutirpusi buvau, bet mano principai vis tiek aukščiau visko  biggrin.gif Ištekėjau labai jauna ir pirmojo 18 susilaukėm. Bet kažkaip pagarba tarp mūsų yra aukščiau visko. Apie tai reiktų kalbėt.

Aš savo vyrą sutikau 14 metų. Ir toks bendravimas, kuris išauga į šeimą, yra daugiau išimtis negu taisyklė. Apie savivertės kalimą į galvą - tai yra svarbiausias dalykas auginant paauglį. Ir nekalbu apie tai, kad palaikau visas paaugles, kurios rūko/geria/lytiškai santykiauja/varinėja po tūsus. Laisvė negali tapti anarchija, teisingai. Viskas, Agotuk, teisingai.

Bet aš iškėliau klausimą, į kurį niekas neatsakė. Ką daryti, jeigu tai jau atsitiko?
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2010 08 05, 10:49)

Bet aš iškėliau klausimą, į kurį niekas neatsakė. Ką daryti, jeigu tai jau atsitiko?

Permiegojo ir paliko ar permiegojo ir draugauja toliau?
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 08 05, 09:50)
Permiegojo ir paliko ar permiegojo ir draugauja toliau?

Draugauja toliau.

Imu Jolantos istoriją, nes čia tiek kategoriškumo išpūsto buvo, kad likau be žado.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Redos: 05 rugpjūčio 2010 - 09:53
QUOTE(Redos @ 2010 08 05, 10:51)
Draugauja toliau.

Imu Jolantos istoriją, nes čia tiek kategoriškumo išpūsto buvo, kad likau be žado.

Tai kad kaip supratau, jie nedraugauja. Tiesiog mergaitė pati kabinasi ir viską daro, kad vaikinui įtikt. O jei anas šiaip sau, tai ko nepaimt, jei siūlosi veltui cool.gif

Kelt mergaitės savigarbą! Ir kalbėt ne apie klimato atšilimą, bet apie jos ateitį, kaip ji tą įsivaizduoja biggrin.gif
Atsakyti
Kaip neturinti paaugliško sekso patirties paklausiu: o tokioje ankstyvoje paauglystėje merginai mylėtis išvis malonu? Ar tiesiog atlieki guminės lėlės funkciją?

Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 08 05, 09:55)
Tai kad kaip supratau, jie nedraugauja. Tiesiog mergaitė pati kabinasi ir viską daro, kad vaikinui įtikt. O jei anas šiaip sau, tai ko nepaimt, jei siūlosi veltui  cool.gif

Kelt mergaitės savigarbą! Ir kalbėt ne apie klimato atšilimą, bet apie jos ateitį, kaip ji tą įsivaizduoja  biggrin.gif

Va matai kaip gaunasi - vistiek viskas susiveda į kalbėt, kalbėt, kalbėt (ir dar melstis, kad kalbos ne tik ausis, bet ir protą pasiektų). Kalbant nepatapti priešu. Kalbėti, tai ne rėkti/klykti ir pan. Kalbant ieškoti rakto į širdį, protą, sielą. Kalbant nesusipriešinti ir nepastatyti sienos tarp savęs. Kai pagalvoji - čia net jau super visus gabumus įjungti turi. Toli gražu ne kiekvienam tai duota.

O čia tik girdėjau - uždrausti, neleisti, uždaryti, o košmaaaaaras, kaip tai įvyko, vajezau, vajezau.

Tiesa, visai gali būti, kad Jolanta ir kuria tas istorijas arba yra šios istorijos dalyvė (pati dukra). Bet ne čia esmė. Juk pripažinkim, kad tai dažnas įvykis - paauglė, pradėjusi lytinį gyvenimą. Ir kažkaip labai man stringa tas "vajeeeeezau kaip baisu". Gal čia ir yra tikroji problema - mes nemokam spręsti problemų. Mes mokam tik piktintis ir šaukti, o visa tai tik dar labiau gilina esamas problemas ir sukuria naujų.

Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2010 08 05, 10:59)
Kaip neturinti paaugliško sekso patirties paklausiu: o tokioje ankstyvoje paauglystėje merginai mylėtis išvis malonu? Ar tiesiog atlieki guminės lėlės funkciją?

Malonu yra bučiniai ir glamonės, fizinis artumas ir apkabinimas. Nenčinam mažiukus, o didesnius nustumiam šalin. O paaugliui, kuris šiaip jau jaučiasi vienišas kaip pirštas šiam pasaulyje, nors taip ir nėra, to labai trūksta. Trūksta paprasto mamos apkabinimo, prisilietimo. Negauna to namie, gauna kitur. O jau dėl paties akto, juk galima ir pakentėti biggrin.gif

Žiūrit teliką - apkabinkit lyg netyčia savo paaugliuką, kalkit bučkį į kaktą. Fizinis artumas juk taip pat labai svarbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2010 08 05, 09:38)
Tai čia kas be ko. Bet tam paaugliui ir yra meilė. Ir tada atsiranda pasekmė. Čia mes ale "senos bobos" galim įvertinti, kad "kokia ten meilė", bet jam tuo metu tai yra pati didžiausia, tyriausia ir labai vertinga.

painiojate meilę su seksu cool.gif
pasėkmės iš meilės - neatsiranda. na, nebent meilė ilgam. kas kita - seksas. Taip, esu šiuo pklausimu kategoriška.

ką daryti? kalbėti. žinoma ne nuo 7 apie apsisaugojimą. nuo 1 metų - apie tai, koks vaikas pats pats nuotabiausias. pats pats. Apie tai, kad jis gali pasirinkti. Apie tai, kad jo norai - svarbūs. Apie tai, kad ji pati gali pasirinkti, nebandydama įsiteikti kitam. nedaryti iš vaiko fyfos, kai jai 3 ar 5 metai (matau darželyje parengtas forografuotis penkiametes - dažytos lūpos, blakstienos). Skatinti draugauti ir draugystėje rasti daug bendravimo. Ieškoti priimtinų abiems pusėms vertybių. Ir, neįtikino manęs autorė apie mokyklos tarybą, vakarojimus su tėvais ir seksą tuo pat metu laugh.gif - užimtumas. didelis užimtumas.

Norit - tokį vidutinišką - mokytojos akimis - portretą merginos, kuri 14metė seksuoja?
tėvams neįdomi dukra. nesidomi - tarkim tėvai išsiskyrę, mama dirba norėdama išlaikyti - daug valandų. ne 40, ta prasme. mokslo rezultatai - silpnesni nei vidutiniai, didesnių interesų - jokių. arba - agresyvus sportas. ir - pastai galvojanti apie save. seksas - kaip hiperkompensacija.
žinoma - ne visos. bet tos, kurios "žinomos
viešai". nes tokio amžiaus panelių partneriams - lytiniai santykiai - kaip pergalė. ir pasigarsina labai greitai. kada ir su kuo...

Minerva - turiu patirties darbo su paauglėm - malonumas - 'mane vertina. į akis. už akių - vadina. necenzūriškai, bet kam tai svarbu"...
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 08 05, 10:36)
painiojate meilę su seksu cool.gif
pasėkmės iš meilės - neatsiranda. na, nebent meilė ilgam. kas kita - seksas. Taip, esu šiuo pklausimu kategoriška.

Aš painioju? blink.gif Aš nepainioju, aš rašau, kad jie painioja.

Kategoriška, nekategoriška. Visos čia iš džiaugsmo nealptų apie dukros seksus sužinojusios. Būk čia kiek nori kategoriškas. O jeigu jau post factum, tai tas kategoriškumas vienintelį dalyką padarys - nieko Jūs tiesiog nežinosite ir tiek.

Agotukas, tas postas apie meilę paaugliui, super
Atsakyti