Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(satanele @ 2009 06 07, 16:18)
Sveikutes,skaiciau zurnale kad reikia birzelio menesi iskasti tulpes ,kaip ar jus jau iskasate ,ar dar ankstoka?

Va ir man smalsu,nes yra kurios jau gerokai apdziuve,bijau kad po to galiu nerast kur jos augo doh.gif Gal kai siek tiek atsils ,jau rausiu tas nudziuveles,o zalias,velyvesnes dar paliksiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2009 06 07, 17:33)
Va ir man smalsu,nes yra kurios jau gerokai apdziuve,bijau kad po to galiu nerast kur jos augo doh.gif Gal kai siek tiek atsils ,jau rausiu tas nudziuveles,o zalias,velyvesnes dar paliksiu mirksiukas.gif

Aš manau, kad dar per anksti. Paprastai aš birželio pabaigoje, liepos pradžioje kasu. Bet kartais sunku tulpes besurasti, jei lapai visai sudžiūvę.
Atsakyti
man irgi buvo tokia pat problema ,kadangi pirmi metai kai susidomejau aplinkos tvarkymu tai buvo labai didele dilema , kada tas tulpes kasti (na ir aisku visi kiti ju prieziuros klausimai).taigi nuejau i biblioteka ir pasiemiau knyga , kaip tik radau tokia kur visa knyga yra apie tulpes.
tai vat zodziu prisiskaiciau , ir israsysiu citata :
"Paprastai jos pradedamos kasti kai lapai ima gelsti , o apatinis dar buna ne visiskai nudziuves, kai gelsta ir ruduoja dengiamasisi lukstas."

tai va o toliau rasoma ,kad tulpes reikia kasti priklausomai nuo ju veisles.Veliausia jas reiktu iskasti iki birzelio 25 dienos.

taigi penktadieni as jau iisikasiau ankstyvasias , del visa ko.tik kad kasti nemokejau doh.gif niekas nepamoke.tai jauciausi kaip archeologe, mat tos tulpes gal kokia 10metu nebuvo iskastos, ir aisku zeme nesukasta. tai kasinejau doh.gif keleta svogunu aisku suzalojau , ne skitaip nejo iskasti doh.gif bet daug ir liko sveiku (nes ten buvo didele lysve tu rusisku raudonuju ).aisku jau ir ranka igudau , naujai pasodintas bus baike iskasti biggrin.gif
va o nerandu keliu dalyku , kada reiktu atskirti vaikus ? nes kolkas to knygoj dar neradau , gal nedaiskaiciau.
ir ar labai blogai jei rudas lukstas sutrukes? nes pas mane beveik pas visus taip g.gif ar galima bus juos normaliai sodinti ir ar isaugs kas nors ? (nes raso kad nelabai gerai g.gif, bet kazkaip neaiskiai , nes nesuprantu jie raso apie balta luksta ar apie ruda g.gif )
na ka parasiau ir einu toliau skaityt , gal rasiu atsakymus , bet jei kas zinot butu gerai kad atsakytumet.
Atsakyti
Aciu ,rytoj eisiu ieskoti savo ankstyvuju ,nes jas sunku bus surasti ,o kitos dar pries kelias dienas ziedus numete bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 06 07, 19:22)
Aciu ,rytoj eisiu ieskoti savo ankstyvuju ,nes jas sunku bus surasti ,o kitos dar pries kelias dienas ziedus numete bigsmile.gif

Tai jau kasit savo anstyvąsias tulpes?
Atsakyti
na mano ankstyvosios tai buvo visiskai nudziuvusios. ta prasme ne tiek kad palietus subyretu, bet jau zalios spalvos ten arba nebuvo arba buvo mazai.
Atsakyti
Tai va as saviskes ,kurios jau buvo beveik visiskai nudziuve,siandien isroviau.Svogunai dideli ir grazus,ir gana daug mazu g.gif Tai sakykit,ar tie maziukai kitais metais jau zydes?Ar juos atskirt ir atskirai sodint?
Ir dar-turiu tokius didelius medinius vazonus,ar gerai butu rudeni i juos tulpes sodint?Tik as juos ziemai ineciau i sodo nameli,kazi ar nebutu ten joms persilta,nors ir nekurenamas,gal geriau i siltnami? g.gif
Atsakyti
Iskasiau anksciausiai perzydejusias tulpes,bet zinau kad turetu buti rudas kevalas,bet pas mano tulpiu nebuvo ,kaip suprasti? g.gif
Atsakyti
O maniškės tulpės dar nelabai apdžiūvusios. Vakar pažiūrėjau, tai man atrodo lyg per anksti dar jas kasti, nei pati nebežianau, o kitos kaip supratau jau ir iškasė tulpes.
Atsakyti

Kad lygtai po Joninių reikia kasti,pas mane dar lapai žali ir aš jų žadu nekasti dar pirmi metai,gal tik tas kurios nevietoj gyvena smile.gif
Atsakyti
Aš kasu tik liepos-rugpjūčio mėn.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2009 06 08, 13:34)
Tai va as saviskes ,kurios jau buvo beveik visiskai nudziuve,siandien isroviau.Svogunai dideli ir grazus,ir gana daug mazu g.gif Tai sakykit,ar tie maziukai kitais metais jau zydes?Ar juos atskirt ir atskirai sodint?
Ir dar-turiu tokius didelius medinius vazonus,ar gerai butu rudeni i juos tulpes sodint?Tik as juos ziemai ineciau i sodo nameli,kazi ar nebutu ten joms persilta,nors ir nekurenamas,gal geriau i siltnami? g.gif

Atsakykit kas nors ax.gif
Atsakyti