Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(jurg_ili @ 2009 06 13, 19:52)
As pirmi metai turejau tiek daug ir ivairiu tulpiu , visos perzydejo ,kiek suprantu kasti dar anksti ,bet vaizdas tai nekoks tu stagaru, dar tos stambios tai ju lapai dideli -tai dar nieko. Bet turiu tokiu hibridiniu zemaugiu kur buvo po tris ir daugiau ziedu vienam -tai tie negrazei atrodo . O svarbiausia noriu paklaust, vienos prazydejo ir vietoj ziedu liko tokie gumbai ,atrodo kaip seklu nameliai ,ar gali ten buti seklos ? blush2.gif

Nulausk tuos ziedu likucius-tegu augina svogunus mirksiukas.gif
o tos tavo vadinamos hibridines tulpes tai kur ant vieno stiebo keli ziedai? g.gif jei taip tai gal parduotum kelis svogunelius? ax.gif
Atsakyti
Negaliu nieko kolkas pazadet, nes nezinau ka rasiu kai pradesiu kast, ar ju pasidaugino ar ne, nes jei nepasidaugino -tai tikrai ne, o beto visos kaimynes ejo ratais ,visos nori ax.gif tik ar bus ka duot? Laukiu sausesnes dienos kad butu galima kast.
Atsakyti
Keletą tulpių iškasiau, vienų nukrito tas rudas sluoksnis, kitos visai be jo, kitos su šviesiai rudu sluoksniu, pradėjau galvoti, gal per anksti jas iškasiau, o tas šakneles nutraukiat prieš džiovinant?
Atsakyti
aš iš augimo vietos iškasiau,bet susodinau į vazonus visiškam nudžiuvimui g.gif
Atsakyti
Maniskei irgi be luksto ,tokie plikuciai net baisu bigsmile.gif , bet labai dregni ,palikau sudejus i vazona -tai ziuriu peleti pradejo, todel siandie visus i smeli sukisau sluoksnei, kad nesupelytu. Kazi ar gerai bus? na palauksiu pora dienu ir paziuresiu kaip jie gyvena. Nelabai zinau kaip juos reikia islaikyti iki spalio men?
Atsakyti
Šiandien dar kitos rūšies kasiau tulpes, tai kiek radau supuvusių. Kiek metų auginau, niekad nebuvo supuvusių pernai dvi radau, o šiemet tai jau kokia 10. Kasiau tas ,kurios seniai bebuvo iškastos. Svarbiausia juk ne pelkėj jos augo. Bet, matyt, tas lietus joms pakenkė... Kad net giliai bekasant žemė šlapia.
Atsakyti
Mano tulpės irgi sutrukinėjusius rudu sluoksniu, kitos visai ,,plikos'', baltos. Galvoju, kad čia nuo per didelės drėgmės. Galvoju, kaip sodinimo laiko reikės sulaukti, kad tik nesupelytų tulpės. Nė vienais metais tokios ,,plikos", sutrūkusiu rudu sluoksniu nėra buvusios.
Atsakyti
Vakar dar iškasiau dveijų spalvų tulpes ir pastebėjau, kad tos, kurias sodinant buvau ant dugno pabėrusi smėlio žymiai geriau išsilaikė ir gumbeliai daug gražesni. Kaip supratau, smėliukas ant dugno joms labai patinka. smile.gif
Atsakyti
Aš iškasiau šiandien tulpes, vienos su lukštais, o kitos iš viso be lukštų, ,,plikos".
Atsakyti
QUOTE(Jovita xxx @ 2009 07 03, 21:44)
Aš iškasiau šiandien tulpes, vienos su lukštais, o kitos iš viso be lukštų, ,,plikos".

Deja, šiemet pas daug ką taip yra, tikėkimės, kad jos išdžius ir rudenį pasodinsim ir pavasarį sulauksim žiedų. Aišku, daug geriau, kad jos yra su lukštu.
Atsakyti
O kokias gėles sodinat šalia tulpių, nes kai tulpės nužydi, kol tie lapai nudžiūsta nelabai gražiai atrodo?
Atsakyti
o man ar kasti tulpes, jei jos pas mane auga pavesyje ir dabar ju dar lapai veik visai zali. Ka daryti? g.gif
Atsakyti