Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(zebrina @ 2009 06 11, 17:31)
Atsakykit kas nors ax.gif

vat man irgi diomu del tu mazu atskyrimo nuo dideliu g.gif ir dar idomu del tu rudu lukstu g.gif ar nieko jei jie praplyse ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuzielia @ 2009 06 11, 16:43)
vat man irgi diomu del tu mazu atskyrimo nuo dideliu  g.gif ir dar idomu del tu rudu lukstu  g.gif ar nieko jei jie praplyse ?  g.gif

O praplyse tai kaip? g.gif Mano irgi rudas lukstas jau,bet kazkaip neatkreipiau demesio del suplysimo g.gif tik va tu smulkiu vaikiuku tai kruva,net nezinau kurios geros (zydes) g.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2009 06 11, 18:24)
O praplyse tai kaip? g.gif Mano irgi rudas lukstas jau,bet kazkaip neatkreipiau demesio del suplysimo g.gif tik va tu smulkiu vaikiuku tai kruva,net nezinau kurios geros (zydes) g.gif

na praplyse tai ta prasme rudas susikilinejes ir matosi baltas , kai kur net man bekasant (nuo pazeidimo )nukrito tas rudas ir liko daugiau balto nei rudo. taigi ir nezinau ar gyvens dar jos ar ne .nes zinau kad kai jau baltas pazeistas tai jau sakutes , o kai rudas g.gif
o del vaiku tai pas mane irgi, vienos normaliai po 3-4 turi , bet daug maz visos ir zydeje jau simet is tu vaiku.o va kitos tai is visnos tulpes , gal 20mazu svoguniuku (jos beje simet is viso tik pumpura sukrove ir net neprasiskleidusios nudziuvo ) , tai galvoju gal del to , gal jau nebepajege g.gif ir ka su ta kruva vaiku daryt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuzielia: 11 birželio 2009 - 19:23
QUOTE(linuzielia @ 2009 06 11, 19:21)
na praplyse tai ta prasme rudas susikilinejes ir matosi baltas , kai kur net man bekasant  (nuo pazeidimo )nukrito tas rudas ir liko daugiau balto nei rudo. taigi ir nezinau ar gyvens dar jos ar ne .nes zinau kad kai jau baltas pazeistas tai jau sakutes , o kai rudas  g.gif
o del vaiku tai pas mane irgi, vienos normaliai po 3-4 turi , bet daug maz visos ir zydeje jau simet is tu vaiku.o va kitos tai is visnos tulpes , gal 20mazu svoguniuku (jos beje simet is viso tik pumpura sukrove ir net neprasiskleidusios nudziuvo ) , tai galvoju gal del to , gal jau nebepajege  g.gif ir ka su ta kruva vaiku daryt  g.gif

Na nezinau ar tas rudas toks jau reiksmingas dalykas,man jis irgi daug kur atsoko padziuves siltnamy g.gif Gal cia nieko blogo?Bendraujam dvi gudrutes,ir nei viena nezinom kaip turi but doh.gif lotuliukas.gif o patart niekas nepataria verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linuzielia @ 2009 06 11, 21:21)
na praplyse tai ta prasme rudas susikilinejes ir matosi baltas , kai kur net man bekasant  (nuo pazeidimo )nukrito tas rudas ir liko daugiau balto nei rudo. taigi ir nezinau ar gyvens dar jos ar ne .nes zinau kad kai jau baltas pazeistas tai jau sakutes , o kai rudas  g.gif
o del vaiku tai pas mane irgi, vienos normaliai po 3-4 turi , bet daug maz visos ir zydeje jau simet is tu vaiku.o va kitos tai is visnos tulpes , gal 20mazu svoguniuku (jos beje simet is viso tik pumpura sukrove ir net neprasiskleidusios nudziuvo ) , tai galvoju gal del to , gal jau nebepajege  g.gif ir ka su ta kruva vaiku daryt  g.gif

Gyvens tie apsilupineje svoguneliai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2009 06 11, 20:31)
Na nezinau ar tas rudas toks jau reiksmingas dalykas,man jis irgi daug kur atsoko padziuves siltnamy g.gif Gal cia nieko blogo?Bendraujam dvi gudrutes,ir nei viena nezinom kaip turi but doh.gif  lotuliukas.gif o patart niekas nepataria verysad.gif

nu doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(a4ra @ 2009 06 11, 22:13)
Gyvens tie  apsilupineje svoguneliai. biggrin.gif

4u.gif o tai gerai bent jau tiek .
Atsakyti
Auga tie tulpių svogūnėliai, kad ir suskilęs tas rudas sluoksnis.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2009 06 08, 14:34)
Tai va as saviskes ,kurios jau buvo beveik visiskai nudziuve,siandien isroviau.Svogunai dideli ir grazus,ir gana daug mazu g.gif Tai sakykit,ar tie maziukai kitais metais jau zydes?Ar juos atskirt ir atskirai sodint?
Ir dar-turiu tokius didelius medinius vazonus,ar gerai butu rudeni i juos tulpes sodint?Tik as juos ziemai ineciau i sodo nameli,kazi ar nebutu ten joms persilta,nors ir nekurenamas,gal geriau i siltnami? g.gif

Na ne kasdien užeinam čia... blush2.gif Anksčiau iškasdavau liepos pabaigoj ar rugpjūčio pradžioje, bet dabar jau keli metai nekasu visai. Jokio skirtumo. Dar ir ravėt nustosiu nuo kitų metų, nes rudėnį ant tulpių užsėsim veją. Stebėjau jau pora pavasarių vieną sodą, kuriame tik veja, bet pavasarį pražysta saulutės įvairių spalvų, po to tarp jų tulpės ir narcizai. O kai baigia žydėti, veja nupjaunama. Nes kitoj vietoj yra kitokių gėlių gėlynai. Ir ten labai gražios ir įvairios tulpės auga... thumbup.gif
O dėl ko pati sugalvojai į tuos vazonus jas sodinti ir laikyti patalpoj? Ar nori pražydinti "kovo 8-jai"? tongue.gif Nes jei ne, tai vėl rugsėjo pabaigoj ar spalio mėn. reikia sodinti į nuolatinę vietą gėlyne. Tarp kitko Rasų žurnale Nr. 11 rašoma, kad tulpes reikia sodinti kuo vėliau rudenį, tuomet neserga jokiom virusinėm ligom ir ilgiau bei sodriau žydi.
Atsakyti
del pievos tai papriestarausiu... jau keli metai turiu taip pasodinus tas paprastasias rusiskas... joms gi nieks nekenkia atseit... bet kasmet vis maziau ziedu ir maziau paciu tulpiu isdygsta.... manau, kad dar pora metu ir as ju nebeturesiu visai, nes nebeprasikala pro tankia velena... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 06 12, 23:21)
del pievos tai papriestarausiu... jau keli metai turiu taip pasodinus tas paprastasias rusiskas... joms gi nieks nekenkia atseit... bet kasmet vis maziau ziedu ir maziau paciu tulpiu isdygsta.... manau, kad dar pora metu ir as ju nebeturesiu visai, nes nebeprasikala pro tankia velena... ax.gif

Keista... schmoll.gif Nes tam sode tikrai labai gražios tulpės. thumbup.gif Ir jų labai daug. Bet tu sakai,reiškia, taip ir yra. drinks_cheers.gif Tik kaip gležna žolytė net pro asfaltą prasikala? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2009 06 12, 22:16)
Na ne kasdien užeinam čia... blush2.gif Anksčiau iškasdavau liepos pabaigoj ar rugpjūčio pradžioje, bet dabar jau keli metai nekasu visai. Jokio skirtumo. Dar ir ravėt nustosiu nuo kitų metų, nes rudėnį ant tulpių užsėsim veją. Stebėjau jau pora pavasarių vieną sodą, kuriame tik veja, bet pavasarį pražysta saulutės įvairių spalvų, po to tarp jų tulpės ir narcizai. O kai baigia žydėti, veja nupjaunama. Nes kitoj vietoj yra kitokių gėlių gėlynai. Ir ten labai gražios ir įvairios tulpės auga... thumbup.gif
O dėl ko pati sugalvojai į tuos vazonus jas sodinti ir laikyti patalpoj? Ar nori pražydinti "kovo 8-jai"? tongue.gif Nes jei ne, tai vėl rugsėjo pabaigoj ar spalio mėn. reikia sodinti į nuolatinę vietą gėlyne. Tarp kitko Rasų žurnale Nr. 11 rašoma, kad tulpes reikia sodinti kuo vėliau rudenį, tuomet neserga jokiom virusinėm ligom ir ilgiau bei sodriau žydi.

Matai tie vazonai pas mane tokie laukiniai(is lentuciu)o sodo namelis irgi rastinis ,tai manau ten ziema turetu buti panasi temperatura kaip lauke g.gif Sakau gal visai neblogai turetu atrodyt tulpynas vazone biggrin.gif Na reiks surizikuot ir pabandyt, velai rudeni pasodinsiu-nieko neprarasiu,svoguneliu daug turiu smile.gif
Atsakyti
As pirmi metai turejau tiek daug ir ivairiu tulpiu , visos perzydejo ,kiek suprantu kasti dar anksti ,bet vaizdas tai nekoks tu stagaru, dar tos stambios tai ju lapai dideli -tai dar nieko. Bet turiu tokiu hibridiniu zemaugiu kur buvo po tris ir daugiau ziedu vienam -tai tie negrazei atrodo . O svarbiausia noriu paklaust, vienos prazydejo ir vietoj ziedu liko tokie gumbai ,atrodo kaip seklu nameliai ,ar gali ten buti seklos ? blush2.gif
Atsakyti