Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(Savannaa @ 2009 08 29, 15:37)
po pirmu salnu  g.gif  sodinsiu pirma kart, tetulyte pas kuria pirkau sake susodink krokus (jei teisingai rasau  biggrin.gif ) tulpes ir irisus antroj rugsejo pusej. o salnos pirmos gali ir spali but..nors po pirmu salnu gelyna sutvarkai-vienmetes ismeti, o i ju vieta tulpes sukisi. Cia as, kaip pirma kart sodinsianti nelabai nusisneku ? lotuliukas.gif
prisipirkau labai daug, man tulpe graziausia gele ar viena is graziausiu  smile.gif reiks gelyna plest, nes nebus vietos. kokiais tarpais sodint ?  g.gif

aš pernai spalio dvidešimt kažkelintą susodinau... ir tai kai kurios jau "nosis iškišo"... rugsėjį gal dar ankstoka...
Atsakyti
Aš užpernai ankstyvąsias Kaufmano tulpes po pirmojo sniego susodinau blush2.gif , o pavasarį puikiai sužydėjo thumbup.gif Aišku dabar taip nedarysiu, bet jos kantrios gėlytės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(speciuke @ 2009 08 29, 21:15)
Aš užpernai ankstyvąsias Kaufmano tulpes po pirmojo sniego susodinau blush2.gif , o pavasarį puikiai sužydėjo thumbup.gif Aišku dabar taip nedarysiu, bet jos kantrios gėlytės thumbup.gif

Man labai patiko tas patarimas "po pirmų šalnų". Gaunasi labai logiškai, nes jei dabar sukišim, tai jos ims ir supras ką nors ne taip - taip šilta, drėgna, dar pradės manyti, kad jau laikas dygti. blink.gif
Atsakyti
Na, kadangi as tik pirma karta tulpes sodinsiu pasitikslinu - tulpiu svogunelius sudedame i vazoneli, pripilame zemes, siek tiek smeliuko ir rugsejo pabaigoje sodiname i zeme. Tuo pat metu reiketu ir krokus, narcizus sodinti. O sodinimo budas toks pat kaip tulpiu - su vazoneliais i zeme ?
Atsakyti
QUOTE(asara1 @ 2009 08 29, 23:14)
Na, kadangi as tik pirma karta tulpes sodinsiu pasitikslinu - tulpiu svogunelius sudedame i vazoneli, pripilame zemes, siek tiek smeliuko ir rugsejo pabaigoje sodiname i zeme. Tuo pat metu reiketu ir krokus, narcizus sodinti. O sodinimo budas toks pat kaip tulpiu - su vazoneliais i zeme ?

Tik jokiais būdais neįnešti į šiltą patalpą žiemai.Tulpės turi gauti šalčio ,kitaip nežydės.Aš jau pasimokiau,kai susodinau iš rudens į vazonus ir parsinešiau narcizus namo.Niekas nežydėjo. schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Man taip buvo su krokais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2009 08 29, 20:01)
Man labai patiko tas patarimas "po pirmų šalnų". Gaunasi labai logiškai, nes jei dabar sukišim, tai jos ims ir supras ką nors ne taip - taip šilta, drėgna, dar pradės manyti, kad jau laikas dygti. blink.gif

vakar knygoje skaičiau, kad tulpes geriausia sodinti trečią rugsėjo ir pirmą, antrą spalio dekadą ax.gif
Atsakyti
Mano pernai ankstyvosios tulpės prieš žiemą jau buvo išleidusios snapukus, išsigandau, kad išals, bet nieko neatsitiko smile.gif
Atsakyti
ką aš žinau, man žalioj stotelėj brangokos tulpės pasirodė - po 1,29 svogūnėlis g.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 08 31, 09:28)
ką aš žinau, man žalioj stotelėj brangokos tulpės pasirodė - po 1,29 svogūnėlis g.gif

Jei kokios retesnės, tai pasakyčiau, visai nebrangiai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 08 31, 08:37)
Jei kokios retesnės, tai pasakyčiau, visai nebrangiai schmoll.gif

ania? mastau.gif aš pirmakartė, tai man kol kas visos naujos ir retos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 08 31, 09:28)

Tokių ir prisipirkau,bet narcizų grožis,jei iš tikrūjų tokie bus kaip paveikslėlyje? bigsmile.gif
Atsakyti