Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Labukas,

vakar kaip tik buvau pas ginekologe, tai rado pas mane HSIL. Dabar paeme tepineli ŽPV tyrimui ir ziurejo su mikroskopu. Keisciausia, kad nesimato jokiu pakitimu gimdos kaklelyje, tik vienoje puseje kraujagysles paryskejusios g.gif . O PAP rodo zymius pakitimus verysad.gif
Atsakyti

vakar kaip tik buvau pas ginekologe, tai rado pas mane HSIL. Dabar paeme tepineli ŽPV tyrimui ir ziurejo su mikroskopu. Keisciausia, kad nesimato jokiu pakitimu gimdos kaklelyje, tik vienoje puseje kraujagysles paryskejusios g.gif . O PAP rodo zymius pakitimus verysad.gif
[tie pakitimai manau labai ir nesimato,bent man taip sake,pas mane ir hsil,o mikroskopu ir sake,kad nieko kazko baisaus nemato,bet konizacija butina.
Atsakyti
QUOTE(pukuotukassss @ 2009 11 19, 12:14)
tie pakitimai manau labai ir nesimato,bent man taip sake,pas mane ir hsil,o mikroskopu ir sake,kad nieko kazko baisaus nemato,bet konizacija butina.

vajetau verysad.gif , o tai biopsija tau dare?
Atsakyti
QUOTE(pukuotukassss @ 2009 11 19, 10:14)
[tie pakitimai manau labai ir nesimato,bent man taip sake,pas mane ir hsil,o mikroskopu ir sake,kad nieko kazko baisaus nemato,bet konizacija butina.

man tai ir per mikroskopa mate tuos pakitimus ir paeme iskart ir ispjove,o del ZPV tai niekas nieko nelepe tyrtis,nei airiu daktarai nei lietuvis cia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyrge @ 2009 11 19, 11:56)
Labukas,

vakar kaip tik buvau pas ginekologe, tai rado pas mane HSIL. Dabar paeme tepineli ŽPV tyrimui ir ziurejo su mikroskopu. Keisciausia, kad nesimato jokiu pakitimu gimdos kaklelyje, tik vienoje puseje kraujagysles paryskejusios g.gif . O PAP rodo zymius pakitimus  verysad.gif

Man buvo tokia pati istorija. PAP istyre HSIL, Kalposkopija visiskai nieko nerado. svaru. Paskui sekantis tyrimas vel HSIL, ir po Konizacijos vis del to istyre, kad LSIL. Tai dabar galvoju, gal vis del to, del to ir nemate su kalposkopu nieko, nes LSIL buvo... g.gif na cia tik mano pamastymai smile.gif

O biobsija ir konizacija skiritngi dalykai. Konizacija tai, kad ipsjauna visas negeras lasteles ir tiria ka ispjauna, o biobsija, tai tik audinio gabalelio isplesimas istyrimui, ar yra tikrai tai, ka istyre onkocitologinis tepinelis.
Atsakyti
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 20, 00:05)
Man buvo tokia pati istorija. PAP istyre HSIL, Kalposkopija visiskai nieko nerado. svaru. Paskui sekantis tyrimas vel HSIL, ir po Konizacijos vis del to istyre, kad LSIL. Tai dabar galvoju, gal vis del to, del to ir nemate su kalposkopu nieko, nes LSIL buvo...  g.gif  na cia tik mano pamastymai smile.gif

O biobsija ir konizacija skiritngi dalykai. Konizacija tai, kad ipsjauna visas negeras lasteles ir tiria ka ispjauna, o biobsija, tai tik audinio gabalelio isplesimas istyrimui, ar yra tikrai tai, ka istyre onkocitologinis tepinelis.

o tai tau biopsijos nedare? iskart konizacija?
Atsakyti
QUOTE(Spyrge @ 2009 11 20, 10:34)
o tai tau biopsijos nedare? iskart konizacija?

Taip, dare iskart konizacija. Nes konizacija gaunasi kaip ir biobsija, vien del to, kad ispjauta daly lasteliu tiria taip pat. Biobsija, kiek skaiciau, tai kartais irgi daro vietine nejautra, lyg ir pilna narkoze gali duoti, o kartais be nieko...
Atsakyti
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 20, 11:42)
Taip, dare iskart konizacija. Nes konizacija gaunasi kaip ir biobsija, vien del to, kad ispjauta daly lasteliu tiria taip pat. Biobsija, kiek skaiciau, tai kartais irgi daro vietine nejautra, lyg ir pilna narkoze gali duoti, o kartais be nieko...

biopsija be nuskausminimo? blink.gif unsure.gif man darė su pilna narkoze.
Atsakyti
QUOTE(Spyrge @ 2009 11 19, 15:02)
vajetau  verysad.gif , o tai biopsija tau dare?

dare pries kelis metus,o dabar kadangi vistiek reikalinga konizacija,tai kam temt guma,jei hsil,tai geriau jau nepalikt,o tvarkytis.
Papildyta:
[quote=Ivetyte,2009 11 20, 01:05]
Tai dabar galvoju, gal vis del to, del to ir nemate su kalposkopu nieko, nes LSIL buvo... g.gif na cia tik mano pamastymai smile.gif
aha,butu ydomu ir man suzinot,ar kam po konizacijos rado cin 3,kolposkopu mate ka negero?as tai ten nelabai suprantu,ka ir turetu matyt,bet man sako,kad nera l.baisus kaklelis,ydomu,koks ateis atsakymas man po konizacijos.o jei cin3,tai cia realiai jau skaitos,kad gimdos kaklelio vezys,tik neisplites?

Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2009 11 20, 22:27)
biopsija be nuskausminimo?  blink.gif  unsure.gif  man darė su pilna narkoze.

man tai be nuskausminamu,kolposkopijos metu,net ir nesupratau,tik kai atejo ats.biopsijos,tada ir supratau,kad eme,o patepliojo kelias dienas
Atsakyti
Labas rytas, siek tiek nesuprantu, tad noriu jusu paklausti. Rasote, kad kolposkopijos metu kaklelyje nieko blogo nemato. Ka reiskia nieko blogo? jokios zaizdeles? Svarus, grazus, sveikos moters kaklelis? Jei taip, tai kaip kyla noras gydytojams padaryti onkocitologinius tepinelius? O jusu, kurios turite pakitimus kaklelyje, nevargindavo nesibaigiancios gausesnes iskyros, pienliges? aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elitute @ 2009 11 21, 10:22)
Labas rytas, siek tiek nesuprantu, tad noriu jusu paklausti. Rasote, kad kolposkopijos metu kaklelyje nieko blogo nemato. Ka reiskia nieko blogo? jokios zaizdeles? Svarus, grazus, sveikos moters kaklelis? Jei taip, tai kaip kyla noras gydytojams padaryti onkocitologinius tepinelius? O jusu, kurios turite pakitimus kaklelyje, nevargindavo nesibaigiancios gausesnes iskyros, pienliges? aciu uz atsakymus  4u.gif

Sveikute,
okocitologini tepineli, bent jau man, eme profilaktiskai, nes paskutini karta dariausi pries 2 metus (o reikia kas metai man rodos g.gif ). Kiek man aiskino ginekologe, kolposkopijos metu, gimdos kaklelis yra padazomas jodu ir vietos, kuriose yra pakitimu, turetu pabalti, o pas mane nusidaze viskas g.gif , nors PAP rodo net HSIL. Nei pienlige, nei iskyros manes nevargino, apskritai jokiu simptomu kaip ir nejauciu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spyrge: 21 lapkričio 2009 - 10:05
QUOTE(Elitute @ 2009 11 21, 09:22)
Labas rytas, siek tiek nesuprantu, tad noriu jusu paklausti. Rasote, kad kolposkopijos metu kaklelyje nieko blogo nemato. Ka reiskia nieko blogo? jokios zaizdeles? Svarus, grazus, sveikos moters kaklelis? Jei taip, tai kaip kyla noras gydytojams padaryti onkocitologinius tepinelius? O jusu, kurios turite pakitimus kaklelyje, nevargindavo nesibaigiancios gausesnes iskyros, pienliges? aciu uz atsakymus  4u.gif

man kolposkopijos nedare, nemate gydytoja reikalo, nes mazi pakitimai randami, jei padidetu, manau darytu ir man. bet kalbant apie pasireiskiancias isskyras, pas mane jos tik vaisingom dienom pagauseja, na kaip paprastai ir buna normalu, o siaip nevargina nesibaigiancios gausios isskyros, o ir pienlige nekimba. gal nuo zaizdeles dydzio tai priklauso, nzn, nes man gydytoja nesake, kokio dydzio ji pas mane, pabrezdama, kam man papildomai nervuotis, jei jos darbas mane gydyti. mazdaug jei nezinosiu to dydzio, bus nuo to tik geriau.
Atsakyti