Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

Man citologinis parode CIN3, is kart siunte kolposkopija darytis, neatsimenu ka ten ji parode, bet po kolposkopijos iskart siunte i ligonine konizacijos. Jokiu simptomu as nejauciau. Po konizacijos atsakymas CIN3 carcinoma in situ. Tai vezines lasteles, bet dar nepaplitusios. Sekantis zingsnis jau butu vezys. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rjv @ 2009 11 21, 13:24)
Man citologinis parode CIN3, is kart siunte kolposkopija darytis, neatsimenu ka ten ji parode, bet po kolposkopijos iskart siunte i ligonine konizacijos. Jokiu simptomu as nejauciau. Po konizacijos atsakymas CIN3 carcinoma in situ. Tai vezines lasteles, bet dar nepaplitusios. Sekantis zingsnis jau butu vezys.  doh.gif

unsure.gif eik tu sau... nu tikrai baisu jau darosi... unsure.gif Linkiu, kad ateityje viskas būtų gerai... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elitute @ 2009 11 21, 11:22)
Labas rytas, siek tiek nesuprantu, tad noriu jusu paklausti. Rasote, kad kolposkopijos metu kaklelyje nieko blogo nemato. Ka reiskia nieko blogo? jokios zaizdeles? Svarus, grazus, sveikos moters kaklelis? Jei taip, tai kaip kyla noras gydytojams padaryti onkocitologinius tepinelius? O jusu, kurios turite pakitimus kaklelyje, nevargindavo nesibaigiancios gausesnes iskyros, pienliges? aciu uz atsakymus  4u.gif

na,ne aisku mato zazdele,kad jis nelabai grazus,jis gimd.metu buvo plyses,ir kaip sake negraziai sutvarkytas,bet tipo pagal onkoc.palygint,tai nieko blogo nematyt,nors as ir nesuprantu ir pati,ka ten gali matyt
Atsakyti
QUOTE(Elitute @ 2009 11 21, 08:22)
Labas rytas, siek tiek nesuprantu, tad noriu jusu paklausti. Rasote, kad kolposkopijos metu kaklelyje nieko blogo nemato. Ka reiskia nieko blogo? jokios zaizdeles? Svarus, grazus, sveikos moters kaklelis? Jei taip, tai kaip kyla noras gydytojams padaryti onkocitologinius tepinelius? O jusu, kurios turite pakitimus kaklelyje, nevargindavo nesibaigiancios gausesnes iskyros, pienliges? aciu uz atsakymus  4u.gif

kiek zinau,onkologinius tepinelius daro visoms moterims sulaukusioms 25metu profilaktiskai,bet jei randa kokia negrazia zaizdele tai ir anksciau padaro,bent mano daktare Lietuvoj taip sake
O as jokiu skausmu neturejau,niekom nesiskundziau,tiesiog ejau profilaktiskai,nes norejau planuoti vaikeli
Atsakyti
na man vos tik pasake, kad turiu zaidele, eme ir tyrima, nors iki 25 man dar yra daugiau nei pora meteliu like. jau 4 tyrimus turejau. kiek zinau, daugumai jaunu merginu, turinciu zaidele, rekomenduojama ta tyrima atlikti ir iki 25 metu amziaus, bet gal cia ir nuo gydytojo nuomones priklauso.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 11 21, 13:27)
unsure.gif eik tu sau... nu tikrai baisu jau darosi...  unsure.gif  Linkiu, kad ateityje viskas būtų gerai...  4u.gif

ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 11 20, 21:27)
biopsija be nuskausminimo?  blink.gif  unsure.gif  man darė su pilna narkoze.

As tik rasau, ka skaiciau, ir ka tek isgirsti is merginu, kurios tai net buvo patyrusios. Kiek mes cia rasome, ir dalijames patirtimis, jau isitikinome ne karta, kad skiritngu daktaru, skirtingi gydymo metodai.
Atsakyti
Del tyrymu turint zaizdele, man kazkodel daktares nedare reguliariai. nors man pasake, kad as ja turiu gal 20 metu. Dabar esu 26. Ta karta pasiule pasidaryti si tyrima. jis buvo mokamas. daugiau niekas nieko nesiule, nors labai daznai eidavau pas ginekologus, nes vargindavo pastoviai nenormalios isiskyros, pienliges, grybelis. bet kai tuo nesidomejau, tai ir nesigilinau, kodel man duagiau niekas nieko nesake apie zaizdele. Ir tik 25 m. padare nemokama PAP testa. Pagal mokslinius tyrymus, Padarius PAP testa (onkocitologini), kilus itarimui siuloma paziureti kalposkopu. Tada kiti tyrimai, arba biobsoja, ar konizacija. As tiksliai nezinau, bet man atrodo, kad konizacija atliekama kalposkopo pagalba. g.gif

PAP testu nemokama programa seniau darydavo nuo 35 metu, paskui nuo 30, dabar nuo 25, ir kakzur skaiciau, kad siuloma padaryti nuo 20 metu, nes lytinis gyvenimas pradedamas vis jaunensiu tarpe, ir kad siuo metu daugiausiai pakitimu pradzia randama nuo 20 metu.
Atsakyti
[quote=Ivetyte,2009 11 22, 18:57]
As tiksliai nezinau, bet man atrodo, kad konizacija atliekama kalposkopo pagalba. g.gif

Kolposkopija - tai panasiai kaip echoskopija, ziurima daug giliau i lasteles, kiek ju pakitusiu, ar giliai, o konizacija - tai yra operacija, kurios metu salinama gimdos kaklelio dalis su vezinemis lastelemis, ir tada is tos pasalintos dalies daro tyrimus kaip ir biopsijos.
Atsakyti
QUOTE(rjv @ 2009 11 22, 21:01)
Kolposkopija - tai panasiai kaip echoskopija, ziurima daug giliau i lasteles, kiek ju pakitusiu, ar giliai, o konizacija - tai yra operacija, kurios metu salinama gimdos kaklelio dalis su vezinemis lastelemis, ir tada is tos pasalintos dalies daro tyrimus kaip ir biopsijos.

Stai daug atsakymu ir del kolposkopijos, ir del biobsijos:

Kolposkopija
Jei jūsų PAP tyrimo rezultatai pakitę, gydytojas patardamas imtis tolesnių tyrimų tikriausiai siūlys atlikti kolposkopiją. Tai patikrinimas, kuris leidžia tiesiogiai iš arti stebėti gimdos kaklelio audinio pakitimus naudojant kolposkopą.
Atliekant kolposkopiją, kaip ir PAP tyrimo metu, reikia atsigulti ant tyrimų stalo, o gydytojas į vaginos ertmę įkiša instrumentą, vadinamą skėtikliu, kad galėtų apžiūrėti gimdos kaklelį. Gydytojas taip pat naudoja mikroskopą su apšvietimu, vadinamą kolposkopu, kad galėtų apšviesti ir apžiūrėti padidintą gimdos kaklelio audinį, ar nėra pakitimų. Tyrimo metu galite jaustis nepatogiai, bet paprastai jis tetrunka 5–10 minučių.

Biopsija
Kolposkopijos metu gydytojas gali paimti mažą gimdos kaklelio audinio mėginį, kurį tirs papildomai. Toks audinio paėmimas vadinamas biopsija. Šios procedūros metu gydytojas paprastai nuskausmina gimdos kaklelį vietine nejautra, o po to paima mėginį tyrimams. Procedūra gali sukelti spazmus arba skausmą ir lengvą kraujavimą po procedūros, bet jums nereikėtų dėl to nerimauti, tai yra normalu.

Saltinis: http://www.gimdoskak..._rezultatai.htm
Atsakyti
Taip, bet konizacija neatliekama kolposkopijos metu.
Atsakyti
Man po pirmo lialiuko ziurejo kolposkopu ir nusprende gyd. gydyti zaizdele su Solcogyn, pasiseke gerai.Kiek zinau ir onkocitologini dare, bet net nezinau, ka rado, tik pasake, kad dar nereikia konizacijos, bandykim su vaistais. Dabar po antro lialiuko, siutas kaklelis, dare kolposkopija, nera zaizdeles, tik randukas, laukiam mm ir ji gydysim vel su solkogyn. Tikiuosi po mm neatsiras zaizdele nauja, nes man taip buvo po pirmo gimdymo. Bet kazkas man darosi, jau 4 menesiai pastoviai niezti, perzti, kazkas ten negerai, gyd tik zvakutes israso, bet nepadeda. Sakau, eisiu gal privaciai PAP daryti, gal ten pakitimai, kokie vyksta..del to ir klausiau, ar jums nebuvo nemaloniu pojuciu del tu lasteliu pakitimu.. g.gif
Atsakyti