Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(Elitute @ 2009 11 22, 21:56)
Man po pirmo lialiuko ziurejo kolposkopu ir nusprende gyd. gydyti zaizdele su Solcogyn, pasiseke gerai.Kiek zinau ir onkocitologini dare, bet net nezinau, ka rado, tik pasake, kad dar nereikia konizacijos, bandykim su vaistais. Dabar po antro lialiuko, siutas kaklelis, dare kolposkopija, nera zaizdeles, tik randukas, laukiam mm ir ji gydysim vel su solkogyn. Tikiuosi po mm neatsiras zaizdele nauja, nes man taip buvo po pirmo gimdymo. Bet kazkas man darosi, jau 4 menesiai pastoviai niezti, perzti, kazkas ten negerai, gyd tik zvakutes israso, bet nepadeda. Sakau, eisiu gal privaciai PAP daryti, gal ten pakitimai, kokie vyksta..del to ir klausiau, ar jums nebuvo nemaloniu pojuciu del tu lasteliu pakitimu.. g.gif

Kai pakitimai, jokiu pozymiu nera. O nemalonus pojuciai - tai gali buti uzdegimas, pienlige, man pastoviai buna bakterine vaginoze. Tai vat eisiu sia savaite pas gine, klausiu ka daryti, nes ji man vis atsinaujina.
Atsakyti
o kitas klausimas, Solcogyn tebeivezamas i LT? skaiciau, kad nebegydo situo preparatu jau g.gif
Atsakyti
QUOTE(rjv @ 2009 11 22, 22:03)
Taip, bet konizacija neatliekama kolposkopijos metu.

Mane blogai supratai. As nesakiau, kad konizacija atliekama kolposkopijos metu. As sakiau, jog galvoju, kad konizacijos metu, tirkiausiai naudojasi kolposkopu ir taip mato, kur blogos lasteles kur geros, ir ka ispjauti.
Stai istrauka is vieno mokslinio straipsnio: "Kuomet Europoje pirmą kartą buvo pristatytas kolposkopas, gimdos kaklelio neoplazijos gydymas tapo mažiau agresyvus, nes dabar tiksliai galima nustatyti plokščioje epitelio jungtį gimdos kaklelio kanale, rasti sveiko audinio ribas. Buvo pastebėta, kad gydymo tikslu taikant gimdos kaklelio eksciziją o ne kriochirurgiją elektrodiatermiją, koaguliaciją šalčiu ar lazerinę vaporizaciją gauti žymiai geresni gydymo rezultatai."
Neradau tiksliai, kaip konizacijos metu nustato ir ispjauna pakitusias lasteles. Bet plika akimi ir negali pjauti. O kolposkopas, kiek randu, savo savybem, ir jodo pilimo metu, geriausiai tai parodo.
Papildyta:
QUOTE(Tanite @ 2009 11 23, 11:34)
o kitas klausimas, Solcogyn tebeivezamas i LT? skaiciau, kad nebegydo situo preparatu jau  g.gif

Man pries 6 metus buvo tokia situacija, kad norejo ir ginekologe apdeginti kazkokiais vaistais. pavadinimo nepamenu. Bet nesenai kazkur buvau radusi, kazka perskaiciusi, kad lyg siais laikais jau vaistais nebedegina, nebenaudoja sio metodo.... O pries kiek laiko tau siais vaistais gyde?
Atsakyti
QUOTE(Elitute @ 2009 11 22, 22:56)
Man po pirmo lialiuko ziurejo kolposkopu ir nusprende gyd. gydyti zaizdele su Solcogyn, pasiseke gerai.Kiek zinau ir onkocitologini dare, bet net nezinau, ka rado, tik pasake, kad dar nereikia konizacijos, bandykim su vaistais. Dabar po antro lialiuko, siutas kaklelis, dare kolposkopija, nera zaizdeles, tik randukas, laukiam mm ir ji gydysim vel su solkogyn. Tikiuosi po mm neatsiras zaizdele nauja, nes man taip buvo po pirmo gimdymo. Bet kazkas man darosi, jau 4 menesiai pastoviai niezti, perzti, kazkas ten negerai, gyd tik zvakutes israso, bet nepadeda. Sakau, eisiu gal privaciai PAP daryti, gal ten pakitimai, kokie vyksta..del to ir klausiau, ar jums nebuvo nemaloniu pojuciu del tu lasteliu pakitimu.. g.gif

Pozymiai siokie tokie buna prastejant situacijai. Gal jau kai buna CIN3. Bet ir tai ne niezejimai, o skausmai, kraujavimai, vandeningos isskyros.

Kai as studijavau ir gyvenau bendrabuty, toletai viesi, tada man labai visokie negerumai kabinosi. daznai ejau pas ginekologus, tada ir pamate, kad turiu zaizdele. ir kiek supratau, kad zaizdele turint, organizmas greiciau priima ivairias bacilas, tampi jautresne. nes veliau, kai isvykau is bendrabucio, tokiu problemu dideliu nebeturejau. bet vistiek, truputi pasinaudoji viesu toletu, ar iklotais ilgeliau, ar pasimyli kur ekstremaliom situacijom blush2.gif ir neturi kur nubegti vietoj i dusa, tada man tuoj prasidedavo niezejimai, deginimas, nemalonus kvapas, issikyros. Kazkaip keista, kai ginekologai neisaiskina, kas kaip del ko. Ka daryti, kaip isvengti, kad tiek nevargintu tokie nemalonumai ir pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 23, 12:44)
Pozymiai siokie tokie buna prastejant situacijai. Gal jau kai buna CIN3. Bet ir tai ne niezejimai, o skausmai, kraujavimai, vandeningos isskyros.

man yra pakitimai gimdos kaklelyje.. Jau senokai jaučiu, kad kažkas negerai, jaučiu maudimą kažkur giliai makštyje... unsure.gif Esu po biopsijos, atsakymo dar nežinau... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 11 23, 13:59)
man yra pakitimai gimdos kaklelyje.. Jau senokai jaučiu, kad kažkas negerai, jaučiu maudimą kažkur giliai makštyje...  unsure.gif  Esu po biopsijos, atsakymo dar nežinau...  rolleyes.gif

Tai gal kokie uzdegimai tave vis lydi? Gal anksciau kokiu problemu turejai? zaizdu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 23, 14:22)
Tai gal kokie uzdegimai tave vis lydi? Gal anksciau kokiu problemu turejai? zaizdu?  g.gif

na yra buvę uždegimų anksčiau(negrybelinių), dabar prieš biopsiją tepinėlis rodė silpną uždegimą. Kad turiu pakitimų irgi jau žinojau prieš keletą metų, tik nieko nedariau... unsure.gif bijau, kad būsiu "prisilaukusi"... unsure.gif

Įdomu, kodėl tos ląstelės pakinta.. kokia priežastis-uždegimai, virusas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 23 lapkričio 2009 - 13:33
QUOTE(rytorasa @ 2009 11 23, 14:32)
na yra buvę uždegimų anksčiau(negrybelinių), dabar prieš biopsiją tepinėlis rodė silpną uždegimą. Kad turiu pakitimų irgi jau žinojau prieš keletą metų, tik nieko nedariau...  unsure.gif bijau, kad būsiu "prisilaukusi"...  unsure.gif

Įdomu, kodėl tos ląstelės pakinta.. kokia priežastis-uždegimai, virusas?

Yra daug priezasciu, bet pagrindine virusas. Bet jei esi sveika ir stipraus imuniteto, virusas nieko padaryti negali. Itakoja aplinkos veiksniai. O ir be viruso atsiranda pakitimai. Tai plati tema, tad patariu dometis, daug skaityti, kad galetum suprasti, kas itakojo tavo atveju siuos pakitimus. As galiu isvardinti tokius veiksnius: tai rukymas, didelis stresas, kontraceptiku ilgametis vartojimas (daugiau nei 10 metu), abortai, lytines ligos, lytines karputes, uzdegimai, kurie kenkia gimdos kaklelio sienelem, gleivinei ir t.t.
Parasyk savo email, atsiusiu toki failiuka, kuriame labai informatyviai pateikta medziaga apie gimdos kaklelio sias bedas.
Atsakyti
Solcogyn Lietuvoje neimanoma nuipirkti,yra kaimyninese salyse. Man aiskino gydytojas, kad sio vaisto nera del biurokratiniu trugdziu, o gydant juo yra maziau pazeidziamas kaklelis ne konizacijos metu. Pries pora savaiciu kai ziurejo gyd, mate tik paraudusi kakleli, bet ne zaizdele ir rado daug liaukocitu, bet suvartojus zvakutes nieko gero nerandu..vat ko bijau, kad tokie neaiskus uzdegimai nesukeltu lasteliu pakitimu..kazkokia nesamone..ar musu mamu jaunysteje buvo tokiu dalyku, atrode gybeno sau, neidavo pas gyd ir problemu nebuvo.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 23, 14:52)
Yra daug priezasciu, bet pagrindine virusas. Bet jei esi sveika ir stipraus imuniteto, virusas nieko padaryti negali. Itakoja aplinkos veiksniai. O ir be viruso atsiranda pakitimai. Tai plati tema, tad patariu dometis, daug skaityti, kad galetum suprasti, kas itakojo tavo atveju siuos pakitimus. As galiu isvardinti tokius veiksnius: tai rukymas, didelis stresas, kontraceptiku ilgametis vartojimas (daugiau nei 10 metu), abortai, lytines ligos, lytines karputes, uzdegimai, kurie kenkia gimdos kaklelio sienelem, gleivinei ir t.t.
Parasyk savo email, atsiusiu toki failiuka, kuriame labai informatyviai pateikta medziaga apie gimdos kaklelio sias bedas.

Nerūkau. Dįdelio streso kaip neturėjau. Kontraceptikų nenaudoju(au). Abortų neturėjau. Karpučių nėra. Lieka virusas, arba uždegimai... rolleyes.gif O kaip ištiria ar virusas yra, ar ne? Man tokio tyrimo nedarė.
Atsakyti
QUOTE(Ivetyte @ 2009 11 23, 11:28)

Man pries 6 metus buvo tokia situacija, kad norejo ir ginekologe apdeginti kazkokiais vaistais. pavadinimo nepamenu. Bet nesenai kazkur buvau radusi, kazka perskaiciusi, kad lyg siais laikais jau vaistais nebedegina, nebenaudoja sio metodo.... O pries kiek laiko tau siais vaistais gyde?

na man toks klausimas iskilo po vieno komentaro, kad gydytoja bandys toliau su solcogyn gydyti. bet po to pagalvojau, gal ne lietuvoje gyvena, nes LT sis vaistas neregistruotas, todel daugiau nebetiekiamas. manes tais vaistais negyde, dar tokiu problemu pries kokius 4-5 metelius neturejau. tada jie man atrodo ir buvo placiausiai taikomi.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2009 11 23, 15:48)
Nerūkau. Dįdelio streso kaip neturėjau. Kontraceptikų nenaudoju(au). Abortų neturėjau. Karpučių nėra. Lieka virusas, arba uždegimai...  rolleyes.gif  O kaip ištiria ar virusas yra, ar ne? Man tokio tyrimo nedarė.

tyrima ima, kaip ir onkocitologini, sepeteliu nuo gimdos kaklelio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2009 11 23, 16:48)
Nerūkau. Dįdelio streso kaip neturėjau. Kontraceptikų nenaudoju(au). Abortų neturėjau. Karpučių nėra. Lieka virusas, arba uždegimai...  rolleyes.gif  O kaip ištiria ar virusas yra, ar ne? Man tokio tyrimo nedarė.

Taip, imamas tyrimas tokiu pat budu kaip ir onkocitologinis su sepeteliu. Tas barmgesni tyrimas kur yra, trine pap, ar kaip jis ten vadinasi smile.gif ir skaiciau, kad ta pati karta is to pacio meginelio gali istirti ir pakitimus ir virusa. Pabandyk su savo daktare pakalbeti apie tai, ir kad nori suprasti, is kur pas tave sie dalykai dedasi, ko truksta, ir pan. gal cia tavo silpnoji vieta, kad puola uzdegimai. daktare turetu kazka pasakyti. negi tik gydo o priezasties nenaikina..
as jau sia sav suzinoti turiu, ar yra pas mane sis virusas ar ne, ir koks. smile.gif
Atsakyti