QUOTE(Elinga_27 @ 2009 05 14, 22:49)
na gal pasirodysiu keista, bet savo sūnų (nes mažoji tai dar nelabai ką supranta) auklėju taip, kad jis žinotų ir suprastų jog silpnesnių negalima skriausti, mergaičių išvis niekada nevalia liesti, nei pastumti, nei žodžiu įžeisti
, na bet jei jį pradeda mušti kitas berniukas, tai visada mokau kad duotų atgal, o ne verktų atsistojęs.. juk ne visada bus pašonėj kas jį apgins.. ir manau kad esu teisi..
bet savaime suprantama, kad esant suaugusiems šalia (t.y. darželyje auklėtojoms, arba kokiam šeimų susibūrime tėvams) jie turėtų įsikišti į situaciją..
turiu draugę, kuri maža to kad pati nedrausmina savo vaikų (berniukai 8 ir 5 metų), tai jie net nesivargina jos klausyti.. jie savo mamai gali tokius žodžius pasakyti
na ir mes buvom pas juos svečiuose, kai maniškis susipešė su tuo 5 metų berniuku.. nesikišau tol, kol maniškis kruvina lūpa neatbėgo pas mane apsiverkęs..
žodžiu pati atsistojau, nuėjau pas tuos vaikus, ir pasakiau, jei jūsų motina neaklėja, tai aš su tuo nesitaikstysiu ir jei dar kartą pasikartos tai pati diržo duosiu..
galit smerkti už tokį poelgį, net nežinau ką tuo metu pagalvojo mano draugė, bet man visai tas pats.. po kiek laiko (kai eilinį kartą jos sūnus ją visokiais žodžiais vadino) aš jai paskiau, žiūrėk kad pati po poros metų negautum į sn...
Žodžiu auklėkim savo vaikus, nes niekas kitas už mus to nepadarys.. ir manau kad kartais reikia ir suaugusiems įsikišti..
bet savaime suprantama, kad esant suaugusiems šalia (t.y. darželyje auklėtojoms, arba kokiam šeimų susibūrime tėvams) jie turėtų įsikišti į situaciją..
turiu draugę, kuri maža to kad pati nedrausmina savo vaikų (berniukai 8 ir 5 metų), tai jie net nesivargina jos klausyti.. jie savo mamai gali tokius žodžius pasakyti
galit smerkti už tokį poelgį, net nežinau ką tuo metu pagalvojo mano draugė, bet man visai tas pats.. po kiek laiko (kai eilinį kartą jos sūnus ją visokiais žodžiais vadino) aš jai paskiau, žiūrėk kad pati po poros metų negautum į sn...
Žodžiu auklėkim savo vaikus, nes niekas kitas už mus to nepadarys.. ir manau kad kartais reikia ir suaugusiems įsikišti..
Na aš duoti atgal tikrai nemokinsiu, nieko nuostabaus, kad ir lūpa tada kruvina, juk tai gali privesti iki visiškų peštynių. Ne, fizine jėga, t.y. duot atgal, man nepriimtina auklėti vaiką....
Taip ir spręs konfliktus iki paauglystės, o gal ir vėliau tokiu būdu, nes taip buvo tėvų mokintas...
O parodyti 'kryptį', linkmę manau reikia suaugusiųjų įsikišimo, gal nelabai žymaus, bet, kad suprastų tas normas, ribas.