Įkraunama...
Įkraunama...

Visa tiesa apie skiepus

QUOTE(sena pažįstama @ 2010 04 16, 06:46)
Ka as zinau... Jau Sviesiajai sakiau, kad jei ne sodyba pusyne-tikrai nebuciau skiepijusi, o ir pediatre draude schmoll.gif Ale kai ir ji suzinojo, kokiam kraste ta sodyba, tada sako, kad is dvieju blogybiu reikia rinktis maziausia-ir pasiskiepyti, nes jei paskui EE gausim-tikrai nesu garantuota, ar vaiko neparalyzuos, ar smegenu liga nepakenks.


Niu ne visai taip sakiau. ax.gif Nesakiau kad reikia pasiskiepyti. Tiesiog pasakiau, kad sena pažįstama renkasi JOS nuomone pagal didesne rizikos laipsni: tarp vaiko mirties ir neigalumo. Taipogi JOS nuomone jos vyresni vaikai neturi didesniu problemu, todel mano, kad ir mazasis netures del skiepu. As tiesiog pabreziau kad per ta laikotarpi ir patys skiepai pasikeite ir jos maziukas JAU gavo 6 skiepus, kas yra nemazai.
As atlikau savo misija: perspejau. Mama atliko savo misija: padare pasirinkima.
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 04 15, 22:26)
Čia draugė (svetainės www.supermama.lt ) forumo administracija atsiuntė.

Kartoju klausimą - kokias akcijas jūs čia vykdote ir kas jums davė leidimą?

Kokios čia sąlygos dėl asmens duomenų rinkimo (reikalavimai vardų, pavardžių ir sveikatos duomenų?), kas jums davė teisę forumo prieglobstyje vykdyti šią neleistiną veiklą?

.
O prie ko cia as? Cia sena pažįstama pareiske nora bendrauti viesai per foruma. As rasiau visiems kad rasytu man i AZ.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 16, 09:22)
Niu ne visai taip sakiau.  ax.gif Nesakiau kad reikia pasiskiepyti.

Ne taip perskaitet posta biggrin.gif Ne JUS siulet rinktis skiepa, o PEDIATRE pradzioj draude, o paskui vis tik pasiule skiepyti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 16, 09:22)
O prie ko cia as? Cia sena pažįstama pareiske nora bendrauti viesai per foruma. As rasiau visiems kad rasytu man i AZ.

Net per az yra DRAUDZIAMA rinkti asmens duomenis, kontaktus, tai slapta informacija, del to moderatoriai ir pyksta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 16, 09:22)
O prie ko cia as? Cia sena pažįstama pareiske nora bendrauti viesai per foruma. As rasiau visiems kad rasytu man i AZ.
Jūs - organizatorė.
Man neįdomi jūsų bendravimo forma.
Paskutinį kartą konkrečiai klausiu ir tai yra viešas įspėjimas - kas jums leido vykdyti šią veiklą forume ir kelti šias sąlygas?

QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 15, 09:03)
Manau reiktu pereiti per visas ligu, neigalumo ir angelu temas, taip draugiskai susimesti Lt i bendra fonda ir paskiepyti visu cia esanciu niku VAIKUS, agentuojancius uz skiepu "geri".
Kaip jums mano pasiulymas?
Visi, kas agituoja SM UZ SKIEPUS, prasom surasyti, KOKIAIS SKIEPAIS JUS NORETUMETE PASKIEPYTI SAVO VAIKUS?
Taip pat nepamirskit surasyti man i pasta savo kontaktus ir kurioje vietoje JUSU VAIKUI butu patogu isileisti ta skiepa. Pazadu, kad skiepai jums bus nupirkti NEMOKAMAI. Susimes nukentejusiu nuo skiepu vaiku tevai


QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 15, 11:23)
Su savim tureti 2 metu SAVO vaika, savo pasa, vaiko gimimo liudijima (ir jei kartais pavardes nesutampa, tai kitur dokumentus, irodancius giminyste).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 16 balandžio 2010 - 09:23
QUOTE(dange @ 2010 04 14, 21:27)
Planinėmis ir pneumo23 vakcinomis.

Du iš trijų pulmonologų mums kategoriškai nerekomendavo Pneumo23 vakcinos. Aišku, mes padidinta rizika, nes turim BA (homeopatijos pagalba baigiam tą reikalą pamiršt thumbup.gif ). Nors atrodytų, kad būtent tokiems dažnai sergantiems vaikams, linkusiems į komplikacijas šis skiepas ir skirtas. Bet besišnekant, abu gydytojai pripažino, kad šio skiepo ir be padidintų rizikų nerekomenduoja.

Tas pats beje, ir su kokliušo vakcina. Abiejų motyvas, kad stacionare pilna kokliušų sergančių vaikų, ir eiga visai nesiskiria, skiepintųjų nuo neskiepintųjų. O apie skiepijimą šiuo skiepu alergiško vaiko buvo pasakyta "tik jau ne jums šis skiepas".

Beje, abu pulmonologai buvo stacionarų. Poliklinikos pulmonologei šie skiepai pasirodė visai tinkami mano vaikui blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 04 16, 09:14)
Zinau visa tai. Ta pati vakar sakiau Sviesiajai.  4u.gif Pasidomejusi sia liga soooociai, nes pernai, minejau, krikstaduktei isisiurbe, tad isnarstem visa literatura. Domejomes ne statistika, o pakalbejau su tais zmonemis, kuriu vaikai nukentejo nuo tos ligos-vieniems lengviau praejo, kitiems sunkiau. Sirgti EE absoliuciai NENORIM schmoll.gif Nenorim ligoniniu, lasaliniu, nenorim drybsoti lovoje,priristi prie lasaliniu ir melstis, matant karsciuojanti vaika, kai lauke oras bus puikus. Taip kaip nenorejom vargti su rotovirusu, ir aciudie, dusyk jau tas skiepas mums atsipirko. drinks_cheers.gif
Su paralyziais vaikams si liga(irgi pasidomejau) eina vyresniems, skiepysiu ir juos butinai, tik kad nepigus tas skiepas-100lt kartui, man is pirmo sykio 300lt per daug, nukeliau kitai savaitei ta procedura jiems.


neatsakėt į mano klausimą-ar jūs pasiryžusi vaikams visą gyvenimą(ar iki 18 metų) kartoti revakcinacijas kas 3 metus(nes tiek galioja šis skiepas)?nepamirškit,kad jūsų mažaiusią vaiką iki 18 metų dar teks perskiepyti šia vakcina 5 kartus bigsmile.gif (aš čia ne apie pinigus).Vyresnieji kažkaip išgyveno iki šiol ir be šių skiepų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 16 balandžio 2010 - 09:10
QUOTE(žydrynė @ 2010 04 16, 10:08)
neatsakėt į mano klausimą-ar jūs pasiryžusi vaikams visą gyvenimą(ar iki 18 metų) kartoti revakcinacijas kas 3 metus(nes tiek galioja šis skiepas)?nepamirškit,kad jūsų mažaiusią vaiką iki 18 metų dar teks perskiepyti 5 kartus bigsmile.gif (aš čia ne apie pinigus).Vyresnieji kažkaip išgyveno iki šiol ir be šių skiepų biggrin.gif

Tai, pasiryzusi 4u.gif Nebent keisis gyvenimo salygos ir baime del erkiu isliks minimali(juk ir vyresnieji iki siol negavo skiepo ne todel, kad as bijojau juos skiepyti, o del to, kad kontakto su erkemis praktiskai nebuvo iki siu metu).
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 04 16, 09:36)
Jūs - organizatorė.
Man neįdomi jūsų bendravimo forma.
Paskutinį kartą konkrečiai klausiu ir tai yra viešas įspėjimas - kas jums leido vykdyti šią veiklą forume ir kelti šias sąlygas?


Paklausti kokias skiepais dalyviai nori paskiepyti savo vaikus yra nusizengimas?
Prasyti atsiusti i AZ kontaktus (pvz. e-maila) yra nusizengimas? Juk galima ir nesiusti.
senaja pazistama as neprasiau per foruma platinti ar viesinti savo asmeniniu duomenu.

senoji pazistama isreiske pageidavima bendrauti ne per AZ, o per foruma. Ji pati per foruma prase mane paimti mano asmens dokumenta. Na ir kas...

Jokios veiklos forume nevykdau. Taisykliu nepazeidziu. Uz KA gavau ispejima nesuprantu. "Licnije scioti cuzimi rukami".
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 16, 10:56)
Jokios veiklos forume nevykdau. Taisykliu nepazeidziu. Uz KA gavau ispejima nesuprantu. "Licnije scioti cuzimi rukami".

Aš jums asmenine žinute aiškiai viską surašiau.
Turite pretenzijų - prašome raštiškai išdėstyti jas Forumo Administracijai ir siųsti Forumo taisyklėse nurodytais kontaktais.

Veiklą jūs jau vykdote. Aukščiau pacituota jūsų žinutė. Jūs savo lėšomis skiepysite svetimą vaiką, jeigu vaiko tėvai įvykdys jūsų nustatytas sąlygas, t.y. suteiks iš esmės neliečiamus duomenis apie savo vaiko sveikatą bei atskleis savo asmens duomenis. Ar jūs klausėte Forumo Administracijos prieš paskelbdama šiuos savo ketinimus?
Atsakyti
QUOTE(barclayte @ 2010 04 15, 22:07)

Dėl aliuminio pasišalinimo iš organizmo.Rašėte kad pasišalina.Gal galėtumėte įmesti nuorodą kur apie tai parašyta?Būsiu labai dėkinga 4u.gif

QUOTE
Aliuminis (Al) yra vienas iš labiausiai paplitusių
metalų žemėje (1). Jo stygius organizme nesukelia
patologinių pokyčių. Sveikų žmonių kraujo serume Al
koncentracija yra 1,0-–6,0 μg/l (2). Šis metalas tarp
plazmos ir eritrocitų pasiskirsto tolygiai (3). Kasdien į
žmogaus organizmą su maistu patenka 2–-14 mg Al
(4–6) ir tik nedidelė jo dalis (<1 proc.) absorbuojama
skrandyje bei proksimalinėje dvylikapirštės žarnos
dalyje (2, 7). Al pasišalina iš organizmo su šlapimu ir
tik nedidelė jo dalis (<2 proc.) - su tulžimi (7, 8). Jei
šio metalo į sveiką organizmą patenka daug, inkstinė
ekskrecija gali padidëti 20–-40 kartų, t. y. iki 200–-500
mg/d (6).

Čia fragmentas iš straipsnio.Pats straipsnis yra skirtas sergančiųjų inkstų nepakankamumu aliuminio apykaitos problemai.Jei bus įdomu, galėsiu permesti visą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 16 balandžio 2010 - 16:14
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 04 16, 05:46)
Ka as zinau... Jau Sviesiajai sakiau, kad jei ne sodyba pusyne-tikrai nebuciau skiepijusi, o ir pediatre draude schmoll.gif Ale kai ir ji suzinojo, kokiam kraste ta sodyba, tada sako, kad is dvieju blogybiu reikia rinktis maziausia-ir pasiskiepyti, nes jei paskui EE gausim-tikrai nesu garantuota, ar vaiko neparalyzuos, ar smegenu liga nepakenks. Jokio gydymo nera, nes tai virusas(butu gydymas antibais-irgi neskiepyciau, rizikuociau), jokie purskalai neefektyvus: pernai krikstadukte su purskalu erke kune parsinese doh.gif Skiepus mano vaikai "pernesa" gerai, vadinasi, gal turi ta genetini koda, kuris pasalina sekmingai aliumini.
Ko labiau bijau? Bijau ne to aliuminio, bijau menesio po skiepo, nes vis tik sujusinamas organizmas, krenta imunitetas, kabinsis visos menkos zarazos dabar doh.gif Tik tik atsistatysim, o po menesio vel kartos skiepa, vel menesiui baimes, kad ims sirgti vaikas nuo menko vejelio doh.gif

O sianakt viskas praejo puikiai, jokiu klykimu vakare nebuvo, netemperaturavo, ramiai ismiegojo visa nakti, va jau atsikeles pieno buteli patvarke, puoda prileido biggrin.gif -neuronai nezuvo.


O del ko pediatre draude skiepytis? na kokie motyvai buvo??
Tikrai, kad is purskalu naudos mazai, nes specialiai nuo erkiu ju nelaba ir rasi, paprastai jie buna nuo uodu, o man dar ir eko reikeia ax.gif
Kokiam rajone jusu sodyba???
Pas mane analogiska situacija, kol gyvenau mieste, nereikejo man to skiepo, o dabar prie pat misko
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 04 16, 19:51)
O del ko pediatre draude skiepytis? na kokie motyvai buvo??

Kokiam rajone jusu sodyba???

Patys paprasciausi: skiepas-tai nedidelio kiekio viruso suleidimas i organizma, organizmas pradeda kova, kaupia visas jegas BUTENT musiui su EE virusu. Vadinasi, tuo metu i organizma patekus kitam virusui(pvz gripui)-organizmas nesusidoros su ta liga, susirgs gripu, nes visos imuniteto atsargos buvo skirtos priesintis visai kitam virusui.
Kai buvo masinis skiepijimas nuo gripo, musu pediatre kryzium gule, kad tik neskiepyciau, sako, mamyte, jus ka-garantuotai norit ligu pasigauti papildomai? Juk ruduo, "vaiksto" be gripo dar n+k virusu, galu gale gripo virusa galima pakankamai protingai kontroliuoti ir gydyti, jei susirgtu. Ir tikrai, aciu jai, bet mazius mano per kiaulini nesusirgo(vyresnieji bernai sirgo, vienas net su komplikacijom), ir is viso paskutini karta sirgo pernai rugsejo menesio(teko vartoti antibiotikus) thumbup.gif thumbup.gif
Analogiskai su EE virusu: sake, jokiu budu neskiepyti, kol Vilniuj esam,gyvenam, kam imuniteta silpninti.
Sodyba Moletu raj.
Atsakyti
Koks siaubas, kad jau nuo pirmu gyvenimo dienu nuodijat savo vaikus, ka maza info internete, juk tiek daug mokslininku filmu, dokumentikos ir pan... Negi neaisku, kad taip norima isnaikinti zmonija, gryna nuoda i kudikelius leidzia, ar pasidomejote vakcinu sudetis. Beja dar vienas geras niuansa, kodel medikai neskiepija savo vaiku? Nesusimastete wink.gif
Papildyta:
http://www.sveikata.info/skiepai
Atsakyti