Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo ar išmatų nelaikymas po gimdymo

kazkur skaiciau, kad atlikti tyrimai, jog slapimo nelaikymo atveju gauseja sulig kiekvienu pagimdytu vaiku. T.y. kuo daugiau gimdymu-tuo problema astreja..

As antrojo kai laukiausi -tai baisu kai tik koseji ir ciaudai..slapios kelnes,
Tai dabar bijausi, kad neprikibtu kokia sloga su kosuliu...nu labai jau nemalonu, kai plusteli i kelnaites.. sad.gif
Atsakyti
Noreciau isgirsti is tu, kurios turi ta problema. Ar bent vienai is jusu, priziurejusi nestuma gydytoja sake, jog reiketu daryti dubens dugno raumenu, kitaip vadinamus keglio pratimus, ir tik pagimdzius po keletos valandu pradeti vel juos daryti? Mano asmenine patirtis - klausiau gydytojos nurodymu, budama dar 4men nestumo jau dariau tuos pratimus, per diena po 10kartu. Ir is karto po gimdymo juos pradejau daryti, bet pirmuosius kartus istengdavau tik 2-4kartus. Bet su kiekviena savaite i prieki... praejo 4,5men po gimdymo, karts nuo karto juos darau. Man jie isties padeda.
Atsakyti
Sveikutes turiu ir as sia problema, mano maziui jau greit 1m. 5 men. o ciaudit, negaliu, o per sventes apsinuodijau tai pridariau i kelnes "vemdama" blush2.gif , tai ir uzsukau pas jus jieskodama pagalbos, apie pratimus girdziu pirma kart, bandisiu juos daryti, kitaip teks kreiptis pas daktara. blink.gif
Atsakyti
Po gimdymo ir mane vargindavo ta problema, bet einant laikui apsitvarkė.
Atsakyti
Man po pirmo budavo taip kokius 5 men, paskui viskas susitvarke. {Po antrojo gimdymo nebuvo jokios problemos ax.gif
Atsakyti
turėjau ir aš tą problemėlę, po kokio pusmečio savaime susitvarkė, bet pakentėt iki šioliai negaliu. Jei prismaudžia reikalai tai ir tuojau lekiu. kitu atveju tekėk upeliuk blush2.gif
Atsakyti
man ir buvo si problemike... ax.gif apie juoka, ciauduli ar pan negalejau net pagalvot.. lotuliukas.gif
pasikonsultavus pas gine, viskas usistvarke po 2 menesiuku, liepe daryt tos vietikes pratimukus.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Senais gerais laikais teko gerai pasidomet apie tai. Tai gal kam nors pagelbes mano sapaliones smile.gif

Dubend sugno raumenu nusilpimo priezastys yra :
1.ju netreniruojant ( pvz nedarant to valingai ar nevalingai, juk jie treniruojami ir lytinio akto metu.
2. Nestumas kaip rizikos fakrotiu ir naturalus gimdymas kaip priedas, bet nereiskia kad jei turejai cezari to pavyks isvengti.
3.viduriu uzkietejimas, stannginimasis.
4.Virssvoris
5.sunkus kelimas. Nerekomenduoja moteriai kelt ir nesiot daugiau negu 15kg. todel turincios ar besilaukiancios vaikuciu turetu atkreipt demesi i vezimuko sunkuma ir pan. Taip pat per ankstyvas sportavimas gali veikti kaip negeras veiksnys, nes darant pvz atsilenkimus dideja spaudimas pilvo ertmeje, todel silpnoji vieta neatlaiko tiek to spaudimo.
6. chroniskas kosulys, aktualu rukalems ar astma sergantiems, taip pat turincioms pastovu chroniska bronchita del kitu priezasciu.
7.Itakoja amzius. Kuo seniau tuo blogiau.

Nestumo ir naturalaus gimdymo metu visos strukturos supancios gimdymo takus issitempia ir vargioa besugrizta i senas vietas, todel dubens dugno raumenys lieka kaip ir vienintelis veiksnys kuris laiko slapimo pusle, gimda ir storaja zarna savo vietose ir jos neiskrenta.
Todel moterims turincioms panasiu problemu yra nerkomanduojama virus visada ( visa gyvenima) daryti pratimus. Raumenukai su amziumi silpneja todel reikia palaykyti ju tonusa.

Kaip daryti pratimus:
1. atsisesti, ar atsigulti, atsistpoti, kad koju,sedmenu ir pilvo raumenys butu neitempti.
2.Tada pabandyt suspaust raumeni tarsi norisnt sulaikyt dujas ar ismatas. atpalaiduoti ir pakartoti tai kelis kartus kad isitikintumet kad tai butent tie raumenys. Nesutraukit sedmenu raumenu. pagandykit pakelt maksti ir gimda. Sutraukus skaiciuoti iki 8 ( apie 8 sek-10 sek.)
tada atleiskit. geriausia daryt pertraukas apie 8 -10 sek tarp kiekvieno sutraukimo. kartoti kiek galit ir prisimenat, bet viduriniskai apie 8-12 sutraukimu vienu kartu ir tai kartot 3 kartus per diena.
3.Kai einate slapintis, slapinimosi metu pabandykit sustabdyti srove. Nedarykite sito dazniau kaip savaite, nes gali sutrikdyti slapimo pasalinima.
Jei kyla itarimu kad darot ne tai ka reikia, isidekit tampona ir pabandykit pajaust kad apspaudziat ji. Beje, galima tampona naudot kad isgaut kokybe.

Svarbiausia darant pratimus. 1.reikia kviepuoti sutraukus raumenis ir enbandyt sulaikyt kvepavimo. Tik sutraukiant ir pakeliant raumenis. 3. neturi but itraukti sedmenu raumenys ar koju raumenys.
Sutraukimo kokybe yra geriau negu daznumas, todel geriau daryt nedaug bet gerai, negu daug ir bele kaip.

Progresas turi pasirodytr per 3 men, jeigu jo nera kreipkites i gydytoja kuris tai ismano arba fizioterapiauta nors abejoju ar lietuvoj jie tuom uzsiima.

Na ir dar truputi....
Tarp maksties sieneles ir slapimo pusles yra ne raumuo o fascija, kuri issitampius ir slapimo busle dalinai ikrenta i maksti( gali ir isskrist per maksti , vadinama prolapsu). Darant siuos pratimus tvirtedami raumenys pakelia ir ta fascija, todel viskas pagereja. Deja, padeda ne visoms. Toms kurioms nepadeda svieciasi operacija. Kaip ji daroma priklauso nuo to ko reikia ir kas ja daro.pries opercija rakomenduojama atlikti urodinaminius tyrimus, kad geriau suprasti preizasti kodel taip yra.
Operacija nedaroma jeigu moteris planuoja tureti daugiau vaiku... aisku galima viskas bet ...
Laukiancioms ir tos kurios nori rezultato dabar yra vaistai kurie tiesiog nujautrina slapimo pusle, jeigu ji yra jautri. kartais po vaistu buna sunku pasislapint. Taip pat priklausomai nuo priezasties gali gut skirti visokie ziedai, kurie atstao ir palaiko slapimo pusle reikiamoje vietoje.

Vat buna tokie., nezinau ar padeda, bet esu girdejus pletku kad padeda.

Tai va tiek tos informacijos, nes jau jauciu kad postas yra didelis. doh.gif doh.gif

Papildyta:
Tiesa, maitinanciom moterims gali savaime pagereti nustojus maitinti.
Taip pat situacija daznai pablogeja per menstruacijas nes sumazeja estrogeno.
Atsakyti
na man bedos nebuvo, bet pas mus, Prancuzijoje, visos po gimdymo [nesvarbu kokio, naturalaus ar cezario] eina pas kineziterapeuta 10 seansu - kaip cia pasakyt lietuviskai , na ''tu'' raumenuku lavinimo.
tai eini kaip pas ginekologa, iveda toki stimuliatoriu, ir aparatas siuncia tas stimuliacijas ir visokius pratimukus reikia daryti, sutraukinet, panasiai kaip tie Kegelio, tik daug platesnis pasirinkimas, ten ji patikrina pagal poreiki parenka ir t.t.
cia sake geriausia daryt 4-8 savaites po gimdymo, bet va kai as ejau drauge irgi uzsirase nors jos antram sunui jau 10 menesiu ir ji nebuvo darius. man ginius israse 20 seansu nes penkias tonas priaugau per nestume tai dar labiau pakenke tiem raumenukam...
na tikslas situ pralavinimu po nestumu - kad nebutu slapimo problemu ir nepakristu gimdos senatvej ir panasiai.
na pas mus nemokamai tai ir naudojames.
bet siaip kiek domejaus tai nelabai europoj kur taip daro, sake ispanijoj gal.
siaip yra pirkti panasios masinukes internete
vadinas Kegel8 ten pacios galit darytis namuose, paieskokit internete..
4u.gif sekmes ir ner cia ko gedytis gi neprsigere griovy gulit apsisiusioje!!
blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Belty @ 2008 12 15, 11:08)
kazkur skaiciau, kad atlikti tyrimai, jog slapimo nelaikymo atveju gauseja sulig kiekvienu pagimdytu vaiku. T.y. kuo daugiau gimdymu-tuo problema astreja..

As antrojo kai laukiausi -tai baisu kai tik koseji ir ciaudai..slapios kelnes,
Tai dabar bijausi, kad neprikibtu kokia sloga su kosuliu...nu labai jau nemalonu, kai plusteli i kelnaites.. sad.gif

Ir man taip buvo...,bet spjaunu per kairi peti tris kartus,nes dabar viskas ok...nors i tualeta per diena tenka daznai palakstyti blink.gif
Atsakyti
man po gimdymo taip nebuvo.o ir negimdziau pati,o operavo.tik db vaikui jau beveik metai ir si problema jau kelintas menuo kamuoja mane.nors bunu katik isejus is tualeto,nusislapinus,bet po akimirkos ir vel šliurkšteli koks saukstas skyscio.o gal tai nera šlapimas?jau kelintas menuo taip darosi,bet i menesi tik kokia savaite.ypac gausiai isbega skystis po nakties,kai atsikeliu.gal tai kas kito.kas ten zino kas ten per skystis ir kodel per menesi tik po savaite buna. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rinna @ 2009 03 11, 22:09)
turėjau ir aš tą problemėlę, po kokio pusmečio savaime susitvarkė, bet pakentėt iki šioliai negaliu. Jei prismaudžia reikalai tai ir tuojau lekiu. kitu atveju tekėk upeliuk  blush2.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti