Įkraunama...
Įkraunama...

Žako papūgos

Gal but, is tikruju - pries vasara butu neblogai sparnelius pakirpti.
Atsakyti
Dominus, kaip papūga - po kelionės greit adaptavosi? Kelionę narve praleido, ar ant peties kur? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 12 23, 13:12)
Dominus, kaip papūga - po kelionės greit adaptavosi? Kelionę narve praleido, ar ant peties kur?  bigsmile.gif


Siracusa, kelione i Germanija, mano vaikas stebetinai gerai pernese, nors yra didelis bailys. Gabentas buvo mano sename nimfiuko narvelyje, uzdengtas anklode nuo sofos - tamsoje gyvunai ramesni buna, maziau stresuoja. Nors tuo metu vyravo dideli karsciai (iki +30C) - viskas praejo gerai. As net nustebes buvau. Kai pasiekem keliones tiksla - ispradziu tylejo, jokio garso neisdave, kaip partizanas. Taciau, atvykes, lese ir gere vandeni iskart. O savo senas dainas pradejo dainuoti jau 3-ia diena.
As galvoju, kad gal jam padejo sena rimta patirtis - buvo jau 2 kartus isskrides pro langa, po 3 dienas - ir nieko, tik l.pakudusi susigrazinau ir l.istroskusi (kad pavyko susigrazinti - mums tada nerealiai pasiseke, ir net du kartus!). Tais kartais taip pat jau 3 dienoje atkutes buvo.
Zodziu, nenuobodu man su juo biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dominus: 25 gruodžio 2009 - 17:57
kaip saunu,kad si tema visgi gyva,kiek bandziau rasyt visi tylejo ir nerase 4u.gif as ir zakute turiu,mergyte mazute dar smile.gif 8 menesiu,bet planuojam sausi seimos pagausejima,vyriski jai nupirkti blush2.gif ,kaip jusu zakuciai laikosi?ga nuotraukom pagyvinsit tema? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diga @ 2009 12 25, 19:01)
kaip saunu,kad si tema visgi gyva,kiek bandziau rasyt visi tylejo ir nerase  4u.gif  as ir zakute turiu,mergyte mazute dar smile.gif 8 menesiu,bet planuojam sausi seimos pagausejima,vyriski jai nupirkti  blush2.gif ,kaip jusu zakuciai laikosi?ga nuotraukom pagyvinsit tema?  4u.gif
o

Mano Zakutis cia puikiai adaptavosi ir gyvena geriau nei Lietuvoje. Nupirom jam puiku, milziniska narva (turbur Arom skirtas) ir zymiai pigiau nei kainuotu LT - 200 Eu (apie 700 Lt). Kiti narvai ir narveliai taip pat pigesni (bet reikia zinoti kur ieskoti).

O tema atgijo, gal but del to, kad as savaji l.sekmingai parsigabenau, nes nezinojau, kad tai yra imanoma. O tada budamas dideliame liudesyse norejau ji atiduoti (ne parduoti) i geras rankas, kad ten ji zmones myletu.
Kadangi mano paukstis sekmingai prigijo - jis man teikia d.dziaugsmo ir net tam tikros pilnatves, todel pasidziaugdamas, nutariau tema pratesti ir gal but pasidalinti patirtimi (jei kas manes ko paklaustu).

Beje "Vitakrafft" nera geriausias pasaras zakams (kainuoja3,5 eu). Jis geras, bet kaina yra uzlauzta del l.izymios firmos. Yra lygiai tokios pacios sudeties pasaras, jis sveriamas, o kaina 5-6 kartus mazesne. Be to, cia maisto pasirinkimas yra nerealus ir nuolaidos buna didesnes.
Tiek kol ziniu smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dominus: 25 gruodžio 2009 - 23:36
uoj ne as saviskes neseriu vitakraftu,perku versale laga maista,tik nzn ar toks ten pas tave yra wink.gif bet maistukas vertas demesio wink.gif ikelk foto saviskio,pas tave kas mergyte ar berniukas? o tu is lt vezeisi ar kaip?nelabai zinau visos istorijos taviskio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diga: 26 gruodžio 2009 - 12:34
Maniskis yra berniukas jam gal 7 m.
Pirkau pries 4 metus (2005 m. rugseji), kai zakuciai buvo l.atpige - tada tekainavo 1500 Lt (pries tai - 4500 Lt. kainavo), taciau turejo viena trukuma - jie visi buvo nebe jaunikliai ir kaip man pasake, jei tiket pardavejos zodziais - maniskiui buvo tada apie 3 metus.
Turejau daug vargo kol jis tapo naminis, nes jis l.ilgai buvo laukinukas - rekiantis, baikstus ir neprisileidziantis.
Tik didele meile pauksciams padejo man iskesti visa ta dalyka ir gal tik po 1,5 metu jis tapo daugmaz naminis.
Man labai keista, bet kai isvaziavau is LT, man pradejo l.trukti butent jo, nors LT turiu dar puiku ir l.meilu nimfiuka.
Kai sunus ruosesi atvaziuoti i Vokietija, paprasiau, kad atveztu manaji zakuti.
Kai jis buvo atveztas (o visa istorija iki vezimo ir vezimo procesas aprasytas auksciau) - kazkaip ramiau pasidare, nors jis siokiu tokiu problemu cia, su savo klyksmu irgi daro.

Na, visi gyvunai vienokiu ar kitokiu problemu sudaro, taciau teikia ir daug to ko mums truksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dominus: 03 sausio 2010 - 22:25
Mano Zakutis Germanijoje pilnai adaptavosi. Cia pavasaris prasisdejo vasario 22 d., todel galejau jau i terasa isleisti, su kitais pauksciais susiciulbeti. Cia, pietu Vokietijoje, tie pauksciai, kuri pas mus atskrenda tik geguzes men. - cia jie visi ziemoja ir niekur neisskrenda, todel kai oras atsyla - pradeda ir ziemos dienomis ciulbeti kaip pavasari. Mano Gugas jau ukauja kaip peleda, bando megdzioti varnenus ir kitus giesmininkus. Tik va vokieskai dar neismoko, kazkodel:).

Atsakyti
Mes turime nimfa, galvojome reikia isbandyti, ar seksis auginti, sekasi jau 7 metai biggrin.gif Dabar pamastome kad zaka pats laikas butu isigyti, vaikai praauge, plunksnu nebenuplesys, bet visi zakai is olandijos gabenami, ar yra kur Lietuvoje ju pirkti
Atsakyti
QUOTE(redsunrise @ 2010 04 23, 12:39)
Mes turime nimfa, galvojome reikia isbandyti, ar seksis auginti, sekasi jau 7 metai biggrin.gif Dabar pamastome kad zaka pats laikas butu isigyti, vaikai praauge, plunksnu nebenuplesys, bet visi zakai is olandijos gabenami, ar yra kur Lietuvoje ju pirkti


nu ne visi iš olandijos, atrodo, daugiau iš čekijos g.gif o jūs norite būtent LT veisto?
neseniai skelbiu.lt mačiau pardavinėjo mažylį, bet ten african grey timneh ir congo mišrūnas cool.gif papūgų forume yra išsiritęs timneh mažylis, tik prie jo jau eilė hihihi.gif
Atsakyti
O as nelabai suprantu- koks skirtumas is kokio veislyno? Svarbiausias dalykas yra ar zakutis dar jauniklis ar nebe, nes nebe jaunikli l.sunku adaptuoti prie saves ir dar sunkiau prie kt. seimos nariu. Na, aisku svarbu kokia kaina- . As dar 2005 m. buvau sumastes atsivesti is Slovakijos, t.y. nuvaziuoti, pailseti, o vaziuojant atgal pasiimti pauksteli (internte buvau rades adresa, ten galima is anksto uzsisakyti). Bet kaip jau minejau buvo atpigimas iki 1500 Lt ir nusipirkau LT. Na tik vargau ilgai su juo, nes ne jauniklis buvo, bet dabar jis man pilnateisis seimos narys - jo niekam nei parduosiu, nei atiduosiu.

Na, o maniskis suokia, ukia jau visokiu pauksciu balsais ir klykia bei krykstauja, tuo paciu balsu, kaip kaimynu 2 metu vaikutis - griunam is koto smile.gif. Kaimynui sakom: nezinojom, kad dar vaiku turesim smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dominus: 29 balandžio 2010 - 17:48
Sveiki,
Dominus matosi , kad jūs puikus ir atsidavęs žako šeimininkas 4u.gif
Kelinti metai skaitau apie žako,bet vis apsiraminu,nes kainos didelės. Tikiuosi įsigyti jį metų bėgyje. Įdomu kokios jų kainos skandinavijoje g.gif
Atsakyti