Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas viešose vietose

Apklausa: Ar maitinate viešose vietose? (580 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
As uz maitinima visur ir visada, kada mazasis uzsimano ir net nesiruosiu namuose tupet ar mazojo kazkam palikinet kol maitinu. Net musulmoniskose salyse, kur moterys vaiksto uzdengtais veidais, maitinanti motina yra sventa ir ji vaika pamaitinti gali net meceteje. Ir jei kazkam atrodo nepadoru, tai tas zmogus pirmasis turetu nusukti akis, nes jei man vaizdas nepatinka as nespoksau, o paprasciausiai nusisuku (tai galu galiausia yra ir mandagumas). Aisku galima prisidengti, ne tik nuo zvilgsniu, bet ir del lelytes ramybes ir galiausiai, kad papulio neperpustu.

Taigi as uz tai, kad musu visuomenej butu daugiau tolerancijos bei supratimo drinks_cheers.gif Nors pastebiu, kad situacija keiciasi i geraja puse. Tiek pirmaji, tiek antraji vaika teko maitint visur pradedant parkais, papludimiais ir baigiant kavinem bei parduotuvem. Ir tikrai nepastebejau ne vieno smerkiancio zvilgsnio - maciau tik basisypsancius ar kukliai nusisukancius zmones. O lankantis uzsienyje (tiek Europoj, tiek Azijoj ir galiausiai Afrikoj (Egipte)) zmones tik sypsodavos, linksmai kalbindavo ar net pagirdavo 4u.gif
Atsakyti
Amerikietas papiktino ::smile.gif)) matyt bando paneigti darvinizmą, kad žmogus kilęs iš bezdžionės ::smile.gif)

Krūtį žindantis kūdikis papiktino amerikietes (21)

AFP-BNS ir lrytas.lt inf.
2006-07-30 17:19
Žurnalo „Babytalk“ redakcija gavo daugiau kaip 700 pasipiktinimu dvelkiančių laiškų, kai praėjusią savaitę išėjusiame rugpjūčio numerio viršelyje skaitytojai išvydo žindančio kūdikio nuotrauką. Tiek atsiliepimų jau daugel metų nėra sukėlęs joks šio leidinio straipsnis, pažymi agentūra.

Nors žurnalas daugiausia skirtas kūdikių mamoms, tačiau, kaip parodė daugiau nei 4 tūkst. skaitytojų apklausa, ketvirtadalis jų maitinančios moters nuotrauką viršelyje laiko „nederama“.

Pasak vienos respondentės, ji išsigando, kad jos 13 metų sūnus pamatys nuogą krūtį. „Aš suplėšiau viršelį. Krūtis yra krūtis, ji susijusi su seksu. Jam nedera šito matyti“, - aiškino moteris.

Kita skaitytoja, krūtimi išmaitinusi tris vaikus, pasmerkė apnuoginto kūno demonstravimą viešojoje vietoje.

41 metų teksasietė nurodė, jog visiškai palaiko moteris, maitinančias vaikus ten, kur joms atrodo esant reikalinga, tačiau nenorėtų, kad jos sūnus arba vyras netikėtai išvystų krūtinę, kurios matyti nepageidauja.

Kai kurios respondentės buvo labai kategoriškos. „Šlykštu. Mane pykina matant spenį čiulpiantį vaiką“, - pareiškė 4 mėnesių mažylio motina.

Pasak „Babytalk“ redaktorės Susan Kane, užvirusi diskusija dėl minėto viršelio susijusi su visuomenėje vykstančiais debatais, ar moteriai dera žindyti kūdikį žmonėms matant.

„Amerikietės dar labai puritoniškos. Ir jas apima pasidygėjimas išvydus kūno dalį, net tos dalies dalį“, - paaiškino redaktorė.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2006 07 30, 00:09)
As uz maitinima visur ir visada, kada mazasis uzsimano ir net nesiruosiu namuose tupet ar mazojo kazkam palikinet kol maitinu. Net musulmoniskose salyse, kur moterys vaiksto uzdengtais veidais, maitinanti motina yra sventa ir ji vaika pamaitinti gali net meceteje. Ir jei kazkam atrodo nepadoru, tai tas zmogus pirmasis turetu nusukti akis, nes jei man vaizdas nepatinka as nespoksau, o paprasciausiai nusisuku (tai galu galiausia yra ir mandagumas). Aisku galima prisidengti, ne tik nuo zvilgsniu, bet ir del lelytes ramybes ir galiausiai, kad papulio neperpustu.

Taigi as uz tai, kad musu visuomenej butu daugiau tolerancijos bei supratimo drinks_cheers.gif Nors pastebiu, kad situacija keiciasi i geraja puse. Tiek pirmaji, tiek antraji vaika teko maitint visur pradedant parkais, papludimiais ir baigiant kavinem bei parduotuvem. Ir tikrai nepastebejau ne vieno smerkiancio zvilgsnio - maciau tik basisypsancius ar kukliai nusisukancius zmones. O lankantis uzsienyje (tiek Europoj, tiek Azijoj ir galiausiai Afrikoj (Egipte)) zmones tik sypsodavos, linksmai kalbindavo ar net pagirdavo 4u.gif

drinks_cheers.gif teisingai kam nepatinka tegul nežiuri thumbup.gif
Atsakyti
Aš žindau visur: lauke, pardoj ir t.t Bet replikų, ačiū Dievui, neišgirdau, todėl manau, kad pas mus pakankamai tolerantiški žmonės. Tik turėdama galimybę žindyti kūdikį kur nori, aš galiu ilgesniam laikui išeiti iš namų, prasiblaškyt ir pan. Aš nesidemonstruoju, paieškau ranesnės vietelės, gerai, kad niekam neužkliuvau...
Atsakyti
Dukryte pati jau maitinu beveik 1.5 metu. Ji labai aktyvus vaikas. Pabandyk jai neduoti pienelio, jei ji uzsimano... Taip rekia ir tampo man rubus, kad tik apsizvalgau, kur man cia prisedus. Maitinu ir parkuose, ir kavinese, ir prie juros. Pati paskutine vieta buvo koplycia, kurioje dukrele krikstijom. Ji papuko eme reikalauti dar nesibaigus kriksto apeigoms. Tai tik kunigelis isejo, as cia pat klestelejau ant suolo ir pamaitinau mergina. Sveciai kantriai lauke ax.gif Pakolkas man neteko sulaukti kokiu priekaistu ar smerkenciu zvilgsniu. Manau, svarbu pacioms nekompleksuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fijora: 02 rugpjūčio 2006 - 15:23
Butent, daznai po pareiskimu, kad negrazu ir nedora slepiasi paprasciausi kompleksai ar puritoniskas auklejimas. Aisku maitindama viesoje vietoje nesaukiu "paziurekit i mane, maitinancia mamka", bet ir nezadu slapstytis ar tunot namie. Tai paprasciausias kulturos ir issiauklejimo reikalas - kas nenori, tas neziuri 4u.gif
Atsakyti
Girdejau, kad uzsienyje yra irengiamos patalpos maitinancioms mamoms kavinese, parduotuvese. Pavyzdziui, kai salta, tai nelabai patogu maitinti lauke.
Atsakyti
prisimenu, kol neturėjau vaikiuko, stebėjausi, negi negalima kiek palaukti , o būtina vaikutį maitinti viešoje vietoje. Dabar oi kaip suprantu visas maitinančias mamytes. Žinau ką reiškia, kai mažė nori valgyti. essen.gif "Palauk" neegzistuoja. O kadangi mano mergiotė valgo labai dažnai, o namuose gi nesėdėsi, norisi kur nors išlėkti, tai ir darom "piknikus". Ai kaip gerai kai " pieno baras" visada vietoje. biggrin.gif Kažin kaip reikės suktis kai orai atšals g.gif Kreivų žvilgnių teko pastebėti. Na o ką daryti, toks gyvenimas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vijasta @ 2006 08 03, 23:10)
prisimenu, kol neturėjau vaikiuko, stebėjausi, negi negalima kiek palaukti , o būtina vaikutį maitinti viešoje vietoje. Dabar oi kaip suprantu visas maitinančias mamytes. Žinau ką reiškia, kai mažė nori valgyti.  essen.gif "Palauk" neegzistuoja. O kadangi mano mergiotė valgo labai dažnai, o namuose gi nesėdėsi, norisi kur nors išlėkti, tai ir darom "piknikus". Ai kaip gerai kai " pieno baras" visada vietoje.  biggrin.gif Kažin kaip reikės suktis kai orai atšals  g.gif  Kreivų žvilgnių  teko pastebėti. Na o ką daryti, toks gyvenimas tongue.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif As irgi seniau manydavau, kad tai neestetiska ir nehigieniska...
bet juk nepasakysiu leliukui: palauk 2 valandas, tada busim namie ir pavalgysi blush2.gif Gaila, bet daugelis apie tai nepagalvoja ir kreivai i tave ziuri. Bet daug ka vertinti neigiamai taip pat yra zmogiska ax.gif Tiesiog tokia musu prigimtis...
Atsakyti
Zinoma, svarbiausia vaikelio poreikiai. Jei mano dukryte uzsimane papuko, tai jai visai nesvarbu, kas tai per vieta.
Atsakyti
Teko maitinti netgi bažnyčioje per jo paties krikštynas. O ką daryti, kai garsiau už vargonus girdisi alkstančio balselis? Manau, tai natūralu ir suprantama, kad visokių situacijų būna. O kas nesupranta, tai jų problemos. soske.gif
Atsakyti
kaip mama maitina graziai,tvarkingai t.y prisidengus nieko blogo nematau ,bet sorry kaip maciau pliaze atejo stambi bobele ,pasitiese deki,atsigule ant nugaros ,pasikele maike ,abu papai matosi ,tada vaikas pats papa isikiso ir taip mamaite miegojo koki 45 min ,kol tas vaikas davesi su tuo papu.Vaikas nulipa nuo papo ,pazaidzia ,o mamyte toliau guli papus i virsu isskleidus blink.gif ...aisku bezaisdamas karts nuo karto ta papa isikisa i burna,paskui pavazinejo per papus su savo zaisline masinyte ,o mamyte sau saldziai miega .Nu man toks vaizdzialis blink.gif schmoll.gif ,slykstu buvo ziuret.Aplinkiniai zmones irgi nesizavejo tokiu maitinimu doh.gif .
Atsakyti