Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas viešose vietose

Apklausa: Ar maitinate viešose vietose? (580 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
As irgi visur savo mazius maitinau ir maitinu. Stengiames nuosaleseneje vietoje, o jei nera sedam pirmoje pasitaikiusioje vietoje ir stengiamesz prisidengti 4u.gif .
O kad spokso visi tas tiesa, koks gi cia stebuklas doh.gif
Siaip kavinese geriausia ir patogiausia
Atsakyti
Na viesoje vietoje dar neteko maitinti, mes reikaliukus susitvarkom masinoje, jei vaziuojam i kavine ar po jos...ir pan. Bet jei prispaus reikalas tikrai maitinsiu, ir ne neabejoju, kad ziurinciu akiu bus simtai blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
aš maitinu jai jai mergiotė užsispiria kad reikia čia ir dabar ax.gif pvz kavinei paieškau kokio nuošalesnio staliuko, sėdu nugara į salę, prisidengiu. Visada turiu kokį pleduką, kad galėčiau prisidengt. Neteko dar matyt kokio smerkiančio žvilgsnio, matyt gerai užsimaskuoju bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanele @ 2007 01 29, 11:36)
Na viesoje vietoje dar neteko maitinti, mes reikaliukus susitvarkom masinoje, jei vaziuojam i kavine ar po jos...ir pan. Bet jei prispaus reikalas tikrai maitinsiu, ir ne neabejoju, kad ziurinciu akiu bus simtai  blink.gif  biggrin.gif

Mes irgi dazniausiai valgom masinoj yra teke pora kartu maitint viesoj vietoj ,bet as ne ta kuri labai drasiai jaucias tokiose situacijose ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grytute @ 2007 01 28, 15:29)
Grizus i Lietuva - situaciaj kita. Su sese nuejom i maxima. Mano mazylis uzsiprase pieniuko. Prisedau sau vidinej kavinukej ir maitinu. Kaip susistresavo mano sesuo! Sako: "Baik, nu gal pakentes - visi zmones ziuri". Apsidairiau. Nu tikrai! Visi kaip vaiko valgancio nemate! O ypac jaunos paneles zaibais svaidesi.
Bet zinokit, tiek apkeliavus, man jau visvien. Man svarbiau, kad vaikiukas sotus butu, o kad kitiems nepatinka tai jau ju problemos, matyt iskreiptas vaizdas i pasauli, jei mato kazka blogo ziuredami i maitinancia mama. Tai naturalu ir grazu. Apsinuogina krutis? Reklamose, zurnaluose, televizijoj dar ne tiek apsinuogine, bet tai jau kazkaip jau nebesokiruoja...
Sekmes ir drasos maitinant mazylius pagal ju, o ne amzinai viskuo nepatenkintu aplinkiniu norus...  thumbup.gif

Manau, kad lietuviai pakraupo nuo tokio didelio vaiko maitinimo viesoje vietoje. Kai maitinamas kudikis-niekas ir Lietuvoje nesmerkia.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2007 01 27, 12:32)
na, jau į viešą WC nėjau ir neičiau savo vaiko maitinti mega_shok.gif

Na ir as neiciau i viesa, jokiu budu!
Taciau ten buvo isskirtine situacija, o kadangi cia tokia tema, tai ir paminejau kaip tuo metu buvusia vienintele iseiti...
Ir siaip - galima ir kitaip savo nuomone isreikst, ar ne? mirksiukas.gif Kaip ir kitokia nuomone... O uzsirakinus duris dideliame, super svariame tualeto kambaryje nesiojant ant ranku pamaitinti kudiki man buvo priimtiniau nei pilnoje nepazistamu vyru kavineje, kur nuosalaus staliuko nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2007 01 29, 13:36)
Manau, kad lietuviai pakraupo nuo tokio didelio vaiko maitinimo viesoje vietoje. Kai maitinamas kudikis-niekas ir Lietuvoje nesmerkia.

nieko sau didelis - tik 1,5 metų. o tuo metu gal ir dar mažesnis buvo. kas čia per iškreiptas mastymas, kad 1,5 metų jau didelis ir jau krūtimi maitint nebereikia. pasaulinė sveikatos organizacija oficialiai rekomenduoja maitint vaikui iki 2 metų, o kai kurie natūralaus gyvenimo būdo šalininkai net iki 3. o jeigu pvz. vaikas alergiškas, tai ilgas maitinimas kartais esti vienintelė išeitis. ir nėra čia ko lietuviams kraupti nuo tokio amžiaus kūdikio žindymo. mūsų močiutės datr ilgiau žindė savo vaikus, ir tai buvo normalu. pvz. mano močiutė pirmagimį žindė iki 3 m., o kitus 2 vaikus iki 2 m. ji sakė kad jos jaunystėj, dažna moteris taip ilgai žindydavo.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 01 30, 09:21)
kas čia per iškreiptas mastymas, kad 1,5 metų jau didelis ir jau krūtimi maitint nebereikia. pasaulinė sveikatos organizacija oficialiai rekomenduoja maitint vaikui iki 2 metų,

Del maitinimo nesiginciju 4u.gif Bet tik ne viesoj vietoj schmoll.gif Toks vaikas jau valgo VISKA, badu nemirsta staiga, jei nori kazko uzkasti-galima uzsakyti ir is sveikos mitybos patiekalu, nebutina suknele plesti sedinciai motinai prie stalo. Kai kudikis praalksta-visi supranta, kad motinos pienas-VIENINTELIS kudikio maistas, taciau kai vaikas virs metu tokius triukus daro viesoje vietoje-tai nei butinybes, nei estetinio pasigrozejimo nematau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2007 01 30, 10:46)
Del maitinimo nesiginciju 4u.gif Bet tik ne viesoj vietoj schmoll.gif Toks vaikas jau valgo VISKA, badu nemirsta staiga, jei nori kazko uzkasti-galima uzsakyti ir is sveikos mitybos patiekalu, nebutina suknele plesti sedinciai motinai prie stalo. Kai kudikis praalksta-visi supranta, kad motinos pienas-VIENINTELIS kudikio maistas, taciau kai vaikas virs metu tokius triukus daro viesoje vietoje-tai nei butinybes, nei estetinio pasigrozejimo nematau schmoll.gif

nu matai, čia kaip kam. man gražu ir estetiška. juk ne 4 m. tam vaikui tongue.gif o baruose 1,5 - 2 m. vaikui tikrai nėra ką užsakyti. nieko sveiko ten nėra. aš savo 9 m. vaikui ir tai nieko ten nerandu nupirkt. kepsnių jis nevalgo, tai lieka tik blynai ir kotletai. bet mažučio gi taip nemaitinsi.
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2007 01 30, 10:46)

Įsiterpsiu ir aš į jūsų diskusiją. Manau turinti tam teisę, nes saviškį išmaitinau iki 2,5 metų.
Ne kartą teko maitinti viešose vietose. Tai dariau nesivaržydama kiek daugiau nei metus. Kadangi mano krūtinė itin nedidelė, tai nieko ten ir nesimatydavo, kai žindydavau. O jei pašaliniam žmogui rūpi kaklą ištiesus vėpsoti, ar matosi ten to papo 3 cm, tai jau tik jo reikalas. Teko maitinti ir kavinėje, ir ant suoliuko, ir net šv. Jonų bažnyčioje pe diplomų įteikimą (tuo metu mano pipirui pusė metų buvo).
Bet paūgėjus vaikui man jau buvo nejauku, todėl pripratinau prie to, kad jokių pasičiunkimų viešose vietose nebūtų. Ir apskritai jam to žindimo reikėdavo tik tam, kad užmigtų.

Kadangi mano maitinimo stažas ilgas, tai tikrai jokių neigiamų emocijų nesukelia maitinančios mamytės vaizdas. Net jei ir 2 metukų vaiką maitintų. Man kur kas nepriimtiniau, kai tokio amžiaus vaikas buteliuką įsikandęs vaikšto.
Teko Akropolyje matyti mamytę leliuką maitinančią. Krūtinė ne iš mažųjų, tai visa krūtis nuoga buvo. Bet net mano vyras pasidžiaugė, kad mamytė tokia drąsi.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2007 01 30, 12:35)
nu matai, čia kaip kam. man gražu ir estetiška. juk ne 4 m. tam vaikui  tongue.gif o baruose 1,5 - 2 m. vaikui tikrai nėra ką užsakyti. nieko sveiko ten nėra. aš savo 9 m. vaikui ir tai nieko ten nerandu nupirkt. kepsnių jis nevalgo, tai lieka tik blynai ir kotletai. bet mažučio gi taip nemaitinsi.

O kodel pries einant i kavines to dvimecio vaiko nepamaitinus stipriu maistu-kosemis, darzovienemis-namie? g.gif Net galu gale krutimi. Bet toks ispudis man susidaro, jog mamos tingi namie ka nors gaminti, galvoja, ai, ka cia vargsiu be reikalo, juk vaikui kruti iskisiu ir pati pasedesiu, ir vaikas pasimaitins tongue.gif O kad kiti nesmagiai jauciasi-dzin. Lygiai taip pat nesmagiai, jei viesoje vietoje pradetu mamos vaiku pampersus kaitalioti-juk tai irgi naturalus procesas bigsmile.gif Teko matyti restorane toki vaizda-atsiveze amerikonai vaika keturiu kazkur metu, jie patys pietauja, o vaikas laksto kaip nutrukes nuo lenciugo, staiga pasigrabaliojo kelnese ir svystelejo is ten privaryta pampersa per visa restorana blink.gif Tai tevai nesugebejo net atsiprasyti, laimingi ziurejo i siautejanti sunu ir sake-mes uz naturaluma. thumbup.gif Juk cia VAIKAS. Ir koks protingas vaikas thumbup.gif
Atsakyti
Seniai seniai jau yra buvusi tema apie maitinimą viešose vietose, tąsyk irgi buvo mestelėtas palyginimas - juk vaikui sauskelnių nekeičiate kavinėje, tai kaip galite maitinti? Ir kažkas labai protingai atsakė: tu irgi neš...i ir nem...i vidury kavinės, bet valgai.
Atsakyti