Įkraunama...
Įkraunama...

kai tevai palieka viena vaika ligoninei

QUOTE(alfija @ 2009 05 18, 15:24)
dažniau mamos kaprizas, nei realus vaiko poreikis. Kaip bebūtų, mirtingumas vaikų nuo infekcinių ligų nėra didelis, reiškia ir vaikų susirgimai daug rečiau yra itin sunkūs.  Kaip bebūtų, didžiioji dalis mamų vaikus sergančius namuose slaugo retai- ieško močiučių, auklių pagalbos. Bet jie serga, reiškia turėtų sėdėt šalia, bet tada kažkaip išsiverčia. Puolimasis į ligoninę yra didelia dalim kompleksų kompensavimas, suaugusio žmogaus kompleksų.

Taigi: moters kompleksas kompensuotas, vaikas priziuretas. Kokiu matote dar minusu mamos buvimo ligonineje, isskyrus trukdyma personalui? Is esmes juk mamos netrukdo atlikti savo darbo tam personalui- negriebia svirkstu ir kateteriu is rankos, kad padarytu injekcija pacios,ir pan. Beje, kai gulejau infekciniame su vaiku, kazkaip situacija susidare, kad padeti del mano vaiko ligos man nusviete vizituojantis gydytoja, tad jei manes nebutu buve tuo momentu, juk as gal labiau buciau sutrukdziusi tam gydytojui, emusi jo ieskoti po visa ligonine, kad paklausti, kokia gi mano vaiko ta bukle, ir kiek dar laiko jam teks leistis vaistus, kokios rekomendcijos ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 05 18, 14:24)
dažniau mamos kaprizas,

manau Jūsų pozicija šio klausymu suprantama . Kitu mamų irgi, daugumai ( tikrai daugumai) mamų geriau būt šalia vaiko rūpintis juo taip, kaip nepasirūpins med personalas , vis dėl to ligoninė ne stovykla vaikui ten nėra gerai. Jums geriau kai mama ne su vaikų , nes o kam? juk yra personalas ir čia tik vaiko kaprizai ( noras turėt šalia mama) ir mamos kompleksai bei kaprizai.(siaubas kiek kompleksuotu mamų pasirodo yra doh.gif ) nenorėčiau sutikt gyvenime gydytojos su tokiu mąstymu nuoširdžiai sakau . manau lai visi lieka prie savo nuomonės ir baigiam tas tuščias diskusijas ( aha taip paėmėt ir nustojot pilstyt iš tuščio į kiaura hihihi.gif ) na bet tiek to.

ne į temą , nežinau kodėl bet mintyse alfija vis vadinu " babuška agafja" net nežinau kodėl
lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 18 gegužės 2009 - 14:41
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 18, 15:33)
Taigi: moters kompleksas kompensuotas, vaikas priziuretas. Kokiu matote dar minusu mamos buvimo ligonineje, isskyrus trukdyma personalui? Is esmes juk mamos netrukdo atlikti savo darbo tam personalui- negriebia svirkstu ir kateteriu is rankos, kad padarytu injekcija pacios,ir pan. Beje, kai gulejau infekciniame su vaiku, kazkaip situacija susidare, kad padeti del mano vaiko ligos man nusviete vizituojantis gydytoja, tad jei manes nebutu buve tuo momentu, juk as gal labiau buciau sutrukdziusi tam gydytojui, emusi jo ieskoti po visa ligonine, kad paklausti, kokia gi mano vaiko ta bukle, ir kiek dar laiko jam teks leistis vaistus, kokios rekomendcijos ir t.t.

paryškintoj vietoj kalbėkit tik už save. Tai ką jūs paminėjot, labai dažnai ligoninėse nutinka. Juk ir pati suprantat, kad jūs kalbat iš sakykim, net jei jūsų vaikas ir visus aštuonerius metus guli tik ligoninėse- tik iš tos patirties. Vieno skyriaus, ir tam tikro laiko tarpo patirtes. Bet visuma yra kitokia.
O toliau, tai jei disutuojam tai diskutuojam kam tas nusidurninimas ir savęs visų pirma nusivertinimas. Juk kalba pagrindinė yra ne apie trukdymą, o apie būtinybę , neišvengiamumą ten kiurksoti, suprantat viską puikiai, tai kam būdama nekvaila, bet kokia kaina į tas kvailes veržiatės.
Atsakyti
+O uzsienyje,vaikui neleidzia vaistu i vena,neima kraujo is pirsto ar is venos,kai nera tevu,ai,dar-netaisomi dantys.Visada tevai turi buti,kad vaikui butu kuo mazesnis stresas
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2009 05 18, 14:51)
+O uzsienyje,vaikui neleidzia vaistu i vena,neima kraujo is pirsto ar is venos,kai nera tevu,ai,dar-netaisomi dantys.Visada tevai turi buti,kad vaikui butu kuo mazesnis stresas

gaila kad pas mus šito nebus kol nepasikeis sovietinis mąstymas...
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 05 18, 15:37)
manau Jūsų pozicija šio klausymu suprantama . Kitu mamų irgi, daugumai ( tikrai daugumai)  mamų geriau būt šalia vaiko rūpintis juo taip, kaip nepasirūpins med personalas , vis dėl to ligoninė ne stovykla vaikui ten nėra gerai. Jums geriau kai mama ne su vaikų , nes o kam?  juk yra personalas ir čia tik vaiko kaprizai ( noras turėt šalia mama) ir mamos kompleksai bei kaprizai.(siaubas kiek kompleksuotu mamų pasirodo yra doh.gif )  nenorėčiau sutikt gyvenime gydytojos su tokiu mąstymu nuoširdžiai sakau . manau lai visi lieka prie savo nuomonės ir baigiam tas tuščias diskusijas ( aha taip paėmėt ir nustojot pilstyt iš tuščio į kiaura hihihi.gif ) na bet tiek to.

ne į temą , nežinau kodėl bet mintyse alfija vis vadinu " babuška agafja" net nežinau kodėl
lotuliukas.gif

nuoširdžiai patariu pasiskaityti skelbimus, kur mamos ieško auklių. Kokie skelbimai yra vyraujantys? Puikiai supranti , kad kalbam apie ar mamai yra ligoninėj būti su vaiku privaloma. Ne neprivaloma. Viskas.
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2009 05 18, 15:51)

Itariu, tai daroma ne del to, kad vaikui streso nevaryti. Tevus laiko salia vaiko tam, kad jei vaika ''nuskriaus'', ir jis pasiskus tevams, kad su juo buvo ''grubiai, netinkamai'' pasielgta, nepaduotu i teisma tevai visos gydymo istaigos.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 05 18, 14:54)
nuoširdžiai patariu pasiskaityti skelbimus, kur mamos ieško auklių. Kokie skelbimai yra vyraujantys? Puikiai supranti , kad kalbam apie ar mamai yra ligoninėj būti su vaiku privaloma. Ne neprivaloma. Viskas.

neprivaloma bet pageidaujama. aš būnant vaikas norėjau kad šalia manęs nors kartą į dieną nors po 20min kas nors pabūtu ir kol tai buvo įmanoma taip ir buvo , mano vaikui yra neįsivaizduojama kaip aš galiu ji palikt ligoninei ir net neaplankyt. tiesiog visi žmonės skirtingi , kaip ir vaikai , ir kas tinka vienam nebūtinai tinka kitam. štai ir visa politika.
Atsakyti
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 18, 14:55)
Itariu, tai daroma ne del to, kad vaikui streso nevaryti. Tevus laiko salia vaiko tam, kad jei vaika ''nuskriaus'', ir jis pasiskus tevams, kad su juo buvo ''grubiai, netinkamai'' pasielgta, nepaduotu i teisma tevai visos gydymo istaigos.

Nu kad nemanau g.gif Kai pirma karta gydytojas liepe vaika sau ant keliu pasisodinti (buvo imamas kraujas) ,jis man paaiskino,kad kraujukas sunkiai paimamas ,kai vaikas stresuoja,tada kuo ilgiau imama ir maigoma ranka,tuo vaikui didesne trauma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 18 gegužės 2009 - 15:05
vaikui motina visada saugumo, nusiraminimo salele. Nepazistamoj aplinkoj, tarp nepazistamu zmoniu vaikas ir taip visada jauciasi nejaukiai be artimo zmogaus, o cia dar sergantis... net prie itin sunkiu ligu medikai rekomenduoja pozityvu nusiteikima, geras emocijas, kurios galbut pades greiciau sveikt. Mama prie sergancio vaiko yra butinumas, o ne kazkieno kaprizas ir kompleksu kompensavimas. Bet cia aisku mano asmenine nuomone..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waterly: 18 gegužės 2009 - 15:06
QUOTE(Lera @ 2009 05 18, 15:59)
neprivaloma bet pageidaujama. aš būnant vaikas norėjau kad šalia manęs nors kartą į dieną nors po 20min kas nors pabūtu ir kol tai buvo įmanoma taip ir buvo , mano vaikui yra neįsivaizduojama kaip aš galiu ji palikt ligoninei ir net neaplankyt. tiesiog visi žmonės skirtingi , kaip ir vaikai , ir kas tinka vienam nebūtinai tinka kitam. štai ir visa politika.

vat būtent, ir dėl to sakyti kad kažkas kažko neturi, arba kažkas kažką myli mažiau, kažkas kažkuo geresnis už kitą, nes jis nesielgia taip kaip aš, galvoja kitaip, ir daug visko kitaip- yra apriori blogas.
Atsakyti
Nu, bet aplankyti vistiek galima...?savo vaiką....ne svetimą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 18 gegužės 2009 - 15:08