Įkraunama...
Įkraunama...

kai tevai palieka viena vaika ligoninei

o kas čia žvaigždžių ir medaliu prašo?

aš taip užaugau , nesuprantu kaip galima nepadėt kitam žmogui , bet tai nereiškia kad už tai kažko tikiuosi . atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 05 18, 17:12)
pagal mano logiką, tai jei žmogus daro kažką gero, tai jis po to neturėtų nei gailėtis, nei didžiuotis tuo darbu tai turėtų būti jam lyg kvėpuoti, bet dažniausia būna kitaip.
Taip, man atrodo kad nėra nieko nenormalaus, kad mamos vaikus ligoninėj palieka ir vienus, nes aš net įtarti negaliu kokios priežastys jas tai verčia dalyti, todėl nieko, niekada nesmerkiu, kaip ir kas be pasielgtų. Man yra svarbu suprasti žmones ir jiems pagal savo galimybes pagelbėti nenorint iš nieko jokio atlygio ir didvyrių žvaigždžių ir laurų vainikų. Ir vaiką savo to pačio mokau.
Papildyta:
tai jei visa tai elementaru, tai kuo čia girtis, ir jau juo labiau piktintis?
Susireikšminimas tame ir yra - niekas kitas. Tai yra netiesa- nebūtų buvę jos, būtų kas nors kitas- elementaru.

Zinot,o as geriuosi tokiu zmoniu bruozu, kaip nesavanaudiskumas. Esu gyvenime padariusi ir si, ir ta gero, bet pastebejau, kad tikrai visad laukiu kazkieno pagyrimo, paskatinimo. Ir tikrai prisimenu, kai gulejom su vaiku ligoninej, parukyt eidavom i rusi su kita mama, tai slyksciai apsnekedavom tokias mamas, kurios vos ieina i palata, paziuri i vaika, ir iseina. Mes net nesusimastydavom, kodel kas kaip. Mat pacios jautemes esancios super mamos. Dabar viska suprantu, deja, pakeisti neiseis.
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 05 18, 17:14)
o kas čia žvaigždžių ir medaliu prašo?

aš taip užaugau , nesuprantu kaip galima nepadėt kitam žmogui , bet tai nereiškia kad už tai kažko tikiuosi . atvirkščiai.

tada nesuprantu kuo trečia diena piktiniesi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 18 gegužės 2009 - 16:20
Nu Jus man paaiskinkit, as gal durna ir nesuprantu... Jei mano vaikas serga, o as negaliu praleist nakties su vaiku, del tos ir anos priezasties, tai as tada organizuoju, kad kazkas kitas, kuom as pilnai pasitikiu butu ir priziuretu mano vaika, taip kaip tai daryciau as pati. Kaip galima palikti vaika viena, vien mediku personalo prieziurai, kai zinomos ju darbo salygos, personalo skaicius ir t.t. Kaip gali nedrebet sirdis? Kaip ramiai miegot, kai vaikas gali nakti pabust ka blogo susapnaves, sauksis mamos, o nieko salia nebus, nenuramins. Jeigu vaikas nusiklojes, susales.. Jeigu vaikui kas nors ekstra atsitinka, ir nebus nieko salia, kas galetu tai pastebet? Kaip ramiai po to gyvent? Nesu as pati geriausia mama ir nesu bloga motina, tiesiog nesuvokiu kaip galima palikt vaika viena !
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 17:21)
Nu Jus man paaiskinkit, as gal durna ir nesuprantu... Jei mano vaikas serga, o as negaliu praleist nakties su vaiku, del tos ir anos priezasties, tai as tada organizuoju, kad kazkas kitas, kuom as pilnai pasitikiu butu ir priziuretu mano vaika, taip kaip tai daryciau as pati. Kaip galima palikti vaika viena, vien mediku personalo prieziurai, kai zinomos ju darbo salygos, personalo skaicius ir t.t. Kaip gali nedrebet sirdis? Kaip ramiai miegot, kai vaikas gali nakti pabust ka blogo susapnaves, sauksis mamos, o nieko salia nebus, nenuramins. Jeigu vaikas nusiklojes, susales.. Jeigu vaikui kas nors ekstra atsitinka, ir nebus nieko salia, kas galetu tai pastebet? Kaip ramiai po to gyvent? Nesu as pati geriausia mama ir nesu bloga motina, tiesiog nesuvokiu kaip galima palikt vaika viena !

Ar tu ir namuose, kai vaikas serga, prasėdi prie jo visą naktį akių nesumerkdama? Vis laukdama, kada jis nusiklos, sukosės ar susapnuos ką nors?

Nepyk, bet jei tu savo vaiką taip auginsi, jis pas tave augs labai nervingas, pilnas visokių iš tavęs nesąmoningai persiduodančių fobijų.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2009 05 18, 17:24)
Ar tu ir namuose, kai vaikas serga, prasėdi prie jo visą naktį akių nesumerkdama? Vis laukdama, kada jis nusiklos, sukosės ar susapnuos ką nors?

Nepyk, bet jei tu savo vaiką taip auginsi, jis pas tave augs labai nervingas, pilnas visokių iš tavęs nesąmoningai persiduodančių fobijų.

Taip, prasedziu... O del nervingumo ir fobiju, tai dar galima ir pasigincyt kokiu atveju pas vaika ju bus maziau.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 05 18, 16:18)
tada nesuprantu kuo trečia diena piktiniesi?

ar aš? aš nesipiktinu . aš tiesiog ginu savo nuomonė kaip ir jus savo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 17:27)
Taip, prasedziu... O del nervingumo ir fobiju, tai dar galima ir pasigincyt kokiu atveju pas vaika  ju bus maziau.

Gali ginčytis, bet mano vaikų auginimo patirtis tiesiog yra didesnė nei pačios wink.gif Vaikas bus ramus tuo atveju, jei jaus, kad mama yra rami, nestresuoja ir netrizniuoja. Gyvenime pilna stresinių situacijų ir tavo vaikas irgi jų neišvengs. Tu gali išmokyti jį atitinkamai į tokias situacijas reaguoti ir su jomis tvarkytis, pati parodydama pavyzdį, kad jos yra sukontroliuojamos, jei žmogus yra ramus. Arba gali išmokyti savo vaiką trizniuoti kartu su tavim dėl kiekvieno menko nieko.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2009 05 18, 17:30)
Gali ginčytis, bet mano vaikų auginimo patirtis tiesiog yra didesnė nei pačios wink.gif Vaikas bus ramus tuo atveju, jei jaus, kad mama yra rami, nestresuoja ir netrizniuoja. Gyvenime pilna stresinių situacijų ir tavo vaikas irgi jų neišvengs. Tu gali išmokyti jį atitinkamai į tokias situacijas reaguoti ir su jomis tvarkytis, pati parodydama pavyzdį, kad jos yra sukontroliuojamos, jei žmogus yra ramus. Arba gali išmokyti savo vaiką trizniuoti kartu su tavim dėl kiekvieno menko nieko.

Kalba cia eina apie serganti vaika, kai jam reikia extra prieziuros.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2009 05 18, 16:30)
dėl kiekvieno menko nieko.

žiūrint koks ir kas tas niekas.
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 17:21)

nebijok atsimerkti, ir pamatyt toliau- pvz. ką gali suoragnizuoti N.Akmenėj gyvenanti mama, auginanti du, tris vaikus, kurios vyras dirba Norvegijoj, giminės irgi vis apie N.Akmenę sukasi, o vaikas guli Vilniui, Pediatrijos centre. Kas tas gudrutis artmasis važiuos iš N.Akmenės, kur darbų ir taip kot naplakal, pinigų irgi?
Papildyta:
QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 17:31)

extra priežiūrą ligoninėj gali suteikti tik medikai.
Atsakyti
QUOTE(waterly @ 2009 05 18, 17:31)

Ir kiek tokių extra situacijų būna, tarkim, per metus? Su mano didžiuoju ekstra situacijų per jo visą nepilnametį gyvenimą buvo gal trys. Su mažąja kol kas viena. Visokias slogas, anginas, laringitus, faringitus, bronchitus, paviduriavimus ir pablogavimus ir pan. prie ekstra situacijų nepriskiriu, tai yra normalūs vaiko augimo atributai. Kai yra ekstra atvejis, atitinkamai ir reaguoji, taip, kaip reikalauja situacija - imi biuletenį, arba guliesi į ligoninę. Jei turi tą galimybę. Jei neturi, pvz. esi vieniša motina su vaiku - palieki vaiką ligoninėje profesionalams. Ir darai tai, ką manai būtina daryti. Nes pinigus juk uždirbti, už butą sumokėti, duonos nupirkti gali tik tu ir tik tu viena. Niekas neatneš ir nepaduos. Taigi. Situacijų gyvenime būna įvairių.
Atsakyti