QUOTE(Zirzialyte @ 2010 09 30, 11:02)
Sveikos,
apie dr. Skleriu tikrai nieko gero negaliu parasyti. Pries menesi teko atsidurti VGN priimamajame del susidariusio spazmo gimdoje. Mane apziurejo K.Sklerius su dviem rezidentem. Man tai pirmas nestumas, nezinojau kas gali buti del susidariusio spazmo, taigi ir taip jau buvau issigandusi. Gydytojas apziurejo mane ir pasake, kad gimdos kaklelis yra tik vieno centimetro ir suminkstejes, ( nors mane priziurinti daktare pries pora valandu nieko nemate), as nezinojau ka tai gali reiksti taigi jis pradejo litanija, vis atsisukdamas i mokines rezidentes ir komentuodamas taip pat ir joms: neva man jau labai negerai, yra isskyru ir tai greiciausiai infekcija(paklausus ka infekcija gali sukelti, tai pasake, kad visko, ir apsigimimu tame tarpe. o kaip tepinelis parode, viskas tvarkoje ir nei infekcijos nei pienliges, kaip jis be tyrimo uzgarantavo), gresiantis prieslaikinis gimdymas, kad tokio amziaus kudikiai (25 savaites) turi labai mazai sansu isgyventi, kad kaklelis per viena diena neatsidaro, kad mano daktare turejo tai pastebeti, kad kaklelis jau neatsistatys, kad turesiu bent 10 savaiciu guleti lovoje ir galesiu nueiti tik iki WC... Pradejo klausineti ka veikiu nestumo metu ir pasake, kad blogai dariau, jog vazinejau su masina, iseidavau pasivaikscioti su suniu, prisesdavau prie kompo, studijavau, neva dabar nesciosio tik lekia visur, bet jei dabar klausysiu jo ir atsiduosiu nestumui (lyg as buciau kazka dariusi tokio, is ko jis nusprende, kad nestumui as neatsidavus buvau!!!) gal ir bus viskas gerai, bet jei ne, tai bent zinosiu kad dariau viska, kad taip butu. Tai kaip manot, kaip as turejau atrodyti po tokiu jo kalbu, kraciausi kaip lapas atsisedus, o jis matydamas, kad kuo toliau tuo labiau graudinuos vis pakatrodavo, kad situacija tikrai nera gera, tai pakartojo ir mano vyrui kolidoriuje. tiesa, dar sake, kad man reikia nuo visko atsiriboti ir jokiais budais nesirervuoti, nesneketi su nemaloniais zmonemis ir pan, nors pats ivare vos ne isterija. taigi, pagulde mane i patologini ir aciu dievui, kad jis nepapuole mano palatos gydytojas. po keliu dienu mane apziurejo kita gydytoja ir pasake, kad viskas pas mane su kakleliu yra gerai, ta pati pasake ir mano daktare isejus is ligonines, nors Sklerius kelis kartus pakartojo, jog kaklelis tikrai nebegali atsistatyti! Taigi toks tas daktaro gerumas, tomis moteriskomis manieromis ir graziu tonu gal ir paperka kitas pacientes. Manau negalima taip gasdinti nesciuju, nors ir butu tokia bloga situacija kaip jis sake, o be priezasties taip nugasdinti tai isvis yra nezmogiska!! Norejau nueiti pas ji pasikalbeti ir paklausti, del kokiu priezasciu jis taip elgesi, bet nusprendziau, kad neverta man dabar del jo nervuotis. Taigi tokia mano patirtis del K. Skleriaus. Deja...
Aišku užjaučiu jus, kad teko tiek streso apturėti, bet tas nėštumas yra toks dalykas, kad tikrai visokių atvejų pasitaiko ir situacija tikrai gali pasikeisti. Aš kai 21 sav. gulėjau Antakalnio Patologiniam sk., mane taip pat prigąsdino, kad situacija labai bloga, kad kraujuosiu iki pat kol pagimdysiu ir pan., tačiau nieko panašaus nebuvo, jau po 1 d. baigėsi kraujavimai ir išnešiojau leliuką iki 38 sav. nekraujuodama. Visa ta mano situacija susijusi su gyd. K. Šklėrium tuo, kad aš gimdžiau pas jį ir jam aš aiškinau, kokia pas mane situacija prasta, kad darytų planinį cezarį, o jis priešingai, sakė viskas ten pas mane ok, nėra čia ko panikuoti. Nors aš džiaugiuosi K. Šklėriaus darbu, nuostabus jis gydytojas, bet visgi mano atveju buvau aš teisi, ne jis, bet už tai nesmerkiu ir nemanau, kad tai buvo jo neprofesionalumas, o greičiau tai, kad kaip ir rašiau pradžioje, nėštumas toks dalykas, vieną dieną viskas gali būti kuo puikiausiai, o kitą dieną - priešingai. Gerai yra tai, kas gerai baigiasi, o kad nėštumo viduryje gydytojai truputį pagąsdina, iš kitos pusės gal ir nėra labai blogai, gi po to išties daug labiau save saugome (na bent jau aš taip elgiausi

).