Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena - 4 dalis

QUOTE(Ksėna @ 2009 06 08, 11:35)
Auros metu mirgulioja man kaip ir Jacintai apie valanda,bet negaliu pavadinti tai paprastu mirguliavumu,aš beveik nieko nematau.Paskui mirguliavimas  praeina ir tada užeina visas "linksmumas"su visais tirpimais,pykinimais .Ir pabaigai užeina tooooks galvos skausmas,kad kartais pagalvoju kad geriau numirti nei kentieti toki skausmą verysad.gif Ačiū dievuliu paskutinis kartais aura būvo užėje žiemos pabaigoje. Bet paskutiniu metu vėl kažkas su rėgejimų,anksčiau galvojau kad tikrai su rėgą turiu problemu,bet kiek kartu tikrinau akys man visada sako,kad turiu problemu su kraujagysliais galvoje,labai jie siauri. Bijau kad vėl mano aura neužeitu (tfiu,tfiu,tfiu)

Tai as ziuriu pas tave tip top tokia pat migrena kaip pas mane, man akyse kai mirguliuoja as net paeit tiesiai negaleciau, viskas sukasi aplinkui, zaibuoja... doh.gif O is paskos ir visa puokste dar - tirpimu ir t.t.
O beje, po sekancia diena po paskutinio priepuolio skambinausi vienam klientui, nes parasu ta diena nepaemiau ir t.t. Ir viena popieriu ne taip israsiau jam! doh.gif tai atsiprasiau ir paprasiau, kad kai tures laiko, kad uzsuktu... O jis man - as suprantu, as maciau, kad jus labai blogai jautetes! blink.gif doh.gif As isivaizduoju kaip as is sono atrodziau, jei net susisneket nebegalejau, kaip girta sedejau.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Jacinta~: 08 birželio 2009 - 10:43
QUOTE(Extraordinary @ 2009 06 08, 11:17)
Man gydytoja sake, kad jei aura trunka ilgiau nei 15-20 min reikia kviesti greitaja - pvz ranka nutirpus ar kita kuno dalis, nes gali buti blogai.
kaktos irgi siek tiek palengvina.

Man irgi nieko tokio nesake schmoll.gif Aš esu migrenike su stažu,tai galiu pasakyti kad nieko tą greitoji nepadės. Į užpakalį atsiprašau kokio relanijumo duos ir visas gydymas. Reikia tiesiog neišsigasti, atsigulti ,išgerti kokio valerjono,vaistų . Nors aš kenčiu tol,kol pats skausmas neužeina. Kada jau tirpimai praeina,tada išgeriu vaistus ir stengiosi mieguoti.Bet kas turi migrena su aura žino,kad nors ir jaučiamės išsekę nuo skausmo,labai sunku užmigti. O jau kita diena galiu mieguoti visa diena ir nežmoniškas silpnumas dar keliata dienu jaučiamas. unsure.gif Bjauri mūsų liga,bet ką jau padarysi...Reikia kažkaip gyventi ir nepasiduoti.
Atsakyti
o ar skyre gyd.,pleciancius kraujagysles jai mate kad pas tave jos siauros,nes man tai skyre.
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 06 08, 11:42)
Tai as ziuriu pas tave tip top tokia pat migrena kaip pas mane, man akyse kai mirguliuoja as net paeit tiesiai negaleciau, viskas sukasi aplinkui, zaibuoja... doh.gif O is paskos ir visa puokste dar - tirpimu ir t.t.
O beje, po sekancia diena po paskutinio priepuolio skambinausi vienam klientui, nes parasu ta diena nepaemiau ir t.t. Ir viena popieriu ne taip israsiau jam! doh.gif tai atsiprasiau ir paprasiau, kad kai tures laiko, kad uzsuktu... O jis man - as suprantu, as maciau, kad jus labai blogai jautetes! blink.gif  doh.gif As isivaizduoju kaip as is sono atrodziau, jei net susisneket nebegalejau, kaip girta sedejau.. doh.gif

Taip taip Jacinta mes su tavim tikros likimo drauges friends.gif
Man auros metu smegenis visai nedirba,esu kaip beprote...Nieko nesuprantu,kalbeti negaliu,galvoti irgi .Pavyzdžiui viena karta labai išsigandau,norėjau išsikviesti greitoji,tai negalejau net telefono ragelio pakelti,tiesiog nežnojau kaip tai padaryti blink.gif Gal kam skamba mano pasakojimas juokingai,bet tikrai labai baisi savijautą.Savo varda neatsimenu auros metu ,nieko negaliu daryti...Mano vyras kai mate mane auros metu,tai labai bijo kada man skambina o aš ragelio nekeliu.Galvoja iškarto kad migrena su aura užeina. Tai dabar visada nors ir tulike sėdžiu biggrin.gif pakeliu rageli kad jam būtu ramū.
Papildyta:
QUOTE(edekka @ 2009 06 08, 11:46)
o ar skyre gyd.,pleciancius kraujagysles jai mate kad pas tave jos siauros,nes man tai skyre.

Supranti edekka aš dabar geriu antidepresantus tai kol juos geriu kaip man paaiškino gydytoja plečiančius vaistus gerti nereikia g.gif Nors aš kažkaip jau pradedu abėjoti tuo. Dar man psichoterapeute išraše raminančius sake,kad jei butent padeda migrena slopinti,vadinasi Tranxene . Bet aš juos dabar negeriu,jie labai slopina,miegusta labai jaučiuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 08 birželio 2009 - 11:05
QUOTE(Ksėna @ 2009 06 08, 11:58)
Taip taip Jacinta mes su tavim tikros likimo drauges  friends.gif
Man auros metu smegenis visai nedirba,esu kaip beprote...Nieko nesuprantu,kalbeti negaliu,galvoti irgi .Pavyzdžiui viena karta labai išsigandau,norėjau išsikviesti greitoji,tai negalejau net telefono ragelio pakelti,tiesiog nežnojau kaip tai padaryti blink.gif Gal kam skamba mano pasakojimas juokingai,bet tikrai labai baisi savijautą.Savo varda neatsimenu auros metu ,nieko negaliu daryti...Mano vyras kai mate mane auros metu,tai labai bijo kada man skambina o aš ragelio nekeliu.Galvoja iškarto kad migrena su aura užeina. Tai dabar visada nors ir tulike sėdžiu biggrin.gif pakeliu rageli kad jam būtu ramū.

Va va... As pilnai tave suprantu, nes man viena karta taip buvo, kad neatsiminiau net elementaraus greitosios numerio 03! doh.gif
Del to ir sakau - is tikro man jau geriau galva stipriai skauda, bet kad tik butu be auros, nes jau kai ji uzeina, tai kosmaras! sad.gif
Atsakyti
Zinau, kad vien prisikviesti greitaja yra problema, bet jei tie aura trunka, tai ne norma, gal yra budu tam palengvinti arba rasti priezasti, kad ir kaip naiviai skamba ax.gif
Mane dabar dziugina skrandzio skausmai, nebesuprantu as savo organizmo, nera taip kad ramiai zmogus pagyvent galetum unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2009 06 08, 11:45)
Man irgi nieko tokio nesake schmoll.gif Aš esu migrenike su stažu,tai galiu pasakyti kad nieko tą greitoji nepadės. Į užpakalį atsiprašau kokio relanijumo duos ir visas gydymas. Reikia tiesiog neišsigasti, atsigulti ,išgerti kokio valerjono,vaistų . Nors aš kenčiu tol,kol pats skausmas neužeina. Kada jau tirpimai praeina,tada išgeriu vaistus ir stengiosi mieguoti.Bet kas turi migrena su aura žino,kad nors ir jaučiamės išsekę nuo skausmo,labai sunku užmigti. O jau kita diena galiu mieguoti visa diena ir nežmoniškas silpnumas dar keliata dienu jaučiamas. unsure.gif Bjauri mūsų liga,bet ką jau padarysi...Reikia kažkaip gyventi ir nepasiduoti.

tai kad greitoji nieko kito nepadarys apart vaistų suleidimo, tai čia aišku. Bet aš kai pasiskundžiu neurologei ar šeimos gydytojai, kad vėl padažnėjo priepuoliai, kad skauda jau ne dienom o savaitėm, tai man prirašo vaistų priepuoliam suretinti. ir geriu aš juos. simptomų nejaučiu, kad blogiaukas nuo jų būtų, nors prirašyta, kad net prieš sėdant vairuoti reikia įvertinti savo stovį, kol kas tik geriau. suretėjo skausmai.
Šiandien tai mm prasidėjo, tai kažkaip ir skausmas kartu su jom.

Beje mirguliuoja iki pat dabar, bet ne taip baisiai, kaip jums. sakyčiau taip "linksmai", pirmai buvo auksinės žvaigždutės, dabar sidabrinės praskrenda biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(Ksėna @ 2009 06 08, 10:35)
Labukas mergaites  mirksiukas.gif Ačiū už patarimus 4u.gif Bet man nieko diagozuoti nereikia ,pati žinau kad man migrena be auros ir su aura doh.gif
Auros metu mirgulioja man kaip ir Jacintai apie valanda,bet negaliu pavadinti tai paprastu mirguliavumu,aš beveik nieko nematau.Paskui mirguliavimas  praeina ir tada užeina visas "linksmumas"su visais tirpimais,pykinimais .Ir pabaigai užeina tooooks galvos skausmas,kad kartais pagalvoju kad geriau numirti nei kentieti toki skausmą verysad.gif Ačiū dievuliu paskutinis kartais aura būvo užėje žiemos pabaigoje. Bet paskutiniu metu vėl kažkas su rėgejimų,anksčiau galvojau kad tikrai su rėgą turiu problemu,bet kiek kartu tikrinau akys man visada sako,kad turiu problemu su kraujagysliais galvoje,labai jie siauri. Bijau kad vėl mano aura neužeitu (tfiu,tfiu,tfiu) O mano neuropotologe dar nekarta nesiūle nuotrauką padaryti blink.gif Reikes pačiai mokamai nuvažiuoti į Santariškes konsultacijai.
Ir dar man atsiprašau tas durnas protinis dantis vėl pardėjo dygti. Atrodo skauda visur ir galva ir ausis.Visa burną sutinusi doh.gif Tokie va reikalai.
Mane pilnatis labai veikia,būnu labai pykta,nervuota ir labai dažnai galva skauda. Dar pradėjau AD mažinti,tai dar užeina galvos svaigimai.Fui,vienas man iš bjauriausiu dalyku.... gun_bandana.gif
O jau mūsų orai tikrai išprovokuoja migrena ir kitus susirgimus.
Geros jums dienos ir kad tik galveles jūsų neskaudėtu 4u.gif

man viskas grynai taip kaip tau,o akiu gydytoja irgi sake kokios akiu kraujagysles mano siauros ,sako turbut daznai galva skauda,o kaip jas tada reik praplest?
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2009 06 08, 13:47)
man viskas grynai taip kaip tau,o akiu gydytoja irgi sake kokios akiu kraujagysles mano siauros ,sako turbut daznai galva skauda,o kaip jas tada reik praplest?

Bet jum kuriom ir kraujagyslės siauros ir aura pasireiškia g.gif susiję gal... pas mane tai akių gydytoja skėviskas normaliai...
Atsakyti
QUOTE(rusiuke @ 2009 06 08, 14:00)
Bet jum kuriom ir kraujagyslės siauros ir aura pasireiškia g.gif susiję gal... pas mane tai akių gydytoja skėviskas normaliai...

Pas mane geras akiu dugnas, sake tik truputi platokos venos, bet siaip viskas tvarkoj! unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 06 08, 16:15)
Pas mane geras akiu dugnas, sake tik truputi platokos venos, bet siaip viskas tvarkoj! unsure.gif

Pas mane sakė viskas normaliai.

Jau gerėja makaulei, tik dar žvaigždutės nepalieka ramybėj biggrin.gif gerai skamba. paskaitytų iš šalies kas, sakytų apsirijusi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rusiuke @ 2009 06 08, 16:37)
Pas mane sakė viskas normaliai.

Jau gerėja makaulei, tik dar žvaigždutės nepalieka ramybėj biggrin.gif  gerai skamba. paskaitytų iš šalies kas, sakytų apsirijusi lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Zinok as kazkam kai bandziau apibudinti pojucius - issireiskiau taip, kad jauciu narkomanai apsitorcine taip jauciasi! doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti