Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena - 4 dalis

QUOTE(Extraordinary @ 2009 05 22, 11:30)
Mano jau isdyge, kai dygo tai valgyt sunkiai galejau, nes skaudedavo ten dantenas. O kitiems buna ir galvos skausmai, siaip negerumai, tai pilnai gali buti kad itakoja savijauta.
Pastebejau, kad labai madinga dabar tuos protinius issirauti, net kai jie sveiki ir neskauda ir netrukdo gyventi. Sako kad priekinius dantis sustumia, bet kiek tame tiesos tai nezinau..

Matysim kaip toliau bus. gal neskaudės. Pas mamą sakė tai jau išdygo sugedę...
Pas mane kažkaip kitaip tie dantys dygsta. pirmi išdygo visšutiniai priekiniai kūdykystėj ax.gif Sakė kaip zuikis atrodydavau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 05 22, 09:29)
Man rodos, mums dar baisiau! doh.gif

simta kartu baisiau,siandien i mokykla eit,kaip spicialiai jau galva skauda,o ryt ir poryt kontrai,na tikiuosi nebus migrenos tfiu tfiu tfiu
QUOTE(rusiuke @ 2009 05 22, 10:03)
man 23 bus, o tik pirmo galiukas išlindęs.nei niežti nei skauda g.gif  kol kas biggrin.gif

man greit 30 o nei vieno protinio danties neturiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 05 22, 08:59)
Taip... ax.gif Nes greitoji neisraso, man viena karta ryte pries darba buvo priepuolis, mama iskviete greitaja, tai visu pirma nepaisant to, kad nenorejo vaziuoti... doh.gif Antra - atvaziavusi pasiule migdomuosius suleisti - sakau, jus suprantat, kad man i darba reikia, jei migdomuosius leidziat, bileteni israsykit - mes nerasom, tai sakau, kaip as apsvaigus nuo migdomuju vaziuosiu i poliklinika pazyma pasiimt? blink.gif Tada pasiule valerjankes! doh.gif Rezultatas buvo toks, kad vaziavau i poliklinika, ten be eiles niekas neleido, pralaukus pora valandu, nusispjoviau ir susiskambinus su darbdaviu nuvaziariau i darba, sutarusi, kad nereikia pazymos... unsure.gif
Todel dabar nei greitosios nesikvieciu, nei i poliklinika vaziuoju, o tiesiog skambinu darbdaviui ir varausi namo... rolleyes.gif

bet va kaip saunu, kad darbdavys isleidzia!
o as valstybinei dirbu, kur zymima kada ateini, kada iseini..
nors tisa, galima atsiprasyt. karta taip ir padariau, kai bloga pasidare. bet taip bloga, kad ner vemt pradejau. o vemt nera kuo, tai vandeniu.. atsiprasiau is darbo, einu iki stoteles per lukiskiu aikste ir vemiu i maiseli....
doh.gif
bet aciu Dievui, tokiu priepuoliu darbe mazai buvo.
kartais pakanka,jei speji, isgerti imigrana ir pagulet ant stalo galva padejus pora val.
Papildyta:
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 05 22, 09:17)
O man matai, kad ir retai, bet labai stiprus priepuoliai buna, kad net pasneket negaliu, nuo mirguliavimo nieko nematau, tusinuko rankoj nenulaikau ir praktiskai aplinkoj nuo tos auros nesiorentuoju, tai padirbti be sansu. O darbas vieni popieriai, irasai, israsai, pinigai... unsure.gif
Todel ir sakau, jei tik galva skaudetu, nesukciau sau galvos del to... Nes bent dirbti imanoma, o kai aura uzeina, tik gulet gali... doh.gif
Gerai, kad paskutini karta kai darbe uzejo - drauge buvo (pasakojau jums), ir klase netuscia, tai kabineta uzrakinusios i masina isejom ir apie pusvalandi sedejau sedyne atsilenkus, kol vaistai suveike... unsure.gif Viena nebuciau issedejus, nes viskas sukasi aplinkui, nieko nematau, nieko nemastau... doh.gif Net juokais draugei pasakiau, kad narkomanams padauginus - speju toks jausmas yra! doh.gif

vargse...
del nakromanu- as jau senai sakiau, kad ko jau ko, bet niekad nesuprasiu tu zmoniu kurie tycia svaiginasi. man tiesiog nedaeina kaip sveikas zmogus gali save zalot.cia va kitam nelaime su ta migrena ir jis priverstas taip gydytis.
beje man sunkiausia yra atsiciuchinti nuo vaistu. nes buna jie suveikia nustoja skaudet, bet jautiesi neigali po tu vaistu
Atsakyti
Oi, kaip paskaicius cia, gaila jusu visu ir saves tame tarpe verysad.gif nes istikruju, nors zmones, kuriems to nera, nesupranta musu, bet kaip istikruju ta migrena gadina mums gyvenima, tai nera zodziu doh.gif as kartais jauciuosi kaip amzinas ligonis... Nes dazniausiai ta migrena uzpuola kai tikrai jos nelaukiu, ypac kai kas svarbaus suplanuota. Ir kartais man taip ilgai uzsitesia priepuolis (buna net 2sav istisai skauda) tai atrodo net verkt noris kaip gaila paciai saves.. verysad.gif Visiskai nieko neimanoma daryt, tik gulet vienoj vietoj. O del tu kompensaciju tai man nors ir yra diagnoze patvirtinta, bet jau pas kelias gyd. buvau, tai visos kratosi kazkokios atsakomybes ir irgi sako, kad reik migrenos busenoj atvaziuot ir gulet ligoninej, kad jie irodytu, kad su paprastais vaistais nepraeina, tipo 3d ar ilgiau isgulet su plystancia galva, nu sakes doh.gif tai dabar jau nuleidau rankas ir net nebegalvoju apie vaistu kompensacija. Dar ypac kaip girdejau, kad labai nedidele dali nuleidzia nuo kainos g.gif Niu tikiuosi siuo metu nera nei vienai dideliu priepuoliu, visom neskaudanciu galvyciu ir geros nuotaikos siandien mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2009 05 22, 11:46)
Oi, kaip paskaicius cia, gaila jusu visu ir saves tame tarpe  verysad.gif  nes istikruju, nors zmones, kuriems to nera, nesupranta musu, bet kaip istikruju ta migrena gadina mums gyvenima, tai nera zodziu  doh.gif  as kartais jauciuosi kaip amzinas ligonis... Nes dazniausiai ta migrena uzpuola kai tikrai jos nelaukiu, ypac kai kas svarbaus suplanuota. Ir kartais man taip ilgai uzsitesia priepuolis (buna net 2sav istisai skauda) tai atrodo net verkt noris kaip gaila paciai saves..  verysad.gif  Visiskai nieko neimanoma daryt, tik gulet vienoj vietoj. O del tu kompensaciju tai man nors ir yra diagnoze patvirtinta, bet jau pas kelias gyd. buvau, tai visos kratosi kazkokios atsakomybes ir irgi sako, kad reik migrenos busenoj atvaziuot ir gulet ligoninej, kad jie irodytu, kad su paprastais vaistais nepraeina, tipo 3d ar ilgiau isgulet su plystancia galva, nu sakes  doh.gif  tai dabar jau nuleidau rankas ir net nebegalvoju apie vaistu kompensacija. Dar ypac kaip girdejau, kad labai nedidele dali nuleidzia nuo kainos  g.gif  Niu tikiuosi siuo metu nera nei vienai dideliu priepuoliu, visom neskaudanciu galvyciu ir geros nuotaikos siandien  mirksiukas.gif

man tas pats sy migrenos nsutatymu. kaip ir neirasyta kad as ja sergu. nors sergu is tikruju nuo 9 m.bet va kaip saunu, kad darbdavys isleidzia!
nors tisa, galima atsiprasyt. karta taip ir padariau, kai bloga pasidare. bet taip bloga, kad ner vemt pradejau. o vemt nera kuo, tai vandeniu.. atsiprasiau is darbo, einu iki stoteles per lukiskiu aikste ir vemiu i maiseli....
doh.gif
kartais pakanka,jei speji, isgerti imigrana ir pagulet ant stalo galva padejus pora val.
irgi sako reikia atvaziuot priepuoliu metu ir irodyt. arba dar- atvaziuoji svaikas, jie provokuoja priepuoli ir kazkaip ten ziuri ir stebi. jei pasirodys pakankamai itikinamai-pripazins.
jei liksi gyvas- saunu!:)
tai ir as spjoviau i ta reikala. perku viska uz savo pinigus ir niekam nieko neirodineju.
Atsakyti
QUOTE(olialiaa @ 2009 05 22, 12:50)
man tas pats sy migrenos nsutatymu. kaip ir neirasyta kad as ja sergu. nors sergu is tikruju nuo 9 m.bet va kaip saunu, kad darbdavys isleidzia!
doh.gif
irgi sako reikia atvaziuot priepuoliu metu ir irodyt. arba dar- atvaziuoji svaikas, jie provokuoja priepuoli ir kazkaip ten ziuri ir stebi. jei pasirodys pakankamai itikinamai-pripazins.
jei liksi gyvas- saunu!:)
tai ir as spjoviau i ta reikala. perku viska uz savo pinigus ir niekam nieko neirodineju.

man problemų nebuvo su migrenos nustatymu pas neurologę. išklausinėjo kokio tipo skausmai, ar nebūna aurų ir t.t. tą dieną kaip tik priepuolis buvo, tai ryte važiavau pas šeimos gydytoją, ten suleido analgino ir pasiuntė tirtis akių spaudimą bei pas neurologę. tą dieną visur priėjau, tai neurologė ir pasakė įtarianti migreną, bet dar padarė papildomus tyrimus (KT ir dar kažkokį) tam, kad įsitikinti jog nieko kito nėra, ir po tyrimų išrašė vaistus kompensuojamuosus. tik, kad lyg jų gali per mėnesį dvi tabletes išrašyti g.gif bet nuolaida maža vaistams. reiks kada vėl išsirašyti ir pažiūrėti, kiek kompensuoja...
Atsakyti
kazkaip baisiai isirase mano komentaras g.gif tik dabar pamaciau..
Atsakyti
Labu merginos, kaip gerai, kad apygyvės esate doh.gif aš tai aną savaitėlę miriau kasdien, praėjo... o šią bandžiau grįšt į pasaulį, bet nelabai mąsatanti būtybė buvau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 05 22, 08:37)
Kazkaip netikiu, kad su migrena invaliduma duoda! schmoll.gif

Neduoda, nebent jau visai susisuktų protelis ir su pemperiais būtumem tada gal kokį 45% darbingumą

QUOTE(rusiuke @ 2009 05 22, 10:47)
taigi pasižiūrau kyšo protinio danties galiukas. gal dėl to taip kvailai jaučiausi paskutinėmis dienomis? o ne dėl vaistų, kaip pirmai galvojau.papasakokit, ar darosi kasnors kai protiniai dygsta, ar visiškai nieko?

Man dygo visus 7 metus tie protiniai ale kai suskausdavo tai ir migrena čia pat doh.gif
QUOTE(pandutė @ 2009 05 22, 11:56)
man greit 30 o nei vieno protinio danties neturiu doh.gif

matyt būsit iš tų protingų g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Turiu KT rezultatus, nieko nerado thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2009 05 22, 19:40)
Turiu KT rezultatus, nieko nerado  thumbup.gif

Super! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2009 05 22, 17:12)
Labu merginos, kaip gerai, kad apygyvės esate  doh.gif aš tai aną savaitėlę miriau kasdien, praėjo... o šią bandžiau grįšt į pasaulį, bet nelabai mąsatanti būtybė buvau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Neduoda, nebent jau visai susisuktų protelis ir su pemperiais būtumem tada gal kokį 45% darbingumą
Man dygo visus 7 metus tie protiniai ale kai suskausdavo tai ir migrena čia pat  doh.gif

matyt būsit iš tų protingų  g.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

turbut

QUOTE(Extraordinary @ 2009 05 22, 18:40)

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2009 05 22, 19:40)

Labai gerai 4u.gif
Atsakyti