Įkraunama...
Įkraunama...

Kvapų namai

QUOTE(Monica @ 2009 06 16, 20:55)
Sakykit, gaminant ką nors su emuls. vašku, sumaišisu komponentus eiga ta pati kaip su papr. vašku:dėti į indą ledukus ir ilgai plakti?Aš pienelį noriu darytis ax.gif

na taip eiga tokia pati.. bet as niekada su jokiais ledukai nezaidziau g.gif
koki pieneli darysi? mirksiukas.gif placiau prasom 4u.gif
Atsakyti
Niaouli – Melaleuca viridiflora (Malaleuca quinquenervia Cav.)
Savybės: antibakterinės, antivirusinis, kvėpavimą – atsikosėjimą lengvinantys, uždegimą mažinantys.
Naudojimas: esant kvėpavimo takų uždegimui, randams, akne, opai gydyti.
Ypatingai tinka oro difuzijai ir masažams.
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 06 16, 23:42)
Niaouli – Melaleuca viridiflora (Malaleuca quinquenervia Cav.)
Savybės: antibakterinės, antivirusinis, kvėpavimą – atsikosėjimą lengvinantys, uždegimą mažinantys.
Naudojimas: esant kvėpavimo takų uždegimui, randams, akne, opai gydyti.
Ypatingai tinka oro difuzijai ir masažams.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2009 06 16, 21:18)
na taip eiga tokia pati.. bet as niekada su jokiais ledukai nezaidziau  g.gif 
koki pieneli darysi?  mirksiukas.gif  placiau prasom  4u.gif

o tai kaip darai?kambario temp. plaki, kol atvėsta ir pasidaro reikiama konsistencija?Kiek laiko maždaug plaki?O kiek emuls. vaško dedi?Darysiu elementarų pienelį veidui valyti iš jojobos, migdolų aleijaus, ea palašinsiu ir psio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monica: 17 birželio 2009 - 07:22
QUOTE(Monica @ 2009 06 17, 08:15)
o tai kaip darai?kambario temp. plaki, kol atvėsta ir pasidaro reikiama konsistencija?Kiek laiko maždaug plaki?O kiek emuls. vaško dedi?Darysiu elementarų pienelį veidui valyti iš jojobos, migdolų aleijaus, ea palašinsiu ir psio smile.gif

aha plaku kambario temperaturoj kol ima tirsteti.. kiek mazdaug plaku? hmm na nezinau, ivairiai seip.. ziurint kiek emulsinio vasko dedu.. jei mazai dedu tai tada kazkaip ilgiau reik paplakt, o jei daugiau dedu, tai greiciau tirstet pradeda g.gif na aisku ir atitinkamai konsistencijos tirstumas pasidaro.. jei mazai vasko - tai skystesnis iseina, o jei daugiau - tirstesnis.. dedu emulsini vaska is akies biggrin.gif bet nedaug dedu.. man patinka kai maziau vasko..
o tai hidrolata desi i pieneli? na turbut aisku kad desi biggrin.gif kitaip gi kam tada tas vaskas..
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2009 06 17, 09:02)
o tai hidrolata desi i pieneli? na turbut aisku kad desi biggrin.gif kitaip gi kam tada tas vaskas..

pati paklausei, pati ir atsakei smile.gif Bet geričiausia ne hidrolatą, o kokią vaistažolių arbatą.Gi nuvalymui (prausimui) naudosiu, ant veido nelb liks ax.gif

O gali kaip nors patikslinti dėl plakimo. Pvz 60 ml gatavo produkto jei dėti mažiau nei nubrauktą arbat š. em. vaško., tai plakti reikia apie 15 min ar pvz 30 min? kad orientuotis nors kažkiek, tikiuosi tikrai ne 1 h, kaip kad su papr. vašku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 06 17, 09:44)
pati paklausei, pati ir atsakei smile.gif Bet geričiausia ne hidrolatą, o kokią vaistažolių arbatą.Gi nuvalymui (prausimui) naudosiu, ant veido nelb liks ax.gif

O gali kaip nors patikslinti dėl plakimo. Pvz 60 ml gatavo produkto jei dėti mažiau nei nubrauktą arbat š. em. vaško., tai plakti reikia apie 15 min ar pvz 30 min? kad orientuotis nors kažkiek, tikiuosi tikrai ne 1 h, kaip kad su papr. vašku doh.gif

as kai kremus dariau tai tikrai tiek neplakiau kiek parasei.. isvis kokias na 10 min.. na gal 15 min..
ir su paprastu biciu vasku niekada valanda neplakiau biggrin.gif panasiai kaip su emulsiniu, tik gal vos vos ilgiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 17 birželio 2009 - 09:11
o gal kas bandė/naudoja ea mišinį atbaidantį uodus? kažin ar veiksmingas? unsure.gif
Atsakyti
radau kur pritaikyt mango sviesta (esu gavus truputi pabandymui) biggrin.gif karts nuo karto as juo pasitepu paakius (o tai nieko as jiems neturiu blush2.gif ), tai mano paakiams patinka..
o va veidui siuo sezonu man aliejai nebelabai tinka.. tai ir nebenaudoju.. kazkaip siuo metu lengvi kremukai labiau patinka.. aliejus nuo rudens vel naudosiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(fishke @ 2009 06 17, 10:14)
o gal kas bandė/naudoja ea mišinį atbaidantį uodus? kažin ar veiksmingas?  unsure.gif

kiek prisimenu, tai Dzemute buvo pernai nusipirkus EA misinuka atbaidanti vabzdzius.. bet kad atsiliepimu lyg ir nerase.. kazkaip neprisimenu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 17 birželio 2009 - 09:17
Kaip aš anksčiau šitos temos nebuvau pastebėjus doh.gif Žiūriu čia ir kvepalus ir tepalus merginos pačios darotės.. nežinojau kad yra kas tuo užsiima, nors vis pagalvodavau, kaip būtų įdomu blush2.gif Na radau čia nuorodų, bandysiu skaityti, aiškintis, tikiuosi nepyksit, kad ir paklausinėsiu čia šio beito 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 17, 10:28)
Kaip aš anksčiau šitos temos nebuvau pastebėjus  doh.gif  Žiūriu čia ir kvepalus ir tepalus merginos pačios darotės.. nežinojau kad yra kas tuo užsiima, nors vis pagalvodavau, kaip būtų įdomu  blush2.gif Na radau čia nuorodų, bandysiu skaityti, aiškintis, tikiuosi nepyksit, kad ir paklausinėsiu čia šio beito  4u.gif

aisku, kad nepyksim smile.gif visada gi faina patart bigsmile.gif cia lygtai jau antra tema.. paieskok ir pirmosios mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 17 birželio 2009 - 09:33
QUOTE(Palomina @ 2009 06 17, 11:29)
aisku, kad nepyksim  smile.gif  visada gi faina patart  bigsmile.gif  cia lygtai jau antra tema.. paieskok ir pirmosios  mirksiukas.gif

Aš iškart ir paklausiu.. Ar kurnors būna pirkti kokioj nors formoj (eterinio aliejaus ar kokių kitų esencijų pavidalu, nelabai dar išsiaiškinau tų subtilybių) frezijų kvapo bigsmile.gif tiesiog alpstu nuo frezijų aromato wub.gif o kvepalų kaipir niekur nesu užtikus tokių.. (na buvo Andy Warhol kvepalai, bet senai nebegamina jų, kaip tyčia)
Atsakyti