Įkraunama...
Įkraunama...

Kvapų namai

QUOTE(shape uk @ 2009 06 18, 10:40)
matai kaip jus cia graziai treniruojat odyte lotuliukas.gif gal ir man pabandyti saviske palikt likimo valiai,ypac kuno,nes jau terlioju kuo tik imanoma,o ji vistiek inoringa,sausa

Aš taip pat visais už odos šiokį tokį papratinimą arba tiksliau atpratinimą. Aišku proto ir poreikių ribose. Čia kaip ir su tomis odelėmis apie nagus. Nukarpai, žiūrėk jau karpyti ir nebespėji doh.gif. Po to pažaidi šiek tiek, atstumdai jas ir žiūrėk karpyti jau išvis nebereikia.
Aš savo plaštakų kol kas nelepinu, nors sako, kad reikėtų ax.gif. Jos dar gyvenime nematę kremo, o oda lyg kūdikio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 18 birželio 2009 - 09:52
QUOTE(shape uk @ 2009 06 18, 09:40)
gal ir man pabandyti saviske palikt likimo valiai,ypac kuno,nes jau terlioju kuo tik imanoma,o ji vistiek inoringa,sausa

pabandyk, kai daugiau atsigaus, nes situacija dabar, kaip suprantu, beveik kritiška sad.gif

QUOTE(MAMarija @ 2009 06 18, 09:50)
Aš savo plaštakų kol kas nelepinu, nors sako, kad reikėtų ax.gif. Jos dar gyvenime nematę kremo, o oda lyg kūdikio.

nerealu rolleyes.gif Be kremo tikriausiai ir be rankų likčiau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 06 18, 11:15)
pabandyk, kai daugiau atsigaus, nes situacija dabar, kaip suprantu, beveik kritiška sad.gif
nerealu  rolleyes.gif Be kremo tikriausiai ir be rankų likčiau sad.gif

na ne is lengvuju situacija pas mane.bet nustojau tept aliejum,patepiau kuno sviestu be parabenu,mineral oil,be dazu tai zyyyymiai graziau atrodo.taip iseina tas aliejus netiko 100%.todel galvoju nelepint ir tais kremais visokiais gal tik karta i diena patept g.gif nes anksciau lepinau ryte ir vakare
Atsakyti
aliejus yra gana sudėtinga atsirinkti ir be eksperimentų neapsiėjom nė viena smile.gif

įdedu atsitiktinai rastą straipsnelį, kuriame kalbinta ir Laimė Kiškūnė iš Kvapų namų - Kvapų pažinimas wink.gif

pacituosiu man labiausia įstrigusią vietą, kuri gal labiau paaiškins, kodėl kartais mes mokame brangiau :

Labai dažnai prastai, skurdžiai kvepia ir natūralus eterinis aliejus, kuris yra pagaminamas pra moniniu būdu.

Pirmiausia, teiginys, kad „visiškas procedūrų automatizavimas užtikrina augalų ekstraktų grynumą bei puikias šių ekstraktų savybes", švelniai tariant, yra visiška nesąmonė.

Paprastai fabrike pa gamintas eterinis aliejus kvepia gana skurdžiai, primityviai, kvape vyrau ja tik vienas ar keli pagrindiniai komponentai.

Joks save gerbiantis parfumeris ar aukštos klasės aromaterapeutas neperka eterinių aliejų iš fabriko. Jo tiekėjai laksto kur nors Alpių tarpukalnėse, Indijos džiunglėse, Somalio ar Etiopijos dykumose ir ieško pasislėpusių mažyčių distiliatorinių, kuriose pačiais primityviausiais būdais, mažais kiekiais, dažniausiai iš laukinių augalų distiliuojami fantastiški kvapai.

o čia irgi įdomybė gera biggrin.gif Pasirodo, mano nosis ne iš prasčiausių, jei "š..." užuodžia kartais kvepaluose tongue.gif

Iki šiol nepavyksta susintetinti brangių rožės ir jazmino kvapų. Sintetinis rožės ar jazmino kvapas tiesiog dvokia. Indolas, pagrindinis jazmino kvapo komponentas kažkodėl virsta skatolu, pagrindiniu išmatų kvapo komponentu... Todėl netikrą rožę ar jazminą nesunkiai galima atpažinti iš jų nepakenčiamai blogo kvapo.

straipsnyje visko yra daugiau, taip pat ir apie eterinių aliejų klastojimo būdus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katutis: 18 birželio 2009 - 13:34
QUOTE(katutis @ 2009 06 18, 14:32)
Sintetinis rožės ar jazmino kvapas tiesiog dvokia.

O bandėt kur pasimerkti kambary jazmino šakelę? bigsmile.gif kvapas tikrai dvokiantis ir nė iš tolo nepanašus į lauke uostomą jazmino krūmo kvapą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 18 birželio 2009 - 13:39
nea, vengiu draskyti medžius dėl trumpalaikio savo malonumo smile.gif Man vien pasižiūrėjus į mieste apdraskytas kiek tik siekia žmogaus ranka alyvas darosi negera... sad.gif Alyvas, jazminus, ievas uostau tiesiai nuo šakų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 06 18, 16:02)
nea, vengiu draskyti medžius dėl trumpalaikio savo malonumo smile.gif Man vien pasižiūrėjus į mieste apdraskytas kiek tik siekia žmogaus ranka alyvas darosi negera... sad.gif Alyvas, jazminus, ievas uostau tiesiai nuo šakų biggrin.gif

drinks_cheers.gif ir as taip thumbup.gif pikta daros, kai i nudraskytas alyvas ziuriu sad.gif
Atsakyti
idomus straipsnelis smile.gif
Atsakyti
nea, vengiu draskyti medžius dėl trumpalaikio savo malonumo

gi ne apie tai kalbu doh.gif aš irgi prieš medžių draskymą ir pan. Bet kai kieme jazminas karaliauja ir plečiasi kaip piktžolė, tai pasimerkėm šakelę rolleyes.gif

tai kvapas kambary toli gražu neprimena jazmino schmoll.gif juk tarkim ir rožių kvapas ir rožių hidrolato kvapas laaabai skiriasi ax.gif
Atsakyti
dabar supratau wink.gif Tikrai seniai merkiau jazminą į vazą, todėl kvapo negalėčiau palyginti. O kad jis plečiasi kaip piktžolė kokia, pirmą kartą girdžiu biggrin.gif Iki šiol galvojau, kad pakalnutės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 06 18, 14:02)

Pritariu 100 proc. Pas mane prie namu ir alyvos, ir jazminai, ir eksketrozes baltos bei rausvos zydi, tai as kaip narkomane nuo krumo prie krumo vaikstau ir uostau blush2.gif . Apskritai pastebejau, kad pradejus dometis aromaterapija uosle labai sujautrejo, daug ivairiu skaniu kvapu emiau uzuosti lauke thumbup.gif . Beje, padariau atradima, kad baltos ersketrozes kvepia daug intensyviau ir ryskiau nei ruzavos.
Atsakyti
Vakar pasidariau paprasčiausią vonelę kojų pamirkymui- į šiltą vandenį įlašinau levandų ir rozmarinų EA. Tai ne tik kad nuovargį kojų nuėmė, bet dar ir nuo kvapo parelaksavau smile.gif
Atsakyti