Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų, jų reikmenų pirkimo ir gyrimosi tema ;)

QUOTE(pelytė @ 2009 05 29, 10:26)
Tai ka daryt man dabar. g.gif
Gal gali patarti kaip auginti dendrobium ?Matyt negerai padariua ,kad atskyriau schmoll.gif

Daugiau info ieskoks cia:
http://www.rojaussod...forum.php?f=100

As nelabai galiu ka patarti, nes neauginu ju 4u.gif
Atsakyti
Sergu ir aš šia liga,maniškės šiuo metu visos poilsiauja,viena išleido du žiedkočius,o viena vargšiukė yra reanimacijoj,čia po to kai persodinau į pirktinį substratą orchidėjoms,niekam tikęs,nunyko šaknys jame schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 28, 18:53)
Papildyta:
Ar tu akvariume augini ? Atsiprašau už kvailą klausimą.  blush2.gif  Bet mano akvariumas kai pradėjo leist vandenį vis galvoju iš jo orchidariumą pasidaryti.  ax.gif

Nea,neauginu akvariume ju blush2.gif
Jos visos ant palangiu,spinteliu,kolonu pas mane wub.gif

Jeziau paskaiciau apie nukainuota vanda ir mastau kokia inai nukainuota,jai jas katik atvestas,labai grazias pirmaidieni aprdavinejo sodo prekese zirmunuose,po 160,bet ten dar nuolaidele issiprasyt galima ax.gif
Ir vis galvoju,ten jos dvi rausva ir violetine,tai vis apie violetine svajoju ir abejoju tuo paciu unsure.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif
aš vis prabėgom skaitau ligonių kliedesius ir bandau daryti išvadas lotuliukas.gif
man tas kliedėjimas ir nevalingas važinėjimas medžioklėn kažkaip praėjo mastau.gif hihihi.gif savąsias dabar tik prižiūriu, pasidžiaugiu teigiamais pokyčiais ir viskas hihihi.gif
Tad galiu pagal save 2 išvadas padaryti:
1. Pasiekus tam tikrą orchidėjų skaičių iki beveik kritinės ribos, garas atslūgsta, lieka tik kelios laisvos vietos rūšinėms orchidėjoms mastau.gif
2. Gal kai kuriems ši liga pasireiškia sezoniškai (čia kaip žmonėms šienligė ar pan., ar gripo epidemija), nes dabar man itin rūpi mano pomidorai, agurkai ir panašūs dalykai lotuliukas.gif O štai orchidėjos beprotiškai traukė žiemą, kuomet mirštu be žiedų gausybės (negaliu be gamtos gyventi doh.gif ). Aha, tai toliau tęsiu savo stebėjimus ir linkiu diiidelės sėkmės ligonėms friends.gif nes pas kai kurias dabar reiškiasi pati sunkiausia ligos forma - nevalinga medžioklė lotuliukas.gif ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikuotuke: 29 gegužės 2009 - 12:07
QUOTE(axara @ 2009 05 28, 21:00)
darbsti, na jau tavo phal tai uzgozia visus  bigsmile.gif ispudinga gelyte,man rodos jau kazkada ja rodei ir gyriau, bet negaliu atsiziureti ir dabar  biggrin.gif  o kur tu ja tokia pirkai?ar tik pas tave ji taip pradejo ziedstiebius leisti?ar jau pirkai gausiai zydincia?
Valkiria, o pas tave cia phal?  g.gif

Man drauge ja atidave nuzydejusia, buvo dvi senos sakos ir isleido dvi naujas, tai del to tokia gausaziede. Pirkta Londone, kadangi cia ir gyvename. O pas ja namie ji buvo visa isstypusi ir su perpus maziau ziedu.
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 29, 13:06)
lotuliukas.gif
aš vis prabėgom skaitau ligonių kliedesius ir bandau daryti išvadas  lotuliukas.gif
man tas kliedėjimas ir nevalingas važinėjimas medžioklėn kažkaip praėjo  mastau.gif  hihihi.gif  savąsias dabar tik prižiūriu, pasidžiaugiu teigiamais pokyčiais ir viskas  hihihi.gif
Tad galiu pagal save 2 išvadas padaryti:
1. Pasiekus tam tikrą orchidėjų skaičių iki beveik kritinės ribos, garas atslūgsta, lieka tik kelios laisvos vietos rūšinėms orchidėjoms mastau.gif
2. Gal kai kuriems ši liga pasireiškia sezoniškai (čia kaip žmonėms šienligė ar pan., ar gripo epidemija), nes dabar man itin rūpi mano pomidorai, agurkai ir panašūs dalykai  lotuliukas.gif  O štai orchidėjos beprotiškai traukė žiemą, kuomet mirštu be žiedų gausybės (negaliu be gamtos gyventi  doh.gif  ). Aha, tai toliau tęsiu savo stebėjimus ir linkiu diiidelės sėkmės ligonėms  friends.gif  nes pas kai kurias dabar reiškiasi pati sunkiausia ligos forma - nevalinga medžioklė  lotuliukas.gif ph34r.gif  ph34r.gif  ph34r.gif

lotuliukas.gif o tas "tam tikras orchideju skaicius",- ar tai labai individualus dalykas, ar visgi yra kazkokia bendra riba, ties kuria apsiraminama? Na, mazdaug kiek turint, prablaiveja protas? g.gif Nes man tas nevalingas medziojimas l.aktyviai reiskiasi kol kas ax.gif , o butu gerai, kad susilpnetu, nes vietos trukumas bute ryskus...
Atsakyti
QUOTE(Katilius @ 2009 05 29, 13:16)
lotuliukas.gif o tas "tam tikras orchideju skaicius",- ar tai labai individualus dalykas, ar visgi yra kazkokia bendra riba, ties kuria apsiraminama? Na, mazdaug kiek turint, prablaiveja protas? g.gif Nes man tas nevalingas medziojimas l.aktyviai reiskiasi kol kas ax.gif , o butu gerai, kad susilpnetu, nes vietos trukumas bute ryskus...

Man tik viršijus 50 ribą kažkaip pavyko sustoti savaime schmoll.gif manau tai individualu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 29, 13:19)
Man tik viršijus 50 ribą kažkaip pavyko sustoti savaime  schmoll.gif  manau tai individualu  drinks_cheers.gif

O viespatie, o siaube, o o o o, tai jei as turiu atrodo 11, tai, o kosmare, kiek dar man..... bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
O gal reikia paturejus kokia maziau patinkancia padovanoti, tada kita sau nusipirkti, tokiu budu malsinant naujienu isigijimo troskuli, ir drastiskai nedidinat turimuju skaiciaus g.gif, o tik po truputi, is leto... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 29, 13:19)
Man tik viršijus 50 ribą kažkaip pavyko sustoti savaime  schmoll.gif  manau tai individualu  drinks_cheers.gif

Ojoooo,nu jai 50 susitempsiu namo su laiku,tai teks tada is kaimynu buta gal dar nusipirkt,kad butu kur sustatyt visas lotuliukas.gif
Dabar su 15 mastau jai dar pora tai viskas ok,ant palangiu vietos turiu,dar veinas kambarys orchideju nemates,valgomajam veitos yra,nu zodziu 10 kokiu italpinciau,o nors tai daugiau lotuliukas.gif blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Na dabar tai pakliedėsiu bigsmile.gif , apčiupinėjau savo cimbidį, kažkas kieto lenda, nepanašu į auginį, blyn vdrug žiedyną auginasi blink.gif
Žvenkit žvenkit, panos, man tai naujiena jis lotuliukas.gif
Jau susvaigau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Katilius @ 2009 05 29, 13:51)
O viespatie, o siaube, o o o o, tai jei as turiu atrodo 11, tai, o kosmare, kiek dar man..... bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
O gal reikia paturejus kokia maziau patinkancia padovanoti, tada kita sau nusipirkti, tokiu budu malsinant naujienu isigijimo troskuli, ir drastiskai nedidinat turimuju skaiciaus g.gif, o tik po truputi, is leto... rolleyes.gif

naaa, aš kai nusižiūrėjau itin norimas ir nelabai pasiekiamas kvietkytes ir dabar jų laukiu kantriai, tai apsiraminau, nes nedaug vietos beturiu namie lotuliukas.gif ir tai jau teks kabinti būsimus oncidiumus, o kitas kur nors statyti rolleyes.gif

snickers, ar pro garliava kada nors suki? Baltąją žadėtąją atiduočiau, bo dabar darbais apsivertus blush2.gif o ji šaką kad leidžia, bus žiedukų, atrodo hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(rosee @ 2009 05 29, 13:54)
Na dabar tai pakliedėsiu  bigsmile.gif , apčiupinėjau savo cimbidį, kažkas kieto lenda, nepanašu į auginį, blyn vdrug žiedyną auginasi  blink.gif
Žvenkit žvenkit, panos, man tai naujiena jis  lotuliukas.gif
Jau susvaigau  rolleyes.gif

auginys su tokiais trumpais lapukais būna, nepanašiais į mamą smile.gif tai neaišku dar mirksiukas.gif foto gal išeitų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Katilius @ 2009 05 29, 14:51)
O viespatie, o siaube, o o o o, tai jei as turiu atrodo 11, tai, o kosmare, kiek dar man..... bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Man praejo liga su 29,kai jau net balkone stovi ant zemes ir nebera kur praeiti.Jau pradejau jas mazinti.Dabar jau turiu 23 ir dar tikiuosi,kad 5 pasiims.Prasidejo reikstis isrankumas ax.gif Is paprastu jau turiu spalvas,kokiu norejau,o su kokiomis rusinemis bijau prasideti verysad.gif Ir taip nezinau,kaip reikes susidoroti su miltonija ir dendrikais g.gif
Atsakyti