Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

QUOTE(rutulux @ 2010 08 27, 09:28)
Vistik galvoju tą brangų pirkt. Gal pigiau išeitų, jei kelios užsisakytumėm.

as tai , [pirkciau ta pigesni ir jei metus (kol garantinis) isnaudociau ji pilnu pajegumu ir pereiciau prie Raw Food tada pirkciau branguji ax.gif
Atsakyti
Skambinau del smulkintuvo:
http://www.britama.l...&...=11&lang=lt
Kaina 2100lt. blink.gif
Atsakyti

Nu bet ir kainos pa jų doh.gif. Toks jausmas, kad pasaulio stebuklus pardavinėtų.
Atsakyti
jo....jau geriau kad tris metus vis nauja ir pardes perki doh.gif iki gyvenimo galo jauciu uztektu doh.gif
Atsakyti
Bet isgyre labai, sako reklamoj rodo, kad mobilu tel sumala smile.gif Sake mala leda, grusus i miltus, vien zo isgyre. Kaina labai kanda. Ziurejau jeigu siustis pigiau 400lt isena.
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 08 27, 11:05)
Bet isgyre labai, sako reklamoj rodo, kad mobilu tel sumala  smile.gif Sake mala leda, grusus i miltus, vien zo isgyre. Kaina labai kanda. Ziurejau jeigu siustis pigiau 400lt isena.

reklama atrodo ispudingai negaliu gincytis blush2.gif
uzsimaniau, bet pakentesiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 27 rugpjūčio 2010 - 11:19
sveikos,neseniai ir as labai pradejau dometis raw maistu:) gal esat kuri bandziusios si dziovintuva? kainos sake 600-1300
http://www.britama.l...&...d=6&lang=lt
Atsakyti
Tai koki dziovintuva imtume is Seniu? Gal geriau is seniu nei is britamos. Ji kaip ir pirmieji rinkoje su tokiais rimtais aparatais. Kol Seniu dziovintuva sunaudosim, atsiras rinkoje kitu ir kainos mus kur kas mazesnes. Daznai juk uz varda mokam. Bet ir kinietiski atlaiko ilgai. KAi 100 lt metus kits- negaila bus ir ismest. Bet siaip visa senuku aparatrura made in china laiko mano namuose. Negenda. Pirkom SOLAR sulciaspaude po metu vedybu. Kainavo apie 2000,- Siandiena (po 3 metu) jos kaina per pus mazesne.
Kol dar mirkyti grudeliai ir sumalti manes neerzina, galiu laukt su dziovintuvu.

Klausimas: jei imtume is seniu mazesne ta 119 lt, dazniau tektu dziovint. Na, kas antra diena- galvoju. O jei imt brangesne, su daugiau padeklu- gal pakaktu dziovinimo karta i savaite g.gif
Atsakyti
na aš kažkada žiūrinėjau šitą kokteilinę:
http://www.neriba.lt...ar-bbl-550.html

Jos galingumas - 1000 W, kai paprasti kokteilinės buna apie 300 W galingumo ax.gif Ir pakankamai rimtai ji man pasirodė... Indo talpa 1,5 l - daugiau nei pakankama, o su ledukais malti gali ir paprastos ganėtinai ir pigios kokteilinės. Gerai, kad stiklinis indas.

Va ką rašo apie ją:

Maišytuvas, 1000 W, su naujos Kinetix technologijos ašmenimis, maišymas itin tolygus, efektyviai smulkina. Dveji itin platūs ašmenys atitinka indo formą, jie pakelia maistą nuo indo dugno ir sumažina jo strigimą, kiti ketveri ašmenys kapoja ir smulkina. 5 greičiai, elektroninis valdymas, apšvietimas, pulsavimo veiksena. Yra dvigubo apdorojimo funkcija: maistas ne tik sukapojamas ir susmulkinamas, bet taip pat suplakamas ir sumaišomas. Variklis veikia tyliai. Nerūdijančio plieno korpusas, stiklinis indas, kuriame gerai susmulkinamas ledas kokteiliams. Prietaisas lengvai ir greitai išardomas, detalių yra nedaug, išimamas ašmenų blokas, paprasta valyti.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 27 rugpjūčio 2010 - 13:07
QUOTE(faustluk @ 2010 08 27, 09:01)
ir kaip tarp kitko paminesiu: svarstykles nekinta, stabiliai laikos cool.gif GAl per daznai valgau? Kad ir po nedaug...

Nesupykit, bet kai paskaičiau jūsų meniu ir jūsų egzaltuotas emocijas, tai jos kaip valgymo sutrikimų turinčio žmogaus ax.gif

Panašu, kad jūsų medžiagų apykaita labai kenčia, jei tiek valgant laikosi stabilus svoris g.gif

Aš perdien 'raw' suvalgau kokius mažiausiai 3 kartus daugiau+ne 'raw' maistas (valgau perdien 5 kartus, kas maždaug 2-3 val. (t.y. trys pagrindiniai valgymai ir du užkandžiavimai - kurie gausesni už jūsų pietus doh.gif ), bet netenku svorio (dienos maisto kaloringumas vid. 1500 kcal.).
O tai ką jūs rašote (nebent visko neparašote ką valgote g.gif ), tai yra org-mo alinimas..ar jūs kada bandėte paskaičiuoti kiek realiai kcal gaunate per dieną su raw maistu? g.gif

Man labai patinka raw mitybos idėja, veganiška ar tik vegetariška mityba, betgi ne badavimas..
Būtų gerai, kad kas pasidalintų normaliu visos dienos meniu, kuris atitiktų poreikius savo kaloringumu ir pan. smile.gif

Kiek teko domėtis žaliavalgių mityba, tai 66-80 kg sverianti moteris per dieną turėtų suvalgyt 2.5 kg vaisių, 1.1 kg daržovių ir 100 g. sėklų/riešutų/grūdų ax.gif

Radau įdomių patarimų apie žaliavalgystę žiemą:
- daugiau judėkite;
- dėkite į kojines aitriąsias paprikas ir gvazdikėlius;
- naudokite daugiau prieskonių (aitriosios paprikos, imbiero, česnako, pipirų)
- galite pašildyti ne daugiau kaip 2 minutes maistą +42
- maistą dėkite į pašildytas lėkštes!
- ant salotų pilkite vos pašildytus užpilus/padažus
- gerkite šiltą obuolių actą blink.gif g.gif
Atsakyti
Rasma, pritariu ką rašai.

Na kai stengiausi maitintis daugiausia Raw, tai mano valgiaraštis būna maždaug toks:

Pusryčiai: Smoothis iš vaisių (kokių 200 g. 100 g. vandens, kelių šaukštų avižinių dribsnių, ar maltų linų sėmenų šiek tiek, dar įpildavau kokio kanapių ar pan. nerafinuoto aliejaus, įdėdavau šaukštelį medaus ir šiaip pagal skonį tai imbiero, cinamono ir pan.) mano spaskaičiavimais toks kokteilis turi minimum 300 Kcal. (Priklausomai nuo vaisių, medaus kiekio, ir kitų priedų).

Pietus dažniasuia būdavo salotos. Vėlgi, čia ne visada visiškai raw, bet daugiausia jas valgiau arba su kokia žuvimi arba sūriu. Visada su kokybišku aliejumi, dėdavau grūdų, saulėgražų, moliūgo sėklų ar kedro riešutų. Salotos irgi kokie 300 - 400 Kcal. Priklausomai nuo porcijos dydžio ir aliejaus kiekio.

Vakarienei darydavausi salotas irgi arba kokteilį tik daugiau daržovinį. Kaip salotų užpilą naudojau tą kur rašiau aukščiau, kad su sėklomis maldavau ir žolelėmis ir aliejum. Tai vien užpilas irgi gali siekti kokį 100 o tai ir daugiau Kcal. + daržovės. Vėlgi, skaičiuoju vidurkį apie 300 Kcal.

Toliau... užkandžiai. buvau pamėgusi tuos nekeptus, o džiovintus duoniukus, kuriais prekiauja mano Jogos centriuks ir Sveiki produktai. Dabar negarantuota ar tikrai jei nekepti... Dar užkandžiams riešutai, džiovinti vaisiai, šiaip vaisiai ir pan.

Iš užkandžių irgi tikriasuia gaudavau apie 300 Kcal. jei daugiau riešutų - tai ir daugiau.

Na grubiai per dieną susidaro 1200 - 1400 Kcal. Bet svoris tikrai krito... per kokias 2 sav. tikrai pamečiau 3 kg.

Tiesa, gerdavau daug vandens su citrina arba su citrina ir medum.

Idealiu atveju norėčiau susidėlioti valgiaraštį taip kad gaučiau būtiniausių vitaminų ir mikroelementų iš kasdieninio maisto ax.gif
Atsakyti
irgi pritariu didesniam kalorijų kiekiui, man netgi norisi kuo sočiau. panašiai kaip jadzka suvartoju maisto, tik užkandžiauju daugiau, bananų daugiau suvalgau, jie pakankamai kaloringi, riešutų, avokado.
Atsakyti