Įkraunama...
Įkraunama...

Virkštelė apsivijusi aplink kaklą

QUOTE(aldyte @ 2006 10 10, 18:45)
Apsisukusi virkštelė būna maždaug kas penktame gimdyme (20procentų). Tai nėra priežastis daryti cezario operaciją. Pavojinga, kai virkštelė iškrenta pirma galvytės, kai ji su mazgu (tikruoju mazgu)... Vien apsisukimas dar nereiškia, kad vaikiukas pridus. Pridusimui yra milijonai kitų priežaščių. Dažnai tai netinkamas gimdymo "pravedimas", motinos ligos, vaistai...
Požymiai (iš medicus.lt):
Naujagimis pirmosiomis minutėmis būna vangus, vėliau išryškėja nervų sistemos dirginimo (neramumo) simptomai. Būklė gerėja II- V dieną, 7- 10 dieną išnyksta daugelis klinikinių simptomų, po 2 savaičių galima išleisti į namus.
Esant sunkiai hipoksijai simptomai išryškėja nervų sistemos slopinimo, apatijos, padidėjusio dirglumo, traukulių, hipertenzinis, hidrocefalinis sindromai, smegenų kamieno pažeidimo simptomai. Trinka ne tik smegenų bet ir inkstų, kepenų, žarnyno kraujotaka. Naujagimio būklė gerėja iš lėto, 5- 7 dieną tampa patenkinama, klinika išlieka 1,5- 2 mėnesius ir ilgiau.
Atokūs rezultatai- psichomotorinės raidos sutrikimai, įvairios lėtinės ligos.

Viskas svarbu, kad išvengti tokių komplikacijų. Ne vien echoskopu pamatyti apsivijusią virkštelę ar jos mazgą. Dažnai tai neįmanoma. Kiekvienas nėštumo ir gimdymo taktikos žingsnis yra svarbus. Be to - daugumą lengvų ir sunkesnių    pridusimų pasekmių išgydo mamos meilė ir atidi priežiūra. Todėl nereiktų galvoti, kad apsivijusi virkštelė visų komplikacijų priežastis. Ir labai bijoti to nereikia. Bijoti reiktų netinkamos gimdymo pagalbos...

Labai dekui uz toki issamu atsakyma 4u.gif
Atsakyti
mano maziui virkstele taip pat buvo apsisukusi du kartus, tai jau zinojau, kai atliko echoskopija astunta menesi.Tai visa laika iki gimdymo bandziau kiek galima daugiau informacijos apie tai gauti.Visi dakterai tikino, kad nera nieko baisaus,nes gimdant stebes vaiko sirdeles plakima.Man viskas baigesi gerai, virkstele iskart buvo atsukta ir vaikas visai nepriduses gime.
Atsakyti
QUOTE(Gilvydomama @ 2006 10 11, 10:39)
mano maziui virkstele taip pat buvo apsisukusi du kartus, tai jau zinojau, kai atliko echoskopija astunta menesi.Tai visa laika iki gimdymo bandziau kiek galima daugiau informacijos apie tai gauti.Visi dakterai tikino, kad nera nieko baisaus,nes gimdant stebes vaiko sirdeles plakima.Man viskas baigesi gerai, virkstele iskart buvo atsukta ir vaikas visai nepriduses gime.

Kaip saunu,kad viskas baigesi gerai.As tai tik apie tai ir galvoju,turbut labiausiai ir bijau,kad lelius negimtu priduses verysad.gif .Gal atsiras mamyciu,kurioms taip buvo ir papasakotu kaip po to viskas baigesi,ar greitai pasveiko,ar leliuka tada iskart isnesa ir jis nebuna visada su mamyte?Busiu labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sandryte24 @ 2006 10 11, 18:44)
Kaip saunu,kad viskas baigesi gerai.As tai tik apie tai ir galvoju,turbut labiausiai ir bijau,kad lelius negimtu priduses verysad.gif .Gal atsiras mamyciu,kurioms taip buvo ir papasakotu kaip po to viskas baigesi,ar greitai pasveiko,ar leliuka tada iskart isnesa ir jis nebuna visada su mamyte?Busiu labai dekinga 4u.gif

Na nejaugi niekas daugiau nepapasakos apie tai verysad.gif ?
Atsakyti
QUOTE(sandryte24 @ 2006 10 13, 12:54)

Manau, kad be reikalo iš anksto taip jaudiniesi. Esu beveik tikra, kad tavo vaikelis gims sveikas. Aldyte jau minėjo, kad vien virkštelės apsisukimas nenulemia pridusimo. Anksčiau rašiau, kad maniškiui virkštelė buvo apie kaklą apsisukusi 3 kartus ir dar 1 kartą apie petį. Gimė nepridusęs, iškart ėmė rėkti.
Manau, geriau nusiramink ir ramiai lauk vaikelio gimimo. Juk nė viena mama neparašė, kad dėl apsisukusios virkštelės jų vaikeliai turėjo rimtų sveikatos sutrikimų. Sėkmingo gimdymo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nireglina @ 2006 10 14, 22:06)
Manau, kad be reikalo iš anksto taip jaudiniesi. Esu beveik tikra, kad tavo vaikelis gims sveikas. Aldyte jau minėjo, kad vien virkštelės apsisukimas nenulemia pridusimo. Anksčiau rašiau, kad maniškiui virkštelė buvo apie kaklą apsisukusi 3 kartus ir dar 1 kartą apie petį. Gimė nepridusęs, iškart ėmė rėkti.
Manau, geriau nusiramink ir ramiai lauk vaikelio gimimo. Juk nė viena mama neparašė, kad dėl apsisukusios virkštelės jų vaikeliai turėjo rimtų sveikatos sutrikimų. Sėkmingo gimdymo. 4u.gif

Labai dekui 4u.gif ,pabandysiu negalvoti apie blogiausia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sandryte24 @ 2006 10 13, 11:54)

Maniskis gimi su apsisukusia virkstele ir siek tiek priduses.Is kart kai gime neverke, gydytojos dejo deguonies kauke kad ikveptu ir po keliu dekundziu pradejo rekti ax.gif O siaip tai daugiau viskas tvarkoj buvo ir maziu iskart man uzdejo anr krutines ir i palata atnese neuzilgo 4u.gif
Atsakyti
Mano maziui buvo ne tik apsisukusi bet buvo ir uzmezges virkste. Gime su tikruoju virkstes mazgu.
Gerai kas gerai baigiasi.
Atsakyti
Mane tai visos tik iš pašalies draudžia kad nekilnočiau rankų atseit ir gali virkštelė apsisukti aplink kaklą. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sandryte24 @ 2006 10 11, 18:44)

Taip bijojau del tos apsisukusios virksteles,bet aciu dievui(ir aisku gyd. biggrin.gif )viskas baigesi gerai,lelius gime nepriduses clap.gif
Atsakyti
O jau turi vaikiuka rankose? Sveikinuuuuu! 4u.gif
Ar aprasysi savo istorija?
laukiame.
Smagaus augimo!
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2006 10 20, 18:01)
O jau turi vaikiuka rankose? Sveikinuuuuu!  4u.gif
Ar aprasysi savo istorija?
laukiame.
Smagaus augimo!

Taip,jau turiu savo maziuke wub.gif ,butinai aprasysiu savo istorija biggrin.gif .Dekui aldyte uz sveikinima 4u.gif
Atsakyti