Įkraunama...
Įkraunama...

Virkštelė apsivijusi aplink kaklą

Mano lelytei irgi virsktele buvo apsisukus aplikn kakla - 2 kartus. Su pirmais stumimo saremiais pradejo kristi sirdutes tonai, tad gydytoja man pasake, kad prakirps, kad leliukas greiciau islistu. Bet dar po dvieju saremiu mazyte jau buvo ant mano pilvo, taigi, kadangi taip greit isstumiau, nekirpo thumbup.gif Nors popieriuose ir uzrasyta hipoksija, bet maziuke, matyt, labai greit atsigavo, pagal Apgar buvo ivertinta 9-9 smile.gif
Atsakyti
Kiek suprantu, blogiausia būna, jei žmogiukas, dar mažutis būdamas, sugeba ant virkštelės mazgą užmegzti. O nuo kakliuko akušerės dažniausiai sėkmingai numauna, užgimus galvytei.
Atsakyti
QUOTE(Lapyna @ 2006 10 23, 14:29)
Kiek suprantu, blogiausia būna, jei žmogiukas, dar mažutis būdamas, sugeba ant virkštelės mazgą užmegzti. O nuo kakliuko akušerės dažniausiai sėkmingai numauna, užgimus galvytei.

Ir jeigu virkstele buna plona.
Atsakyti
QUOTE(sandryte24 @ 2006 10 20, 17:46)
Taip bijojau del tos apsisukusios virksteles,bet aciu dievui(ir aisku gyd. biggrin.gif )viskas baigesi gerai,lelius gime nepriduses clap.gif

Na matai kaip gerai thumbup.gif , juk sakiau, kad neverta taip nerimauti, bet žinau, kad jokie raminimai nepadeda, kol nepagimdai ir pati neįsitikini jog mažyliui viskas gerai
Atsakyti
Mano dukrytė gime su virkštelė aplink visą kūną. Buvo visa balta, vyras labai išsigando. Mačiau kaip ją ištraukė ir kaip akušerė greitai su žirklėm ją kaip kokią juostą nuo vaiko nukirpo (teko kirpti kelis kartus). Gimė 5 balų, bet pagulėjus atsistatė iki 9ių. Mus išleido po savaitės, viskas buvo gerai.

O vat draugė ketvirtą vaiką gimdė kaip visada, namuose, tik su savo vyro pagalba. (Vyras priminėjo gimdymus jau penktą kartą, jautėsi tikrai patyręs) Virkštelė buvo apsisukusi aplink kaklą ir jie nesugebėjo kūdikio išsigelbėti verysad.gif
Atsakyti
Ir mano dukrytei buvo virkštelė apsisukus aplink kaklą. Kai pagimdžiau, pamačiau tik mėlyną kūnelį, akušerė staigiai nukirpo virkštelę ir išnešė kažkur. Liepė vyrui eiti paskui, o aš taip ir likau gulėt viena, vis klausinėjau visų ar gyva, poto vyras atėjo, pasakė kad viskas gerai. Jam reikėjo laikyt deguonies kaukę ir žiūrėt ar mažylė kvėpuoja, brrr kaip prisimenu šiurpas nukrečia. Bet vistiek pagal APGAR įvertinta 9.9 balais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lapyna @ 2006 10 23, 15:29)

Pas mane taip ir buvo!!! Gerai, kad man dare cezari, nes mergaite tiek mano pilve vartesi, kad uzriso mazga.
Atsakyti
Natuke,
ar tie zmones, kurie gimde namie, Lietuvoje? Vyras priemes zmonos pirmuosius gimdymus? Ar tikrai tik virkstele aplink kakla? biski papasakok, as gi tokia pusiau namine, ir vyras verziasi padeti pats - bijau, kad ko nepraziopsotume...
Atsakyti
QUOTE(aldyte @ 2006 10 25, 18:43)
Natuke,
ar tie zmones, kurie gimde namie, Lietuvoje? Vyras priemes zmonos pirmuosius gimdymus? Ar tikrai tik virkstele aplink kakla? biski papasakok, as gi tokia pusiau namine, ir vyras verziasi padeti pats - bijau, kad ko nepraziopsotume...

Sveikute

Ne, jie ne Lietuvoje. Tai yra rusų emigrantų šeima JAV. Susipažinom ir labai gerai draugavom kai mes gyvenom Minesotoj. Jos vyras prieš tai priemė mažiausiai 4 gimdymus - savo žmonos ir jų šeimos pažistamos. Taip pat jie turėjo kitų draugų, kurie du kartus gimdė namuose, mažiausiai veną kartą ta šeima savo draugams padėjo. Gimdė jie paprastai namuose vonioj, į vandenį.

Su vienu vaiku jiems taip pat taip nutiko, bet jiems pavyko vaikelį atgaivinti. Po to gime sveikas sūnelis, o dar po dvėjų metų gimusios mergytės išgelbėti neišėjo. Jie kvietesi 911, bandė atgaivinti vietoj, važiavo į ligoninę - viskas veltui blink.gif Detalių nežinau, nes dabar toli gyvenom, o klausti bijau, nes nutiko tai vos prieš dvi savaitės verysad.gif. Jie tik rašo, kad kai ji gimė, ji nekvėpavo, jie pamatė kad virkštelė buvo apsisukus aplink kaklą.: After the baby got out, we found
the cord around her neck. She was not breathing
.

Aš manau, kad jeigu jau atsitiko taip, kad vyras turi gimdymus priimti, nieko labai tragiško nera, dažniausiai viskas būna gerai, bet aš asmeniškai nedrįsčiau tokius gimdymus planuoti - net jeigu ir rižčiausi gimdyti namuose, ar at birthing center, tai tik su profesionalia pagalba g.gif
Atsakyti
mano dukrytei irgi buvo virkstele apsiviniojus aplink kakla.gimdziau pati,nezinojau kad ji apsiviniojus,tik kai pagimdziau pamaciau kad dukryte melsva.paklausiau akuseres kodel ji tokia,tada ji ir pasake kad virkstele buvo apsiviniojusi.po keliu valandu melsvumas praejo smile.gif
Atsakyti
joooo, Natuke,
vesina toks pasakojimas mano norus gimdyti kuo toliau nuo ligonines...
Na birth center manau bus kaip tik. Jei tik neras kokios neiprastos vaikio padeties - tada juk jos nesiima.
Atsakyti
Mūsų kleckas irgi gimė su "karoliais" 3 kartus apie kaklą apsivyniojusiais. Iki gimdymo to nežinojau, o ar gyd. žinojo g.gif nežinau. Kai pamatė, kad tonai krenta, skatino gimdymą, vaiką išstūmė, virkštelė buvo greit nukirpta. Galva buvo pamėlusi, bet gavo per dupciuką pora pliaukštėlėjimų ir pravirko. Iš pradžių įvertino 7 balais, po to 9. Jokių pasėkmių, kraujosrūvų ar pan. Ir ant krūtinės padėjo, tik jau aprengtą. Viskas baigėsi laimingai wub.gif
Atsakyti