Rūpestėlis paskatino prisijungti prie jūsų esu visai žalia daržininkystės klausimais nes šiemet pirmi meteliai kai turiu šiltnamį ir daržiuko šiek tiek Gal kas pakomentuos kas mano agurkėlius užpuolė ar ko trūksta
kelis jau nusiskyniau bet kiti užmegzti pagelto
O pomidorai man tokie kažkaip apsunkę atrodo... ir viršūnės pageibusios nuolat
Agurkai tai lyg ir baltom miltinėm dėmėm pasidengę - gal miltligė, tik spėju. O pomidorai kaip nukepę atrodo. Pagalvok ar tinkamai laistai ar gerai vėdini šiltnamį - tai labai svarbu. Pomidorai mėgsta gausų ir nedažną laistymą, agurkus lasityti reikia dažniau. Pomidorams būtinas skersvėjis , kad nupūstų drėgmę nuo lapų - jie drėgmės ant lapų labai nemėgsta, o agurkams patinka pirtelė, bet laistant ir tuos ir anuos reikia vengti vandens patekimo ant lapų. Dar jiems negerai lasitymas šaltu vandeniu (tiesiai iš gręžinio, vandentiekio ir šulinio ). Perlaistyti irgi nevertėtų. Gerai vėdinamas šiltnamis nekaupia garų lašų ant plėvelės , priešingai susikaupus kondensatui ant šiltnamio "lubų" jis varva ant lapų ir taip kenkia augalams. Tai ieškok gal kuri iš išvardintų priežasčių tiks .
Papildyta:
Beje, gal kas galit patarti del kopustu-zieminius kur esu pasodinusi-jie visi violetini atspalvi igijo... pamenu, kad kazkur rase kodel taip nutinka, ale neprisimenu ka daryti reikia tokiu atveju
Iš patirties galiu pasakyt, kad tokie augalai (pamėlynavę) būna kai oro temperatūra žemoka. Mano tokie pomidorai buvo, kol neatšilo (buvo apie 15-16). Kai pasidarė šilčiau, viskas susitvarkė. Dar patręšiau raugintu "vitaminų kompleksu" , tai pomidoriukai dabar