QUOTE(klaidu @ 2009 01 23, 20:46)
Daznai pamastau apie tai ir ieskau to priezasciu ir viena is tokiu manau yra mano mamos griestas auklejimas.
Na, mano mama lyg ir nebuvo labai griežta, tačiau praktiškai niekada manęs nepagirdavo. Nupiešdavau ką nors, man pačiai gražu, nešu jai parodyti, o ji tik galvą pakraipo. O man norėdavosi, kad pasakytų: o šaunuolė, kaip gražu! Mokiausi irgi pakankamai aukštais pažymiais. Trimestruose retai kada išeidavo iš kokio dalyko 8. ji nepasakydavo, kad aš šaunuolė, kad mano trimestrai geri. Mama visada pasakydavo: nu pasistenk. Tu gali ir geriau. Ilgiau pasėdėtum prie knygų ir pažymiai būtų geresni. Kad kitą trimestrą jokių aštuonetų nebebūtų.
Vėliau, manau dar prisidėjo šiaip auklėjimas. Visada kalbėdavo apie berniukus, vėliau vaikinus, kaip apie kokius tai uždraustus dalykus. Žodžiu, tu tik nesusidėk su jais, bernai fuuuu.. Neatsimenu aš dabar tiksliai, bet kažkas panašaus. Galiausiai, kai jau žinojau, kaip atsiranda vaikai, prasidėjo kalbos apie tai, kad seksas ir seksualinis gyvenimas yra kažkas bjauraus ir šlykštaus. Na, taip. Nepilnametę kažkaip reikia atbaidyti nuo to, paaiškinti, kad tai labai atsakinga ir nederėtų to daryti, tačiau ne tokiu būdu. Dabar iki šiol tiesiog bijau vaikinų. Seniau kiekvienas man atrodydavo tik kaip kitos lyties atstovas, lyg koks pretendentas man į vaikinus, Net nemoku pasakyti. Nebūdavo net tokios minties, kad vyras gali būti tiesiog draugas... dabar turiu porą draugų vaikinų, tačiau į visus kitus vis dar žiūriu būtent taip.
O dabar su mama esame labai geros draugės. Pakalbam apie viską atvirai. Ir jinai manęs nebegraužia, nes aš jau užaugusi. Galbūt ji tiesiog nemokėjo bendrauti su vaiku. galbūt tai nutiko todėl, kad nuo 8 metų augau be tėvo, o mama susirado kitą vyrą, kuris mane visada koneveikdavo.Kiekvieną vakarą verkdavau. o mama atrodė tarsi akla iš meilės jam.