Įkraunama...
Įkraunama...

Žalčiai

Taigi geriau jau aš jums papasakosiu istoriją apie žalčius. Nusipirkom nevisai naują namą ir ėmėmės remonto. Vienam kambaryje grindys buvo medinės bet vietomis jau išpuvę, bet kol neatšilo oras nusprendėm kilimais apdėlioti ir peržiemoti. Tai gi atšilo oras truputi, pakeitėm duris ir vieną dieną darau sau valgyt ir girdžiu kažkas šnypščia. Pasižiūriu, o gi po tom durim (kambaryje) žaltukas, tai aš tik staigiai sriubą išjungiau, kūdikį ant rankų ir iš namų. Bandėm po to ir pienu viliotis, bet taip daugiau ir nebepamatėm mes jo. Br..., bet užtat suskubom grindis išsibetonuot ir susitvarkyt kambarį.
Atsakyti
Nesuprantu, kodel jus taip zalciu bijot? blink.gif absoliuciai nekenksmingi ir nepavonijgi jie..
beje, zalciai niekuomet negeria/nelaka pieno. Tai mitas.
Atsakyti
QUOTE
ErikaI,2005 09 22, 12:31
Bet pliusas yra tas, kad  ten kur žaltys gyvena pelių nebūna.  mirksiukas.gif

Čia tai tiksliai! Sode labai norėjau prisijaukinti žaltį ar ežiuką, nepavyko, gaila...
Gal reikėtų kreiptis help.gif į kokią nors gyvūnų globos draugiją, bet, kiek žinau, ten jie "globoja" kates, šunis ir kitus gyvūnus, kuriuos galima parduoti. Jei neįmanoma pakeisti situacijos, reikia keisti požiūrį į situaciją: pasidomėkite, kuo žalčiai naudingi, koks jų gyvenimo būdas ir pan. Jei kitiems šeimos nariams netrukdo, gal sugebėsite susigyventi su šiuo "nemalonumu".
Atsakyti
QUOTE(asah @ 2005 10 12, 11:16)
Nesuprantu, kodel jus taip zalciu bijot? blink.gif absoliuciai nekenksmingi ir nepavonijgi jie..
beje, zalciai niekuomet negeria/nelaka pieno. Tai mitas.

Na, yra žmonių kurie nors ir supranta, kad kažkas nekenksmingas, bet grynai nenormaliai, psichoziškai ar pan. to bijo.. iki tokio lygio, kad galvoja gal kreiptis į psichologą..

o tai kodėl juos 'vilioja' su pienu???? blink.gif
Atsakyti
Nu, jau tema doh.gif net nejauku paliko doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nu esu pasibaisejus. Kaip galim bijot zalcio? Mes vaikai budami labai megom juos ir ant ranku laikydavom ir siaip zaltys juk tas pats kas gandras - nesa laime. Niekada niekam blogo zalciai nepadarys, cia jums ne gyvates. Ir dabar jei salia namu tokie kaimynai atsirastu tikrai nepulciau ju naikint, o ir is namu be baimes su rankom isnesciau i lauka nes jei ju neskriausi nei jie snyps nei kas.
O jei jau taip norit isnaikint tai jokiais budais nezudykit ir kitaip nekankinkit juk tai sventas padaras! nu as tai nors prietarais netikiu bet sventu dalyku vistiek yra.
Atsakyti
As dabar pasirodysiu nenormali blush2.gif , bet zalcius galeciau "nuciupineti", fantastiski gyvunai. Zalti paprasciausiai galima suimti uz "kaklo" netoli galvor ir apsivynioti ant rankos ir nesk kur nori. Kvapa labai gerai isnaikinti pasitrynus citrina. Su pagaliuku ji prisausti lengvai tik ant minkstos zemes, kad nesuzeisti.
Paprasciausiai gaudykit ir isvezkit, per kelis metus nusikratysit.
Atsakyti
bijočiau imtis kažkokių priemonių prieš žaltį ne dėl to,kad jo bijočiau(o bijočiau tikrai blush2.gif ),o todėl,kad nors ir nesu prietaringa,kažkodėl labai tikiu,jog žaltys šventas gyvūnas ir skriausti jo nevalia schmoll.gif Mūsų kaime visi iki skausmo žino vienos šeimos istoriją,kuri atsitiko ''šiais laikais'' .Žmonės užmušė savo namuose žaltį ir kaip sutapimas,po to jo jų šeimą užgriuvo baisingos nelaimės blink.gif Šiurpinti per daug nenoriu visko pasakodama,bet vieną savo dukrą visiškai netikėtai susirgusią net palaidojo verysad.gif
Atsakyti
Žaltys tai žaltys irnesakyk.gif O ką daryti, kai pas mus kaime po pamatais angis gyvena???? Ir pavasarį kasant daržus visada jaunikliai pabyra iš po žemių??? blink.gif Turi jos savo vietą po klevu, tai kiek nueisi pažiūrėti, visada atrasi besišildančias saulutėj. scare.gif Svarbiausia, kad šalia to klevo gandrų lizdas. lotuliukas.gif .Vat ką tokioj situacijoj daryti? Baisu vaikus paleisti bėgioti po kiemą, o juk jie nori būtinai basi lakstyti. O mušti gyvačių juk negalima - bėdą prisišauksi. Čia ir joks pienelis nepadęs. schmoll.gif
Va tokia pas mus situacija. blink.gif
Atsakyti
quote=pa_radize,2005 09 19, 21:48]
bandykit kreiptis į kokius miškininkus,gamtosaugininkus.gi visur yra visokios urėdijos ir pan-jei ne patys išgaudys,tai bent patars,kur kreiptis.
o šiaip-nėr gi tie žalčiai blogi-gyvenau.kai pripranti,visai smagu
[/quote]


Nieko sau,nieko tokio......Pirmą diną manęs nei kvapo ten neliktų fear.gif Eina sau numirciauuser posted image
Papildyta:
QUOTE(zibambukas @ 2006 05 23, 10:07)
Žaltys tai žaltys          irnesakyk.gif            O ką daryti, kai pas mus kaime po pamatais angis gyvena???? Ir pavasarį kasant daržus visada jaunikliai pabyra iš po žemių???        blink.gif          Turi jos savo vietą po klevu, tai kiek nueisi pažiūrėti, visada atrasi besišildančias saulutėj.          scare.gif         Svarbiausia, kad šalia to klevo gandrų lizdas.           lotuliukas.gif           .Vat ką tokioj situacijoj daryti? Baisu vaikus paleisti bėgioti po kiemą, o juk jie nori būtinai basi lakstyti. O mušti gyvačių juk negalima - bėdą prisišauksi. Čia ir joks pienelis nepadęs.        schmoll.gif 
Va tokia pas mus situacija.             blink.gif


Gamtosaugininkus,girinius įdarbinkit.Eina sau, šliužai po kiemąuser posted image
Šlovė žalčiams user posted image bet aš nekenčiu visų šaltakraujų.Numirčiau......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandriuks: 02 rugpjūčio 2006 - 12:42
Na zalciai namuose, tai kosmaras... blink.gif
Bet kiek zinau, kiek mociute pasakojo, kad jei zalciai gyvena namuose, tie namai yra laimingi, bet jei uzmusi zalti, tai nelaime seimai uzsitrauki.... blink.gif
Pas mano tevus buvo zalciu, bet mes juos kitaip nuviliojom nuo namo, tiesiog uz sodybos prie miskelio sukrovem saku kruva, pridejom akmenu, ten dregna, tai zalciai dabar gyvena ten ir sodyboje nesirodo... Nes ten dregna, ant akmenu silta ir jie megsta sabakstynus (tankias,sakotas vietas).. Na man mociute taip liepe padaryti ir pasiteisino... biggrin.gif
Atsakyti
Cia Ugnes vyras Andrejus. NIekaip nesuprantu kaip galima bijot zalcio, juk tai visai mielas gyvunelis. Pats kaip buves biologas, tai galiu pasakyti, kad drasiai galima gaudyti plikomis rankomis. Ka ne karta praktikos metu esu dares. Jei zaltys stambus, tai gali bandyt kast, bet toks zaltys turetu but bent jau 1m ar didesnis, nes kitu atveju jie tik snypscia ir viskas. Zalti reiktu laikyt uz galvos ir saugotis, kad jie neaptaskytu savo ekskrementais, nes tai taip pat vienas is ju ginybos budu.

Jei jau kilo dilema, kur juos deti tai pagavus galima nuvezti i tokia vieta kur yra vandens telkinys ir kur daug zabu, krumu, svendriu ir panasiai. Zalciai puikiai plaukioja ir vandens visai nebijo. Jei prie jusu vandens telkinio yra atokesne vieta, tai pakranteje galite padaryti is saku ir svendriu toki kaip ir takeli ar sabakstyna, ten paleiskite pagauta zalti ir jis kas labiausiai tiketina niekuomet pas jus negrys. Kitu atveju galite kreiptis i Vilniaus universiteto Gamtos mokslu fakulteta ir ten atnese zalti juo turetu pasirupinti.

Blogesnis variantas su gyvatemis. Ji Lietuvelej vienintele ir vadinasi paprastoji angis. Nei ji labai nuodinga nei ka. Bet aisku geriau, kad jau neigeltu. Blogiausia, kad gyvatems nera labai daug tinkamu gyventi vietu. Be to ji irasyta i Lietuvos Raudonaja knyga,tad reiktu saugoti ju gyvenamaji areala, nes ju tikrai nera daug. Kaip apsisaugoti tai sunku ka ir patarti. Bet viena aisku, jei deda kiausinius, tai vadinasi toje vietoje yra ideali vieta. Jei jus tos is tos vietos kur dedami kiausianiai, ir kur kiekvienais metais matatote gyvaciukus, iskasite ir perkelsite zeme ar durpes ar panasiai i kita labai panasia vieta toleliau, kur daugiau saules ir panasiai tai tiketina, kad gyvate des kiausinius i kita vieta.
Atsakyti