Įkraunama...
Įkraunama...

Pykina važiuojant mašina

Aš pati vaikystėj turėjau tą bėda doh.gif gelbėdavo tik žiūrėjimas į kelią, tai yra į priekį, visai negalėdavau pasukti galvos į šoną doh.gif vašinoj kiek lengviau, bet autobuse turėdavau tik prie vairuotojo sėdėti...
Kažkiek padėdavo kokio saldainio čiulpimas... g.gif
Atsakyti
Pas mus ta pati problema. Kol buvo mažiukė neturėjom bėdų, kažkur nuo 9 mėn. prasidėjo blogavimai. Kol kas per maža kažką kramtyti ar kokius ledinukus čiulpti. Dabar stengiamės važiuoti praėjus bent valandai po valgio, tėtis išmoko labai švelniai perjunginėti pavaras, visaip kalbinu, žaidžiam. Pastebėjau, kad kai turi kokios nuors veiklos lengviau pakelia kelionę. Žinoma ne visada tai įmanoma, tenka ir vienoms kur nors važiuoti ir laiką nevisada galim rinktis tai vargstam. Visada vežamės drabužėlių pamainą, buvo, kad grįžom namo tik apie 5 km nuvažiavę verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(medlink @ 2010 06 20, 23:33)
Aš pati vaikystėj turėjau tą bėda  doh.gif  gelbėdavo tik žiūrėjimas į kelią, tai yra į priekį, visai negalėdavau pasukti galvos į šoną  doh.gif  vašinoj kiek lengviau, bet autobuse turėdavau tik prie vairuotojo sėdėti...
Kažkiek padėdavo kokio saldainio čiulpimas...  g.gif

man tas pats vaikystėj buvo doh.gif tas pats gelbėjo drinks_cheers.gif kiek prisimenu prieky šalia vairuotojo sedėjau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murkse: 22 birželio 2010 - 17:08
nesenai ziurejau per telika laida apie tai, tai ten pasakojo: kad del pykinimo atsako kazkokia dalis smegenu, is smegenu perduodamas impulsas i regos organus kazkaip issikreipia ar kazkas panasaus, nu zodziu nebeatpasakosiu tiksliai, bet pasake kaip galima padeti vaikui jei ji pykina vaziuojant. Reikia kuo daugiau mankstintis, suptis ant supyniu, sokineti ant pripuciamu atrakcionu, tai gali siek tiek, o gal ir visai padeti nuo pykinimo vaziuojant , taip pat vaziuojant neduoti knygeliu skaityti, sodinti taip , kad jis ziuretu i prieki , pries kelione neprivalgydinti. Tai tiek, jei pades mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dragune @ 2010 06 22, 21:43)
nesenai ziurejau per telika laida apie tai, tai ten pasakojo: kad del pykinimo atsako kazkokia dalis smegenu, is smegenu perduodamas impulsas i regos organus kazkaip issikreipia ar kazkas panasaus, nu zodziu nebeatpasakosiu tiksliai, bet pasake kaip galima padeti vaikui jei ji pykina vaziuojant. Reikia kuo daugiau mankstintis, suptis ant supyniu, sokineti ant pripuciamu atrakcionu, tai gali siek tiek, o gal ir visai padeti nuo pykinimo vaziuojant , taip pat vaziuojant neduoti knygeliu skaityti, sodinti taip , kad jis ziuretu i prieki , pries kelione neprivalgydinti. Tai tiek, jei pades  mirksiukas.gif 4u.gif

thumbup.gif tas tiesa treniruotes padeda. thumbup.gif bet ir per treniruotes buna visokiu pykinimu.na bet jau maziau. ax.gif mes labai tikimes kad isaugsim.
Atsakyti
mane nuo vaikystes pykindavo,ir dabar galiu apsivemt,niekas nepadedavo
Atsakyti
QUOTE(maximuz @ 2010 07 19, 01:12)
mane nuo vaikystes pykindavo,ir dabar galiu apsivemt,niekas nepadedavo

Siaubas unsure.gif (uzuojauta 4u.gif )
Atsakyti
Sako, kad vaiką nuo mažens reikia daug supti (vežimėlyje, ant rankų), tada jį vėliau mažiau pykins. Mane vaikystėje labai pykindavo važiuojant autobusais (tėvai mašinos neturėjo), tai padedavo:
Žiūrėjimas tiesiai į kelią (autobuse sėdėdavau prie praėjimo ir žiūrėdavau į kelią pro priekinį stiklą),
Mėtiniai saldainiai,
Buvimas prie praviro lango, kad vėjelis pūstų į veidą (labai mažiems vaikams gal netinka, nes gali perpūsti). Jei darosi bloga, padeda net vėdinimas į veidą žurnalu ar kt.
Jokio skaitymo važiuojant (iki šiol mašinoje negaliu ilgai skaityti).
Jei darosi bloga, reikia greitai ryti seiles, labai padeda sulaikyti patį vėmimą (aišku, mažiems vaikams tai nesigaus). Ačiū Dievui to išmokau vaikystėje, nes pernai vasarą bučiau pati visą autobusą apvėmusi medaus mėnesio kelionės į Turkiją metu, kai važiavome autobusu iš Antalijos į Alaniją, o man buvo pats tas gerasis nėštumo laikotarpis kai nuo visko pykino blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2010 07 28, 12:27)
Sako, kad vaiką nuo mažens reikia daug supti (vežimėlyje, ant rankų), tada jį vėliau mažiau pykins. Mane vaikystėje labai pykindavo važiuojant autobusais (tėvai mašinos neturėjo), tai padedavo:
Žiūrėjimas tiesiai į kelią (autobuse sėdėdavau prie praėjimo ir žiūrėdavau į kelią pro priekinį stiklą),
Mėtiniai saldainiai,
Buvimas prie praviro lango, kad vėjelis pūstų į veidą (labai mažiems vaikams gal netinka, nes gali perpūsti). Jei darosi bloga, padeda net vėdinimas į veidą žurnalu ar kt.
Jokio skaitymo važiuojant (iki šiol mašinoje negaliu ilgai skaityti).
Jei darosi bloga, reikia greitai ryti seiles, labai padeda sulaikyti patį vėmimą (aišku,  mažiems vaikams tai nesigaus). Ačiū Dievui to išmokau vaikystėje, nes pernai vasarą bučiau pati visą autobusą apvėmusi medaus mėnesio kelionės į Turkiją metu, kai važiavome autobusu iš Antalijos į Alaniją, o man buvo pats tas gerasis nėštumo laikotarpis kai nuo visko pykino blush2.gif .

O mano sunus nuo pat mazu dienu nemego vezimelio verysad.gif sedima vezimuka labai mazai naudojom.Va cia gal ir buvo jau uzuomazga i bloguma. g.gif
Atsakyti
va cia daugiau mamyciu ir vaikuciu kurie negali masinom vaziuoti pykina...jau viska isbadziau, nebezinau ka daryti ypac per siuos karscius... nu niekur negali nuvaziuot...
Atsakyti
QUOTE(2lina @ 2010 08 06, 15:19)
va cia daugiau mamyciu ir vaikuciu kurie negali masinom vaziuoti pykina...jau viska isbadziau, nebezinau ka daryti ypac per siuos karscius... nu niekur negali nuvaziuot...

Cia mamytem reik tureti labai daug kantrybes,kai vaikiukas paauks bus lengviau nors ir pykins.Vaikai paauge patys jau zino kaip jiem geriau kur geriau sedeti masinoj,vandenuka gers kramtoma kramtys ar ciulps metinuka.bus paprasciau mirksiukas.gif
Mum jau 3m.5men. jau paprasciau nei buvo praeita vasara mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eva 777: 06 rugpjūčio 2010 - 16:55
4u.gif
Atsakyti