Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(laurikee @ 2010 11 17, 12:29)
Mano atveju,nors ir prisiskaiciau apie dokumentus,zinojau kam jie reikalingi ir t.t.,bet per savo "noriu cia ir  dabar" (tiksliau norejau nusipirkti pavasari,kad per vasara siektiek pasiauginti,i lauka pripratinti eiti ir t.t)nusipirkau suniuka be doku,nes tuo metu nebuvo laisvu mergyciu vadose pas normalias veisejas,ne pas daugintojus.
O siandien mano mergyte palikta vet.klinikoje kelio girneles operacijai... verysad.gif  Prasidejo viskas labai nekaltai,po pagulejimo pakeldavo galine letenele ir nesdavo ja kokias 5sekundes.Uzsirasiau pas veterinare ir nieko gero deja neisgirdejau.Man labai aiskiai pasake,kad tai paveldimas dalykas,nes tikriausiai teveliu kelio girneles buvo silpos.Jei mano mergyte butu buvusi su dokumentais nemanau,kad dabar sedeciau,kaip ant adatu ir laukciau skambucio,kaip praejo operacija,kadangi toks tyrimas yra butinas normaliai veisiamiems suniukams.


As pati auginu du suniukus, tik skirtingos veisles. Vienas pas mane su dokumentais, kitas deja ne. Kai rinkausi antra suniuka tvirtai zinojau, kad bus tik su dokumentais. Mano bedokumentinis taip pat turejo ir turi sveikatos problemu, tai ir paskatino suniuka antra rinktis tik su dokumentais. Bet dokumentai negarantuoja, kad suniukas bus sveikas. Islenda ir paveldimos ligos. Juk bukim saziningi, ne visada tyrimai gaunami saziningai. Privalumas gal tas, kad manau veisejas turetu but atsakingas uz paveldimas ligas. Ir tai kaip viena mergina rase, tai turi buti irodoma, nes galbut suo buvo auginamas netinkamomis salygomis.
Buvo cia seniai diskutuojama apie vieno dokumentinio suniuko istorija. Pirktas is veislyno, bet islindo paveldimos ligos. Jei gerai pamenu tai operavo (Parteso liga) ir su kelio girnelem beda buvo. Deja veislynas tuomet neprisiime jokios atsakomybes.
Atsakyti
QUOTE(Fa @ 2010 11 16, 23:25)
.... cia butent rimtas forumas  blush2.gif
Kodel klausiat patarimo nus kokis geriau su ar be dokumentu, o girdeti nenorit kas sakoma  g.gif padarykit apklausa be komentaru, manau daug kam ji idomi butu 4u.gif


Na na, vat jūs man suraskit vietą, kurioje aš klausiau patarimo dėl dokumentų? Labai norėčiau net pati pamatyti. Man absoliučiai nebuvo įdomi kitų nuomonė apie dokumentus! Mano PIRMAS (ir svarbiausias) klausimas buvo (dėl kurio prisiregistravau čia), kartoju jau gal šimtąjį kartą: "KOKIA FORMA REIKIA SURINKTI KAIMYNŲ PARAŠUS DĖL ŠUNS LAIKYMO". Beje, temoje APIE KAIMYNŲ PARAŠUS.
O tai, kad kažkas įkišo nosį ne į savo reikalus ir tyčia išprovokavo šį konfliktą, lėmė mano klausimo perkėlimą į šią prakeiktą temą.
Man tik keista, kaip šitaip analizuodami mano kiekvieną žodelį, lyg tyčia kaskart praleidote tuos komentarus, kuriuose nurodžiau, kokiu tikslu kreipiausi į forumiečius.
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 17, 12:26)
Man absoliučiai nebuvo įdomi kitų nuomonė apie dokumentus! <...> Man tik keista, kaip šitaip analizuodami mano kiekvieną žodelį, lyg tyčia kaskart praleidote tuos komentarus, kuriuose nurodžiau, kokiu tikslu kreipiausi į forumiečius.

Taigi jums jau sakė - niekam jūs čia neįdomi. Pakelkit akis truputį aukščiau. Dar, dar... Va. Matote? Temos pavadinimas "Augintinis su dokumentais ar be jų?" Apie tai ir diskutuojama.
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 17, 12:26)
Na na, vat jūs man suraskit vietą, kurioje aš klausiau patarimo dėl dokumentų? Labai norėčiau net pati pamatyti. Man absoliučiai nebuvo įdomi kitų nuomonė apie dokumentus! Mano PIRMAS (ir svarbiausias) klausimas buvo (dėl kurio prisiregistravau čia), kartoju jau gal šimtąjį kartą: "KOKIA FORMA REIKIA SURINKTI KAIMYNŲ PARAŠUS DĖL ŠUNS LAIKYMO". Beje, temoje APIE KAIMYNŲ PARAŠUS.
O tai, kad kažkas įkišo nosį ne į savo reikalus ir tyčia išprovokavo šį konfliktą, lėmė mano klausimo perkėlimą į šią prakeiktą temą.
Man tik keista, kaip šitaip analizuodami mano kiekvieną žodelį, lyg tyčia kaskart praleidote tuos komentarus, kuriuose nurodžiau, kokiu tikslu kreipiausi į forumiečius.



STAI KELIOS CITATOS BUTENT JUSU KUR SUSIDARIAU NUOMONE
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 13, 18:55)
Tai kad žinias kaupiu jau nuo rugsėjo, tiek visko apie šią veislę prisiskaičiau.
Planavom Kalėdoms įsigyti, tačiau dėl nenumatytų priežasčių teko atidėti, bet dabar rodos teks ir pavasario ar net vasaros sulaukti, o jau net naktim sapnuoju, kaip laukiu to šuniuko.   Veislę jau seniai išsirinkom, labradoras mums - tobulas šuo.  :super  Ir iš veislyno neimsim, gerokai per brangu, o ir parodose nedalyvausim bei nedauginsim.  Aišku, baisoka mišrūną įsigyti, kad vėliau charakteris nebūtų nebūdingas labradorų veislei.. :unsure:



QUOTE(Allatėja @ 2010 11 14, 18:34)
Sveikata kaiptik baugina tų visiškai grynaveislių šunų, nes iš aplinkinių ir savo pačios patirties žinau, kad jie opesni ir daug lengviau suserga. Turėjau taksiukę 13m, tai vargeli, kiek priežiūros reikalavo, kiek ligų ir negalavimų per tuos 13m teko pergyvent. :blink:  O tie mišrūnai tiek neserga, atsparūs.. :) Bet su mintimi gydyti ir prižiūrėti jau susitaikiau, nes jau žinau, kad šuo šiuo požiūriu mažai nuo žmogaus skiriasi. :rolleyes:
Papildyta:
Va čia tai naujieną išgirdau, kad pasakius, jog ne parodom, net veislyne kainos gali būti tokios realios.  :)  Skelbimuose galima ir už 300-500lt gauti, esam jauni, taupom vestuvėms, bet jei veislyne už papildomus 100-200lt gautume grynaveislį, ar kokį brokuotą ir parodoms netinkantį šuniuką, tikrai kažkaip pasispaustume ir sutaupytume. Buvau apie tai pagalvojus, bet netikėjau, kad realu, nes veislyne kainos apie 1500 ir daugiau. :verysad:



QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 11:21)
Na, dėl dokumentų matysim, tikrai domėsiuosi veislynuose, bet dar yra laiko, vistiek tik sausį-vasarį planuojam įsigyti.  :) 
Dėl minties, kad jei neturim pinigų šuniukui nupirkti, tai iš kur turėsim jį išlaikyti. Tai va - nemanau, kad mėnesiui jis kainuos tiek, už kiek pats buvo perkamas.  :D  Kai pagalvoju, kokiomis sąlygomis ir kokiose šeimose šunys laikomi, tai tikrai nesijaučiu prasčiausiu variantu naujam augintiniui. :) O ir su veterinaru nėra problemos - mano mieste tik vienas tėra, taip kad nei geresnio, nei prastesnio neparinksiu. :D
Daug kas pataria palaukti, bet esmė, kad jau 4m laukiu.  :wub:  Kol mokiausi, tikrai neturėjau galimybės tokį šunį laikyt. O dabar dar sakot laukti, kol pinigų atsiras.  :D Jų gali ir neatsirasti, taip ir nugyvensiu be šuns.. :unsure: Žmonėm vaikai neplanuoti gimsta, ir tai sugeba užaugint, o čia juk šuo. :)



QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 17:26)
Kokia dar dresūra, "geras" maistas? Kas čia per turtingų žmonių nukvakimo šnekos. Matau, bent jau šiame forume dominuoja žmonės, nežinantis, kas yra tikras, realus eilinio lietuvio gyvenimas. Kai moki vertinti pinigus, žinai, kas yra taupyti, o kartais neturėti, ką pavalgyti, gyvenimą matuoji ne piniginiais vienetais. Jei lietuvoje kas 5 žmogus gyvena ties skurdo riba, kiti dar šiek tiek prasigyvena, man visiškai absurdiškai skamba jūsų moralas. Čia tarsi išlepintas tėvų penkiametis vaikas kalbėtų, kuris net nesuvokia, iš kur mamytė parneša pinigėlius. (Gaila, kad tie, apie kuriuos kalbu, net nesupras, ką parašiau. :) čia iš patirties sakau...)
Kas man neleis savo šunį dresuoti pačiai? Taip tik dar daugiau laiko kartu praleisiu ir stiprinsiu mūsų draugystę. O maistas? Nėra nieko geriau už ekologišką, subalansuotą naminį maistą, kurį gali pagaminti namie už 4kart mažesnę kainą.
Ir galų gale - taip - čia juk šuo. Kaip kažkas minėjo, jam juk batų žiemai nereikia, į mokyklą irgi nereikia, 15m sulaukus neateis nėščia ir tt. Kaip aš galiu nesuvokti, kad tai neatskiriamas šeimos narys, jei visą gyvenimą turėjau augintinių. Neisivaizduoju gyvenimo be gyvūno, tačiau reikia būti sveiko proto ir suvokti, kad žmogus ir šuo tikrai turi skirtumų.
Reikėtų apsidairyti - kokiam pasakų pasaulyje gyvenat, aplink realūs žmonės, laiko šunis, šeria, prižiūri ir tikrai tikiu, kad tie augintiniai yra patys laimingiausi be jokių asmeninių dresuotojų ar maisto už 20lt/kg.  B)
Papildyta:
Tai vat, ačiū už atsakymus ir patarimus tiems, kas nesistengė įžeisti ar paniekinti, kas vertina augintinį už tai, kad jis yra, o ne koks popieriukas šalia jo.  :super 
O aš manau savo nuomonę pasilaikysiu sau, nes čia kaip kova prieš vėjo malūnus - įsikalę daugelis vieną ir tą patį - ir nors galvą daušk į sieną, net nebando įsiklausyti į tai, ką sakau. :oh  Sunku man, žemiškam žmogui, klausyti skrajojančių padebesiais ir nematančių realaus gyvenimo.. :unsure:



MAciau dar keleta fraziu, bet manau pakaks :geda2:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fa: 17 lapkričio 2010 - 12:59
QUOTE(cile @ 2010 11 17, 12:00)
Tas liudnas istorijas gal reiktu surinkt i viena vieta ir naujokams nuoroda duot, kai eilini karta panasaus pobudzio diskusijos uzvirs...Zmogus siuo atveju, zinoma skaudziai baudziamas, bet ka jaucia tas vargsas gyvuliukas  verysad.gif
Stiprybes Jums...

Reiktų ir manau, kad reiktų naują temą atidaryti tam ir agituoti joje pasisakyti ir trinti žinutes tų, kurie tyčia norės prirašinėti neva pas juos viskas liuks, nes nežinia ar tai tiesa. Aš patrikau, kad tam tikri žmonės tyčia viešai nesisako, tik būna vėliau po metų ar dviejų kada ne kada išsitaria, kad ne viskas taip ir gerai...
Nes dabar, kai taip tik parašai, kad nepirkite, bus problemos, tai niekas neklauso, tik išdurnina ir sausu tekstu netiki schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fa @ 2010 11 17, 13:54)
STAI KELIOS CITATOS BUTENT JUSU KUR SUSIDARIAU NUOMONE
MAciau dar keleta fraziu, bet manau pakaks  blush2.gif


Atleiskit, bet neįtikinot. Aš klausiau, kur PRAŠIAU patarimo.
Jau pirmame jūsų nukopintame komentare aiškiai išdėsčiau, ko noriu. Ten nenuskambėjo nei vienas kl. Klausimai buvo, dar kartą kartoju, visai kiti.
Tačiau keletas patarimų man pravertė (tiksliau vienintelis).
Atsakyti
ohoho kokia diskusija.. smile.gif išties labai gaila kad būtent ten, kur labiausiai reikėtų netaupyti, taupomi pinigai.
Vienok keistai nuskambėjo Seteriu-mamos postas, kad dokumentai neturi jokios kitos informacinės naudos nei kilmė. Manyčiau įdirbį turintis veisėjas visada iš to gali gauti daug daugiau. O ir kaip kitaip, jei būtent pirmiausia kilme vadovaujantis yra perkami šuniukai veislynams. Ir tas pačias genetines ligas, ir tuos pačius eksterjero trūkumus , analizuojant metus iš metų galima atsekti. Manau ne man pasakoti tokius dalykus veisėjams smile.gif. Kitas dalykas, kad pirkėjui išties tie dokumentai dažnai nieko nesako. Nesako juose paminėti vardai, raidelės ir tt. Ačiū Dievui, kad jau bent kokie sveikatos tyrimų rezultatai yra įrašomi į kilmės korteles.
Todėl pritariu, kad ne kilmės dokumentais o pirmiausia atsakomybe turi demonstruoti savo pranašumą veisėjas. Net ir esant galimybei gamtai iškrėsti tą pokštą ir sveikiems tėvams duoti ligotą palikuonį. Jei sugebama visus puikius veisimo rezultatus prisiimti sau, tai kodėl visus blogus nurašyti gamtai?

įdomu kiek žmonių , įsigyję šuniuką be dokumentų antrą perka jau su jais, ir kiek įsigyje šuniuką su dokumentais antrą perka be dokumentų? Mano aplinkoje svariai pirmauja pirmas variantas. belieka tik atsakyti į klausimą - kodėl
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ekutis: 17 lapkričio 2010 - 13:25
Anoje temoje jūsų buvo paprašyta nevadinti retriveriu to, kas nėra retriveris. Sėkmės jums ir toliau žaisti vaikų darželį. Gal ir tikrai neverta išaugti iš to mielo vaikiško amžiaus... g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 17, 13:13)
Atleiskit, bet neįtikinot. Aš klausiau, kur PRAŠIAU patarimo. 
Jau pirmame jūsų nukopintame komentare aiškiai išdėsčiau, ko noriu. Ten nenuskambėjo nei vienas kl. Klausimai buvo, dar kartą kartoju, visai kiti.
Tačiau keletas patarimų man pravertė (tiksliau vienintelis).

blink.gif o as ir nesiruosiu itikinti, as juk rasau susidariau tokia nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 17, 14:13)
Atleiskit, bet neįtikinot. Aš klausiau, kur PRAŠIAU patarimo. 
Jau pirmame jūsų nukopintame komentare aiškiai išdėsčiau, ko noriu. Ten nenuskambėjo nei vienas kl. Klausimai buvo, dar kartą kartoju, visai kiti.
Tačiau keletas patarimų man pravertė (tiksliau vienintelis).

Jei neradot čia nieko naudingo, tai kokių velnių tiek rašėt ir putojotės? Jei Jums atrodo, kad negalite nieko pasisemti iš rimtų, didelę patirtį turinčių šunų augintojų, tai kam rašyt? Tegu "pešasi" jie čia tarpusavy. Nejaugi suaugęs žmogus nesugeba ignoruoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 17 lapkričio 2010 - 13:38
Mano pirmasis šuo mišrūnas, pasimokiau iš savo klaidų, ir antras šuo bus tik su dokumentais. Man labai gaila, kad jūs, Allatėja, nesirūpinat savo būsimo šuns sveikata, visgi linkiu pakeisti jums nuomonę, ir nusipirkti sveiką šuniuką, iš sąžiningų veisėjų. O jeigu to nepadarysit, prisiminsit šią temą ir visus patarimus, stovėdama eilėje pas veterinarą. Retriverių tikrai daug, o išsirinkti gerą šuniuką nelengva. Jeigu norit pigiau, tai oj, kiek atsieis jo auginimo išlaidos. Vistik dažnas augintojas perka narvą, o kur visi graužalai, skanėstai, kokybiškas sausas maistas, žaislai, skiepai, priežiūros priemonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Hrista*: 17 lapkričio 2010 - 17:31
QUOTE(*Hrista* @ 2010 11 17, 18:31)
Vistik dažnas augintojas perka narvą, o kur visi graužalai, skanėstai, kokybiškas sausas maistas, žaislai, skiepai, priežiūros priemonės.

Taigi čia bus ekologiškai auginamas šuo, be jokių tokių cackų, ponų išmislo mirksiukas.gif

O šiaip tai nenustebsiu, jei žmogus ateis po metų kitų ir taip pat taps ta "blogietė", kuri atseit puola vargšą naujoką, drįsusį pasakyti "be dokų"...
Atsakyti