Įkraunama...
Įkraunama...

Už ką moka krikštatėviai, o už ką tėvai

mes nupirkom žvakę, kryželį, kai kuriuos drabužėlius. suknelę, skraistę ir batukus numezgė mano mama, nes pati su rankdarbiais nedraugauju biggrin.gif dar užmokėjom už bažnyčią.. kaip ir viskas g.gif o tėvai ruošė stalą
Atsakyti
tris dukras pakrikstijom ,krikstatevia iskiringi,bet visada elgesi vienodai,tarsi ir nebylus susitarimas(visi vienodai suprato ),kriksto mamos aprengia vaikuti,parupina zvake,o kriksto tetis atsiskaito su kunigu ir kokia nors dovanele iteikia( cia jau skirtingai,vieni auskariukus auksinius padovanojo, kiti kokius 200 litu),na dar ten kokio berendzio buteli atsiveza,bet cia jau kaip kas supranta.
Atsakyti
as irgi nesuprantu, tu "privalo moketi, duoti"
mane kai tik pradeda del tokiu dalyku spausti, as iskarto savaime imu priesintis smile.gif
pries pusantru metu tapau suneno krikstamote, savo noru pirkau kriksto zvake, kriksto marskinelius, torta ir dovana.
niekas nieko is manes nereikalavo, manau viska butu nupirke tevai, bet as pasisiuliau. Noriu buti tikra krikstomama, ne tik formali smile.gif visada vaziuodama i svecius nuvezu dovaneliu, pasiulau savo pagalba smile.gif
Atsakyti
Siais laikais tai yra tarpusavio susitarimo reikalas, kas ka kam perka.
Atsakyti
QUOTE(sofiteli @ 2013 01 28, 11:25)
Buti krikstateviais nera materialus isipareigojimas.. Noreciau kad jie butu tik gerais gerais draugais - o ne turetu papildomu islaidu del to kad turi krikstasuni..  Mes juos kvieciam i svecius, i krikstynas ir viska patys apmokame. Jei jie nores - padovanos kazkokia dovanele, bet neturi nieko apmoketi. Ir is anksto snekejom kad ateityje jie neturi jokiu materialiniu isipareigojimu, t.y. dovanos ir pan..

kai sunu krisktijom viska (isskyrus zvake ir skraiste) pirkom patys, nieko ir nieko nereikalavom materialiai, taciau demesio bent jau reikalavau. jeigu jau sutinki eiti i krikstatevius tai vistiek siokia tokia atsakomybe yra.
taip pat nesenai tapom ir patys krisktateviais, taip pat rupinomes tik zvakele ir skraiste, (kas be ko ir dovanomis) .
Atsakyti
Mane krikštijo jau senai, senai, tai nežinau net kas už ką mokėjo. Bet mano krikšto mama yra mano mamos sesuo, kadangi Ji netoli gyvena, tai per kiekvieną gimtadienį būdavo, visada tai ledų nupirkdavo, tai dar ko nors, nes dažnai pas ją budavau ( su pussesere). Mano mama yra tos pusseserės krikšto mama (sesers vaiko). irgi tie patys ledai, gimtadieniai ar šiaip pora litų einant į mokyklos šokius smile.gif Pas mus viskas labai nuoširdžiai yra, nes artimos visos esam.

Dabar patys greitai būsme krikštatėviai su draugu. Nežinau ką mes pirkti turėsime, manau paklausime tėvelių, nes realiai mano draugas net nepažįsta tų giminių, bet kadangi mes esame pora, o jie nelabai turi kitus krikšto tėvus, tai sutikome būti. Žiūrėsime kaip čia bus smile.gif
Atsakyti
Kadangi dar pati nieko nekrikštyjau, tai nelabai ką ir žinau ax.gif
Mes savo mažylę krikštysim gegužę, tai rūbelius pirksim, visą kitą atributiką, ir dar tėveliams bilietus užsakysim, kad grįžtu, nes UK gyvena.. g.gif Aišku, jie kažką dovanos dukrytei, bet, kad mokėtų už kažką, ar kad kažką pirktų, net neužsiminsiu, kažkaip aš ko pati noriu, tą ir nusipirksiu, mažu ne tokią suknelę nupirks, tai būsiu nepatenkinta biggrin.gif doh.gif Juokauju aišku.. bet šiaip, mano situacijoje, vaiko šventę pasidarysim patys, o jei tėveliai ir dasidės, tai bus tik pliusas ax.gif
Atsakyti
Mano dukrytes kriksto tevai paruose sventine programa, su zaidimais, kalbomis, dovanelem. O mokejo baznycioj kunigui. Torta, gal dar zvake nupirko. Visa kita ziurinejausi, ieskojausi pati, rubelius ir visokius papuosimus...
Atsakyti
Mes greitai irgi tapsime kriksto teveliais. Savo vaikuti kai krikstijau, is kriksto mamos realiai nieko neprasiau, tik kaip ir visur zvake ir uz baznycia kriksto tevai mokejo, kumute dar rubelius maniskiui ir diplomus (abi padarem nesusitarusios biggrin.gif ) dare ir aisku dovanele smile.gif

O kriksto deze priklauso kriksto teveliams parupinti? man krikstijamo vaikelio mamyte kaip ir nedave pasirinkimo, turi buti uzsakyta... dar taupykleliu kazkokiu norejo, bet mes neturim viskam pinigu.. dabar del torto gavau uzklausima..
Savo noru smile.gif pasirupinau rubeliais, diplomais seneliams, zaidimu kortelemis ir kita atributika. zvake, skraiste ir baznycios islaidos ir dovanele skaitau kad savaime jau priklauso kriksto teveliams smile.gif
Atsakyti
Mes viskuo rupinames patys, kriksto teveliai tyli, mes ju nekabinam, pasirupinau viskuo pati, kriksto rubeliais, zvake, tortu, baznyciai pinigelius skirsim, pati dariau kriksto laikrastukus, uzsakysiu helio balionus ir visa kita 4u.gif
Atsakyti
Ar aš kokia keista, bet nesuprantu kaip galima tikėtis finansinių išlaidų iš kitų žmonių savo šventei doh.gif jeigu tu pats organizuoji šventę - krikštynas, tai pats už viską ir mokėk, o jeigu krikšto tėvai pasisiųlys kažką nupirkti ar sumokėti tai čia jau jų asmeninis reikalas smile.gif
Atsakyti
Man tai atrodo nesamonė kažkam kitam užkraut pinigines išlaidas. Aš viską planuoju pati, pinigai irgi bus tik mano...Beto krikštotėvai pas mus jauni, studentai, tai man iš jų didžiausia dovana ir bus kad sutiks but mano dukros krikštatėviais.
Atsakyti