Įkraunama...
Įkraunama...

Už ką moka krikštatėviai, o už ką tėvai

QUOTE(Leja_ @ 2011 05 24, 16:33)
Nematau nieko tokio kas yra privaloma krikstateviams, jei is senu laiku ziurint tai  budavo kitaip, mes savo vaiko krikstateviams nieo nesakem ka jus privalom, patys susimokejm uz baznytele uz rubelius, krikto mama tik zvakute dovanojo, as tik buvau dekinga kad man vaikas "sutvarkytas" ir nesinori kitiems zmoniems padaryti taip kad turetu jie dides islaidas.

drinks_cheers.gif visiškai pritariu
Atsakyti
Mes buvome pasiryžę už viską moketis ir pirkti patys, bet krikšto tėvai patys norėjo prisidėti prie šventės. Jie pirko vaikui apatinius rūbelius, kojinytes, krikšto skraistę, žvakę su papuošimu. (suknytę pati pirkau). Taip pat krikšto tėveliai aukojo bažnyčiai.
Vaišes šventei pirkome mes..
Atsakyti
Mes irgi net minties neturejome, kad krikstateviai uz ka nors moketu, bet jie pas mus uzsispyre, tai sake, kad butinai jie moka uz rubelius, torta ir aukoja kunigui. nebuvo kur dingti, turejom sutikti smile.gif
Atsakyti
manau, kad viskas susitarimo reikalas. gavau velniu nuo kriksto tevo, kad rubelius patys pirkom, nors taip pat buvom pasiryze patys visas islaidas padengti, is kriksto tevu tikejausi tik kryzelio. bet jie mokejo baznycioj, pirko torta, skraistele, zvake, aisku, kryziuka ir siaip dovanu
Atsakyti
mano vyras krikstijo sesers sunu, o kriksto mama buvo tevo sesuo. tai mano vyrui buvo pasakyta, kad jis turi duoti pinigu kunigui ir net buvo pasakyta kiek. buvome truputi pasimete, nes kaip ir dareme jiems paslauga: nei vieni nesame praktikuojantys katalikai, o vaika krikstijo, kad priimtu i katalikiska mokykla. aisku, pirkom vaikui dovanele, bet ju pasakymas, kad kriksto tevas privalo duoti tokia tai suma nelabai patiko schmoll.gif
Atsakyti
Manau, uz viska moka tevai. Krikstotevai tik paaukoja baznyciai ir dovanoja simboline dovana krikstavaikiui.

Sitaip buvo ir kai mes krikstijom dukra, ir kai patys buvom kriksto teveliais.
Atsakyti
Šiaip nieko nėra privaloma, viskas manau susitarimo reikalas, jei nori krikšto tėvai mokėti už rūbelius, fotosesijas, auka bažnyčiai ir pan. tai ir moka, jei ne viskuo rūpinasi tėveliai 4u.gif
Atsakyti
mes irgi planuojam sūnelio krikštynas ir už viską susimokėsim patys. Jei jau krikšto tėvai norės prisidėti, lai paaukoja bažnyčiai. Rūbelius išrinkti norėčiau pati,nes manau, kad tai nepigu, o ir pati geriau žinau kas mano vaikui tinka (bent jau manau, kad žinau biggrin.gif ) Na o dovanėlė krikštukui tai manau yra būtina, kad ir simbolinė, pagal galimybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(garbanele.lt @ 2012 12 04, 16:31)
Šiaip nieko nėra privaloma, viskas manau susitarimo reikalas, jei nori krikšto tėvai mokėti už rūbelius, fotosesijas, auka bažnyčiai ir pan. tai ir moka, jei ne viskuo rūpinasi tėveliai  4u.gif

Visiskai pritariu. Negali buti privaloma drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kai buvau krikštamotė, su tėvais susitarėm, kad aš perku kūmos tortą, kūminas - aukoja bažnyčiai. Na ir po dovanėlę vaikui padovanojom. O rūbeliais, žvake, fotosesija ir pan. tėvai rūpinosi pagal savo skonį.
Atsakyti
Buti krikstateviais nera materialus isipareigojimas.. Noreciau kad jie butu tik gerais gerais draugais - o ne turetu papildomu islaidu del to kad turi krikstasuni.. Mes juos kvieciam i svecius, i krikstynas ir viska patys apmokame. Jei jie nores - padovanos kazkokia dovanele, bet neturi nieko apmoketi. Ir is anksto snekejom kad ateityje jie neturi jokiu materialiniu isipareigojimu, t.y. dovanos ir pan..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sofiteli: 28 sausio 2013 - 11:26
QUOTE(sofiteli @ 2013 01 28, 11:25)
Buti krikstateviais nera materialus isipareigojimas.. Noreciau kad jie butu tik gerais gerais draugais - o ne turetu papildomu islaidu del to kad turi krikstasuni..  Mes juos kvieciam i svecius, i krikstynas ir viska patys apmokame. Jei jie nores - padovanos kazkokia dovanele, bet neturi nieko apmoketi. Ir is anksto snekejom kad ateityje jie neturi jokiu materialiniu isipareigojimu, t.y. dovanos ir pan..

Gerai pasakyta. As taip pat laikausi tos pacios nuomones 4u.gif
Atsakyti