Įkraunama...
Įkraunama...

Už ką moka krikštatėviai, o už ką tėvai

QUOTE(~Beauty~ @ 2011 05 13, 21:38)
Žinoma, kad viską pirksimės patys 4u.gif Nesuprantu, kodėl kažkas kitas (t.y. krikšto tėveliai) tą turėtų daryti tongue.gif

Todel, kad nuo seno yra toks paprotys, kad kriksto teveliai bent zvake pasirupina mirksiukas.gif Nors mes irgi viska organizuojames patys smile.gif
Atsakyti
Po dviejų savaičių mano vaikų krikštynos. Viską perkuosi ir darausi pati. Dukros krikšto mamytė klausė kuo galėtų prisidėti, bet pasakiau kad nieko nereikia. Nes sūnaus krikšto tėveliai negali prisidėti, todėl bus lygybė. O ir šiaip man ramiau kai nesijausiu niekam nieko skolinga ax.gif Manau jei kas norės, tai vokelį padovanos (vis kažkiek išlaidos pasidengtų), o jei nenorės tai ir nereikia. mirksiukas.gif
Aš suprantu, kad senovėje krikšto mama aprengdavo vaikelį ir panašiai. Bet aš džiaugiuos, kad kažkas krikštyja mano vaikus ir nežadu nieko išlaidom apkraut schmoll.gif
Atsakyti
Kitą savaitę būsiu Krikšto mama.
Mokėsiu už krikštumo drabužėlius ir duosiu auką bažnyčioje (100Lt)+dovanos vaikeliui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kwakse* @ 2011 05 14, 08:21)
O ir šiaip man ramiau kai nesijausiu niekam nieko skolinga ax.gif  Manau jei kas norės, tai vokelį padovanos (vis kažkiek išlaidos pasidengtų), o jei nenorės tai ir nereikia. mirksiukas.gif 
Aš suprantu, kad senovėje krikšto mama aprengdavo vaikelį ir panašiai. Bet aš džiaugiuos, kad kažkas krikštyja mano vaikus ir nežadu nieko išlaidom apkraut schmoll.gif

Tai vokeli ar dovanele, manau, siaip ar taip visi dovanos mirksiukas.gif O siaip tai jei kriksto teveliai NORI ir GALI prisideti, tai nematau problemu, taciau jei ju galimybes neleidzia, tai tikrai nereiketu prievartaut smile.gif Mano dukrytes busimoji kriksto mama klause, kuo prisidet, tai pasakiau, kad jei nori, tai gali zvake nupirkt, o jei ne, tai ir patys nusipirksim (nors pagal galimybes jie tikrai geriau gyvena ax.gif ) smile.gif Nes kriksto rubeli neria mano mama, auka baznyciai ji irgi is anksto dave, kai taresi baznycioj (nes mes patys negalejom nuvaziuot tartis) doh.gif zodziu, kiekvieno pasirinkimo laisve, kaip ka daryt smile.gif ir nereikia niekam jaustis skolingu mirksiukas.gif
Atsakyti
vasarą buvau krikšto mama, su krikšto tėčiu nesame pora.
Aš pirkau žvakę ir simbolinį kūmos tortą. Beabejo buvo dar dovanos krikštadukrei ir krikšto krepšelis su visomis smulkmenėlėmis (muilas, angelas, rankšluostis ir kt) 4u.gif Krikšto tėtis - davė auką bažnyčioje. 4u.gif
Atsakyti
kai krikstijau savo du krikstavaikius viska pirkau pati biggrin.gif rubeliai visi ir kriksto ir tortas smile.gif
Atsakyti
Manau, kad negali būti jokių "privaloma- neprivaloma"- viskas susitarimo klausimas. Abu vaikus visasi atributais aprūpinau pati, dabar taip pat ketinu daryti, nors krikštamotė siūlėsi nupirkti rūbelius (atsiaskiau vien dėl tos priežasties, kad bus sunku pritaikyti dydį, nes mūsų vyrukas nestandartinis pagal savo amžių). jei krikštatėviai išgali prisidėti prie šventės ir patys siūlosi tai padaryti- puiku, jei negali- irgi nieko tokio, juk svarbiausia, kad būtų atliktas šis darbas.
Atsakyti
Praeitais metais kai buvau krikšto mama, didžiąja dalimi rūpinausi pati. Su krikštatėviu (savo antrąja puse) išrinkom rūbelius, visą krikštynų atributiką, dovanėles močiutėms, seneliui, kitas smulkmenėles. Padariau pasižadėjimus, įsakymus. Sugalvojau žaidimus su siurprizais. Nupirkom dangaus žibintų.
Tiesiog mergytės tėvai užsiėmę, gyvena kaimelyje, turi ūkį, tad jiems ir taip daug veiklos buvo. O aš mielu noru rūpinausi švente smile.gif Tiesa, jie pinigėlių šiek tiek davė, juk visas baisiai kainuoja.

Dabar krikštysim berniuką, tai su jo mamyte turbūt pasidalinsim rūpestėliais.
Atsakyti
Viskuom rupinuosi pati, nes mano vaiko svente, kaip noriu taip ir organizuoju blush2.gif Busimi krikto tevai labai jauni zmones, jai nores tai krikto mama tegu zvake su skraiste nuperka, o kriksto tetis paaukoja baznyciai. O jai nenores-nepasisiulys, tai ir patys siuos reikaliukus sutvarkisim rolleyes.gif Busiu dekinga, kad sutinka mano vaika krikstyt ax.gif
Atsakyti
Nematau nieko tokio kas yra privaloma krikstateviams, jei is senu laiku ziurint tai budavo kitaip, mes savo vaiko krikstateviams nieo nesakem ka jus privalom, patys susimokejm uz baznytele uz rubelius, krikto mama tik zvakute dovanojo, as tik buvau dekinga kad man vaikas "sutvarkytas" ir nesinori kitiems zmoniems padaryti taip kad turetu jie dides islaidas.
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2011 05 24, 14:53)
Viskuom rupinuosi pati, nes mano vaiko svente, kaip noriu taip ir organizuoju  blush2.gif  Busimi krikto tevai labai jauni zmones, jai nores tai krikto mama tegu zvake su skraiste nuperka, o kriksto tetis paaukoja baznyciai. O jai nenores-nepasisiulys, tai ir patys siuos reikaliukus sutvarkisim  rolleyes.gif Busiu dekinga, kad sutinka mano vaika krikstyt  ax.gif

Manau kad reiketu atsizvelgti i tevu ir krikstateviu galimybes.
drinks_cheers.gif As irgi uz tai kad kriksto tevai pasirupintu zvake ir auka baznyciai. Rubelius noreciau nupirkti pati pagal savo skoni, taip pat ir svente organizuociau pati, nors aisku butu malonu jei krikstateviai pasisiulytu padeti smile.gif Bet jokiu budu nesakyciau jus privalot sumoket uz ta ir ana schmoll.gif , man irgi atrodo kad krikstateviams reikia dekoti uz tai kad sutinka krikstyti vaikeli, juo rupintis ir t.t., juk tai didele atsakomybe smile.gif
Atsakyti
Busiu kriksto mama, dovanele is manes bus ir tortas. Didziaja sventes dali organizuoju as, bet teveliai tas islaidas finansuos smile.gif
Atsakyti