Įkraunama...
Įkraunama...

Už ką moka krikštatėviai, o už ką tėvai

Šeštad. su vyru būsime mano sesers sūnelio krikštatėviais. Praktiškai viskuo rūpinasi tėveliai... Mudu su vyru paaukosime bažnyčiai, dovanos krikštavaikiui, sugalvojau keletą žaidimų su priziukais, atsivešime vyno, saldainių, spec. tai progai iškeptą šakotį, dar patį pagaminsiu "kūmų pyragą". Ir, žinoma, svarbiausia - sutinkame įvairiomis prasmėmis rūpintis savo būsimu krikšto vaikeliu! wub.gif
Pernai buvo mūsų dukrelės krikštynos. Tai abipusiu susitarimu krikštynas organizavome ir viskuo rūpinomės mes, tėveliai. Krikštatėviams palikom tik dovaną krikštavaikiui, auką bažnyčiai ir... krikštatėvių pareigas! biggrin.gif
Atsakyti
Mes mokejome uz viska, kai kriksto teveliui puse zodzio pasakem, kad gal baznyciai paaukotu, pasake, as nieko neprivalau daryti, jeigu nenoriu sad.gif nusivyliau as juo lb, bet vyras norejo. dabar ir pats jo nesupranta
Atsakyti
QUOTE(Armando mamyte @ 2009 06 17, 10:56)
mes irgi planuojam krikstynas, rubus nupirkau pati savo vaikui, ir skraiste ir zvakei papuosima, kazkaip nesisiule kriksto tevai  blush2.gif  o pati juk irgi nesakysiu uz ta turit moket  tiek, uz ta dar tiek.... del torto tai manau pasakysiu kad uzsakytu, ir kad baznycioje turi moket kriksto tetis, tai tiek...

Na musu berniuka krikstyjo tai baznycioj mokejom mes ,manau kas gali tas ir duoda,kriksto tetis apmokejo puse sumos foto atelje,ir dovanike padovanojo krikstasuniui,o kriksto mamyte pirko rubelius ,skrraiste,zvake,torta ir dovana man neleido nei lito duoti biggrin.gif tad mes teveliai davem baznycioj 100 lt ir damokejom foto atelje ir padarem baliu berneliu uzeigos salytei buvo apie 15 zmoniu mums kainavo 800 lt plius savo alkoholis ir saldus stalas,kazkaip labai viskas graziai praejo.
Dabar su vyru ruosiames krikstinti mergyte,as pati pasakiau teveliams jos kad mergyte aprengsiu ,tai rubeliai,skraiste,zvake,batukai,kojinytes, noriu ja papuosti ir isivesti i baznycia, taip pat tortas is mano puses, zinoma vyras parinks gera koki buteli , dar manau butina sidabro dirbini koki padovanoti nes jis daug reiksmiu turi geru,ir zinoma dovana ,manau is musu puses kaip ir gerai ,teveliai rupinasi svente smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zai-zai: 02 liepos 2010 - 21:32
Kitą vasarą būsiu krikštamotė draugės leliukui (ji dar laukiasi, bet pakvietė iš anksto). Ir dar su vyru būsim sesers mergaitės krikštatėviais. Bet sesuo gyvena Anglijoje, o krikštynas planuoja "kai atlėksim į Lietuvą" (neaišku kada blush2.gif ). Susitarėm, kad drabužiais rūpinasi sesuo, o mes bažnyčia, foto atelje ir dovanėlės mergaitei.
Atsakyti
QUOTE(aciai @ 2010 06 30, 11:46)
Mes mokejome uz viska, kai kriksto teveliui puse zodzio pasakem, kad gal baznyciai paaukotu, pasake, as nieko neprivalau daryti, jeigu nenoriu sad.gif nusivyliau as juo lb, bet vyras norejo. dabar ir pats jo nesupranta

Man tai butu geda, kazkam sakyt, kad kazkam aukotu. Manau islaidos turi buti sventes sumanytoju - t.y tevu. O krikstateviu islaidos -tai ju laisvas pasirinkimas.
Jie patys pasisiulo arba ne. Ir tai jau jie pakankamai igauna atsakomybes visam gyvenimui.... smile.gif
Atsakyti
O aš manau, kad auka bažnyčiai ir tortas yra privalu iš krikštatėvių pusės. Kaip ir vaikiuką aprengti. Mes mokėjom už bažnyčią ir tortas buvo mūsų. Vaikutį bendru susitarimu rengėsi mamytė, nes taip norėjo. Jei jau einu į tokias pareigas turi susitaikyti, kad išlaidų bus. Kiek jų ir kokios, priklauso nuo susitarimo su tėvais. Aš asmeniškai net minties neturėjau tėvams pasakyti, kad susimokat už bažnyčią ir pan. schmoll.gif
Atsakyti
jau nupirkom torta 100 lt prisidėjom prie drabužėliu apie 100 lt dar dovanėlė dar nežinau kokia apie 150 lt ir auka bažnyčiai, tik norėjau paklausti, ten kūniguoi reikia paduoti, kas dar saldainių duodasi? ( 100 lt ) dar visokios smulkmenos 50 lt Būtelis gėlės. Žodžiu suma susidarys g.gif
Atsakyti
mes mokejome uz viska krikstateviai baznyčioje sumokėjo
Atsakyti
QUOTE(DEM @ 2010 07 07, 10:23)
O aš manau, kad auka bažnyčiai ir tortas yra privalu iš krikštatėvių pusės. Kaip ir vaikiuką aprengti. Mes mokėjom už bažnyčią ir tortas buvo mūsų. Vaikutį bendru susitarimu rengėsi mamytė, nes taip norėjo. Jei jau einu į tokias pareigas turi susitaikyti, kad išlaidų bus. Kiek jų ir kokios, priklauso nuo susitarimo su tėvais. Aš asmeniškai net minties neturėjau tėvams pasakyti, kad susimokat už bažnyčią ir pan.  schmoll.gif

nesutinku schmoll.gif kokia gali buti prievole moketi?... Krikstateviai turi pareiga myleti ir padeti auginti vaikeli, o ne iskelti krikstynas... Bet jei yra noras ir galimybes krikstateviams uz viska moketi ar uz dali krikstynu - tai saunu - nuo to tik teveliams finansiskai lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chera: 07 liepos 2010 - 13:29
mes už viską neturime pinigėliu mokėti, prisidedame kiek galime.
Atsakyti
QUOTE(Chera @ 2010 07 07, 13:29)
nesutinku  schmoll.gif kokia gali buti prievole moketi?... Krikstateviai turi pareiga myleti ir padeti auginti vaikeli, o ne iskelti krikstynas... Bet jei yra noras ir galimybes krikstateviams uz viska moketi ar uz dali krikstynu - tai saunu - nuo to tik teveliams finansiskai lengviau  mirksiukas.gif

Aš vis tiek laikausi savo nuomonės, kad kūmos tortas yra privalu, o jau dydis, koks jis- nesvarbu. Atleiskit, bet esu tokių pažiūrų cool.gif Nebūtina pirkti brangų, daryti spec. užsakymą, jei nori- gali prasisukti ir pigiai. Mamos ir namie kepa pačios, dėl manęs tai gali būti ir paprastas obuolių pyragas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DEM @ 2010 07 08, 13:50)
dėl manęs tai gali būti ir paprastas obuolių pyragas thumbup.gif

su ledais wub.gif
Atsakyti