QUOTE(ssilva @ 2009 08 17, 14:22)
O sviesta is grietineles irgi taip pat darai?
Plikytus surius darau dviem budais:su actu ir su rugstomis isrugomis(paraugintos 3 dienas)Piena kaitinti kol pakyla putos isjungti ir palaukti apie 5 min.po to ipilti acto ir ismaisyti(3l. pieno 4v.s.acto)Reikia palaukti irgi kokias 5min. ir i surmaisi paslegti, bet ne stipriai, nes man patinka purus ,minkstas suris.O isrugu reikia pilt i verdanti piena ir daugiau.Darau surius su kmynais , razinomis.Mums patinka labai.
Plikytus surius darau dviem budais:su actu ir su rugstomis isrugomis(paraugintos 3 dienas)Piena kaitinti kol pakyla putos isjungti ir palaukti apie 5 min.po to ipilti acto ir ismaisyti(3l. pieno 4v.s.acto)Reikia palaukti irgi kokias 5min. ir i surmaisi paslegti, bet ne stipriai, nes man patinka purus ,minkstas suris.O isrugu reikia pilt i verdanti piena ir daugiau.Darau surius su kmynais , razinomis.Mums patinka labai.
Sviestą mušu tik iš gerai surūgusios grietinės. Iš grietinėlės nebandžiau niekada.
O dėl sūrių reikės pabandyti. Mano mama panašiai darydavo, bet nusinešė į kapus tą paslaptį, o taip norėtusi, to tokio mamos sūrio. Bet nesigaina nors tu ką. Žinau tik kad iš šviežio pieno darydavo ir su citrinos rūgštim. Reikės šiandien ir bandyti.
Kaip faina kad galima pasidalinti info, nes tikrai internete informacijos labai mažai.