Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno produktų gaminimas

QUOTE(ssilva @ 2009 08 17, 14:22)
O sviesta is grietineles irgi taip pat darai?
    Plikytus surius darau dviem budais:su actu ir su rugstomis isrugomis(paraugintos 3 dienas)Piena kaitinti kol pakyla putos isjungti ir palaukti apie 5 min.po to ipilti acto ir ismaisyti(3l. pieno 4v.s.acto)Reikia palaukti irgi kokias 5min. ir i surmaisi paslegti, bet ne stipriai, nes man patinka purus ,minkstas suris.O isrugu reikia pilt i verdanti piena ir daugiau.Darau surius su kmynais , razinomis.Mums patinka labai.


Sviestą mušu tik iš gerai surūgusios grietinės. Iš grietinėlės nebandžiau niekada.

O dėl sūrių reikės pabandyti. Mano mama panašiai darydavo, bet nusinešė į kapus tą paslaptį, o taip norėtusi, to tokio mamos sūrio. Bet nesigaina nors tu ką. Žinau tik kad iš šviežio pieno darydavo ir su citrinos rūgštim. Reikės šiandien ir bandyti.

Kaip faina kad galima pasidalinti info, nes tikrai internete informacijos labai mažai.
Atsakyti
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2009 08 17, 16:42)
Sviestą mušu tik iš gerai surūgusios grietinės. Iš grietinėlės nebandžiau niekada.

O dėl sūrių reikės pabandyti. Mano mama panašiai darydavo, bet nusinešė į kapus tą paslaptį, o taip norėtusi, to tokio mamos sūrio. Bet nesigaina nors tu ką. Žinau tik kad iš šviežio pieno darydavo ir su citrinos rūgštim. Reikės šiandien ir bandyti.

Kaip faina kad galima pasidalinti info, nes tikrai internete informacijos labai mažai.


Retokai prisedu prie kompo, nes dabar gyvenu kaime, o ten interneto nera.Tai ,kai tik pasitaiko laisvas laikas(o jo beveik nera),tai vaziuoju i miesta ir iskart prie kompo pasiieskot info.Mes tai jau rimtai uzsiimam pieno perdirbimu, o ir paklausa Vilniuje yra.As tai nemaciau parduotuvese tokiu plikytu suriu, kokius gaminu as.Dariau ir su citrinos rugstimi, bet vis delto skaniausi su actu, nieko baisaus tas actas, juk vistiek jis isbega su isrugomis.Dar gali pabandyt surius pamarinuot.Paprasta varskes suri pamerkti i druskos tirpala parai, o poto isvoliot alyvuogiu aliejuje su visokiais prieskoniais kokie tau patinka, cesnaku ir pamarinuot, kuo ilgiau tuo skaniau.Man netgi skaniau uz parduotuvine feta, o ir tuos plikytus marinuoju, labai skanu.
Gal dar ko zinai idomausn ,nes man si tema labai domina.
Atsakyti
noriu paklausi kaip darot suri su citrinos rugstim arba actu ax.gif kaip suprantu cia gaunasi toks saldus suris ne rugstus nes nenaudojat rauginto pieno g.gif
bet kaip nepatyrusi noriu paklausti ar ta rugsti dedat i verdanti piena? ir is kokio kiekio pieno kiek surio gaunasi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 08 25, 15:14)
noriu paklausi kaip darot suri su citrinos rugstim arba actu  ax.gif kaip suprantu cia gaunasi toks saldus suris ne rugstus nes nenaudojat rauginto pieno  g.gif
bet kaip nepatyrusi noriu paklausti ar ta rugsti dedat i verdanti piena? ir is kokio kiekio pieno kiek surio gaunasi?  bigsmile.gif


Taip, gaunasi saldus suris.As jau rasiau kaip darau.Is 3 l.pieno gaunasi normalus suriukas thumbup.gif

Plikytus surius darau dviem budais:su actu ir su rugstomis isrugomis(paraugintos 3 dienas)Piena kaitinti kol pakyla putos isjungti ir palaukti apie 5 min.po to ipilti acto ir ismaisyti(3l. pieno 4v.s.acto)Reikia palaukti irgi kokias 5min. ir i surmaisi paslegti, bet ne stipriai, nes man patinka purus ,minkstas suris.O isrugu reikia pilt i verdanti piena ir daugiau.Darau surius su kmynais , razinomis.Mums patinka labai
Atsakyti
QUOTE(ssilva @ 2009 08 28, 11:07)
Taip, gaunasi saldus suris.As jau rasiau kaip darau.Is 3 l.pieno gaunasi normalus suriukas thumbup.gif 

Plikytus surius darau dviem budais:su actu ir su rugstomis isrugomis(paraugintos 3 dienas)Piena kaitinti kol pakyla putos isjungti ir palaukti apie 5 min.po to ipilti acto ir ismaisyti(3l. pieno 4v.s.acto)Reikia palaukti irgi kokias 5min. ir i surmaisi paslegti, bet ne stipriai, nes man patinka purus ,minkstas suris.O isrugu reikia pilt i verdanti piena ir daugiau.Darau surius su kmynais , razinomis.Mums patinka labai


mes neseniai buvom nusipirke toki suriuka namini su cesnakais ir zolelem, pagal mane ten buvo petrazoles gal dar kas nors..nu bet super skanus tongue.gif noriu toki pasidaryti rolleyes.gif

aciu uz komantara 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 08 28, 14:12)
mes neseniai buvom nusipirke toki suriuka namini su cesnakais ir zolelem, pagal mane ten buvo petrazoles gal dar kas nors..nu bet super skanus  tongue.gif noriu toki pasidaryti  rolleyes.gif

aciu uz komantara  4u.gif



Tai mes rgi prekiaujam tokiais suriukais.Tai tie patys plikyti suriai tik i juos dar reikia prideti druskos cesnaku ir visokiu zoleliu, labai skanu su baziliku.
Atsakyti
QUOTE(ssilva @ 2009 08 29, 14:28)
Tai mes rgi prekiaujam tokiais suriukais.Tai tie patys plikyti suriai tik i juos dar reikia prideti druskos cesnaku ir visokiu zoleliu, labai skanu su baziliku.


o kuriuo momentu tuomet deti cesnaka, prieskonines zoleles? uzkaitus pienui ar kai ji jau sutraukia ar i ta gauta varske imakaluoti? g.gif
Atsakyti
I varske visi priedai dedami smile.gif O ne i piena. As irgi daznai ekperimentuoju su suriais, tik dabar obuoliu sezonas, tai gaminu pastaruosius .
Atsakyti
pasigirsiu vakar pagaminau savo pirma suri biggrin.gif pabandymui dariau is 2l pieno tai gavosi nedidelis siuriukas, kurio siandien pusryciams jau puse suvalgyta tongue.gif dejau cesnaku ir petrazoliu, man labai skanu gavosi essen.gif ir kas svarbiausia suris ne rugstus, nes dariau is saldaus pieno su actu (nemegstu rugstaus). aciu jums uz pagalba aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 09 02, 12:52)
pasigirsiu vakar pagaminau savo pirma suri  biggrin.gif pabandymui dariau is 2l pieno tai gavosi nedidelis siuriukas, kurio siandien pusryciams jau puse suvalgyta  tongue.gif dejau cesnaku ir petrazoliu, man labai skanu gavosi  essen.gif ir kas svarbiausia suris ne rugstus, nes dariau is saldaus pieno su actu (nemegstu rugstaus).  aciu jums uz pagalba aciuks.gif


Na, smagu.Gaminkimes pacios naturalius produktus thumbup.gif .Prasau,gal dar kas is pienuko gaminat ka skanaus?
Atsakyti
As tai varske is rugusio pieno visad darau ir lieka man nemazai isrugu. Kaip supratau, darant plykyta suri reikia naudoti isrugas. O kiek ju reiktu, darant suri is 3 litru pieno? jos pilamos po acto? aciu
Atsakyti
o mes darom lydytą sūrį smile.gif gaunasi skanus ,kietas ,tinka karštiem sumuštiniam biggrin.gif
1etapas-atsišildom varškę yprastai.į sūrmaišį.išrūgas pasiliekam.

2 etpas.į karštą pieną(bet ne verdantį)sudėti varkę,maišyt.turi gautis toki tysalai.ji pasidaro tokia tampri.jei taip nėra tai reik įpilti išrūgų.bet neužvirti.tada sukrėsti į sūrmaišį ir nusivarva.dar ranka nuspaudžiu.nes jeigu bus skysta varškė,gausis tepamas lydytas sūris.

3 et.vienam kilogramui jau pasigamintos varškės reika 1 valg.š.druskos;2 v.š.sviesto ;1kiaušo;2arbat.š.sodos.(viską perminkau rankom ir statau ant ugnies puode.pastoviai maišau.maišau tol, kol ima lydytis varškutė.tik svyla be proto doh.gif tongue.gif supilu į bliūdą ,per naktį pastovi,papukši-tokių akučių atsiranda ir SKANAUS biggrin.gif

ypatumai tongue.gif grietinė turi būt nugriebta nuo rūgpienio,kitaip bus tepamas lyd.sūris,viskas trunka apie valandą laiko.neskaitant prisvilusio puodo gramdymo cool.gif
jei kas bus neiaišku klauskit per AŽ,nes retai čia kišu nosį tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaudukes: 19 rugsėjo 2009 - 10:43