QUOTE(escape_simute @ 2009 04 10, 01:53)
nu ir as tikiuos atrsati vitaminu kurie bus stebuklingi ir pades man

bet kazi ar yra tokiu
nu esu bandzius nemazai, bet kaip nematau i toli taip nematau..o viskas per darba, nes su mikroskopais reik dirbti..jau atrodo geriu ir pacios spaustas morku sultis, ir melyniu valgau zaldytu ir zaliu ir melyniu uogienes, bettas pats...
pries isidarbinant man tikrino akis, maciau idealiai, ir se kai nori tik po 1.5 metu mano akys pavargo.. ir daugumai mano kolegu tas pats, nemato i toli, o arti mato idealiai... kai buvau pas gydytoja sako issiderines lesiukas akies... ir darbeda as airijoj, ne lietuvoj..
jei zinociau vitaminus,kurie tikrai pades, kad ir sugerus kelias pakuotes, tikrai nepagaileciau savaites algos...

bet kur rast tokius

?
Deje, apie tokias stebuklingas piliules, kad tik išgėrei ir jau matai kuo puikiausiai, kol kas galim tik pasvajoti. Dirbant akims įtemtą darbą, pvz., prie kompiuterio, būtinas reguliarus bent 2-5min. poilsis kas 45min-1val. Kas be ko, nuolat varginamoms akims reikalingas ir joms skirtų maistingųjų medžiagų didesnis kiekis, kurio su įprastu maistu nevisada gauname. Vaistinėse akims skirtų vitaminų pasirinkimas didelis - iš jų didesnės dalies galėtu visai nepardavinėti (bent jau tų, kurių įpakavimas daugiau kainuoja nei turinys) - tad rinktis tikrai yra iš ko. Nusilpusioms akims rekomenduojamas būtinas liuteino dienos kiekis yra 10mg, kartu su liuteinu patarčiau vartoti ir antioksidantus, pavyzdziui, vitaminus C arba E, ar kokį kitą antioksidantą. Nereiktų pamiršti ir mėlynių.
Pagal tai kas rekomenduojama pagal publikuotus tyrimus ir iš savo patirties siūlyčiau tokį "kokteilį"
liuteinas 10mg (galima su vitaminais, mineralais, bet jeigu geriama papildomai multivitaminai, tai tikrai nereikia) +
mėlynės (dėl jose esančių rūgščių) +
antioksidantas.