Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(39and69 @ 2009 10 25, 10:44)
Tikra tiesa, Geriausi specai Kaune KMUK yra Pocius ir Skikas, O Vilniuje Gavelis.

Dabar del tavo savijautos.Tas rekomendacijas kurias as turiu

Ačiū už patarimus 4u.gif Savo emailą atsiųsiu į a.ž. Ale gerai, kad yra žmonių labiau pasidomėjusių, negu aš pati blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laponka @ 2009 10 23, 19:49)
Pažiurek  idemus.com, yra ir kitu saitu,tik paieškok ,visokiu priemoniu yra. g.gif Profilaktikai gerai butu
silikoninius tarpupirščio plėtiklius nešiot laikas nuo laiko, mankštinti dažniau kojos,svarbu ankštu batu nenešiot, aš nešiodavau tai va man stipriai progresavo liga verysad.gif

dekui uz patarimus smile.gif
Atsakyti
[quote=*Frezija*,2009 10 25, 12:31]
Labulis,
issiunciau dar karta, turejo nueiti, nes pati savo laiska gavau smile.gif
Atsakyti
Labas smile.gif Jau trys savaitės po operacijos. Koja graži, mankštinu pirštuką, po savaitės jau galėsiu minti ant kulno. Girdėjau, kad galima daryti voneles kojai, tik nežinau kokias, nes daktarėlis apie tai neužsiminė. Kažką noriu daryti, nes randą traukia, o ir pėdos oda sudžiuvusi. Gal patartumėte ką nors? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlė @ 2009 10 31, 17:00)
Labas  smile.gif  Jau trys savaitės po operacijos. Koja graži, mankštinu pirštuką, po savaitės jau galėsiu minti ant kulno. Girdėjau, kad galima daryti voneles kojai, tik nežinau kokias, nes daktarėlis apie tai neužsiminė. Kažką noriu daryti, nes randą traukia, o ir pėdos oda sudžiuvusi. Gal patartumėte ką nors?  mirksiukas.gif

Galima daryti voneles su druska arba jūros druska. Kartais gali tikti kontrastines voneles, priklauso nuo operacijos. Jei randa traukia galima tepti tepaliukais nuo randu, bet geriausiai butu kaulazoliu tepalas.
O kas tave operavo, ir kokioje ligonineje? 4u.gif
Atsakyti
sveikos merginos.Padariau trieciadieni vienos kojos operacija, kietvirtadieni dar perriso ir isvaziavau namo. Kaip suprantu po 2 dienu reikejo dar karta perrist, o iseigines iseina. Labai reikia jusu patarimo verysad.gif Kaip galvojat ar kas nors atsitiks jei as ne po 2, o po 6 dienu perrisima padarysiu? Tik trieciadieni vyras gris is keliones. O kai siulus trauks nuskausminamuju duos ar paciai reiketu prisiryt? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laponka @ 2009 11 01, 20:41)
sveikos merginos.Padariau trieciadieni vienos kojos operacija, kietvirtadieni dar perriso ir isvaziavau namo. Kaip suprantu po 2 dienu reikejo dar karta  perrist, o iseigines iseina. Labai reikia jusu patarimo verysad.gif Kaip galvojat ar kas nors atsitiks jei as ne po 2, o po 6 dienu perrisima padarysiu? Tik trieciadieni vyras gris is keliones. O kai siulus trauks nuskausminamuju duos ar paciai reiketu prisiryt? unsure.gif

Sveikinu, kad nepabėgai biggrin.gif
Man irgi perrišo koją kitą dieną po operacijos ir daugiau nei karto. Klausiau, ar reik perrišinėt, tai man sakė, kad nereikia, tik po 10 dienų išimt siūlus. Tai buvusį penktadienį išėmė man siūlus, dezinfekavo ir užklijavo. Koja mėlyna, sutinusi. Jokio nuskausminimo nebuvo, bet kentėt galima mirksiukas.gif Šiandien išpakavau koją, nes jau galima ją šlapinti, tai ką aš žinau... siūlė truputį prasižiojusi, šlapiuoja vietomis, įdomu, kada normaliai užgis g.gif Dabar pati tepu Betadine tepalu.
O kas tave operavo? Ir kada galima bus minti koją?

Papildyta:
QUOTE(smėlė @ 2009 10 31, 16:00)
Labas  smile.gif  Jau trys savaitės po operacijos. Koja graži, mankštinu pirštuką, po savaitės jau galėsiu minti ant kulno. Girdėjau, kad galima daryti voneles kojai, tik nežinau kokias, nes daktarėlis apie tai neužsiminė. Kažką noriu daryti, nes randą traukia, o ir pėdos oda sudžiuvusi. Gal patartumėte ką nors?  mirksiukas.gif

O nuo kada jau ta koja graži pasidarė? Pas mane dvi savaitės po operacijos, o koja baisi - mėlyna, ištinusi (dviguba, jei ne triguba doh.gif ). Randams gal reikia kokį tepaliuką bandyt minkštinantį. Aš kol kas Betadine tepalu tepu, nes mano pjūvis nesuaugęs iki galo, šlapiuoja truputį, tai šis tepaliukas su jodu doh.gif
Atsakyti
[quote=*Frezija*,2009 11 01, 23:00]
Sveikinu, kad nepabėgai biggrin.gif
Man irgi perrišo koją kitą dieną po operacijos ir daugiau nei karto. Klausiau, ar reik perrišinėt, tai man sakė, kad nereikia, tik po 10 dienų išimt siūlus. Tai buvusį penktadienį išėmė man siūlus, dezinfekavo ir užklijavo. Koja mėlyna, sutinusi. Jokio nuskausminimo nebuvo, bet kentėt galima mirksiukas.gif Šiandien išpakavau koją, nes jau galima ją šlapinti, tai ką aš žinau... siūlė truputį prasižiojusi, šlapiuoja vietomis, įdomu, kada normaliai užgis g.gif Dabar pati tepu Betadine tepalu.
O kas tave operavo? Ir kada galima bus minti koją?

4u.gif
Nesuprantu tu daktaru g.gif , po operacijos gipsa uzdejo , pries israsant uzejo daktaras, sake 6 savaites isvis kojos nemint, o kai paklausiau del spec.bato, sako galiu paskambint ir atvaziuos ortopedas,tik batas kainos. Tai jau tada galesite nors ir dabar minti kulnu. Keista, nepaklausciau apie bata, tai buciau uzgipsota. Man operacija dare Lazdinose, V.Zankin. Siaip kolkas patenkinta, dare 3 valandos, del to unsure.gif tikiuosi gerai atliko.

Kaip jautiesi?Ar skauda nors truputi dar? Nejaugi galima tepalus tepti kol zaizdos neuzgijo? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(laponka @ 2009 11 01, 23:29)
[ 4u.gif
Nesuprantu tu daktaru g.gif , po operacijos gipsa uzdejo , pries israsant uzejo daktaras, sake 6 savaites isvis kojos nemint, o kai paklausiau del spec.bato, sako galiu paskambint ir atvaziuos ortopedas,tik batas kainos. Tai jau tada galesite nors ir dabar minti kulnu. Keista,  nepaklausciau apie bata, tai buciau uzgipsota. Man operacija dare Lazdinose, V.Zankin. Siaip kolkas patenkinta, dare 3 valandos, del to unsure.gif tikiuosi gerai atliko.

Kaip jautiesi?Ar skauda nors truputi dar? Nejaugi galima tepalus tepti kol zaizdos neuzgijo? cool.gif

Oho kai ilgai darė doh.gif man pati operacija kokių 30 min. truko. Man nieko negipsavo, o su batu sakė irgi negalima mint schmoll.gif
Jei sėdžiu iškėlusi koją, tai neskauda, bet jeigu tik truputį nuleidžiu, tai iš karto ištinsta ir atrodo sprogs doh.gif Nors jau šiek tiek geriau negu pirmą savaitę. Tepalas Betadine yra dezinfekuojantis su jodu, jis ir skirtas žaizdoms.
Atsakyti
[quote=*Frezija*,2009 11 02, 10:11]
Oho kai ilgai darė doh.gif man pati operacija kokių 30 min. truko. Man nieko negipsavo, o su batu sakė irgi negalima mint schmoll.gif
Jei sėdžiu iškėlusi koją, tai neskauda, bet jeigu tik truputį nuleidžiu, tai iš karto ištinsta ir atrodo sprogs doh.gif Nors jau šiek tiek geriau negu pirmą savaitę. Tepalas Betadine yra dezinfekuojantis su jodu, jis ir skirtas žaizdoms.
[/quote
viename saite radau jog , nuo to kaip 3 savaites praeis(t.y.kaip daznai nuleidinesi koja, vaiksciosi) priklausis kaip greit tinimas praeis,zaizdos uzsitrauks. as tai kentesiu, nors ir galeciau daug ka daryt, bet palieku sita vyrui ax.gif Man tai atrodo tik truputi istinus, praejo tik 5 dienos. O po kiek dienu po operacijos tepala reikia pradet tepti? rolleyes.gif Kada planoji antra kojite operuot? rolleyes.gif As noreciau koki kova ar balandi, kad iki vasaros buciau grazi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laponka @ 2009 11 02, 11:25)
viename saite radau jog , nuo to kaip 3 savaites praeis(t.y.kaip daznai nuleidinesi koja, vaiksciosi) priklausis kaip greit tinimas praeis,zaizdos uzsitrauks. as tai kentesiu, nors ir galeciau daug ka daryt, bet palieku sita vyrui ax.gif  Man tai atrodo tik truputi istinus, praejo tik 5 dienos. O po kiek dienu po operacijos tepala reikia pradet tepti?  rolleyes.gif Kada planoji antra kojite operuot? rolleyes.gif  As noreciau koki kova ar balandi, kad iki vasaros buciau grazi 4u.gif

Tepalą nežinau, kada naudot, man nieks neliepė, čia aš savo iniciatyva tepu, nes neužgijęs pjūvis iki galo, todėl nepatarsiu unsure.gif Dėl antros kojos dar nesu apsisprendusi, gydytojas siūlė antrą koją išsioperuoti tuo metu, kai iš šitos varžtus trauks, bet dar nežinau...
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 10 31, 21:34)
Galima daryti voneles su druska arba jūros druska. Kartais gali tikti kontrastines voneles, priklauso nuo operacijos. Jei randa traukia galima tepti tepaliukais nuo randu, bet geriausiai butu kaulazoliu tepalas.
O kas tave operavo, ir kokioje ligonineje? 4u.gif

Ačiū už pagalbą smile.gif Operavo mane Lazdynų ligoninėj Vilniuje daktaras Julius Janavičius. Tikrai geras daktaras, man patiko, kad profesionalus, kultūringas, jaunas blush2.gif Tik mažokai, pasirodo, paaiškino, ką reikia daryti namuose. Kitą koją taip pat pas jį gražinsiu, tikiuosi, kad jis dar dirbs, nes skaičiau kažkur interneto platybese, kad nori jis pabėgt į užsienius...
Papildyta:

Papildyta:
O nuo kada jau ta koja graži pasidarė? Pas mane dvi savaitės po operacijos, o koja baisi - mėlyna, ištinusi (dviguba, jei ne triguba doh.gif ). Randams gal reikia kokį tepaliuką bandyt minkštinantį. Aš kol kas Betadine tepalu tepu, nes mano pjūvis nesuaugęs iki galo, šlapiuoja truputį, tai šis tepaliukas su jodu doh.gif
[/quote]

Trys savaitės po operacijos ir mano kojytė tikra gražuolė smile.gif Ir tinimas beveik praėjo, melsvoka dar, bet užtat nėra to kauliuko!, o tai man labai gražu. Randas irgi gražiai sugijo, nes kokių 10 cm, tai bijojau, kad atrodys baisiai. Taip kad būk kantri ir grožėkis tuo, ką turi 4u.gif
Atsakyti