Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

Trys savaitės po operacijos ir mano kojytė tikra gražuolė smile.gif Ir tinimas beveik praėjo, melsvoka dar, bet užtat nėra to kauliuko!, o tai man labai gražu. Randas irgi gražiai sugijo, nes kokių 10 cm, tai bijojau, kad atrodys baisiai. Taip kad būk kantri ir grožėkis tuo, ką turi 4u.gif
[/quote]
Smagu girdeti kad gerai jautiesi, 4u.gif smile.gif o koks tavo rezimas po operacijos. Ar gali ant kulno minti ar ne ? Ir kiek laiko ir kaip tau reikia riboti vaiksciojima?
Atsakyti
[/quote]
Smagu girdeti kad gerai jautiesi, 4u.gif smile.gif o koks tavo rezimas po operacijos. Ar gali ant kulno minti ar ne ? Ir kiek laiko ir kaip tau reikia riboti vaiksciojima?
[/quote]
Minti ant kulno man galima po 4 savaičių (su ramentais, paskui be jų), tai jau kita savaitę tai ir darysiu thumbup.gif O pirmą mėnesį reikia kuo mažiau vaikščioti ir būtinai mankštinti sanarį + nešioti kompresinį tvarstį ir įdėklą tarp pirštų. Šiaip greitai tas mėnuo prabėgo ir nieko čia baisaus mirksiukas.gif Paskui galima minti ant išorinės pėdos pusės, o ant operuoto piršto tai tik po 10 savaičių. Daktarėlis sakė neskubėti, išlaukti visų terminų ir rezultatas turėtų būti puikus. Praėjus 8 savaitėms po operacijos trauks varžtus (labai bijau verysad.gif ). Va po to jau planuoju keliauti į darbą-vilką, nes įsivaizduoju, kad galėsiu jau normaliau judėti mirksiukas.gif Taigi, matematiškai skaičiuojant, esi žmogus dviems mėnesiams atitrūkęs nuo judraus gyvenimo. Ir tikrai, kad ir kaip būtų sunku, tą laiką reikia negailestingai skirti sau - skaityti, megzti, į teledėžę žiūrėti, tylos ar muzikos paklausyti ir t.t. Sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
Laba, neradau spec. temos mano atvejui, net nežinau kaip čia pavadinti, todėl parodysiu foto, pažymėjau kur man maždaug kauliukas išsikišo
user posted image
Ten pilkai pažymėta, ir nesuprantu kas čia ir kodėl, gal kas informuot galit? g.gif
Nėra labai žymiai atsikišęs, nes batuose netrukdo, tik vienais batais kai būnu apsiavus jaučiu kad skauda, trinasi ta vieta g.gif
Čia man taip atsitiko bevaikštant, pajaučiau kad labai labai skauda, iš pradžių galvojau kokia gyslelė trūko ir todėl mėlynė atsirado, pastebėjau kad atsikišęs kauliukas ir jau koks mėnesis neišnyksta g.gif ir tokia mėlynė dabar toj vietoj, reiks eit pas daktarus g.gif
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Siandien man 8 diena po operacijos, buvau perrisime. Vakar atkreipiau demesi, jog man padare tokia panasi operacija kaip FREZIJAI , parasyta Arthodesis metatarsoaneiformis 1 sin., tik dar Tenotomia FDL 2-5, Elongatio tt.mm.ext.2-5. Cia turbut taise plaktukinius pirstus. Perrisime poliklinikos kai buvau tai ortopedas sugadino visa nuotaika verysad.gif Sako kad man nieko neistesino pirstukus, tik sausgysles prailgino, tai nieko nepasikeis. lotuliukas.gif O pirmas pirstas labai kazkoks trumpas pasidare, negu kiti verysad.gif Gal as papuoliau ant tokio daktaro kuris eksperementavo , kaip [COLOR=purple]39and69 skaiciau rase. Bijau kad netektu pakartotinai daryt operacijos blink.gif O siaip maciau kad koja beveik neistinus, tik randai baisus, vienas tai apie 10 cm tikrai. Trieciadieni siulus isimines, rentgena padarys tai pamatysiu pagaliau ka man pridirbo blink.gif Sveikatos visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laponka @ 2009 11 05, 15:05)
Sveikos. Siandien man 8 diena po operacijos, buvau perrisime. Vakar atkreipiau demesi, jog man padare tokia panasi operacija kaip FREZIJAI , parasyta  Arthodesis metatarsoaneiformis 1 sin.,  tik dar Tenotomia FDL 2-5, Elongatio tt.mm.ext.2-5.   Cia turbut taise plaktukinius pirstus. Perrisime poliklinikos kai buvau tai ortopedas sugadino visa nuotaika verysad.gif   Sako kad man nieko neistesino pirstukus, tik sausgysles prailgino, tai nieko nepasikeis. lotuliukas.gif  O pirmas pirstas labai kazkoks trumpas pasidare, negu kiti verysad.gif    Gal as papuoliau ant tokio daktaro kuris eksperementavo , kaip [COLOR=purple]39and69  skaiciau rase.  Bijau kad netektu pakartotinai daryt operacijos  blink.gif  O siaip maciau kad koja beveik neistinus, tik randai baisus, vienas tai apie 10 cm tikrai.  Trieciadieni siulus isimines, rentgena padarys tai pamatysiu pagaliau ka man pridirbo blink.gif  Sveikatos visoms  4u.gif

Sveika,
mano irgi nykštys man atrodo šiek tiek trumpesnis, nei buvo. Jei žiūrėjai fiilmuką, kur buvo 39and69 įdėjus apie Lapidus operaciją, gal dėl to, kad išima vieną kauliuką toj vietoj, kur po to su varžtais sutvirtina g.gif man kitų pirštų nelietė, tai negaliu nieko pakomentuot, o va koja mano dar ištinusi, nors jau skauda mažiau. Randas, kaip suprantu po šitos operacijos pas visas nemenkas - kokių 10 cm doh.gif
Papildyta:
Bet kaip keista, jei operacija kaip ir man daryta, tai kodėl tau galima su batu mint kulną, o man niekaip negalima g.gif Dabar net raumenys blauzdos tokie sukritę blink.gif nuo kojos nenaudojimo tris savaites, o ant tos, kur šokinėju, tai užaugo raumenys... Net MB mato, kaip skiriasi blauzdos storis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 05 lapkričio 2009 - 15:12
[quote=*Frezija*,2009 11 05, 16:16]
Labukas, situ operaciju esme, kad be kitu proceduru trumpinams pirmas padikaulis. Tai yra padui priklausantis kaulas, kuris jungiasi su pedos didziuoju pirstu is vienos puses ir ciurnos kaulais is kitos.
Gaila nemoku paveiksliuko ideti g.gif blush2.gif
Taip daroma del to, kad sitas kaulas yra per ilgas ir per laisvai slankiojasi, del to atsiranda iskrypimas, todel ji ir trumpina. Be to sios operacijos metu padikaulio gala priaugina prie ciurnos kaulu,kad tas padikaulis nesislankiotu ir nepasikartotu kauliuko iskrypimas. Tik nesuprantu, ar jums vizualiai po sios operacijos,tas 'issokes kauliukas' dar matosi ar ji panaikino? Ar gydytojai sake, kad su laiku isnyks?

Kaip suprantu ir smelei kazka panasaus gyd. Janavicius dare.
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 11 05, 15:45)
Labukas, situ operaciju esme, kad be kitu proceduru trumpinams pirmas padikaulis. Tai yra padui priklausantis  kaulas, kuris jungiasi su pedos didziuoju pirstu is vienos puses ir ciurnos kaulais is kitos.
Gaila nemoku paveiksliuko ideti g.gif  blush2.gif
Taip daroma del to, kad sitas kaulas yra per ilgas  ir per laisvai slankiojasi, del to atsiranda iskrypimas, todel ji ir trumpina. Be to sios operacijos metu  padikaulio gala priaugina prie ciurnos kaulu,kad tas padikaulis nesislankiotu ir nepasikartotu kauliuko iskrypimas. Tik nesuprantu, ar jums vizualiai po sios operacijos,tas 'issokes kauliukas' dar matosi ar ji panaikino? Ar gydytojai sake, kad su laiku isnyks?

Kaip suprantu ir smelei kazka panasaus gyd. Janavicius dare.

Man gyd. Gavelis irgi aiškino, kad kauliukas atsiradęs dėl to, kad tas sąnarys (tarp padikaulio ir čiurnos) labai laisvas ir mano atveju slankiojo stipriai tiek vertikaliai, tiek horizontaliai. Dabar po operacijos nykštys yra šiek tiek trumpesnis už antrąjį pirštą, bet juk taip neturi būt normaliai g.gif Tiesiog, gal nepatrumpinus, neišeitų kitaip priauginti, matyt tokia šios operacijos specifika unsure.gif
Pas mane tas iššokęs kauliukas dar matosi, aišku ne toks, kaip prieš operaciją buvo, bet matosi. Gal kai praeis visiškai tinimas, tai ir kaukiuko nesimatys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 11 05, 16:56)
Man gyd. Gavelis irgi aiškino, kad kauliukas atsiradęs dėl to, kad tas sąnarys (tarp padikaulio ir čiurnos) labai laisvas ir mano atveju slankiojo stipriai tiek vertikaliai, tiek horizontaliai. Dabar po operacijos nykštys yra šiek tiek trumpesnis už antrąjį pirštą, bet juk taip neturi būt normaliai  g.gif Tiesiog, gal nepatrumpinus, neišeitų kitaip priauginti, matyt tokia šios operacijos specifika  unsure.gif
Pas mane tas iššokęs kauliukas dar matosi, aišku ne toks, kaip prieš operaciją buvo, bet matosi. Gal kai praeis visiškai tinimas, tai ir kaukiuko nesimatys  unsure.gif

Teisingai tas sanarys (tarp padikaulio ir čiurnos) ir sukelia pirmo padikaulio paslankuma o dar del to kad per ilgas pirmas padikaulis ir iskrypsta kauliukas.
Siaip tai gydytojui labai sunku nutaikyti ta sutrumpinimo dyduma, todel viena is nesekmiu daznai buna, per trumpas didysis pirstas. Bet tai yra smulkmena, palyginus su tokiom komplikacijom kaip kaulu nesuaugimas.
Nezinau kas cia pasidare tiems medikam, kad sia operacija pradejo visoms daryti, man atrodo kad uz sio tipo operacija is SODROS gauna nemazai pinigeliu (bent jau daugiau negu uz kitas kauliuko operacijas), nes tai yra palyginti nauja ir Lietuvoje mazai istyrineta operacija. Uzsienyje ji yra daroma kai yra didelis iskrypimas.
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 11 05, 16:56)
Man gyd. Gavelis irgi aiškino, kad kauliukas atsiradęs dėl to, kad tas sąnarys (tarp padikaulio ir čiurnos) labai laisvas ir mano atveju slankiojo stipriai tiek vertikaliai, tiek horizontaliai. Dabar po operacijos nykštys yra šiek tiek trumpesnis už antrąjį pirštą, bet juk taip neturi būt normaliai  g.gif Tiesiog, gal nepatrumpinus, neišeitų kitaip priauginti, matyt tokia šios operacijos specifika  unsure.gif
Pas mane tas iššokęs kauliukas dar matosi, aišku ne toks, kaip prieš operaciją buvo, bet matosi. Gal kai praeis visiškai tinimas, tai ir kaukiuko nesimatys  unsure.gif

Sveikutės smile.gif Pas mane irgi pirmas pirštas trumpesnis, bet jis toks buvo visuomet, tai man net minčių nekilo, kad kažkas ne taip blush2.gif O kauliukas irgi truputį matosi, bet, manau, kad tai tinimas dar nepraėjęs...
Kodėl visom daro šitas operacijas? Gal todėl, kad eilės sutrumpėjo. Gal todėl, kad jos legvesnės už kitas, o pinigėliai eina. Kai gulėjau ant operacinio stalo, mano gydytojas sakė seselėms: "Turiu šiandien keturias operacijas - dvi sunkias ir du spuogus". Tai va, šitie kauliukai kaip spuogai geriems daktarėliams - šmaukšt ir sutvarkyta smile.gif
Atsakyti

Bet kaip keista, jei operacija kaip ir man daryta, tai kodėl tau galima su batu mint kulną, o man niekaip negalima g.gif Dabar net raumenys blauzdos tokie sukritę blink.gif nuo kojos nenaudojimo tris savaites, o ant tos, kur šokinėju, tai užaugo raumenys... Net MB mato, kaip skiriasi blauzdos storis doh.gif
[/quote]

Sveikute. Gal jei netureciau ortopedinio bato tai uzgipsotu koja ir reiketu nemint. Nors ir leido, bet as saugau koja, neminu kulnu, visalaik pakelta koja. Gal del to neistinusi , gerai gija, tik kad tik dabar maziau pradejo skaudet, be miegdamuju negaliu miegos. O tu dar geri nuskausminamuju, ar pakenciamas skausmas?
Per ta dideli randa gal isimines varzta? Galvoju tada dailiau susius.
Kur randas padarisiu tatuiruote bigsmile.gif , kitiems irgi patarciau. Vyrai svaigsta nuo tokiu dalyku,kam sakiau(saviskiui ir kitiems vyrams) tai reakcija buvo super blink.gif Nors as visada buvau pries tatuiruotes cool.gif
Atsakyti
QUOTE(laponka @ 2009 11 08, 12:04)

Sveikute.  Gal  jei  netureciau  ortopedinio bato tai uzgipsotu koja ir reiketu nemint.  Nors ir leido,  bet  as saugau koja, neminu kulnu,  visalaik pakelta koja. Gal del to neistinusi ,  gerai gija,  tik kad  tik  dabar maziau pradejo  skaudet, be miegdamuju  negaliu miegos.  O tu dar geri nuskausminamuju, ar pakenciamas skausmas? 
Per ta dideli randa gal isimines varzta?  Galvoju tada dailiau susius.
Kur  randas  padarisiu  tatuiruote bigsmile.gif ,  kitiems irgi patarciau.  Vyrai svaigsta nuo tokiu dalyku,kam sakiau(saviskiui ir kitiems vyrams)  tai reakcija buvo super blink.gif  Nors as visada buvau pries tatuiruotes cool.gif

Na aš klausiau dėl ortopedinio bato, tai sakė, kad negalima, o kojos man nieks negipsavo, tik subintavo ir griežtai neleido minti (tik pastatyti galima, bet aš ir statyt dabar bijau, kad per stipriai nepaspausčiau ir tų varžtų nesulaužyčiau doh.gif ).
Nuskausminamuosius dėl skausmo gėriau kokias tris dienas po operacijos, po to dar tris dienas tuos pačius vaistus gėriau labiau dėl temperatūros, kuri vis pakildavo. Dabar beveik skausmo nėra, tik tinsta ta koja, vis dar mėlyna. Man labiau skauda tą koją, ant kurios šokinėju ir jau minėjau, kad raumenys kokie užaugo blink.gif o ta kuri operuota, visiškai sukritę raumenys. Tikiuosi, kai pradėsiu vėl vaikščiot, išsilygins, nes dabar akivaizdus skirtumas, viena blauzda dvigubai storesnė, sijono tikrai neužsidėčiau (tikiuosi kaip nors sumažės raumenys ant jos, nes dar tokios blauzdos neturėjau schmoll.gif ) doh.gif
Varžtus išiminės per tą pačią pjūvio vietą, tik prapjaus ne taip stipriai, o toj vietoj, kur reikia prie varžtų prieiti ir po varžtų išėmimo iš karto galima bus laisvai naudot tą koją (bent man taip gydytojas sakė).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 08 lapkričio 2009 - 13:04
Sveikos, merginos!

Perskaičiau visą temą ir nutariau papasakoti savo patirtį.

Rytoj bus 6 savaitės, kaip man išoperuota kairė pėda. Mane operavo J. Gavelis Kardiolitoje, atlikta identiška operacija kaip Frezijai. Varžtus išims praėjus 2,5 mėn., taigi kažkada gruodžio viduryje. Esam sutarę su gydytoju, kad išimant varžtus, operuos kitą koją. Abi mano pėdos smarkiai iškrypusios: kaip gydytojas "populiaria" kalba aiškino - esmė yra ne tiek "kauliuko" iškrypime, kiek laisvuose raiščiuose, ko pasekoje yra smarkiai iškrypę pirmieji padikauliai; kuo daugiau jie krypsta, tuo daugiau laužia "kauliukus".

Vargstu visą šį laiką su ramentais (gyvenu 4 aukšte be lifto), o kadangi neturiu pakankamai įgūdžių juos valdyti, 2 kartus esu smarkiai užgavusi operuotą pėdą - trenkiau į žemę ir stipriai užmyniau... Tada galvojau, kad gal pakenkiau ir varžtams... Poryt važiuoju darytis rentgeno ir bandysiu patekti pas Gavelį - jis minėjo, kad jam būtų patogiau jei atvažiuočiau į lazdynus - taigi sužinosiu, kaip ten kas mane mane gyja...

Pooperacinė eiga buvo sunki, žaizda ilgai negijo ir šlapiavo, šiuo metu jau beveik per visą pjūvį susiformavęs randas - baisus 8 cm nelygus, tamsiai bordinis ir su stambiais dygsniais - susiūta buvo klaikiai - ačiū tam rezidentui, kuris pasielgė kaip mėsininkas... schmoll.gif pas mane lieka labai ryškūs randai visam laikui, o jei dar pjaus kitoj vietoj varžtų išėmimui... tai bus po du randus ant abiejų kojų... (visgi tikiuosi, kad kaip jūs sakote, pjauna tą pačią vietą varžtų išėmimui... jau geriau viena didesnė blogybė...)
Koja vis dar tinsta, kai tik nuleidžiu juoduoja, būna, pamaudžia kaulo pjovimo vietose. Nykštys nejudrus, kažkiek judinu su rankomis, bet tikrai nepasiekiu reikalaujamo 60 laipsnių kampo...

Labai norėčiau, kad viskas greičiau ir - tfu tfu tfu - geriau sugytų, nes jei operuosiu antrąją koją, iki kovo mėnesio sėdėsiu namie, o tai psichologiškai labai sunku... sėdžiu ir storėju... visa buities našta tenka vyrui...

Frezija, dėl kojos raumenų siūlyčiau nepergyventi - žmonės juk atsistato su beveik atrofavusiais raumenimis po gipso, įvairių traumų... Atsistosi pilnai ant kojų ir atsigriebsi už visus šiuos nejudėjimo mėnesius (aš save taip guodžiu) smile.gif 4u.gif

Kaip sveiksta kitos merginos?

Atsakyti