Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

Aciu uz atsakyma nuraminai truputi biggrin.gif Bandysiu eit,iki nauju metu talono nera,o sausio men. dar neregistruoja.o be talono sedet ,tai kiek prisimenu ten buna trys eiles,vieni su talonais,kiti be talonu o treti i perrisimus.Tai papult be sansu tuo labiau kad visi pykstasi grudasi nu ziauru zodziu 4u.gif Aciu dar karta
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 11 12, 20:15)
Sveikute, kaip sveikatele ? 4u.gif
Operacija priklauso Ir nuo gydytojo patyrimo (šiaip "kaulams" operuoti yra apie 150 metodų) nemokės juk vienas chirurgas visu ju, mirksiukas.gif  isisavina kelis skirtingus varjantus, skirtingiems kaulo iskrypimams.  Kiek girdejau neblogas chirurgas. 4u.gif

O tavo ar didelis iskrypimas buvo? Ir kiek laiko po operacijos jau?
Atsiprasau jei klausimas kartojasi

Sveika. Sori kad taip ne greit atrašau, bet turiu labai daug darbo-rašau kursini. Tai va -man dare operaciją rugpjučio 28 dieną,jau greit bus 3 men. kaip po operacijos! negaliu sakyti,kad labai smarkiai buvo iškrypes pirštas,bet as labai del to kompleksavau ypač vasarą,kai norisi apsiaut ir basutes gražesnes,bet negali,nes kaulas styro, o be to jau kuris laikas jaučiau pačio kauliuko nemalonu skausma, Dabar jaučiuosi visai neblogai,tai vyras jau lazdavoja-klausia kada eisiu kitą koją pjauti,nes po operacijos jausmas ir skausmas buvo žiaurus ir randas atrodė tragiškai-tuo momentu tikrai nenorečiau dar kartą tai patirti, bet jau dabar užsimiršo viskas šiek tiek- tai jau galėčiau vėl eiti. Tik labai gaila, kad ne visada patartina nešioti aukštakulnius, o taip noretusi smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif

Kaip sveikatos? Aš jau pradedu vakarais kai negaliu užmigti apie antrąją operaciją galvoti ir visus tuos skausmus prisimenu... doh.gif

Norėjau paklausti, kaip jums sekasi mankštinti nykštį? Kaip įvertintumėte jo lankstumą?
Atsakyti
QUOTE(industrija @ 2009 11 20, 15:11)
Sveikos, merginos  4u.gif

Kaip sveikatos? Aš jau pradedu vakarais kai negaliu užmigti apie antrąją operaciją galvoti ir visus tuos skausmus prisimenu...  doh.gif

Norėjau paklausti, kaip jums sekasi mankštinti nykštį? Kaip įvertintumėte jo lankstumą?

Mano nykštys pakankamai lankstus atrodo. Na pirštus galiu pastatyti taip, lyg stočiausi ant pirštų galų (panašiai, kaip ir sveika koja), tai sąnarys i viršų man rodos normaliai lankstus, tik i apačią gal dar ne taip galiu nulenkt, kaip sveikos kojos unsure.gif man dar liko kokios 1,5 savaitės iki vizito pas gydytoją ax.gif Laukiu nesulaukiu... Man kartais atrodo, kad jau galėčiau minti ta koja, na bet dar kentėsiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 20 lapkričio 2009 - 15:51
QUOTE(*Frezija* @ 2009 11 20, 16:51)
Mano nykštys pakankamai lankstus atrodo. Na pirštus galiu pastatyti taip, lyg stočiausi ant pirštų galų (panašiai, kaip ir sveika koja), tai sąnarys i viršų man rodos normaliai lankstus, tik i apačią gal dar ne taip galiu nulenkt, kaip sveikos kojos  unsure.gif man dar liko kokios 1,5 savaitės iki vizito pas gydytoją  ax.gif Laukiu nesulaukiu... Man kartais atrodo, kad jau galėčiau minti ta koja, na bet dar kentėsiu  blush2.gif

Labutis Frezija, džiaugiuosi kad išmiklinai pirštuką mirksiukas.gif
O kiek laiko jau tau praėjo po operacijos?

Idomu, kaip Industrijai sekasi miklinti?
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 11 20, 16:08)

Pirmadienį bus 5 savaitės. Aš kažkaip labai nemankštinu to piršto (na kokius du kartus per dieną truputį palankstau), gal dažniau atremiu į grindis ir palaikau užlenkus į viršų. Iš kitos pusės, gal čia tik man atrodo normaliai, reiks žiūrėt, ką gydytojas pasakys smile.gif Beje, ačiū merginos 4u.gif už rekomenduotą kaulažolių tepalą, jis man suminkštino šašus (vienas toks didesnis beliko, o kiti nuėjo), ir išsausėjusiai odai thumbup.gif

Tai dabar kaip suprantu Industrija gruodžio 10 d. rimtam reikalui nusiteikusi, o po to 39and69 po Naujųjų mirksiukas.gif o aš vis dar nesiryžtu galvoti apie antrą koją, na bet yra laiko...
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 11 20, 17:08)

Sveikutės heart.gif

na mano nykštys lyginant su sveikuoju, tai vos juda... Na bet gydytojas sakė, kad mano raiščiai ypatingai laisvi, dėl to ir lankstymo amplitudė buvo didesnė, nei "norma". Aš tikiuosi, kad išėmus varžtus ir pradėjus vaikščiot, sanarys nori nenori išsijudins tiek, kiek reikia, kad normaliai paeičiau smile.gif ar jūs manot kitaip - man verta nerimaut dėl mažai judraus nykščio? g.gif

Beje, jau kelios dienos namie VAIKŠTAU thumbup.gif bigsmile.gif remdamasi kulnu ir išorine pėdos puse. Šlubuoju, dedu atsargiai, padarau max. 40 žingsnių - bet jau vaikštau smile.gif taip gera, kad nebegaliu laukti dar savaitės kitos, kaip sakė gydytojas... Beje, kada jums sakė jau galėsite avėti batą? Nes aš kol kas deduosi didelę šlepetę eidama į lauką... Bet jau neužilgo reikės pilnai minti, tai nežinau ką daryti dėl avalynės... Ir dar klausimukas - juk mūsų batai ištampyti nuo kauliuko ir padas nelygiai "numintas" nuo netaisyklingos eisenos - juos reikia išmesti apskritai?

O kaulažolės tepalas - puikus. Tiesa, man jis veikia ne šaldančiai, o atvirkščiai, koja pulsuoja ir kaista, randas ir oda aplink jį išraudonuoja kelioms valandoms... Ar jums irgi taip veikia? g.gif
Gero savaitgalio drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif Susiduriau ir as su sia problema pavadinimu Hallux valgus. Vakar gavau galutini patvirtinima is gydytojos apziurejus rentgeno nuotrauka. Gavau siuntimus traumatologo-ortopedo konsultacijai, taip pat ortopedo konsultacijai bei fizioterapijai. Gydytoja pasake, kad operacija nera privaloma ir tai daugiau mano apsisprendimo reikalas unsure.gif Siandien puoliau ieskoti visokios imanomos informacijos apie sia problema ir tiesa pasakius dar labiau isibauginau, nes kaip suprantu prognoze bet kokiu atveju, kad anksciau ar veliau sia problema reikia salinti operaciniu budu, jei jau sis "kauliukas" dave signala. Mano abieju pedu sie kauliukai yra ryskesni nuo pat mazens (vaikysteje turejau pilnapadyste), bet dabar kaires kojos jau koks menesis kaip paryskejes ir buvo laikas kai ji paskaudedavo, taciau dabar neskauda, tik gerokai paryskejes... verysad.gif Planuoju konsultuotis Kauno klinikose, nes ten rekomendavo seimos gydytoja. Manau, kad jei nedabar, tai vasara tikrai teks ji operuoti, jei nepagelbes kitos ortopedines priemones. Bet bijau, kad situacija iki vasaros dar nepablogetu, ka galite patarti, kaip Jums buvo? Ar staigiai krypo tas kauliukas dar labiau? Operacija noreciau atideti vasarai tiesiog del to, kad ziema sunkiau del vaiksciojimo, avalynes ir t.t. verysad.gif
Noriu Jusu, kurios operavotes, paklausti - kokiu budu atliekama nejautra? Ar leidziama i stubura, ar tiesiog i pacia peda ar dar kaip? Ar Jums visoms naudotos ploksteles, sraigteliai ir pan.? (nes internete radau, kad jie naudojami tik vidutinio sunkumo ir sunkiais atvejais) Is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Blic @ 2009 11 25, 11:59)
Sveikos mergaites 4u.gif Susiduriau ir as su sia problema pavadinimu Hallux valgus. Vakar gavau galutini patvirtinima is gydytojos apziurejus rentgeno nuotrauka. Gavau siuntimus traumatologo-ortopedo konsultacijai, taip pat ortopedo konsultacijai bei fizioterapijai. Gydytoja pasake, kad operacija nera privaloma ir tai daugiau mano apsisprendimo reikalas unsure.gif Siandien puoliau ieskoti visokios imanomos informacijos apie sia problema ir tiesa pasakius dar labiau isibauginau, nes kaip suprantu prognoze bet kokiu atveju, kad anksciau ar veliau sia problema reikia salinti operaciniu budu, jei jau sis "kauliukas" dave signala. Mano abieju pedu sie kauliukai yra ryskesni nuo pat mazens (vaikysteje turejau pilnapadyste), bet dabar kaires kojos jau koks menesis kaip paryskejes ir buvo laikas kai ji paskaudedavo, taciau dabar neskauda, tik gerokai paryskejes... verysad.gif Planuoju konsultuotis Kauno klinikose, nes ten rekomendavo seimos gydytoja. Manau, kad jei nedabar, tai vasara tikrai teks ji operuoti, jei nepagelbes kitos ortopedines priemones. Bet bijau, kad situacija iki vasaros dar nepablogetu, ka galite patarti, kaip Jums buvo? Ar staigiai krypo tas kauliukas dar labiau? Operacija noreciau atideti vasarai tiesiog del to, kad ziema sunkiau del vaiksciojimo, avalynes ir t.t. verysad.gif
Noriu Jusu, kurios operavotes, paklausti - kokiu budu atliekama nejautra? Ar leidziama i stubura, ar tiesiog i pacia peda ar dar kaip? Ar Jums visoms naudotos ploksteles, sraigteliai ir pan.? (nes internete radau, kad jie naudojami tik vidutinio sunkumo ir sunkiais atvejais) Is anksto aciu 4u.gif

Internetineje literaturoje, yra daznai klaidingai gasdinami zmones, kad jei kauliukas atsirado tai jau butinai senatveje bus labai blogai ir reikia operuoti kuo anksciau.
Is tikro labai nemaza tikimybe, kad kaulas progresuos, bet net labai daug moteru, ypac kaimuose, pravaiksto su tais kaulais visa gyvenima ir per daug del ju nesiskundzia, nes nebuna jau taip blogai.
Is tikro saziningas gydytojas turi patarti operuoti tik tada, kai kaulai skauda ar negalima batu prisitaikyti ar yra kiti vaiksciojimo diskomfortai, nes per anksti ar netinkamai pasidarius operacija kaulai gali atsistatyti ir tada reikia operuoti dar karta po kokiu 10 ar 15 metu.
Taigi gydytoja, sakydama kad operacija neprivaloma ir yra kiekvieno paciento apsisprendimo reikalas buvo pilnai teisi.

Man idomu kodel tavo gydytoja rekomendavo operuotis Kauno klinikose ? Ar tu Kauniete?
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 11 26, 13:12)
Internetineje literaturoje, yra daznai klaidingai gasdinami zmones, kad jei kauliukas atsirado tai jau butinai senatveje bus labai blogai ir reikia operuoti kuo anksciau.
Is tikro labai nemaza tikimybe, kad kaulas progresuos, bet net labai daug moteru, ypac kaimuose, pravaiksto su tais kaulais visa gyvenima ir per daug del ju nesiskundzia, nes nebuna jau taip blogai.
Is tikro saziningas gydytojas turi patarti operuoti tik tada, kai kaulai skauda ar negalima batu prisitaikyti ar yra kiti vaiksciojimo diskomfortai, nes per anksti ar netinkamai pasidarius operacija kaulai gali atsistatyti ir tada reikia operuoti dar karta po kokiu 10 ar 15 metu.
Taigi gydytoja, sakydama kad operacija neprivaloma ir yra kiekvieno paciento apsisprendimo reikalas buvo pilnai teisi.

Man idomu kodel tavo gydytoja rekomendavo operuotis Kauno klinikose ? Ar tu Kauniete?

Taip, as kauniete, todel konsultacijai parekomendavo Kauno klinikas. Ji pasake, kad ten man tiksliau ir pasakys ar verta operuoti ar galima dar atstatyti ir kitais budais. Dave siuntima ir ortopedo konsultacijai i ortopedijos centra. Nuo pirmadienio 2 savaites kas antra diena bus atliekamos fizioterapines proceduros.
Beje, nete radau ir itvara, skirta hallux'o gydymui, labai tikiuosi, kad gal dar jo pagalba pavyktu ''issisukti" nuo operacijos. Gydytoja dar man minejo, kad jau daug jos pacienciu pasidare sia operacija ir yra labai patenkintos, bet kai as esu sirgusi visa gyvenima tik angina vaikystej ir sloga (tfu tfu tfu, kad neprisikalbeciau), tai man zodis operacija kelia siauba, nors ir pati tam tikra prasme esu gydytoja... unsure.gif Beje, tiek fizioterapijoj, tiek kineziterapeutai labai nustebo kai pas juos atejau su siuntimais del sios problemos - ju manymu, siai ligai dar esu tikrai per jauna unsure.gif
Nete taip pat radau, kad klaidinga manyti, kad 3 menesius esi prikaustytas prie namu, negali vaikscioti be ramentu ir t.t., daugumos kliniku saituose raso, kad jei tai nera didelio laipsnio Hallux'as jau po operacijos vos ne is karto, gali minti ta koja ir t.t. Tai kaip yra is tikruju? mastau.gif Kokio laipsnio buvo jusu, kurios operavotes, hallux'ai?
Atsakyti
QUOTE(Blic @ 2009 11 28, 17:18)
Taip, as kauniete, todel konsultacijai parekomendavo Kauno klinikas. Ji pasake, kad ten man tiksliau ir pasakys ar verta operuoti ar galima dar atstatyti ir kitais budais. Dave siuntima ir ortopedo konsultacijai i ortopedijos centra. Nuo pirmadienio 2 savaites kas antra diena bus atliekamos fizioterapines proceduros.
Beje, nete radau ir itvara, skirta hallux'o gydymui, labai tikiuosi, kad gal dar jo pagalba pavyktu ''issisukti" nuo operacijos. Gydytoja dar man minejo, kad jau daug jos pacienciu pasidare sia operacija ir yra labai patenkintos, bet kai as esu sirgusi visa gyvenima tik angina vaikystej ir sloga (tfu tfu tfu, kad neprisikalbeciau), tai man zodis operacija kelia siauba, nors ir pati tam tikra prasme esu gydytoja... unsure.gif Beje, tiek fizioterapijoj, tiek kineziterapeutai labai nustebo kai pas juos atejau su siuntimais del sios problemos - ju manymu, siai ligai dar esu tikrai per jauna unsure.gif
Nete taip pat radau, kad klaidinga manyti, kad 3 menesius esi prikaustytas prie namu, negali vaikscioti be ramentu ir t.t., daugumos kliniku saituose raso, kad jei tai nera didelio laipsnio Hallux'as jau po operacijos vos ne is karto, gali minti ta koja ir t.t. Tai kaip yra is tikruju? mastau.gif Kokio laipsnio buvo jusu, kurios operavotes, hallux'ai?

Kokio ilgumo nedarbingumas, priklauso nuo operavusio chirurgo ir nuo nukrypimo laipsnio. Sunkiausiu atveju tai du mėnesius negalima minti ant kojos is viso, lengvesniais ir dažniausiai pasitaikančiais šešios savaites ant kulno ir viskas. Mano atveju vieni gydytojai teigia, kad tai vidutinis iškrypimas kiti sako kad didelis kiekvienas chirurgas savaip operuotu. Man pav. po lengvos operacijos kauliukas atsistatė per metus laiko. Todėl labai svarbu pasirinkti gera, patyrusi t.y operuojanti ir besidominti hallux valgus problemomis gydytoja.
O kodėl sakai kad pati beveik gydytoje gal studijuoji KMU?
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 11 28, 18:21)
Kokio ilgumo nedarbingumas,  priklauso nuo operavusio chirurgo ir nuo nukrypimo laipsnio. Sunkiausiu atveju tai du mėnesius negalima minti ant kojos is viso, lengvesniais ir dažniausiai pasitaikančiais šešios savaites ant kulno ir viskas. Mano atveju vieni gydytojai teigia, kad tai vidutinis iškrypimas kiti sako kad didelis kiekvienas chirurgas savaip operuotu. Man pav. po lengvos operacijos kauliukas atsistatė per metus laiko. Todėl labai svarbu pasirinkti gera, patyrusi t.y operuojanti ir besidominti  hallux valgus problemomis gydytoja.
O kodėl sakai kad pati beveik gydytoje gal studijuoji KMU?

Ne, nestudijuoju KMU, esu baigusi LVA ir kelis metus dirbau vet.gyd. smile.gif
Mintis, kad po operacijos po kurio laiko kauliukas vel iskrypsta, tai dar labiau atbaido mane nuo operacijos verysad.gif
O kaip pasirinkti tinkama chirurga, kaip zinoti - juk kiek zmoniu, tiek nuomoniu, o juk ir Dievai klysta?... unsure.gif
Beje, kaip ta pacia peda gali gydytojai vertinti skirtingai - juk, kaip suprantu, matuojamas kauliuku kampo laipsnis, kuris ir rodo kokio laipsnio yra Hallux valgus?
Beje, radau nete, kad ir Victoria Beckham jau susidure su sia problema: http://www.dailymail...-urgent-op.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blic: 29 lapkričio 2009 - 10:02