QUOTE(39and69 @ 2009 11 26, 13:12)
Internetineje literaturoje, yra daznai klaidingai gasdinami zmones, kad jei kauliukas atsirado tai jau butinai senatveje bus labai blogai ir reikia operuoti kuo anksciau.
Is tikro labai nemaza tikimybe, kad kaulas progresuos, bet net labai daug moteru, ypac kaimuose, pravaiksto su tais kaulais visa gyvenima ir per daug del ju nesiskundzia, nes nebuna jau taip blogai.
Is tikro saziningas gydytojas turi patarti operuoti tik tada, kai kaulai skauda ar negalima batu prisitaikyti ar yra kiti vaiksciojimo diskomfortai, nes per anksti ar netinkamai pasidarius operacija kaulai gali atsistatyti ir tada reikia operuoti dar karta po kokiu 10 ar 15 metu.
Taigi gydytoja, sakydama kad operacija neprivaloma ir yra kiekvieno paciento apsisprendimo reikalas buvo pilnai teisi.
Man idomu kodel tavo gydytoja rekomendavo operuotis Kauno klinikose ? Ar tu Kauniete?
Taip, as kauniete, todel konsultacijai parekomendavo Kauno klinikas. Ji pasake, kad ten man tiksliau ir pasakys ar verta operuoti ar galima dar atstatyti ir kitais budais. Dave siuntima ir ortopedo konsultacijai i ortopedijos centra. Nuo pirmadienio 2 savaites kas antra diena bus atliekamos fizioterapines proceduros.
Beje, nete radau ir itvara, skirta hallux'o gydymui, labai tikiuosi, kad gal dar jo pagalba pavyktu ''issisukti" nuo operacijos. Gydytoja dar man minejo, kad jau daug jos pacienciu pasidare sia operacija ir yra labai patenkintos, bet kai as esu sirgusi visa gyvenima tik angina vaikystej ir sloga (tfu tfu tfu, kad neprisikalbeciau), tai man zodis operacija kelia siauba, nors ir pati tam tikra prasme esu gydytoja...

Beje, tiek fizioterapijoj, tiek kineziterapeutai labai nustebo kai pas juos atejau su siuntimais del sios problemos - ju manymu, siai ligai dar esu tikrai per jauna
Nete taip pat radau, kad klaidinga manyti, kad 3 menesius esi prikaustytas prie namu, negali vaikscioti be ramentu ir t.t., daugumos kliniku saituose raso, kad jei tai nera didelio laipsnio Hallux'as jau po operacijos vos ne is karto, gali minti ta koja ir t.t. Tai kaip yra is tikruju?

Kokio laipsnio buvo jusu, kurios operavotes, hallux'ai?