Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(industrija @ 2009 12 19, 19:09)
sveikos, merginos 4u.gif

pagaliau ir aš jungiuosi prie jūsų po gulinėjimų ir ilsėjimosi  smile.gif

Frezija, o tu laikai iškėlusi operuotą kojytę? Aš pastebėjau, kad po dienos, pavaikščiojus nuleidus žemyn ją, atsigulus vakare miegot, vartausi kelias valandas iš skausmo, viskas tvinkčioja ir gelia, gal visgi reikėtų dar patausoti ją kaip įmanoma labiau ir palaikyti iškėlus? Žinokit, esu labai laiminga, kad pasiryžau susitvarkyti iškart abi kojas, o neatidėliojau, nepalikau kitiems metams  blush2.gif  dabar tas kelias savaites teks pakentėti, išlaukti, bet po to kaip bus gerai...  bigsmile.gif
Linkėjimai visoms  4u.gif

Sveikutes 4u.gif
nelabai laikau iškėlusi, jau kai atsisėdu prie TV ar kokią knygą skaitau, tai tada pakėlus laikau, bet šiaip praktiškai visą dieną su nuleista koja. Tik aš ją tvarstau tuo elastiniu bintu, jis neleidžia stipriai tinti, nes be jo iš karto pradeda pampti koja mirksiukas.gif Nepasakyčiau, kad man labai skauda g.gif Sunkiausia ryte išlipt iš lovos, nes kai taip ilgai guliu ir po to nuleidžiu koją, tai net negaliu užminti, atrodo visas kraujas subėga žemyn ir tuoj sprogs doh.gif bet po truputį, po truputį ir prasivaikštau. Tinsta ji ir dienos metu, bet tikrai žymiai mažiau negu kairė, tiesiog nepalyginamai, nes man kairė kelias savaites baisiai tino, juodavo, mėlynavo, žaliavo ir vėl juodavo smile.gif . Šį kartą nimesilio išgėriau tik 2 pakelius po grįžimo namo. Tarpupirštį dienos metu nešioju tik dešinėj kojoj ir tik dieną, o toj kur varžtai traukti, tai nenešioju, aš jau ją kaip sveiką skaitau, nors ilgiau pavaikščiojus ta vieta, kur suaugintas padikaulis su čiurnos kaulu truputį paskauda.

Beje, šiandien ryte padariau sau perrišimus, nes kažkokiu būdu pilni maišai vandens ant kojų buvo prausiantis po dušu doh.gif Tai išpakavus apžiūrėjau, visai lyg gražiai gyja. Pirmadienį eisiu siūlų traukt.

Aš turiu kitą klausimą, gal kas žinot unsure.gif : kairė koja, kur traukti varžtai neištinusi, na ta, kurią laikau sveika, bet ji šiaip pasidarė kažkokia storesnė, keltis aukšta labai, neįtelpa ji man normaliai į buvusius batukus ant kulno (ypač ta vieta, kur keltis) g.gif Kažin ar sumažės ta koja ir keltis, ar tokia ir bus, nes tada vėl nežinau, kaip reikės kokius batus parinkt sad.gif Man jau norisi aukštakulnių ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 19 gruodžio 2009 - 22:12
QUOTE(*Frezija* @ 2009 12 19, 23:04)

Aš turiu kitą klausimą, gal kas žinot  unsure.gif : kairė koja, kur traukti varžtai neištinusi, na ta, kurią laikau sveika, bet ji šiaip pasidarė kažkokia storesnė, keltis aukšta labai, neįtelpa ji man normaliai į buvusius batukus ant kulno (ypač ta vieta, kur keltis) g.gif Kažin ar sumažės ta koja ir keltis, ar tokia ir bus, nes tada vėl nežinau, kaip reikės kokius batus parinkt sad.gif Man jau norisi aukštakulnių  ax.gif  biggrin.gif

Pas mane tas pats g.gif įdomu, ar čia laikina? Turbūt tai susiję su vis dar patinstančia koja, gydytojas minėjo, kad po varžtų išėmimo dar apie 4-6 mėn. gali tinti pėda blink.gif Visgi galvoju, kad tą laiką reikės kažkokiu būdu mėgint į didesnio dydžio batą įkišt kojas, kad į lauką galima būtų išeiti ir tuos ortopedinius batukus naudoti, o su aukštakulniais neskubėti.. Reikės išsamiau su gydytoju pasikonsultuoti avalynės klausimais.

O kaip tau sekasi vaikščioti po namus? Dar paskauda kairę, ten kur suaugintas kaulas? O dešinė ar skauda? Man skauda toj vietoj, kur padikaulis turi suaugti. Vakar siūlus išėmė, tai nepalyginamai geriau atrodo, nei kad buvo su kaire koja thumbup.gif trumpesnis randas bus, sausas, nešlapiuoja, gerai gyja, tiesiog liuks, labai džiaugiuosi blush2.gif biškį problema į lauką eiti, nes dešinė dar netelpa į jokią avalynę schmoll.gif Tai kol kas varinėju su ramentais ir minu tik kaire koja. Per šventes irgi, panašu, teks tokiu būdu eiti artimųjų lankyti, kol netelpa į jokius batus... unsure.gif

Papasakok, kaip savijauta, ar labai sunku taip šleivoti, ar nesigaili? 4u.gif

Gražių artėjančių švenčių! wink_3.gif newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(industrija @ 2009 12 23, 21:08)
Pas mane tas pats  g.gif įdomu, ar čia laikina? Turbūt tai susiję su vis dar patinstančia koja, gydytojas minėjo, kad po varžtų išėmimo dar apie 4-6 mėn. gali tinti pėda  blink.gif Visgi galvoju, kad tą laiką reikės kažkokiu būdu mėgint į didesnio dydžio batą įkišt kojas, kad į lauką galima būtų išeiti ir tuos ortopedinius batukus naudoti, o su aukštakulniais neskubėti.. Reikės išsamiau su gydytoju pasikonsultuoti avalynės klausimais.

O kaip tau sekasi vaikščioti po namus? Dar paskauda kairę, ten kur suaugintas kaulas? O dešinė ar skauda? Man skauda toj vietoj, kur padikaulis turi suaugti. Vakar siūlus išėmė, tai nepalyginamai geriau atrodo, nei kad buvo su kaire koja  thumbup.gif  trumpesnis randas bus, sausas, nešlapiuoja, gerai gyja, tiesiog liuks, labai džiaugiuosi  blush2.gif biškį problema į lauką eiti, nes dešinė dar netelpa į jokią avalynę  schmoll.gif Tai kol kas varinėju su ramentais ir minu tik kaire koja. Per šventes irgi, panašu, teks tokiu būdu eiti artimųjų lankyti, kol netelpa į jokius batus...  unsure.gif

Papasakok, kaip savijauta, ar labai sunku taip šleivoti, ar nesigaili?  4u.gif

Gražių artėjančių švenčių!  wink_3.gif  newyear.gif

Sveikute,
na žinok ramentus aš jau pamiršus seniai mirksiukas.gif Vaikštau dešinę koją išoriniu pėdos kraštu mindama, patinsta ji šiek tiek į vakarą, bet nepasakyčiau, kad labai skauda. Jau nėra ir to jausmo rytais, kad visas kraujas subėga į tą koją, kai iš lovos lipu ir ją nuleidžiu. Į lauką neinu, nes netelpa dešinė į batus (aunant neišsilenkia, kad įkiščiau ir į didesnį batą doh.gif ), o su tapkėm tokiu oru ne kas...., bet siūlų traukt variau su tapkėm biggrin.gif Siūlus man išėmė pirmadienį, randas trumpesnis, bet dar iki vakar šlapiavo. Nuo vakar nebevynioju ir neklijuoju kojos, taip sakant, randą džiovinu smile.gif Tai šiandien jau nebešlapiuoja. Smagu, kad ir tavo randas gražiai gyja thumbup.gif Pamirštu tik nykštį mankštinti, o ir skauda jį, ir tą vietą, kur kauliukas buvo doh.gif

Gailėtis, tai tikrai nesigailiu, nes šį kartą nedarbinga gal kokias 3-4 dienas buvau, o po to jau ramentus mečiau ir viską praktiškai pati pasidarau, tik į lauką neišeinu.
O kaip tu, ar nesigaili, kad gydytojas susipainiojo ir pasiūlė, ir tau šitą z operaciją?
Man žymiai lengviau po šios operacijos (kartojuos, bet mano nuomonė nepasikeitė biggrin.gif ), negu po pirmosios (lapidus). Dabar, kai galiu palyginti, tai ir pirmajai būčiau rinkusis z tipo operaciją (pamirštu aš jos pavadinimą doh.gif ). Manau 39and69 nesigailės, kad pasirinko šitokią operaciją, o ne lapidus.

Gražių ir jaukių visoms merginom švenčių!!! newyear.gif santa2.gif
Atsakyti
sveikos mamos,visas su sventem 4u.gif
vat pas mane irgi yra tokia panasi problema,net nezinau kaip ja ivardinti..nenorejau kurt atskiros temos...ne per seniausiai del ankstos avalynes(greiciausiai) pas mane susidare kazkokia kieta isauga...is pradziu buvo paprasta minksta nuospauda...nezinau net ka daryt kreiptis pas chirurga ar pas ortopeda..kas man galetu pagelbeti...gal kazkas buvo susidures... g.gif va nufotografavau netgi verysad.gif
http://img132.images.../image1621.jpg/
http://img29.imagesh.../image1622.jpg/
Atsakyti
QUOTE(industrija @ 2009 12 19, 20:09)
sveikos, merginos 4u.gif

pagaliau ir aš jungiuosi prie jūsų po gulinėjimų ir ilsėjimosi  smile.gif
Man, kaip ir Frezijai, tą pačią dieną išimti varžtai ir antra koja išoperuota.  thumbup.gif Tai kairioji, kur varžtai išimti, kaip sveika - nei tinsta, nei skauda, gauna ji visą krūvį dabar, nes visgi dešiniąją pasaugau, be to ir skauda man ją minti, tai stengiuosi palengva ir nepersistengiant vaikštinėti... Visgi gydytojas leido minti kraštu, tai reik manyt, kad nieko ten nenutiks...  g.gif  kas blogiausia, mano supratimu, gali nutikti - blogai suaugti pjautas padikaulis, bet kad ir iki operacijos jis kreivas buvo 
Linkėjimai visoms  4u.gif

Labutis Industrija,
na skaitau skaitau cia Jusu komentarus. Nieko nesuprantu, tau gi antrai kojai Lapidus turejo daryti, o mini peda kulnu kaip ne po Lapidus operacijos. Tai kaip tavo peda operavo gydytojas? Gal z tipo osteotomija dare kitai kojai?
laimingu Nauju metu ir gero vaikščiojimo. 000054.gif 000059.gif
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 12 27, 19:45)
Labutis Industrija,
na skaitau skaitau cia Jusu komentarus. Nieko nesuprantu, tau gi antrai kojai Lapidus turejo daryti, o mini peda kulnu kaip ne po Lapidus operacijos. Tai kaip tavo peda operavo gydytojas? Gal z tipo osteotomija dare kitai kojai?
laimingu Nauju metu ir gero vaikščiojimo. 000054.gif  000059.gif

Labutis 4u.gif

tiesa, visą laiką iki operacijos su gydytoju šnekėjom apie Lapidus, bet visgi reziumė, kad padarė "Z" tipo smile.gif Ten gavos savotiškas nesusipratimas, nes Frezija su gydytoju tarėsi dėl "Z", tai jis matyt šiek tiek mus supainiojo savo vaizduotėj, nes atėjęs pas mane prieš operaciją į palatą sako: "tai ką, darom "Z"?" Aš šiek tiek pasimečiau, pradėjau klausinėti, ar mano atveju ji tinka, jis vėl atidžiai išstudijavo nuotrauką, išmaigė pėdą ir pasižymėjo, kad darys "Z". Aš nudžiugau ir neprieštaravau bigsmile.gif thumbup.gif Tikrai matau daugybę pliusų - galimybę minti išorine puse, randas trumpesnis, mažiau tinsta, greičiau atsistatysiu. thumbup.gif

Tavo operacija artėja, a ne? Labai nerimauji? O tu galvoji pirkti ortopedinį pooperacinį batą? Aš kažkaip kol kas išsiverčiu be jo, o kuo toliau, tuo mažiau skaudės minant, kai gis, tai jo praktiškai jau ir nebereikės... Gydytojas tvirtos nuomonės apie jį neišreiškė. Klibinkščiuoju išorine puse ir tiek, jei reik eit į lauką, maunuos dideles tapkes ir laukiu, kol keliais dydžiais didesnius uggsus atveš smile.gif
Beje, tavęs kaip labiausiai pasikausčiusios visais klausimais dar norėjau paklausti apie anksčiau nešiotą avalynę - juk daug batų yra ištampyti nuo kauliukų ir nuo kreivos pėdos padėties, bet yra ir naujų, pirktų pvz., praeitą sezoną ir mažai nešiotų. Ar visus be gailesčio reikia mesti, nes vėl iškreips pėdą, ar visgi batai prisitaiko prie naujos kaulų formos?
Ir nuo kada reikia pradėti naudoti ortopedinius padukus į batus? Iškart kai pilnai pradėsiu minti - po 6 sav.?

Na ir užverčiau čia klausimais blush2.gif Dėkui iš anksto už atsakymus ir lengvos tau artėjančios operacijos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(industrija @ 2009 12 28, 12:27)
Labutis  4u.gif

Tavo operacija artėja, a ne? Labai nerimauji? O tu galvoji pirkti ortopedinį pooperacinį batą? Aš kažkaip kol kas išsiverčiu be jo, o kuo toliau, tuo mažiau skaudės minant, kai gis, tai jo praktiškai jau ir nebereikės... Gydytojas tvirtos nuomonės apie jį neišreiškė. Klibinkščiuoju išorine puse ir tiek, jei reik eit į lauką, maunuos dideles tapkes ir laukiu, kol keliais dydžiais didesnius uggsus atveš  smile.gif
Beje, tavęs kaip labiausiai pasikausčiusios visais klausimais dar norėjau paklausti apie anksčiau nešiotą avalynę - juk daug batų yra ištampyti nuo kauliukų ir nuo kreivos pėdos padėties, bet yra ir naujų, pirktų pvz., praeitą sezoną ir mažai nešiotų. Ar visus be gailesčio reikia mesti, nes vėl iškreips pėdą, ar visgi batai prisitaiko prie naujos kaulų formos?
Ir nuo kada reikia pradėti naudoti ortopedinius padukus į batus? Iškart kai pilnai pradėsiu minti - po 6 sav.?

Na ir užverčiau čia klausimais  blush2.gif Dėkui iš anksto už atsakymus ir lengvos tau artėjančios operacijos  drinks_cheers.gif

Aisku kad nerimauju, dar ir kaip, visko gi buna ir per operacija ir po jos, doh.gif juk esu sveikos psichikos, bent jau taip manau blush2.gif
Del tos avalynes tai gydytojai labai ivairiai patarineja. Bet po lapidus operacijos tai vienareiksmiskai, taip beje ir tose rekomendacijose, kur tau siunciau parasyta, ir gyd. kuris butu operaves mane lapidus, bet ne gavelis taip sake, maziausiai puse metu "tennis shoes" sportbaciai su ortopediniu padeliu arba ortopedine avaline su suformuoti padu. Po kitu operaciju siuloma deveti iklijuojama supinatoriu ir nedeveti batu smailejanciais galais.
O siaip rekomendacijos, net ir sveikom,tai yra nepilnapadem, neoperuotom pedom yra avalyne su suformuotu padu, tai yra 1. kulniukas 2,5 -4,5 cm, 2. kietas uzkulnis, kad neslidinetu kulnas i visas puses ir 3. suformuoti pedu skersinis ir isilginis skliautai.
Su tokiai batais, slepetemis daznai avi medicinos darbuotojai, kirpejai, kuriu darbas stovimas, nes tik toks padas teisingai paskirsto apkrovas pedoje, maziau pavargsta kojos. O laisvalaikiu, ypatingomis progomis as manau galima ir paisdykauti, nieko neatsitinks, tik peda turetu jau buti i pusiausvyra atejusi.
Del batu - senu iskleipsiotu, manau geriau mesti lauk. Bet as pavyzdziui is savo senu zieminiu isplesiau padus, nes padas buvo issikreivines, isidejau ortopedinius vidpadzius ir nesioju toliau. Manau batu garderoba pilnai atsinaujinti, kai bus abi pedos isoperuotos.
Orto bata as jau turiu is seniau, man su juo buvo vaikscioti puse bedos, nes turejau kita bata ant nemazos platformos.
Atsakyti

Sveikos, merginos, su Naujais jus! 4u.gif

kaip laikotės? 39and69, tau jau visai operacija ne už kalnų unsure.gif
Frezija, kaip tavo kojytės? Ar skauda? Kaip fizinis aktyvumas? cool.gif

aš jaučiuosiu žymiai geriau ir su kiekviena savaite bus vis geriau ir geriau bigsmile.gif kairė koja vis dar tinsta, bet ją jau minu be jokių problemų, dešinioji šiek tiek pamaudžia vakarais arba kai stipriau palankstau, pamasažuoju nykštį g.gif Paprastai iki operacijų avėdavau 39 batų dydį, dabar kairei (po lapidus) tiko tik 41 dydis biggrin.gif nusipirkau a la uggsus, tai įsidėjus ortopedinį paduką kairę minu kaip sveiką thumbup.gif va o dešinė, vėliau operuota vis dar nelenda net ir į tą arklinio dydžio batą... verysad.gif tai ją tenka grūst į tapkę, kai einu į lauką... o kadangi orai neypatingai vilioja su tapke vaikštinėt, mano išėjimas kol kas apsiriboja poliklinikos lankymu.. verysad.gif

papasakokit, kaip jūs laikotės mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif Labai apsidziaugiau, kad tokia tema SM radau bigsmile.gif Nes mane jau kiek save pamenu kamuoja "kauliuku" problema. Apie aukstakulnius ne nesvajoju, apie grazesnius, siauresnius batelius - taip pat verysad.gif Kad nekesti skausmu - praktiskai visada vaikstau su "kaliosu" tipo batais verysad.gif Zodziu, si problema tikrai trukdo gyventi. Apie operacija vis pasvajodavau, bet nesiryzdavau. Pakutinis lasas, kad nei is sio nei is to (nei vaiksciojus daugiau, nei i siauresnius batus isispraudus) pradejo vel gelti kauliukus. Apsilankiau pas savo chirurga, o tas apie operacija nenori ne girdeti. Mazdaug apsieisiu ir be jos. Spec. vidpadziai, batai, jokiu aukstakulniu - ir skausmu nebus. Kazkaip nelabai as noreciau su kaliosais iki gyvenimo galo pravaikscioti unsure.gif Kadangi auginu leliuka ir dar maitinu, operacija, matyt reikes atideti velesniam laikui... Bet mastau, kad reiketu gal apsilankyti pas kita chirurga ir pradet aiskintis viska apie operacija. Gal galetumete suteikti info, kur Vilniuje galima pasidaryti tokia operacija? Kiek tai kainuoja? Ir jei ji nera sudetinga, gal as galeciau ir dabar ja pasidaryti g.gif (pieno atsargas porai dienu galiu sukaupti, o su nevaiksciojimu bedu nebus, nes ir vyras dabar namie, ir seneliai cia pat). Kiek po operacijos reikia guleti ligonineje? Is anksto dekoju uz info 4u.gif Nepykit, jei i visus situs kl. jau buvo kur atsakyta... Nerandu blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,

as is Kauno, irgi ka tik po operacijos, desines kojos hallux valgus pagal Shevron metodika.
Labai dziaugiuosi, kad viskas lyg ir gerai pavyko. Jau susitariau su operavusiu gyd. del antros pedos. Ja operuos po poros savaiciu.

Labai pasiseke del nejautros, nes nenorejau nei bendros nei spinalines. Tai ir gavau ko norejau as ir operaves gydytojas - laidine nejautra su trumpu pamigdimu.

Nelabai suprantu, kaip su varztais po operacijos. Gydytojas minejo, kad jie isimami po metu. Cis skaiciau, kad kitoms jie lyg ir visam laiku palikti. Uzsienyje daroma su savaime istirpstanciais po 3 men. varztais. Taip butu patogiausia.
Gal kam yra teke patirti varztu isemimo operacija po Shevron? Butu idomu suzinoti kokia tai procedura.

Atsakyti
QUOTE(industrija @ 2010 01 04, 17:27)
Sveikos, merginos, su Naujais jus!  4u.gif

kaip laikotės? 39and69, tau jau visai operacija ne už kalnų  unsure.gif
Frezija, kaip tavo kojytės? Ar skauda? Kaip fizinis aktyvumas?  cool.gif

Sveikos merginos,
as vaikstau su ale uggsu tipo batais didesnio dydzio, kaire dar statau sonu, kai daugiau pavaikstau tinsta abi. Kazkodel kuo toliau tuo labiau jauciuosi nusivylusi pirmaja operacija (del tos padidejusios kelties stipriai verysad.gif ) gal cia laikinas liudesys, nes keltis, regis nelaikina g.gif .

QUOTE(varlius @ 2010 01 05, 10:27)
Sveikos merginos  smile.gif  Labai apsidziaugiau, kad tokia tema SM radau  bigsmile.gif 

Sveika,
as operacija susiplanavau baigusi maitinti. Ir dabar ko gero taip daryciau, kadangi ligoninej busi viena para, daroma arba vietine nejautra, arba spinaline (i stubura ir atjungia nuo klubu i apacia), po operacijos, kai jau praeis nejautra bus leidziami nuskausminamieji, po to namie gali tekti gerti vaistus nuo skausmo (as pvz po pirmos operacijos geriau 4 dienas Nimesil, po antros tik 2 pakelius), nezinai, kaip reaguos organizmas, kaip skaudes, ar neprasides po to uzdegimas koks, infekcija, del kuriu teks gert vaistus. Negasdinu, bet nuskausminamieji ir maitinimas krutim nelabai suderinami. Todel as palaukciua, kol baigsi maitinti, o tada operuotis. Siaip geriausia konsultuotis pas gydytoja, pas kuri noresi operuotis. Jei tai bus Greitosios pagalbos ligonine Vilniuje, tai pastatys tave i eile, jei privaciai, tai gali pasiskambint i privacias klinikas ir pasiklausinet kainu, nes jos skirtingos. Pvz. as operavausi Kardiolitoj pas gyd. J. Gaveli, konsultacija apie 110 Lt su siuntimu seimos gydytojos (dabar jau tiksliai nepamenu kainos), operacijai priemoka pirma karta kainavo su siuntimu 999 Lt, antra karta buvo akcija biggrin.gif tai su siuntimu 650 lt, plius pirmosios varztu traukimas 187 lt. Kitose klinikose (Baltijos Amerikos, Northway irgi daro) kaina gal kita. Reikia paskambinet ir pasiaiskint.
ZIurint kokia operacija tau darys, bet pagalba namie su mazu vaiku tikrai butina pirmomis savaitemis. Jei operacija lapidus ir visai negalima mint ant kulno ir pedos sono 6 savaites, tai butinai reikia, kad padetu kas, jei z tipo operacija, tai man pagalbos reikejo 1 savaite, bet cia skirtingai kiekvienam, pilus tavo vaikiukas dar turbut nevaikstantis, tai vel sudetingiau. Na cia jau su gydytoju kalbesi kokio tipo operacijos tau reiketu.
Mano vaikui buvo 1 metai ir 1 menuo, kai operavau pirma koja (maitinau iki 1 metu), bet man buvo sunku, nors ir vyras buvo namie 3 savaites. Po antros jau buvo lengviau, nes pooperacinis laikas buvo lengvesnis.
Issipleciau, jei kas neaisku, klausk smile.gif
Atsakyti
del nuskausminimo, galiu papildyti, kad siai operacijai, priklausomai nuo situacijos galimi bent kokie 5 variantai

bendra narkoze su intubacija
bendra narkoze be intubacijos, tik su kauke
spinalinis nuskausminimas
laidinis nuskausminimas (vietinis) su pamigdymu
laidinis (vietinis) be pamigdymo
Atsakyti