Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(*Frezija* @ 2010 01 07, 13:21)
Sveikos merginos,
as vaikstau su ale uggsu tipo batais didesnio dydzio, kaire dar statau sonu, kai daugiau pavaikstau tinsta abi. Kazkodel kuo toliau tuo labiau jauciuosi nusivylusi pirmaja operacija (del tos padidejusios kelties stipriai  verysad.gif ) gal cia laikinas liudesys, nes keltis, regis nelaikina  g.gif .
Sveika,
as operacija susiplanavau baigusi maitinti.

Aciu labai uz info 4u.gif 4u.gif 4u.gif Operuotis mazdaug ir planavau, kai baigsiu maitinti. Dabar susirinksiu visa reikalnga informacija, kad veliau beliktu tik atlikti "darba" smile.gif Jau laukiu nesulaukiu, kada galesiu prisijungti prie issioperavusiu, nes koju skausmai baigia is proto isvesti sad.gif Jei ne viena, tai kita koja... jaupamirsau, ka reiskia normaliai, be skausmu vaikscioti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlius: 07 sausio 2010 - 14:08
QUOTE(lantajo @ 2010 01 07, 12:50)
Sveikos,
as is Kauno, irgi ka tik po operacijos, desines kojos  hallux valgus pagal Shevron metodika.
Labai dziaugiuosi, kad viskas lyg ir gerai pavyko. Jau susitariau su operavusiu gyd. del antros pedos. Ja operuos po poros savaiciu.

Labai pasiseke del nejautros, nes nenorejau nei bendros nei spinalines. Tai ir gavau ko norejau as ir operaves gydytojas - laidine nejautra su trumpu pamigdimu.

Nelabai suprantu, kaip su varztais po operacijos. Gydytojas minejo, kad jie isimami po metu. Cis skaiciau, kad kitoms jie lyg ir visam laiku palikti. Uzsienyje daroma su savaime istirpstanciais po 3 men. varztais. Taip butu patogiausia.
Gal kam yra teke patirti varztu isemimo operacija po Shevron? Butu idomu suzinoti kokia tai procedura.

Labucis, musu klube 4u.gif
Kas tave operavo?
Ar labai nemaloni ta laidine nejautra, na turiu galvoje pradzia kol vyksta vaistu leidimas? Ar tave pries vietini nuskausminima pamigde?

Del besirezorbuojanciu sraigtu, tai KMUK galima ir su jais atlikti operacija, tik negaliu vienareiksmiskai pritarti, kad jie geriau nei isimami titaniniai.
Skaiciau vokieciu mediku mokslini darba.
Pirma yra rizika, kad jie, besirezorbuodami sukels aplinkiniu audiniu uzdegima, toki pati uzdegima daznai sukelia ir 'tirpstantys' siulai, todel kur tik galima juos isimti po operacijos, visada siuva su "netirpstanciais".
Antra tirpstantis sraigtas kartais sukelia aplinkinio kaulo irima,
trecia jie ne tokie stiprus kaip titanininiai. Titaniniu trukumas tas, kad jie nepatrauklus pacientui, be to jei trukdo yra istraukiami, atskira mini operacija.
As pavyzdziui iki siol dar neapsisprendziau su titaniniu operuotis ar su besirezorbuojanciu.

Siaip sraigto traukimo procedura atliekama su vietine nejautra, prapjaunama vieta, kur yra varztas ir issukamas jis. Gal siek tiek nemalonu, kartais buna sraigtas stipriai iauga i kaula tada jau nemalonu. Bet Shevron atveju nedideli varzteliai, nemanau kad skaudetu. Bet kitas klausimas ar butina juos isimti, kitos taip ir vaiksto. O kitoms po metu kitu patys lyst lauk pradeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 39and69: 07 sausio 2010 - 14:52
kas liecia varztus-tai man jie 2 metus netrukdė, o vėliau pradėjo į viršų lysti ir avalynė pradėjo tą vietą trinti
dabar laukiu skambucio iš ligoninės kada eilė ateis traukti varžtus ir kitą koją pjauti
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2010 01 07, 13:21)
Sveikos merginos,
as vaikstau su ale uggsu tipo batais didesnio dydzio, kaire dar statau sonu, kai daugiau pavaikstau tinsta abi. Kazkodel kuo toliau tuo labiau jauciuosi nusivylusi pirmaja operacija (del tos padidejusios kelties stipriai  verysad.gif ) gal cia laikinas liudesys, nes keltis, regis nelaikina  g.gif .

na mano dešinė dar netelpa į didesnį uggsą.. sad.gif bet šiaip labai jau puikiai varinėju ant išorinio šono. Tinsta abi, kairės keltis padidėjus, kauliukas matosi, randas didelis ir storas - nepalyginsi su dešine... Ir kauliuko nebesimato, ir tinsta mažiau, ir gyvenimo kokybė daug geresnė, nei kad sveikau po kairės... thumbup.gif

Kada darysies rentgeną? Pamenu, minėjai, kad gyd. bus vėl kažkaip po švenčių ilgesniam laikui išvykęs, reikia jau turbūt po biškį pradėt gaudytis, norisi jau pilnai dešinę minti.

Ar jau normaliai išsijudino kairės nykštys? Nejauti pakitimų eisenoj po lapiduso?
Papildyta:
QUOTE(DAIVADRI @ 2010 01 07, 16:07)
kas liecia varztus-tai man jie 2 metus netrukdė, o vėliau pradėjo į viršų lysti ir avalynė pradėjo tą vietą trinti
dabar laukiu skambucio iš ligoninės kada eilė ateis traukti varžtus ir kitą koją pjauti

o kokia Tau atlikta operacija? Z tipo osteotomija? Kiek varžtų buvo dėta? g.gif Kaip keista dėl to lindimo lauk, gydytojas aiškino, kad Z tipo osteotomijos atveju su varžtu pravaikštoma visą gyvenimą. g.gif
Atsakyti
Laidine nejautra - super! Bent jau man. Procedura tokia, kad operacineje istato i vena kateteri ir prijungia lasiine. Kai tai yra atliekama, anesteziologas suleidzia skausma bokuojanti preparata tiesiai i pedos nervus, trijose vietose. Tas vaistu seleidimas i peda - kaip normalus adatos duris, gal siek tiek netgi labaiu kutena, nes leidziama i nerva. Man tai buvo truputi panasu kai gyd. plaktukeliu tikrina kojos refleksus, lyg ir neskauda, bet kazkos dilgciojimas.

Kai peda atjungiama, jau buna pakapsejusi lasine, imi ziovauti ir migti. Nereikia bijoti, kai ateis gyd. paims skalpeli, isijungs pjukleli smile.gif)) Pats miegas neturi nieko bendro su bendra nejautra, o kaip sake anesteziologas primena saldu miega be jokiu atsiminimu kaip kad butum isgerus 130 g. ko nors stipraus. Miegas trunka neilgai, prabudau, kai gydytojas dar nebuvo baiges operacijos. Sake, kad saldziai knarkiau.... blush2.gif

Galima daryti laidne ir be pamigdymo, bet anesteziologas sake, kad operacines garsus atsiminsiu visa gyvenima kaip nemalone patirti, ir tokiu prisiminimu man visai nereikia.
Be to po laidines nejautros, kaip sake anesteziologas, keleta val. veliau ima skaudeti peda po operacijos nei po bendros narkozes ar spinalines. Mat dar veikia vaistu blokas.
Spinaline manes neviliojo del lindimo i stubura ir del galimu galvos skausmu.

Del istirpstanciu implantu tai ir as esu skaiciusi jog tai nera stebuklas. Nors ir labai populiaru JAV. Bet turint omeny kad man buvo taikyta metodika, kurios metu daromas pjuvis pedos priekineje dalyje o ne sonineje puseje, kaip teko matyti uzsienio interneto psl. as tiesiog nenoriu, kad butu pjaunama tokioje matomoje vietoje dar karta.
Atsakyti

Del istirpstanciu implantu tai ir as esu skaiciusi jog tai nera stebuklas. Nors ir labai populiaru JAV. Bet turint omeny kad man buvo taikyta metodika, kurios metu daromas pjuvis pedos priekineje dalyje o ne sonineje puseje, kaip teko matyti uzsienio interneto psl. as tiesiog nenoriu, kad butu pjaunama tokioje matomoje vietoje dar karta.
[/quote]
Manau daug blogiau nei pjuvis priekyje, kai po operacijos rande atsiranda suaugimu ir sukietejimu. O jei toks randelis buda pedos sone labai trina batas, taip yra mano vienai pazystamai. Del tu surandejimu ji negali geros avalynes nesioti ir reiketu plastine operacija daryti.
Be je tu randu po keliu metu pedos priekyje nebesimato, na nebent zinodamas gerai isiziuri.
Atsakyti
39and69,

Aciu uz info del pjuvio vietos. Labai paguodei.

Vis gi, gal pavyks daktaro isprasyti, kad kita peda pjautu nors keliais milimetrais labiau i lateraline puse. Kad ne paciame sone, bet ir ne paciame priekyje.

Visa sia nakti galvojau, kokia as kavaile, kad leidausi pajustoma, mat negeriau nuskausminamuju ir peda gerokai pamaude. Galvojau, na ir idiote, kad taip sureiksminu savo isvaizda, del kazkokio mazo kaulelio, o ne vidine saviverte. Galvojau, kad antros pedos gyvenime nesioperuosiu.

O vat atejo rytas ir pedos beveik neskauda ir vel mastau apie kita operacija po 2 sav.
Atsakyti
QUOTE(lantajo @ 2010 01 08, 10:58)

O vat atejo rytas ir pedos beveik neskauda ir vel mastau apie kita operacija po 2 sav.

Kazkaip ta tavo antroji operacija greitokai g.gif . Koks tavo pooperacinis rezimas, ar tiesiai peda statai ir mini kulnu su 'basanoske"?
Kodel jau taip kategosiskai pries nuskausminamuosius nusistaciusi?
Juk jei leidi skausmui isibujoti, tai po to, ji kai kuriem zmonem numaldyti buna sunku, nes issiderina nervu sistema, kuri turi nuolat turi reaguoti i pastovu dirgikli.
As tai zinau viena dalyka, kad po operacijos nusipirksiu Nimesilio. Jis ne tik nuskausmina, bet ir mazina uzdegima, naudojamas po kaulu ir sanariu intervenciju. Vartojau po danties implantavimo, labai padejo. Aisku piknaudziauti vaistu negerai, bet per daug kesti irgi nereiketu. Kita vertus kiekvienas zmogus skausma isgyvena individualiai. Sekmes gyjant mirksiukas.gif
Atsakyti

Laba diena visoms smile.gif
man pjūvis padarytas pėdos viršuje, labai gražiai sugijo ir dabar matyti tik tiesus brūkšnelis, kuris, gydytojas sakė, turėtų beveik išblukti. Rusiškuose forumuose pridėta gausybė nuotraukų, tai pastebėjau, kad pjūvis dažniausiai daromas pėdos šone. Galvoju dėl grožio tai taip, bet juk ten nuolat vyksta trintis su batu, tai kažin kaip jausmas g.gif
Dėl skausmo, tai 39and69 visiškai teisi - nereikia duoti jam įsisiūbuoti, nes tada bus sunku numalšinti. Po operacijos 7 dienas reikėjo gerti Nimesilį, jis skirtas ne tik skausmui malšinti, bet ir mažina uždegimą, todėl reikia gerti visas 7 dienas, jeigu ir neskauda.
Noriu visas padrąsinti - nėra taip baisu, kaip kartais susidaro įspūdis 4u.gif Kažkiek reikia pakentėti, jei nori būti sveikom ir gražiom kojytėm ax.gif Aš jau savaitę kaip dirbu. Mokykloj kaip mokykloj - nepasėdėsi, nusilakstau kaip reikiant blink.gif Vakarais koja patinsta, diena dar pašlubčioju, bet iki pavasario, manau, viskas jau bus normoj. Kažkadaise buvau suslaužius padikaulį, tai prisimenu ilgokai šlubčiojau, kol koja priprato vaikščioti. Taigi įsivaizduoju, kad kaulas ne taip greitai susitvarko.
Šiaip esu labai patenkinta, kad ryžausi susitvarkyti koja (kita operuosiuos, kai baigsis mokslo metai, nes juk reikia užsidirbti jai blush2.gif ), nes ir vaizdas jos ir savijauta žymiai geriau dabar.
Taigi, DRĄSOS ir SĖKMĖS visoms 4u.gif
Atsakyti
Siandien jau ketvirta para po Shevron ir as jau antra diena kaip vaikscioju be ramentu ir nesokinedama ant vienos kojos.
Aiksu neminu visa peda, ir ne visu svoriu o tik kulnu ar pedos krastu vos pasiremdama, bet vistiek peda jauciasi puikiai, palyginus, kokia invazija i kaula ir minkstuosius audinius buvo. Nesitikejau, kad taip greitai atlegs skausmas.
Ryt pasirodymas pas gyd.

Brangokos operacijos Vilniuje. Kaune jos nemokamos visiskai. Ir eiles man pvz jokios nebuvo, paskambinau gruodzio vidury, o operavo sausio 6d.

Atsakyti

Brangokos operacijos Vilniuje. Kaune jos nemokamos visiskai. Ir eiles man pvz jokios nebuvo, paskambinau gruodzio vidury, o operavo sausio 6d.
[/quote]
Deja turiu pastebeti, kad Vilniuje daug kas yra brangiau g.gif , pradedant visuomeninio transporto bilietais ir baigiant medicininiu aptarnavimu ir kitais dalykais. Ir man dar kazkodel atrodo, kad KMU medikus smartass.gif geriau paruosia nei VU dirol.gif

Man tai smagu girdeti kaip tavo sveikatele taisosi. thumbup.gif
Sakyk kiek laiko tau priklauso kulnu minti peda, po tos Shevron osteotomijos?
Atsakyti
QUOTE(lantajo @ 2010 01 10, 16:33)

Reikia truputį Vilnių apginti smile.gif Man operaciją darė Vilniaus greitosios pagalbos universitetinėj ligoninėj - valstybinėj, ne privačioj. Padarė puikiai, nieko nekainavo (tik gydytojui atsilyginau už gerą darbą blush2.gif ). Tiesa, eilėj laukiau 3 mėn., bet daugiau dėl to, kad pati rinkausi laiką iš siūlomų. Privačioj klinikoj darant, žinoma, viskas kainuoja, bet dirba tie patys daktarai. Mes galim rinktis, kur, kada ir už kiek operuottis. Manau gerai, kad yra pasirinkimas ax.gif
Atsakyti