Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(Sonya @ 2006 02 25, 04:37)
Ir as turiu tas pacia problema. Vaikysteje grazus batukai budavo tik mazesniu ismieru, o mano koja didele nesiodavau mazesnius. Bet operuotis nesiryztu bijau.gif. Mano anyta su ta pacia problema jau antra karta operacija daros. Nepavyksta  verysad.gif  gerai atlikti nors ir privacioje klinikoje.

Tai gal tavo anytai pirmoji operacija buvo daryta pagal sena technologija labai seniai g.gif anksciau tie kaulai ataugdavo, nes juos tiesiog nupjaudavo, o kaulas juk linkes kremzleti, tad vel issikisdavo, o dabar varztais suverzia visai kitus kauliukus, net nezinau kaip jie vadinasi, nes butent jie yra didziojo pirsto kaulu laisvumo priezastis. Kad kaulas vel issoktu, sansu faktiskai nera
Atsakyti
Merginos aš jau vaikščioju clap.gif. Žodžiu operaciją darė Makulavičius notworthy.gif Nuostabus žmogus. Pati operacija visai neskausminga ir nestyrojo jokių virbalų. Po operacijos skaudėjo (pakenčiamai), o po keletos dienų buvau jau namie (nuskausminamųjų nebegėriau). Su ramentais (nuomovausi alkūninius, siūlau pažastinius, dėl patogumo) vaikščiojau penkias savaites. Dabar viskas atrodo čiki. Randas labai grąžiai sugijo (paliginus su kitais turimais randais) pagrindinė priežastis- nevaikščiojau tikrai ilgai ir net kulnu nesiramstydavau, o tik nykštį mankštindavau. Kojytė tikrai kol kas dailiai atrodo, o svarbiausia dingo tas skausmas, kurio net negaliu aprašyti. Dabar mano mama man pavydi, o pati siaubingai skundžiasi skausmais (o aš ją labai suprantu). Taip kad pirmyn visos, operuokitės, kuo ankčiau, kad viskas būtių paprasčiau. 4u.gif
Atsakyti
Kada jau reikia operuoti tą kaulą? Pas mane jis tikrai didelis, bet skauda pakankamai retai ir dar pakenčiamai. Ar verta operuoti?
Atsakyti
QUOTE(populi @ 2006 03 07, 08:49)
Kada jau reikia operuoti tą kaulą? Pas mane jis tikrai didelis, bet skauda pakankamai retai ir dar pakenčiamai. Ar verta operuoti?

Pasakyti gali tik traumatologas- chirurgas- ortopedas.
Atsakyti
Mano mama turėjo tą bėdą abejose kojose ilgą laiką schmoll.gif Normalios avalynės negalėdavo prisitaikyti, atauga buvo nemaža schmoll.gif Kai jau pradėjo vis dažniau skaudėti tada pagalvojo ir apie operaciją. O iki to vis atidėliodavo, atsirasdavo svarbesnės veiklos(darbas, sodas smile.gif )
Galų gale pasidarė operaciją abiejų kojų, dabar vaikšto laiminga, gali platesnio asortimento avalynę užsidėti, skausmo nebejaučia thumbup.gif Gailisi kad vis ankščiau neprisivertė to pasidaryti bigsmile.gif
Tad kas turi šią bėdą nedelskite ir išsioperuokite, nes kaulas nepranyks, tad kam kentėti bei jausti diskomfortą 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Mano salia sedinti bendradarbe, moteriske jau virs 60 metu, visa gyvenima vargo su tom ataugom, jai netiko jokie batai, kojas skaudedavo, tos ataugos buvo kelis cm issikise nuo pedos, tikrai didziules ir bvaisios. Paeme ir per metus abi kojas issioperavo, kaune, ja operavo kazkoks Skikas, tai ji labai patenkinta liko, dabar dziaugiasi graziom kojom smile.gif
Atsakyti
as irgi delsiau, kiek imanoma, kol galu gale pradejau slubuoti, nors man tik 27 metai, tai kas butu buve veliau g.gif o dar tas skausmas doh.gif zodziu, issioperavau viena koja ir jau esu labai patenkinta, nors operacija ir pooperacinis laikotarpis man buvo baisus ir skausmingi... dabar galvoju, kaip cia surasti drasos ir laikokita koja isoperuoti rolleyes.gif
Atsakyti
Čia jau nemažai prikalbėta, bet manau mano patarimai irgi bus labai vietoje blush2.gif Tokią bėdą esu paveldėjusi - pas mus giminėj ją turi visa moteriškoji karta doh.gif
Dažnai šito kauliuko išryškėjimą lydi ir kojos nykščio iškrypimas, skersinė plokščiapėdystė ir t.t. Apie skausmą, patiriamą trinantis batui į tą kauliuką jau net neverta kalbėti. Beje, jei kauliukas parausta, tai nėra paprastas nutrynimas - dažnai išsivysto ir uždegimas, kartais net labai pavojingas.
Man atlikta šio kauliuko pašalinimo operacija KMUK, kuo aš labai labai džiaugiuosi! thumbup.gif
Laukti išties neverta, nes kaip rodo mano tiotkos patirtis, dabar per darbu laiko operacijai ji neturi, o skausmas, avalynės nepatogumas ir t.t. išties kelia daug sunkumų :/
Taigi, apie pačią operaciją:
man buvo atliekama tik vienos pėdos, bet sudėtinga operacija, nes buvo ne tik pjautas kauliukas, tačiau ilgintas antrasis pėdos porštas, taisyti visokie pėdos iškrypimai (vis per tuos puantus). Nevaikščiojau ilgai, bet todėl, kad pėdos kaulai buvo sutvirtinti Kiršnerio viela.
Šiaip vien tik kauliuko pašalinimo operacijos turi daugybę atlikimo būdų ir yra pakankamai paprastos. Jei kauliukas paprasčiausiai numušamas ir nereikia daug atstatinėti didžiojo piršto, tu remtis ta koja galėsi jau po poros savaičių arba net iškart po operacijos! Kartais pooperacinis periodas būna labai sunkus ir ilgas dėl lėto kaulų "kalcėjimo" ar sudėtingesnės operacijos, bet dažniausiai viskas paprasčiau biggrin.gif Be to, operacija yra priskiriama prie plastinių operacijų
bigsmile.gif O pėdutė po to būna labai graži, randukai po visų tipų operacijų maži, greitai gyjantys. Jokių prieš nematau, tik už! Vyresniame amžiuje ši deformacija sukelia daug problemų, todėl operacijos bijoti neverta.
Net mano kaimynė darėsi tokia operacija, ortepedijos klinikoj - kaina ~600 litų. Vietinė nejautra ir pora savaičių su lazdele.
Beje, žiemą daryti operaciją geriau - greičiau gyja, nešunta koja ir t.t. biggrin.gif

Linkiu grožio ir sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2005 05 06, 16:55)
Na ką smile.gif pasidariau operaciją balandžio 25d. smile.gif, abiejų kojų. Šiandien išėmė siūlus. Dar po savaitės trauks tuos Kiršnerio virbalus.
Pati operacija - baikės. Padaro spinalinę nejautrą ir gali sau švilpaut atsipūtus. Tik drelės garsas girdisi  laugh.gif
Po operacijos ypatingų skausmų irgi nejaučiau, nes sesutės iš karto perspėjo - tik pradeda skaudėti, kviesk mus, leisim nuskausminamuosius. Taip kad skausmo beveik ir nejaučiau  biggrin.gif . Baisoka buvo atsistot ant kojų (kulnų) kitą dieną po operacijos. Bet irgi - baisu tik pirmas kartas.
Pirmadienį operavo, penktadienį išleido namo. 4 dienas leido antibiotikus. Penktadienį gavau paskutinę dozę nuskausminamų, nors jų jau nebereikėjo.
Dabar sėdžiu sau namuose, krypuoju kaip antis ant kulnų  smile.gif  Ant kulnų vaikščiot (nerenti pėdos priekio) rekomenduoja 5 savaites. Po to dar 3 mėnesius naudot pirštų skirtukus.
Tiesa iš ryto, ar ilgiau pasėdėjus ištiestom kojom, nuleidus kojas ant gridų pradeda jas mausti. Tada pamankštinu truputį, pakilnoju aukštyn-žemyn, ir galiu sau pavaikščiot, kaip gydytojas rekomendavo "savo reikmėm" smile.gif

Na, kol kas tiek naujienų. Kaip toliau seksis - parašysiu. Tiesa, siūlės nelabai kaip atrodo, biskį grubokai susiūtos, gal kuri, dariusi tokią operaciją, pasidalinsit patirtim apie tai? Kaip jas prižiūrėt, kaip pagražint randą? Šiandien sesutė labai rekomendavo Bioptron lempą, bet, kaip supratau, ji pati užsiima platinimu, taip kad... rolleyes.gif

tiesa dar, būna, kad išoperavus halux valgus randai lieka sukietėję smile.gif man irgi taip buvo vienos kojytės, tau naudojau contratubex tepaliuką - super thumbup.gif per porą savaičių juo tepti visi randai, net vaikystės, gražiai nyko clap_1.gif
Atsakyti
Aš irgi gruodžio mėnesį išsioperavau thumbup.gif , bet tik vienai kojai schmoll.gif (taip patarė gydytojas, lengviau save apsitarnauti), tai jau tą patį vakarą kėliausi iš lovos savo reikaliukų tongue.gif (nors ir nelabai rekomenduoja). Aišku kaimo( Mažekiai), kur dariausi operaciją nesulyginsi nei su Kaunu, nei su Vilniumi tongue.gif , bet tikrai gydytojas buvo liuks ir savo darbą atliko nepriekaištingai. Dabar reikia mesti visus darbus į šalį g.gif ir susiremontuoti antrąją, nes labai negražiai atrodo. Kojos skiriasi kapitaliai, o kas liečia skausmą, tai dabar kaifas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labas, pagaliau ir aš pasidariau šią operaciją.Labai džiaugiuosi. Aš dariausi prieš 5 savaitės. Gal dar kas nesenai pasidarė šią operaciją? Psidalinkim ispudžiais.
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(Gytulė @ 2006 05 16, 11:59)
Labas, pagaliau ir aš pasidariau šią operaciją.Labai džiaugiuosi. Aš dariausi prieš 5 savaitės. Gal dar kas nesenai pasidarė šią operaciją? Psidalinkim ispudžiais.

Sveikinu.
As dar vis nedristu neet pas gydytoja nueiti.
Papasakok daugiau. Kaip apsisprendiai? Kur dariai? Kiek kainavo? Kiek laiko?
Prašau, labai įdomu 4u.gif
Atsakyti