Čia jau nemažai prikalbėta, bet manau mano patarimai irgi bus labai vietoje

Tokią bėdą esu paveldėjusi - pas mus giminėj ją turi visa moteriškoji karta
Dažnai šito kauliuko išryškėjimą lydi ir kojos nykščio iškrypimas, skersinė plokščiapėdystė ir t.t. Apie skausmą, patiriamą trinantis batui į tą kauliuką jau net neverta kalbėti. Beje, jei kauliukas parausta, tai nėra paprastas nutrynimas - dažnai išsivysto ir uždegimas, kartais net labai pavojingas.
Man atlikta šio kauliuko pašalinimo operacija KMUK, kuo aš labai labai džiaugiuosi!
Laukti išties neverta, nes kaip rodo mano tiotkos patirtis, dabar per darbu laiko operacijai ji neturi, o skausmas, avalynės nepatogumas ir t.t. išties kelia daug sunkumų :/
Taigi, apie pačią operaciją:
man buvo atliekama tik vienos pėdos, bet sudėtinga operacija, nes buvo ne tik pjautas kauliukas, tačiau ilgintas antrasis pėdos porštas, taisyti visokie pėdos iškrypimai (vis per tuos puantus). Nevaikščiojau ilgai, bet todėl, kad pėdos kaulai buvo sutvirtinti Kiršnerio viela.
Šiaip vien tik kauliuko pašalinimo operacijos turi daugybę atlikimo būdų ir yra pakankamai paprastos. Jei kauliukas paprasčiausiai numušamas ir nereikia daug atstatinėti didžiojo piršto, tu remtis ta koja galėsi jau po poros savaičių arba net iškart po operacijos! Kartais pooperacinis periodas būna labai sunkus ir ilgas dėl lėto kaulų "kalcėjimo" ar sudėtingesnės operacijos, bet dažniausiai viskas paprasčiau

Be to, operacija yra priskiriama prie plastinių operacijų

O pėdutė po to būna labai graži, randukai po visų tipų operacijų maži, greitai gyjantys. Jokių prieš nematau, tik už! Vyresniame amžiuje ši deformacija sukelia daug problemų, todėl operacijos bijoti neverta.
Net mano kaimynė darėsi tokia operacija, ortepedijos klinikoj - kaina ~600 litų. Vietinė nejautra ir pora savaičių su lazdele.
Beje, žiemą daryti operaciją geriau - greičiau gyja, nešunta koja ir t.t.
Linkiu grožio ir sveikatytės