Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų nuogumas vaikų atžvilgiu

QUOTE(ragnez @ 2009 06 29, 15:09)
mano vaikai mate mano randuota kuna 4u.gif

manau, kad labiausiai vaikus traumuoja tevu "susitraumavimas", "susipakavimas" ir baime kalbetis, o ne vaiku amziu atitinkantis ir vaikams suprantama kalba atskleistas atvirumas.

Nepulkim i krastutinumus. As irgi turiu viena labai negrazu randa. Jo vaikams nerodau. Aisku, mate jie mane ir be cadros, bet visad stengiuosi, kad vaizdas butu estetiskas...Nuogybeje, kaip ir visame kame, reikia jausti saika. O estetika butina. Todel nematau "drasos" tokiu randu demonstravime. Tai butu tas pats, kas, sakykim: vaiksciotu mama su superduper mini, graziomis, priziuretomis kojytemis. thumbup.gif O kita gali sakyti-o, as irgi noriu. Ir vaikscioti lygiai taip pat, tik kojytes ne tokios tiesios, o ir depiliacija mate pries menesi. mega_shok.gif

Zodziu, visoms linkiu laso savikritikos, demesio sau ir saiko jausmo.
Atsakyti
tiek to 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 29 birželio 2009 - 15:47
O kai tėtis su berniukais maudosi vienoje vonioje, tai - irgi iškrypimas? Įdomu, didesnis, ar mažesnis už maitinimą krūtimi kitam vaikui matant?
Dabar jau nebetelpa, bet, kai vaikai buvo kokių 2 ir 5, man būdavo smagu žiūrėti, kaip traukinuku susėdę vienas kitan nugarytes trina.. Ne kasdien , bet pasitaikydavo vaikams šventė kartas nuo karto..
Mažius dar ir šiandien man retsykiais pasako: "Mamyte, o tu prisimeni, kaip aš pienuką iš tavo papuko čiulpiau?" Ir aš patvirtinu, kad buvo pienukas. Ir ne tetrapake ar butely, o būtent krūtyje (visada pataisau, kad ne papuke).
O kai padeda galvą ant krūtinės ir nepatogiai (t.y., skaudžiai), irgi pataisau galvytę ir paaiškinu, kodėl (nes skauda krūtį). Ar tai taip pat iškrypimas?
Vaje, ką vedė mano MB...
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 06 28, 19:01)
o tos kurios "nekompleksuotos" ir "nekonservatyvios" ir toliau auginkit vaikus su mentalitetu ir morale kaip vakaruose biggrin.gif ypac kaip JAV. tada ir musu salyje taps normalia kasdienybe, kad vaikai nesasi i mokyklas sautuvus ir issaudo visus wink.gif
Tiem vaikams tevai irgi turbut rode pistoletus ir sake, kad nera nieko blogo namuose laikyti sautuva ir kartais pasaudyt biggrin.gif

vau kaip pavarėt bigsmile.gif tai tik kepurę reik nukelt prieš tokį didį protą ir moralę laugh.gif
Atsakyti
[quote=*GAILĖ*,2009 06 29, 09:57]
lotuliukas.gif ania? rolleyes.gif jei jau pasipiktinimo smailikus jūs laikot argumentais, tai tada jie nieko niekada neįtikins. o koks turi būt elgesys motinos, kurios vaikas atsitiktinai įeina į vonią? spiegimas ir žviegimas? nualpimas? lotuliukas.gif

gal tu pagoogling, pasiskaityk jei nebeskiri nudizmo nuo prausimosi neapsirengus lotuliukas.gif

Na, smailus as rasau, ne argumentus reiksti,o parodau poziuri ,nustebima... i jusu pacios neargumentuotas mintis,posakius ax.gif doh.gif
Na spiegti nereikia,bet reikia ,bent jau reikejo,ismokinti pasibelsti g.gif ,visa tai auklejimo spragos,deja... doh.gif
Na man skaityti nesiulykite,nes as nepropoguoju tokio absurdo:laisvas kunas... schmoll.gif ,ir apart jusu, skiriu kaip etiska ir kulturinga elgtis prie zmoniu,net ir savu ax.gif
Siulyciau pasidometi aplamai vaiku,paaugliu auklejimu,psichologija... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiza @ 2009 06 29, 18:07)
O kai tėtis su berniukais maudosi vienoje vonioje, tai - irgi iškrypimas? Įdomu, didesnis, ar mažesnis už maitinimą krūtimi kitam vaikui matant?

prie ko tas maitinimas krutimi doh.gif ? juk pradzioje kalba buvo ne apie tai
Atsakyti
Šiek tiek supažindinau MB su šia tema. Jo klausimas buvo paprastas. - "O tos, kurios smerkia net ir atsitiktinį nuogumą, su vyrais turbūt tik tamsoje mylisi?"
Tiesą sakant, man taip pat toks klausimas kilo. Ir dar kilo klausimas dėl lankymosi muziejuose. Taigi, ten tiek nuogybės! Ar meno kūriniams (ta prasme, Kultūrai) daromos išimtys?
Prisiminiau "Pasaulį pagal Garpą". - Ten 'kreizova" šeimynėlė, berods, 5-etei demonstravo "ant tėvo" vyriškų organų sandarą. - Šitai tikrai nenormalu, nes perlenkta lazda.
Rusai turi gerą posakį: "vsio, cto naturalno, - ne bezobrazno".

P.S. Aš, šiaip jau, irgi mėgstu miegoti nuoga (kai man nebešalta).. Bet mano berniukai (tie, kurie vaikai) žino, kad, jei nori pas mane po antklode palįsti, reik gaut leidimą. Vienok ir į vonią, į spintą, kai persirenginėju, jie kartais įsirauna. Ir nestresuojam nė vienas. Nusisuku, ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Shatura @ 2009 06 29, 22:27)
prie ko tas maitinimas krutimi  doh.gif ? juk pradzioje kalba buvo ne apie tai

Jūs visiškai teisi, pradžioje kalba buvo ne apie maitinimą krūtimi, bet labai jau mikliai (lyg ir 3 psl.) buvo prie to (maitinimo) peršokta. Tad tolesnė diskusija "užkabino" ir tai. O paskui buvo dar geriau - kaip tam pajuokavime, kad nealkoholinis alus - pirmas žingsnis link pripučiamos moters, - esą vaikas, atsitiktinai pamatęs nuogus tėvus, ateity įklimps į prostitucijos liūną..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiza: 29 birželio 2009 - 22:36
Ir dar. Esu "sovietinių laikų" vaikas ir gerai prisimenu, kad "sekso mūsų šalyje nebuvo". Prisimenu, kaip suaugę žmonės juokėsi iš švystelėjusio ekrane nuogo užpakalio, kokias emocijų audras ir pakikenimus pakampėmis vaikams sukeldavo "lobių lobis" - nežinia, iš kur nudžiautos kortos ar nuotraukos su atviresniais vaizdais. Bet ar žmonės buvo labiau moralūs (turiu omeny - būtent dėl šios priežasties)? Nemanau. Bet labiau kompleksuoti - tai tikrai.. Ir jiems tikrai labiau rūpėjo visi tie dalykai.
Neteigiu, kad reik, kaip kažkas išsireiškė, "nuogiems lakstyti po namus". Nors, įdiegus vaikams stiprius dorovinius pamatus, net ir tai greičiausiai nepakenktų. Bet pasistengti, kad vaikai nuogą kūną traktuotų kaip natūralų fiziologinį dalyką, vertėtų. Tokia mano nuomonė. Visi kiti turi teisę su ja nesutikti. tongue.gif
Atsakyti
[quote=Laiza,2009 06 30, 00:42]
Šiek tiek supažindinau MB su šia tema. Jo klausimas buvo paprastas. - "O tos, kurios smerkia net ir atsitiktinį nuogumą, su vyrais turbūt tik tamsoje mylisi?"

Aš, šiaip jau, irgi mėgstu miegoti nuoga (kai man nebešalta).. Bet mano berniukai (tie, kurie vaikai) žino, kad, jei nori pas mane po antklode palįsti, reik gaut leidimą. Vienok ir į vonią, į spintą, kai persirenginėju, jie kartais įsirauna. Ir nestresuojam nė vienas. Nusisuku, ir tiek.

Tai galite vyrui perduoti( gal sudomins),kad as asmeniskai myliuosi prie zvakiu sviesos ar nedideles lemputes mirksiukas.gif O lakstymo po buta nuogom subinem nereikia lyginti su menu doh.gif ,nes tai neprilyginami dalykai mirksiukas.gif Reikia vaikus mokinti atskirti tokius dalykus ax.gif
Ir as miegu nuoga thumbup.gif ,bet vaikas pasibeldzia pries ieidamas i miegamaji,vonia... ax.gif Musu namuose karaliauja mandagumas! thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 29, 22:14)
  Siulyciau pasidometi aplamai vaiku,paaugliu auklejimu,psichologija... mirksiukas.gif

pasidomėjau. išlaikiau valstybinį vaikų psichologijos universitete ir gavau 10. tinka? o gal diplomo priedo kopiją nuskanuot? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Laiza @ 2009 06 29, 22:59)
Ir dar. Esu "sovietinių laikų" vaikas ir gerai prisimenu, kad "sekso mūsų šalyje nebuvo". Prisimenu, kaip suaugę žmonės juokėsi iš švystelėjusio ekrane nuogo užpakalio, kokias emocijų audras ir pakikenimus pakampėmis  vaikams sukeldavo "lobių lobis" - nežinia, iš kur nudžiautos kortos ar nuotraukos su atviresniais vaizdais. Bet ar žmonės buvo labiau moralūs (turiu omeny - būtent dėl šios priežasties)? Nemanau. Bet labiau kompleksuoti - tai tikrai.. Ir jiems tikrai labiau rūpėjo visi tie dalykai.
Neteigiu, kad reik, kaip kažkas išsireiškė, "nuogiems lakstyti po namus". Nors, įdiegus vaikams  stiprius dorovinius pamatus, net ir tai greičiausiai nepakenktų. Bet pasistengti, kad vaikai nuogą kūną traktuotų kaip natūralų fiziologinį dalyką, vertėtų. Tokia mano nuomonė. Visi kiti turi teisę su ja nesutikti.  tongue.gif

drinks_cheers.gif
mano pažįstama, užaugusi sovietiniais laikais kaip ir aš, bet namuose labai griežtai auklėta nuogumo, seksualumo požiūriu (tiksliau visa tai tabu buvo) po šiai dienai normaliai negali žiūrėt į savo vyro atributus. nu sakė , žiauriai sunku perlipt per save, ir tikrai daug seksualinių kompleksų turi nugalėt.
Atsakyti
Tiesą sakant, MB klausimas buvo retorinis. Bet, Jums pageidaujat, info būtinai perduosiu. 4u.gif

Apie meną. - Aš turėjau omeny maitinančias madonas, pvz.
Yra Druskininkuose tokia mergina, 'sėdinti" ant tiltuko per Ratnyčėlę. Žiemą-vasarą nuoga, - menas, taip sakant. Tik, va, krūtys nučiupinėtos iki blizgesio. Susimąsčiau, kodėl. Ar dėl mandagumo stokos, ar todėl, kad uždraustas vaisius saldus? Ir kaip paaiškinti 8-mečiui, kad nupiešta krūtis yra gražu, o natūrali - ne jo reikalas?

Apskritai, diskusija šita yra bergždžia. Vis tiek nesusitars tie, kurie valgo sumuštinius duona į viršų, su tais, kurie valgo sumuštinius dešra į viršų, kaip valgyti skaniau. Vieni auklėja vaikus puritoniškai, kiti - liberaliai, treti - iš viso neauklėja. - Kam kaip patogiau.
Man labiau priimtina, kad mano vaikai augtų, nesureikšmindami kūno nuogumo, ir nebadytų pirštais kikendami į meno šedevrus su maitinačiom madonom ar apolonus ir ko "adomo" kostiumais. Ir kad nekompleksuotų, kai reikės patiems išsirengti prieš gydytoją ar nuvalyti užpakalį susirgusiam šeimos nariui, kuris, to negali padaryti pats. Juk svarbu ne kūnas, o tai, kokios dvasinės vertybės. Nors, kaži ar ką nors benustebinsi nuoga krūtimi (ar užpakaliu), kai viso to pilna aplink (pvz, žiniasklaida, TV ir pan.).
Beje, daugumą taip užburia nuoga Milo Veneros viršutinė dalis, kad niekas neatkreipia dėmesio į tai, koks prastas jos pedikiūras. O spiečiasi aplink ją suaugę žmonės, kurie tikrai turėtų nusimanyti (ir galvoti) apie meninę to vaizdo vertę.

Dar viena pastabėlė. Psichologai teigia, kad kiekvienas vaikas turi mažiausiai tris veidus: tėvams, draugams ir kitiems suaugusiems. Jei vaikas beldžiasi į vonios duris, nereiškia, kad su draugais neaptarinėja žmogaus kūno dalių ir jomis nesidomi. - Ilgaplauke, nepriimkit asmeniškai, aš tik pateikiu pavyzdį, pasinaudodama tuo, ką parašėt. IMHO tai, kad Jūsų vaikas beldžiasi, yra gerai. Mano tai nė vienas nespėja. Ne todėl, kad nemandagūs. Todėl, kad dar neįėję de facto, jau yra ir išėję iš vonios savo mintyse. Tarpiniai veiksmai dingsta nežinoma kryptimi.

Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 06 29, 23:24)
nu sakė , žiauriai sunku perlipt per save, ir tikrai daug seksualinių kompleksų turi nugalėt.

Nesistebiu. Didžioji homo sovieticus dalis tokių. Manau, nelaimingi tai žmonės.
Džiugu, kad man taip neatsitiko. Gal todėl, kad mama nemokė bijoti ar bjaurėtis nuogu kūnu, nors ir griežtai bei dorovingai auklėjo. O gal todėl, kad visad klausiau savo vidinio balso.

Temos autorei. Perskaičius 10 temos puslapių darytina išvada, kad ne tik SM, bet ir psichologai tarpusavyje nesutaria dėl tėvų nuogumo įtakos vaikų vystymuisi. Todėl telieka pasikalbėti su vyru, pasitarti su savimi ir nuspręsti, kaip turėtų būti, pvz, nuo liepos 1 d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiza: 30 birželio 2009 - 00:05
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 06 28, 20:08)
  Taciau tevu nuogumas vaikams PRIVALO buti tabu. drinks_cheers.gif

Gal galėtumėt argumentuoti savo teiginį?
Atsakyti