Tiesą sakant, MB klausimas buvo retorinis. Bet, Jums pageidaujat, info būtinai perduosiu.
Apie meną. - Aš turėjau omeny maitinančias madonas, pvz.
Yra Druskininkuose tokia mergina, 'sėdinti" ant tiltuko per Ratnyčėlę. Žiemą-vasarą nuoga, - menas, taip sakant. Tik, va, krūtys nučiupinėtos iki blizgesio. Susimąsčiau, kodėl. Ar dėl mandagumo stokos, ar todėl, kad uždraustas vaisius saldus? Ir kaip paaiškinti 8-mečiui, kad nupiešta krūtis yra gražu, o natūrali - ne jo reikalas?
Apskritai, diskusija šita yra bergždžia. Vis tiek nesusitars tie, kurie valgo sumuštinius duona į viršų, su tais, kurie valgo sumuštinius dešra į viršų, kaip valgyti skaniau. Vieni auklėja vaikus puritoniškai, kiti - liberaliai, treti - iš viso neauklėja. - Kam kaip patogiau.
Man labiau priimtina, kad mano vaikai augtų, nesureikšmindami kūno nuogumo, ir nebadytų pirštais kikendami į meno šedevrus su maitinačiom madonom ar apolonus ir ko "adomo" kostiumais. Ir kad nekompleksuotų, kai reikės patiems išsirengti prieš gydytoją ar nuvalyti užpakalį susirgusiam šeimos nariui, kuris, to negali padaryti pats. Juk svarbu ne kūnas, o tai, kokios dvasinės vertybės. Nors, kaži ar ką nors benustebinsi nuoga krūtimi (ar užpakaliu), kai viso to pilna aplink (pvz, žiniasklaida, TV ir pan.).
Beje, daugumą taip užburia nuoga Milo Veneros viršutinė dalis, kad niekas neatkreipia dėmesio į tai, koks prastas jos pedikiūras. O spiečiasi aplink ją suaugę žmonės, kurie tikrai turėtų nusimanyti (ir galvoti) apie meninę to vaizdo vertę.
Dar viena pastabėlė. Psichologai teigia, kad kiekvienas vaikas turi mažiausiai tris veidus: tėvams, draugams ir kitiems suaugusiems. Jei vaikas beldžiasi į vonios duris, nereiškia, kad su draugais neaptarinėja žmogaus kūno dalių ir jomis nesidomi. - Ilgaplauke, nepriimkit asmeniškai, aš tik pateikiu pavyzdį, pasinaudodama tuo, ką parašėt. IMHO tai, kad Jūsų vaikas beldžiasi, yra gerai. Mano tai nė vienas nespėja. Ne todėl, kad nemandagūs. Todėl, kad dar neįėję de facto, jau yra ir išėję iš vonios savo mintyse. Tarpiniai veiksmai dingsta nežinoma kryptimi.
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 06 29, 23:24)
nu sakė , žiauriai sunku perlipt per save, ir tikrai daug seksualinių kompleksų turi nugalėt.
Nesistebiu. Didžioji homo sovieticus dalis tokių. Manau, nelaimingi tai žmonės.
Džiugu, kad man taip neatsitiko. Gal todėl, kad mama nemokė bijoti ar bjaurėtis nuogu kūnu, nors ir griežtai bei dorovingai auklėjo. O gal todėl, kad visad klausiau savo vidinio balso.
Temos autorei. Perskaičius 10 temos puslapių darytina išvada, kad ne tik SM, bet ir psichologai tarpusavyje nesutaria dėl tėvų nuogumo įtakos vaikų vystymuisi. Todėl telieka pasikalbėti su vyru, pasitarti su savimi ir nuspręsti, kaip turėtų būti, pvz, nuo liepos 1 d.