Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų nuogumas vaikų atžvilgiu

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 28, 21:13)
Tai va ,kad ir as Europoje mirksiukas.gif ,bet nuogais p...... ten tikrai nebuvo!!!! doh.gif
    Ir tai jus rasote apie savo beveik paaugli vaika? g.gif Ir tai jus ugdote pagarba mamai,moteriai? g.gif Siaubas! doh.gif
  Ar jus nezinote kas yra etiketas,kultura? g.gif  O prie stalo jus valgote be sakutes ,peilio...? Taip ir su nuogumu,nejau jus manote,kad nereikia tureti kazkiek privatumo,net ir tarp savu?  g.gif
Va todel mes ir suprantame skirtingai ,ir mastome skirtingai! mirksiukas.gif

aš prašiau argumentų, o ne isterijos priepuolio lotuliukas.gif

QUOTE(Shatura @ 2009 06 28, 21:33)
O kodel prisidengiat?

nes nesu nudistė. juk sakiau kad nesidemonstruoju, tiesiog žiūriu į nuogumą sveikai.
Atsakyti
Uzsienio plezuose buvojau nuo tada, kai sunui buvo 12m. lotuliukas.gif Nemazai moteru deginosi be liemeneliu, svarbiausia to nesureiksminti ax.gif Tai negi man reikejo vaikui uzdengti akis, ,,nuogalems" g.gif liemenukus uzristi, ar ta pacia diena skristi i Lietuva?
Sunus dabar pilnametis, o man jau tiek metu, kaip daznos is jusu motinai. ax.gif Atleiskit, nieko nenorejau izeisti, tai tik mano nuomone. cool.gif
Atsakyti
nesipykstam 4u.gif
Atsakyti
[quote=*GAILĖ*,2009 06 29, 00:17]
aš prašiau argumentų, o ne isterijos priepuolio lotuliukas.gif
nes nesu nudistė. juk sakiau kad nesidemonstruoju, tiesiog žiūriu į nuogumą sveikai.

Pagal jus,jus "nesidemonstruojate",o kaip tada vadinti elgesi motinos,kurios sunus( 12-etis) ieina net neatsiklauses i vonia? g.gif Ir tai vadinate "sveika ziurejima i nuoguma" doh.gif , bent mastymas? doh.gif Ir kuo tada skiriasi nudistai nuo jusu ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 06 28, 21:33)
pirtin visa šeima einam be maudymukų. nu tik aš su rankšluosčiu prisidengiu.

O tai ne paprasciau maudymuka apsivilkti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 28, 23:07)

Na jeigu tai jums ne argumentai,o "tik" isterika,tai nesate labai auksto intelekto!  schmoll.gif  doh.gif
Pagal jus,jus "nesidemonstruojate",o kaip tada vadinti elgesi motinos,kurios sunus( 12-etis) ieina net neatsiklauses i vonia? g.gif Ir tai vadinate "sveika ziurejima i nuoguma" doh.gif , bent mastymas? doh.gif  Ir kuo tada skiriasi nudistai nuo jusu ? g.gif

lotuliukas.gif ania? rolleyes.gif jei jau pasipiktinimo smailikus jūs laikot argumentais, tai tada jie nieko niekada neįtikins. o koks turi būt elgesys motinos, kurios vaikas atsitiktinai įeina į vonią? spiegimas ir žviegimas? nualpimas? lotuliukas.gif

gal tu pagoogling, pasiskaityk jei nebeskiri nudizmo nuo prausimosi neapsirengus lotuliukas.gif

QUOTE(Tigris @ 2009 06 29, 07:24)
O tai ne paprasciau maudymuka apsivilkti?  doh.gif

tai jūs ir renkitės. aš tikrai nieko prieš biggrin.gif . kiekvienas renkasi kaip jam patogiau. šiaip jau, jei į pirtį eitų tik trimetis vaikas, iš vis nieko nesidėčiau. nes manau, kad iki kokių 5 m vaikai į nuogumą apskritai nekreipia dėmesio.

straipsnis http://www.londonozi...om/a-news-15302 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 06 29, 08:57)
o koks turi būt elgesys motinos, kurios vaikas atsitiktinai įeina į vonią? spiegimas ir žviegimas? nualpimas? lotuliukas.gif

http://www.londonozi...om/a-news-15302[/url]  biggrin.gif

Jei vaiką nuo mažumės mokinsite pasibelsti, tai jis niekada į vonią,, neįeis atsitiktinai''. Labai paprasta.
Iš viso ypač mergaitės turėtų mokomos gerbti savo kūną, išsaugoti intymumą, gal geriau tegul demonstruoja savo gabumus, protą, pasiekimus, o ne nuogumą, taip ir tėvai, gali gi prisidengti, argi sunku tai padaryti.
Kažkaip man atrodo, kad bet kur, bet kada tėvai laisvai demonstruojantys savo nuogumą, turi kažkokių sutrikimų.
Buvo daug kartų , kelionėse, kai nėra kur persirengti, na tai persirengi, bet užsisukus, argi būtina dabar atsisukt prieš visus. Tiesiog ar būtina gi vėpsoti vieniems į kitus. Kažkaip vaikai savaime jau net neraginti užsisuka ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 06 28, 20:08)
Taciau tevu nuogumas vaikams PRIVALO buti tabu. drinks_cheers.gif

Kodėl būtent tėvų? g.gif

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 28, 21:13)
Tai va ,kad ir as Europoje mirksiukas.gif ,bet nuogais p...... ten tikrai nebuvo!!!! doh.gif

Nu žinot, dabar Lt paplūdimiai (bendri) pilni moteriškių be viršutinės dalies.
Atsakyti
QUOTE(gritte @ 2009 06 29, 11:05)
Nu žinot, dabar Lt paplūdimiai (bendri) pilni moteriškių be viršutinės dalies.

Žinot, o paskui skundžiasi moteriškės , kad vyrai jų negerbia, kad laiko k..., ir taip toliau. Jei moteriškė pati savęs negerbia, kas ją ir begerbs. Kažkodėl nemačiau vyrų vaikščiojančių be plafkių bendram paplūdimyje. O moterų tikrai teko. Tiesiog man tai buvo nei gražu, nei negražu, nei nuostabą, nei susidomėjimą sukėlė ,aš tiesiog nesupratau kam to reikia jai, tikslo nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 06 28, 20:24)
tai aš irgi taip manau. kaip ir tai, kad nereikia imt į galvą, kad vaikas pamatys atsitiktinai tėvus pusnuogius.

Na juk ir kalbam apie tai, kad gali pamatyti atsitiktinai, o ne tai, kad specialiai tevai šeimoje vaikšto be drabužių. ax.gif nelabai supratau, kame ginčias g.gif nemanau, kad Ilgaplaukė alpstų jei trimetis mažiukas netyčią užlektų į vonią g.gif Tai man atrodo, reikia mokyti slepti nuogumą, tačiau nesureikšminti to per daug g.gif Labai lengva turint vieną paaugusiį sūnų spresti apie tai, ką turi daryti mamos su keliais mažyliais ax.gif

Dėl to tevelio temos pradžioje g.gif tai aš iš ryto pati jį būčiau užkluojus, kad vaikas neišsigąstų lotuliukas.gif, tačiau tiesą sakant net neįsivaizdavau, kad būna tokie vyrai blush2.gif

O dėl žindymo - tas pat, niekas gi nesako, o eik pažiurėk, dabar maitinu, tačiau man atrodo nera ko čia slieptis. Mano sūnus taip pat mato, kaip aš maitinu, tačiau per daug nesureikšminu bet ir neapsinuoginu ax.gif , o trimetis pats dar truputi žinda blush2.gif Pavalgo ir gražiai uždengia, kad niekas nematytų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 29 birželio 2009 - 10:34
... dar prideciau, kad reikia tureti ir lasa savikritikos. Nuogumas nuogumui nelygus, deja. Yra grazus nuogas kunas, yra nelabai, o yra ir toks, kuris vaika traumuoti gali visam likusiam gyvenimui. Baubu gali buti tiek moters, tiek vyro nepriziuretas, apsileides kunas, o kartais ir ne del zmogaus kaltes tiesiog randu ar ligos sudarkytas. Taip, toki nuoguma reikia slepti nuo vaiku.

Taip kad kiekviena situacija labai individuali. Mes gal labaiu mokom pagarbos privatumui ir asmeninio orumui, todel nedemonstruojam, kad nuogumas- "cia nieko tokio".

Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 06 29, 13:18)
randu ar ligos sudarkytas.

mano vaikai mate mano randuota kuna 4u.gif

manau, kad labiausiai vaikus traumuoja tevu "susitraumavimas", "susipakavimas" ir baime kalbetis, o ne vaiku amziu atitinkantis ir vaikams suprantama kalba atskleistas atvirumas.
Atsakyti