Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų nuogumas vaikų atžvilgiu

Ilgaplauke, matyt, tik vieną vaiką turi rolleyes.gif ir puikiai įsivaizduoju, kas yra šeimyninis persirengimo kambarys tongue.gif
sena niekšė lygina su Amerika, nes ten gyvena mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 06 26, 11:57)
Man atrodo, kad nereikia labai jau išaukiančiai elgtis su tuo nuogumu. Na viskam ribos, man gražiau kai ir tėvai tvarkingai, neišaukiančiai elgiasi su savo kūnu ir vaikai pamažu išmoksta neišsišokti.

Vaikai - seimos dalis. Vat jums ir skirtumas nuo draugu kompanijos. Ir kaip nesislepiu nuo vyro maitindama, taip nesislepiu nuo vaiko, nes jis taip pat mano seima. Ir nematau nieko neigiamo, kad vaikas naturaliai priima nuoga kuna. Situo klausimu nesutarsim, pas kiekviena sava nuomone. Man pvz. juokingai atrodo, kai slepiamasi nuo vaiku, kad neduokdie vaikas nepamatytu tevo ar mamos su apatiniu trikotazu, o dar baisiau nuogo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 25, 20:53)
As irgi manau nereikia begioti,bet as aukleta buvau taip,kad ismokau belstis ieinat i teveliu kambari,ir nebuvo jokiu niuansu,kad pamatysime ko nereikia matyti vaikams,paaugliams mirksiukas.gif
Maitinti kudiki negeda,bet tai asmeninis rysys tarp mamos ir mazojo,ir nereikia trukdyti,net ir didiesiems vaikams ,ir  demonstruoti tai,manau nereikia:mmm As nepersu savo nuomones jums,bet tai mano nuomone,o jums spresti,priimti ja ar ne ax.gif


na, mes apskritai miegame atidarytomis miegamųjų durimis rolleyes.gif jei norime kažką tik su vyru nuveikti, tikrai sugebame, kambarių užtektinai yra.

kiek laiko teko pačiai maitinti? man vyresnėlis netrukdo, sakykime, tai stiprina ir jo ryšį su broliu, žiūri, kaip broliukas valgo, ir tai yra gražu, man pačiai maitinant labai gera priglausti vyresnėlį kita ranka - įsivaizduok, jam to reikia.
Atsakyti
gal ILGAPLAUKE galetu parasyti konkrecios literaturos pavadinimu, kur parasyta apie ta vadinama zala vaikams matant tevus nuogus..
nes tikrai idomu pasidare. as lyg ir domiuosi vaiku auklejimu, bet tokiu kategorisku pareiksimu dar literaturoj nemaciau.
is anksto dekui.
Atsakyti
ar Grėtė Karalienė Einiuką ne prie stalo pamaitino per krikštynas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 06 26, 13:17)

man vyresnėlis netrukdo, sakykime, tai stiprina ir jo ryšį su broliu, žiūri, kaip broliukas valgo,


Nu kažin ar jau šitas stiprina broliukų ryšį, jau tuo tai abejoju, dėl grožio nesiginčysiu, kiekvienam kitaip.
QUOTE(SandraSSS @ 2009 06 26, 13:17)
gal ILGAPLAUKE galetu parasyti konkrecios literaturos pavadinimu, kur parasyta apie ta vadinama zala vaikams matant tevus nuogus..
nes tikrai idomu pasidare. as lyg ir domiuosi vaiku auklejimu, bet tokiu kategorisku pareiksimu dar literaturoj nemaciau.
is anksto dekui.

Aš tai galvoju, kad ten jau didelės žalos tai tikrai nepadaro, yra sakykim drovesnių vaikų, gal jiems nemalonu žiūrėt. Bet sakykim kuos skiriasi nuogi tevai nuo nuogų netėvų. Juk faktas-žmogus nuogas. Todėl, sakykim, aš nenorėčiau leisti vaikui , ypač mažam,žiūrėti per teliką kaip nusirengia moteris iki nuogumo, vyras, abu vaikšto po kambarį nuogi, eina prausiasi, tai kodėl vaikas visa tai turėtų matyti namuose, tegul tai bus ir jo tėvai?
Nepatinka, kai žmogus kažkaip išaukiančiai tai daro, žinojau šeimą, kur vyras nusirengęs nuogas , na dar pavaikščiodavo, į virtuvę, ir eidavo tada gult, mergaites dvi augino, jos sakė labai nejaukiai jausdavosi, joms buvo nemalonu. Jei sakykim vyros būtų nusirengęs ir palindęs po koldra miegoti iš karto matyt to nelaonumo nebūtų. Todėl viskas priklauso nuo to kaip tai yra daroma.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 06 26, 12:44)
Nu kažin ar jau šitas stiprina broliukų ryšį, jau tuo tai abejoju, dėl grožio nesiginčysiu, kiekvienam kitaip.



tai ką, man jį stumti nuo savęs, vyti? blink.gif jeigu vyresnėlį beveik 2 metus maitindama išugdžiau stiprų ryšį, tai dabar tą ryšį turėčiau bandyti nutraukti, nuolat jį atstumdama, spėpdamasi nuo jo? blink.gif mažėlis valgo keik nori ir kada nori cool.gif mamos paklausiau, ar ji nuo manęs nesislapstė, kai maitino brolį. ir ką - pasirodo, nesislapstė. o man paklausti reikėjo, nes nepamenu pati, o amžiaus skirtumas tarp mūsų toks pat, kaip tarp maniškių.

--------------
beje, tai tikriausiai irgi nerealus iškrypimas, bet vyresnėlis vyriškai siusiuoti išmoko būtent iš tėčio rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 26 birželio 2009 - 12:55
aš jau stengiuosi prie sūnaus nuoga nebevaikščiot.
aišku nepradedu slėptis ar dangstytis kai jis įeina, normaliai rengiuosi, bet kažkaip jau nejaukiai jaučiuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 06 26, 13:49)
tai ką, man jį stumti nuo savęs, vyti?  blink.gif jeigu vyresnėlį beveik 2 metus maitindama išugdžiau stiprų ryšį, tai dabar tą ryšį turėčiau bandyti nutraukti, nuolat jį atstumdama, spėpdamasi nuo jo?  blink.gif mažėlis valgo keik nori ir kada nori  cool.gif mamos paklausiau, ar ji  nuo manęs nesislapstė, kai maitino brolį. ir ką - pasirodo, nesislapstė. o man paklausti reikėjo, nes nepamenu pati, o amžiaus skirtumas tarp mūsų toks pat, kaip tarp maniškių.

Tai aišku, kad nestumkit nuo savęs, iš vis darykit taip kaip jums geriau atrodo, niekas gi čia nieko neliepia, nuomonę tik išsako.

Man tik keistai skamba, kad maitindama kitą vaiką išugdėte stiprų ryšį tarp broliukų ir tiek. O jei būtumete nemaitinusi, tai ryšio nebūtų stipraus tarp brolių?
Pagaliau jei butumete įpratinusi maitinti atskitai, tai nieko nutrauk ir nebūtų reikėję. Bet čia kiekvienam savo. Aš tikrai negalvoju, kad kažką darant su vienu vaiku, būtinai turi būt šalia kitas, yra dalykų kai vienam vaikui kažkurį laiko tarpą yra skiriamas tik jam dėmesys ir kitas vaikas tą turi suprasti ir palaukti. Pavyzdžiui kai vyresnėliui reikia padėti pamokas paruošti, tiesiog paprašau mažosios palaukti , nes dabar aš reikalingesnė broliui, bet tai nereiškia, kad ji nesvarbi ar nemylima, ir ryšys tarp jų nenutrūksta. Kai mažoji serga ar dar kas galiu ir valandą ją glostinėti, ir brolis dėl to nesijaučia atstumtas.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 06 26, 12:59)
Man tik keistai skamba, kad maitindama kitą vaiką išugdėte stiprų ryšį tarp broliukų ir tiek.


tebeugdau - mažajam tik 3 mėnesiai mirksiukas.gif ugdome ir kitais būdais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 26 birželio 2009 - 13:02
Nežinau, kas čia kam ir kaip atrodo, bet pvz., mes visi keturi (aš, vyras ir vaikai) einam į pirtį ir patikėkit maudymkių tikrai nesidedam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 26, 00:11)
Kodel visada ka nors norint pasakyti,lyginamos kitos salys,na ,kad ir su jusu pvz.Amerika g.gif Juk musu mentalitetas kitoks,kultura,auklejimas  ax.gif man tai nepriimtina doh.gif Reikia atsisukti i sava krasta,o ne "bezdzionauti" ,turime nuostabia kultura,tradicijas,o ziurime kazkur ,kur i mus ziuri kaip i trecio pasaulio sali doh.gif  blush2.gif

jūs bent jau perskaitėt mano postą, ar jums užtenka žodžio "Amerika"? dry.gif

QUOTE(Fruzina @ 2009 06 26, 12:57)
Žindymas normalu, bet kodėl gi būtina jį taip jau demonstratyviai rodyti, argi kūdikis šalia pakeičia krūties išvaizdą, pačią krūtį, juk sakykim nesėdim su drauge prie kavos puodelio išsitraukusios krūtį, tai kodėl žindydami būtina viską rodyti. Juk galima atsiprašius nueiti į kitą kambarį. Arba kai sakykim moteris iš vis išsitraukia krūtį ir prie draugų kompanijos, kur ir vyrai yra, argi taip darote kai vaiko nėra šalia, kas pasikeičia kai vaikas atsiranda. Tai kad žindote, bet juk ir pamperso nekeičiat prikakoto šalia žmogaus , tai kam žintote šalia.  Kažkas pas žmogų turi būti intymu.

nu nemaišykit šūdo su bandute. yra skirtumas tarp kultūringo žindymo ir nekultūringo, tarp savo šeimos ir svetimų žmonių. svetimiems žmonėms aišku nėr ko žiūrėt, bet ko varžytis savo šeimos narių? ką vyras tų papų nematė? vyresnis vaikas, mažas būdamas, jų nečiulpė? bigsmile.gif ar šeima nematė keičiamų pampersų?

QUOTE
Kam eiti per butą nuogam, jei galima prisidengti rankšluoščiu. Argi būtina tą matyti vaikams. Nereikia kažkaip to visko sureikšminti, slėptis, bet ir demonstruoti tikrai nebūtina. Viskas turėtų būti laiku, vietoje ir su saiku.

bet būna gi "avarijų", kai pamiršti chalatą, ar netikėtai suskamba telefonas blush2.gif kitas dalykas, o kodėl namie tas turi būti gėda, jei pvz. pirty negėda?
Atsakyti