Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(burbanti @ 2009 09 18, 07:45)
Galvojau as jau apie ta vari jau ne viena karta.Idomu,kaip prabuoja aukstesni nei 925 ,pvz :jei as pridedu 999 is akies ir gaunasi aukstesne truputeli praba,prabavimo rumai kokia deda?  g.gif As ir dairiausi vardozenklio,bet visi tokie zuikuciai ,kaciukai...-ukai.Ne man  biggrin.gif  Po truputi kuriu savo ,bet kad bus is 3 raidziu-mano vardo ,mergautines pavardes ir dabartines,tai -tikrai,tik dar nesugalvoju ,kaip iremint.

Jei gaminsi 925 ir įdėsi kažkiek daugiau 999, ar mažiau vario, tai praba kaip ir gausis aukstesne, tarkim 928, bet tokios kaip prabos nera Lietuvoje ir vis vien bus įmušta 925, o jei pvz. nedadesi 999, ar idesi per daug vario, tai jau praba nesieks 925 ir prabavimo rūmai įmuš žemesnę, pvz. 800 - stalo įrankių prabą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(subtiliai @ 2009 09 18, 11:36)
Jei gaminsi 925 ir įdėsi kažkiek daugiau 999, ar mažiau vario, tai praba kaip ir gausis aukstesne, tarkim 928, bet tokios kaip prabos nera Lietuvoje ir vis vien bus įmušta 925, o jei pvz. nedadesi 999, ar idesi per daug vario, tai jau praba nesieks 925 ir prabavimo rūmai įmuš žemesnę, pvz. 800 - stalo įrankių prabą smile.gif

Jo,ta pati ir as galvoju,tik susimeciau,kai perskaiciau,kad jei neatitinka prabas,tai gamini jie turi teise deformuoti (sunaikinti)
Papildyta:
QUOTE(naca @ 2009 09 17, 21:22)
bet jeigu ir tie artimieji zino, kad tai sidabras, tai kam tada ta praba

Del sazines ramumo lotuliukas.gif
Atsakyti
Burbanti, labai norėsiu apie liejimą,būtinai atsiūsk kaip tik dabar pradėsiu tą temą gvildenti, ir mokytis.
Papildyta:
Sidabro laužo nenusipirksi lombarduose, reikia pirkti gryną sidabrą 999prabą, o aukso laužo galima nusipirkti lombarduose tik reikia labai žiūrėti, kartais kai pradedi lydyti randi įdėta kokią nors vielutę.
Atsakyti
Gėlėta jūrė aš tokius valcus jau turiu, nelabai patogūs kad reikia keisti tuos volus, aš užtrunku 15min. kol pakeičiu, bet brangesnių nelabai galėjau sau leisti.Bėda viena, kad negaliu vielutės įsitraukti, nes reikia perdaryti tą volą.O už kiek tu žadi tu valcus parduoti?
Atsakyti
Suptiliai isiaiškinau, kad kai nori , kad vielutė auskarų strypeliams būtų kietesnė reikia vielutę kai pertrauki per filjerus nereikia atkaitinti tada ji būna tvirtesnė
Atsakyti
Gėlėta jūrė aš jau nusipirkau tą knygą(apie metalo paviršius ) parvežė man ją iš Anglijos.
Burbanti gal gali pasakyti tiksliai kur tu mokaisi, vienas mano grupiokas nori pasimokyti užsienije bet nežino kur geriau būtu mokytis, kiek tai kainuotu.
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2009 09 19, 20:35)
Suptiliai  isiaiškinau, kad kai nori , kad vielutė auskarų strypeliams būtų kietesnė reikia vielutę kai pertrauki per filjerus nereikia atkaitinti tada ji būna tvirtesnė

Na nelabai sutikciau, nes matai, kai vielute lituoji prie auskaro, tai ji vis vien atkaista ir suminksteja.
O del geletos jures valcu ir as tos nuomones, kad nepatogu keisti volus. labai ismusa is veziu. Nebent du naudoti. Taip, kad geleta jure, nepardavinek visu, o pasilik sau du smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2009 09 19, 20:50)
Gėlėta jūrė aš jau nusipirkau tą knygą(apie metalo paviršius ) parvežė man ją iš Anglijos.
Burbanti gal gali pasakyti tiksliai kur tu mokaisi, vienas mano grupiokas nori pasimokyti užsienije bet nežino kur geriau būtu mokytis, kiek tai kainuotu.

Gerulė knyga,ane? biggrin.gif
Dita,cia priklauso nuo gyvenamosios vietos.As mokinausi du sezonus vakariniu.Siais metais pailsėsiu biggrin.gif (noriu "susidraugauti" su liepsna,labiau pazinti jos "charakteri",jei taip galima issireiksti biggrin.gif ).Kitais metais bandysiu i " Art Colledge".Tegul jis pavaiksto po menu mokyklas,uzimtumo centrus.Silversmithing'o kursu kainos nedideles.Metams iseina apie £ 400(cia vakarinis ir 1 karta savaiteje),bet (kaip zinia) sidabras turi buti savo ,irankius,taip pat ,neprošal butu susipirkti .Sakau,negaliu tiksliai pasakyti ,nes kiekvienoje mokymosi istaigoje savi istatymai.
Papildyta:
"Lost-Wax Casting'a" imesiu kuria kita diena,nes laiko užima,siandien nelabai jo turiu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti

burbanti Taip knyga gera, visi mano grupiokai dabar jos nori smile.gif reikės ieškoti kaip nuskanuoti, nes neturiu skanerio.
Mano drupiokas nori mokytis Anglijoje.
Lauksiu daugiau nuorodų.
Atsakyti
Nurodymų biggrin.gif biggrin.gif Jau kaip pasakysi,tai... biggrin.gif doh.gif Sakyk kiek jam metu ,kurioje dalyje Londono(ar uz jo ribu) gyvena,kaip nori mokintis (dieniniu far vakariniu)?
Atsakyti
Burbanti,
Nuorodų, ne nurodymų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2009 09 15, 15:26)
Taip jau rašiau kaip aš dariau rutuliukus.Trumpai pakartosiu susikarpai vielutę vienodo ilgio , tuos gabaliukus pasidedi ant anglinės lentelės(nebūtinai) , šiek tiek pakreiptos, šalia pasistatai indą su vandeniu , kad kai kaitini sukarpytas vielutes, kad jos riedėtų į vandenįį.Ir viskas .Sekmės.
Papildyta:
Norėčiau pasiteirauti ar kuri/kuris galėtumėt pagaminti iš sidabro (ar žalvario) „žalčių svastikos“ pakabuką,o jei ne, gal žinot kas tokiais prekiauja ar padarytų pagal užsakymą?

Gal ir aš galėčiau padaryti.

Ilgai neturėjau interneto, tai tavo žinutę pamačiau tik dabar. Šito pakabuko reikėjo ne man, o pažįstamui, bet jau susirado, kas jam tokį pagamins smile.gif
Atsakyti