Na as cia gal ir nepopuliariai, bet vistiek resiu visa tiesa apie plaukucius.
Plauku vaizdas pirmiausia priklauso nuo pacios seimininkes gyvenimo budo. Galite nors ir per galva verstis, bet jeigu jus supanti aplinka prasta tai ir atrodysite labai prastai ir ne tik plaukai, bet ir oda prastes. Vienu zodziu reikia vengti sausu, prirukytu patalpu, tokiu vietu kur oro temperatura nuolat kinta. Butina vengti stresu, nes jie pagrindiniai "pagalbininkai" skilinejant plaukuciams. Patartina ziema nevaidinti sniego grazuoliu ir detis ant galvos kepure, o likusia seveliura pakisti po virsutiniais rubais, nes plaukai irgi sala.
Issiplovus galva nekiskit po visokiais fenais, ir stenkites nesukuoti. Beabejones man cia smagu kalbeti, kai issiplaunu galva ir einu miegoti nesisukavus ir nedziovinus, o atsikelus juos randu beveik kokybikai atrodancius, tereikia tik dregnos rankos ir vsio.
Beje, plauko stuktura yra panasi, na bent siek tiek, i nago, tad plaukit neplove sampunais su vitaminais, bet ju plaukuciai taip ir liks net neparagave. Juk augimo kokybe priklauso nuo svogunelio, tad viska lemia is vidaus ganami vitaminai, o is isores jie ne velnio neveikia. Na truputi padeda tai ka deda po ploimo ir laikote ilgiau, nes visa tai speja isigerti i galvos oda. Tie visi stebuklai, kaip kaukes galiukams, ar aliejukai padeda tik tiek, kad uzdeda apsaugine plevele, kuri butent ir apsaugo nuo neigiamu isoriniu poveikiu.
Apie galiuku kirpima- jie naudingi tiek kad plaukas kristu graziai ir nesiveltu. Jis tikrai nepadeda plaukui greiciau augti.
Beje augimas ir pati bukle gali blogeti ir nuo kazkokiu kitu fiziologiniu bedu, apie jas nelabai gaudausi.
Patartina taip pat naudoti kuo naturalesnes priemones plaukams, kaip kad misinius is zoleliu. Nesiskundziu visiskai nebrangiais dalykeliais is sibiro, eurokose ir iki pard pilna, bet kas naturalu, tas daug geriau. Juk ir mes gamtos dalis. Oho, kaip kokia zalioji pradejau destyti, na bet tai teisybe ir daug geriau veikia.
Visom sekmes auginant plaukus. (Nepatariu naudoti dazanciu sampunu, na tu kurie nusiplauna po 10-15 kartu-siaubingai dziovina visa plauka).
Na... tiesos yra, bet ne visai (cia mano nuomone)...Teoriskai teisybes cia yra, bet praktikoj, paskaiciuokim, kiek moteru iskestu nedaze plauku (nu, kaip as kitaip buciau blondine?!
), ju nesuke (gi vyrams garbaneles patinka
), nedziovinant dziovintuvu??? Ir kaip man kitaip ishsidziovinti, jei mano plaukai dziusta maziausiai 2 val vasara, o ziama dar ilgiau? daugiau bedos butu, jei dregna galva eiciau lauk, kad ir su kepure...
Na, gal ir tiesa, bet jei tos stresines situacijos butu kontroliujamos....
Na, cia irgi nereikia persistengti, nes po galvos dangalais plaukai negali kvepuoti, greiciau riebaluojasi, elektrinasi ir tt...
As irgi taip stengiuos daryti, bet beda ta, kad gulti slapia galva yra labai negerai, nes dregnas plaukas yra pazeidziamas, o miegan ir besivartant, plaukai glamzosi, veliasi ir tai jiems tikrai ne i nauda...Kodel sukuot negalima? Vat del tos pacios priezasties ir gultis su dregnais negalima...
Buna shampunuose stimuliujanciu medziagu, kurios ir stimuliuoja galvos oda, kas stiprina svoguneli, ir gali paskatinti plauko augima. Pats plaukas tu medziadu nebutinai turi ragauti
O tai kas laikoma po to, dazniausiai laikoma ne galvos odai, o paciam plaukui ar plauku galiukams... O galvos odai buna specialios priemones, kurias reikia itrinti i galvos oda ir palaikyti...
Na taip
Ir dar "sulipdo" plauko zvynelius... O be to dar nuo tu "stebuklu" plaukai kvepia, bizga, buna svelnus, nesivelia ir svarbiausia- tikrai apsaugo nuo neigiamo isores poveikio, ty pristabdo plauko skilinejima, neleidzia jam ishsauseti...
Gal ir teisybe, bet kas yra "naturalu" ? Visuose shampunuose yra cheminiu medziagu... Naturalu, tai galvos plovimas su kiaushiniu, dar girdejau, duonos antpilas garai...
Na gal ir gerai, bet man labiau patinka shampunai... Kad ir su chemija...
Aciu
ir tau sekmes

QUOTE(spingalietas @ 2005 01 28, 11:58)
Butina vengti stresu, nes jie pagrindiniai "pagalbininkai" skilinejant plaukuciams.
Na, gal ir tiesa, bet jei tos stresines situacijos butu kontroliujamos....
Patartina ziema nevaidinti sniego grazuoliu ir detis ant galvos kepure, o likusia seveliura pakisti po virsutiniais rubais, nes plaukai irgi sala.
Na, cia irgi nereikia persistengti, nes po galvos dangalais plaukai negali kvepuoti, greiciau riebaluojasi, elektrinasi ir tt...
Issiplovus galva nekiskit po visokiais fenais, ir stenkites nesukuoti. Beabejones man cia smagu kalbeti, kai issiplaunu galva ir einu miegoti nesisukavus ir nedziovinus, o atsikelus juos randu beveik kokybikai atrodancius, tereikia tik dregnos rankos ir vsio
As irgi taip stengiuos daryti, bet beda ta, kad gulti slapia galva yra labai negerai, nes dregnas plaukas yra pazeidziamas, o miegan ir besivartant, plaukai glamzosi, veliasi ir tai jiems tikrai ne i nauda...Kodel sukuot negalima? Vat del tos pacios priezasties ir gultis su dregnais negalima...
Beje, plauko stuktura yra panasi, na bent siek tiek, i nago, tad plaukit neplove sampunais su vitaminais, bet ju plaukuciai taip ir liks net neparagave. Juk augimo kokybe priklauso nuo svogunelio, tad viska lemia is vidaus ganami vitaminai, o is isores jie ne velnio neveikia. Na truputi padeda tai ka deda po ploimo ir laikote ilgiau, nes visa tai speja isigerti i galvos oda
Buna shampunuose stimuliujanciu medziagu, kurios ir stimuliuoja galvos oda, kas stiprina svoguneli, ir gali paskatinti plauko augima. Pats plaukas tu medziadu nebutinai turi ragauti

Tie visi stebuklai, kaip kaukes galiukams, ar aliejukai padeda tik tiek, kad uzdeda apsaugine plevele, kuri butent ir apsaugo nuo neigiamu isoriniu poveikiu.
Na taip

Patartina taip pat naudoti kuo naturalesnes priemones plaukams, kaip kad misinius is zoleliu. Nesiskundziu visiskai nebrangiais dalykeliais is sibiro, eurokose ir iki pard pilna, bet kas naturalu, tas daug geriau. Juk ir mes gamtos dalis. Oho, kaip kokia zalioji pradejau destyti, na bet tai teisybe ir daug geriau veikia.
Gal ir teisybe, bet kas yra "naturalu" ? Visuose shampunuose yra cheminiu medziagu... Naturalu, tai galvos plovimas su kiaushiniu, dar girdejau, duonos antpilas garai...

Visom sekmes auginant plaukus.
Aciu

QUOTE(Linava @ 2005 01 28, 00:39)
Kelios mintys, kurias perkaiciau knygose:
1. Per nestuma plaukai standartiskai neslenka (bent jau 90 proc. moteru);
2. Plaukai slenka maitinant krutimi (bent jau 80 proc. moteru);
3. Neretai plauku slinkimo priezastimi gali buti ne vitaminu trukumas, o ju perteklius (o juk nesciosios tai vartoja papildomus vitaminus - jei maitinasi gerai, tai ir gaunasi ju perteklius organizme);
4. Nuo plauku slinkimo teoriskai turetu padeti tokia kauke - 3 saukstai vynuogiu kauliuku aliejaus ir 3 lasai arbatmecio aliejaus. Tik po to perplaukite du kartus sampunu, nes liks riebaluoti plaukai;
1. Per nestuma plaukai standartiskai neslenka (bent jau 90 proc. moteru);
2. Plaukai slenka maitinant krutimi (bent jau 80 proc. moteru);
3. Neretai plauku slinkimo priezastimi gali buti ne vitaminu trukumas, o ju perteklius (o juk nesciosios tai vartoja papildomus vitaminus - jei maitinasi gerai, tai ir gaunasi ju perteklius organizme);
4. Nuo plauku slinkimo teoriskai turetu padeti tokia kauke - 3 saukstai vynuogiu kauliuku aliejaus ir 3 lasai arbatmecio aliejaus. Tik po to perplaukite du kartus sampunu, nes liks riebaluoti plaukai;
nestumo ir ponestuminio laikotarpiu plauku augima/ slinkima itakoja hormoniniai pokyciai organizme.
zhiauriai noriu ilgu plauku... mano pacios-silpni ir ju ne kalnas...
tik jie paauga ciut zhemiau peciu-nusikerpu, nes baigiasi kantrybe su ju priezhiura, na ir kokia priezhiura gali but su tokiais plaukais? kasdien ryte reik plaut, nes galima kept blynus jei neplausiu. ryte pasukus, popiet jau atriodo taip, lyg tingeciau skirt demesio jiems... ai, ka ce oir bevardint, tikiu, kad ne viena esu tokia... smagu butu, kaip kad rasho spingalietas, venkt stresiniu situaciju, nebut kur prirukyta ir t.t. ir pan. Bet... teorija labai skiriasi nuo praktikos

QUOTE(Shirshe @ 2005 01 28, 22:54)
zhiauriai noriu ilgu plauku... mano pacios-silpni ir ju ne kalnas...
Na, ir nieko cia nepadarysi, reikia susitaikyti su tuo, ir svarbiausia- rasti toki kirpima, po kurio ilgu nesinoretu...

As pvz, daznai pagalvoju, jei nebuciau ilgaplauke blondine, turbut nusikirpciau plaukus kare su kirpciukais, ir nusidazyciau juodai... Arba ryskiai raudonai, arba orandzine spalva...

Vakar kaip tik buvau pas kirpeja, tai ji sake, kad jei nori, kad plaukas greiciau augtu, reikia kirptis per jauna menuli, o jei nori, kad plaukai butu storesni, stengtis kirptis per pilnati. Jos praktika sitas tiesas patvirtino.
As ir anksciau tai girdejau. Dabar reiks "patikrint".

QUOTE(GUNĖ @ 2005 01 29, 12:35)
Vakar kaip tik buvau pas kirpeja, tai ji sake, kad jei nori, kad plaukas greiciau augtu, reikia kirptis per jauna menuli, o jei nori, kad plaukai butu storesni, stengtis kirptis per pilnati. Jos praktika sitas tiesas patvirtino.
As ir anksciau tai girdejau. Dabar reiks "patikrint".

O jei nori ilgu ir storu, kada tada kirpti?

Na, pas mano drauge plaukai irgi pradejo nerealiai augti, tai isdave paslapti, kad pakerpa juos per jauna menuli...

Pati plaukus dazausi sviesiai.Tai pacios suprantate,kad tokius plaukus reikia labai
priziureti.Vienu momentu buvo pradeje labai slinkti plaukai,luzineti.Parduotuveje
pardraveja patare pabandyti Rygos alieju plaukams.Pradejau naudoti ir esu labai
patenkinta,plaukai labai atsigavo,nebeslenka ir pradejo greitai augti,nespeju kirptis.Aliejukas firmos "Dzintars" su arbatmedzio aliejumi.Vadinasi "ELLA"-aliejus
stiprinantis ir stimuliuojantis plauku augima.
Pirkau "DROGE",kaina 7lt.su centais.Tikrai pameginkite! Efektyvus ir nebrangus.
priziureti.Vienu momentu buvo pradeje labai slinkti plaukai,luzineti.Parduotuveje
pardraveja patare pabandyti Rygos alieju plaukams.Pradejau naudoti ir esu labai
patenkinta,plaukai labai atsigavo,nebeslenka ir pradejo greitai augti,nespeju kirptis.Aliejukas firmos "Dzintars" su arbatmedzio aliejumi.Vadinasi "ELLA"-aliejus
stiprinantis ir stimuliuojantis plauku augima.
Pirkau "DROGE",kaina 7lt.su centais.Tikrai pameginkite! Efektyvus ir nebrangus.
O man labai padejo juodasis ridikas.Susitarkuoji ji,ta mase uzsikrauni ant galvos,apsirisi kad neprabegtu skystis ir vaikstai kiek gali ilgiau.is pradziu grauzia gan stipriai, bet paskui praeina.Nu ir smarve kambariuose ne kokia:) Bet uztat plaukuciai
Sustiprejo, jokiu luzinejimu,slinkimu,zvilga,auga kaip ant mieliu.Naudojau puse metu tokia kauke,viena karta i savaite.
Dabar atisdziaugt negaliu savo gauriukais
kas netingit patariu-pabandykit

Dabar atisdziaugt negaliu savo gauriukais

kas netingit patariu-pabandykit

Noriu ir as savo saliska nuomone isdestyt
Va visa ziema laikiausi, karteli pasitrumpinau ir viskas, ir ka jus sau manot, ogi gan neblogos kasos jau
As plaunu kas diena, taciau nenaudoju jokiu dziovinimo priemoniu ir jokiu plauku formavimo dalykeliu
Pagrindinis dalykas yra kokybiskos kosmetines priemones, as jas perku TIK kirpyklose, nebutina originaliais ispakavimais ir dideliais kiekiais, ipila i savo indeli ir baigta
Retkarciais kai netingiu issiverdu ajeru saknu arba dilgeliu nuoviro perplovimui 
Tiesa nebloga priemone nualintiems plaukams kauke is elementaraus majonezo, rimtai....mamos pazistama tik jos deka susigrazino cheminio sugadintus plaukus
Sekmes brangiosios

Tiesa nebloga priemone nualintiems plaukams kauke is elementaraus majonezo, rimtai....mamos pazistama tik jos deka susigrazino cheminio sugadintus plaukus

Sekmes brangiosios

o as girdejau,kad plauku ilgis uzkoduotas genuose

QUOTE(liince @ 2005 02 24, 12:33)
Gal ir taip. Nes mano plaukai greitai auga ir be jokių priemonių naudojimo. Todėl dažnai tenka lankytis kirpyklose.