Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Anglijoje

QUOTE(Dolyte @ 2010 07 11, 15:04)
Labukas, sveikinu  nestuke.gif  mirksiukas.gif
per kiekviena vizita bus vis kita MW wink.gif mano pirmoji MW irgi buvo labai faina  smile.gif

Papildyta:

kur pirkote change mats?  blush2.gif  kam reikia maternity towels ir disposable maternity briefs? atsiprasau, as tik dabar renkuosi indormacija  blush2.gif

Mane priziurejo visa nestuma tik viena MW. Po nestumo, kai ji negalejo - aplanke kita. Neteko bendrauti su daugiau. smile.gif

Change mats - as nezinojau. kad ju reiketu tai ir neturejau. Nieks ir neklause. ax.gif
po cezario duoda viska - ir tuos change mats (jie vienkartiniai, tik be paveiksliuku - kaip vaikams pampersa keisti buna tokie vienkartiniai), ir tuos maternity towels - ligonines - platesni ir plonesni - zymiai patogiau.
Sake MW - po cezario duoda visoms nemokamai:
x)change mats,
X)maternity towels,
x)vienkartines dregnas kvepiancias serveteles mazus pakiukus i diena po viena - apie 27 vnt) - veidukui nusiprausti, kai pirmom dienom neleidzia is lovos atsikelti.

Tiesa, o as pirkau paprastus maternity towels is Boots. Jie stori ir ploni. Ligonineje pirmomis dienomis - tikrai beverciai - per daug kraujavimo tokiems siauriems. mirksiukas.gif Tai gryzysi juos puikiai panaudojau - maziau kraujavo, be to - pilvo siule reikejo saugoti - mano pazemintu liemeniu triusikeliu guma kaip tik toj vietoj. doh.gif Na, tai as ir dailiai uzdejau ant tos gumos, is vidines puses! thumbup.gif Ir patogu, ir nebaisu, ir chigieniska - gydytoja mate. thumbup.gif

Del Dauno sindromo tyrimo - Pregnancy Notes - zalioj nesciosios knygoj surasyta kada tas tyrimas daromas. 4u.gif
Atsakyti
na nesitikiu as jokiu blogu naujienu skeno metu, bet kalbejau su visom pazistamom su visom kolegem (anglem) darbe ir visos sake kad daro pirma skena pries ta didiji (22sav) apie dvylikta savaite (visoms). nezinau kaip bet man MW pasake kad yra pilnos 12sav. o skena pagal ja darysiuos 17sav. tai nesuprantu koks tikslas taip velai kad jau antram tuoj laikas, na bet koks skirtumas...
kai buvau pas GP jis man sake kad vizitas su MW bus 8sav. kad spetu appointmentas del skeno ateit, o tas 8sav nustaite tik pagal mano ''I'm not sure'' pasakyma, nu visu menesiu veliau, kaip ten jie nustato is kazkokios lenteles vienas taip kitas kitaip,,,
o mano pilvukas, auga dideja, i jokias kelnes nebeilendu... rolleyes.gif
laukiu skeno kada isaiskes mano laikas thumbup.gif
p.s. wikipedijoj skaiciau kad tie 9men skaiciujami nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos smile.gif
Atsakyti
sveikutes!
jungiuosi ir as i beslaukianciu bureli, mes dar visi mazuciai 6-7 saav, pirmas visitas pas privacia lietuviu daktare Londone si savaitgali, labai nekantrauju smile.gif, gal jau ir sirdute girdesim..

norejau paklaust kada praneset savo GP kad laukiates ir pries kiek laiko registravotes 12 sav echo, as dar nesikreipiau ir nzn kada pradet.
pirmas beibiukas, tai labai daug klausimeliu kyla smile.gif

Atsakyti
redute,pirmas scanas gali but ir veliau nei 12 sav jei savo gp pranesi kad laukies velaiu nei 9 sav skaiciuojant nuo paskutiniu menesinui pirmos dienos
idzide,pas gp ejau gal kai buvo 6 sav,ten uzpildo popieriu.scanui registruotis nereikia(pasitikslink pas savo gp-gali but skirtingai),jie patys atsius laiska su paskirta data ir laiku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo js.: 12 liepos 2010 - 22:39
QUOTE(js. @ 2010 07 12, 21:38)
redute,pirmas scanas gali but ir veliau nei 12 sav jei savo gp pranesi kad laukies velaiu nei 9 sav skaiciuojant nuo paskutiniu menesinui pirmos dienos
idzide,pas gp ejau gal kai buvo 6 sav,ten uzpildo popieriu.scanui registruotis nereikia(pasitikslink pas savo gp-gali but skirtingai),jie patys atsius laiska su paskirta data ir laiku

aciu js., vadinas kita savaite reiks i savo Surgery zygiuot smile.gif
Atsakyti
Merginos, jei as darbe pasakiau kad noriu iseiti i dekretines rugpjucio 1diena, tai kada as jau gausiu pirmus pinigelius?
O paskui kazka man tvarkytis reikes, ar tik ilsetis ir laukti leliuko? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolyte: 13 liepos 2010 - 12:36
QUOTE(Redute20 @ 2010 07 12, 21:19)
  wikipedijoj skaiciau kad tie 9men skaiciujami nuo paskutiniu menesiniu pirmos dienos  smile.gif

O dar tiksliau- 40savaiciu (+/-2sav) nuo paskutiniu mm 1dienos.
QUOTE(idzide @ 2010 07 12, 21:20)
norejau paklaust kada praneset savo GP kad laukiates ir pries kiek laiko registravotes 12 sav echo, as dar nesikreipiau ir nzn kada pradet.
pirmas beibiukas, tai labai daug klausimeliu kyla smile.gif

As ejau iskart pamaciusi teigiama NT- buvo 3sav 6d doh.gif Bet tik del to, kad turiu sveikatos problemu, kuriu nesureguliavus laiku gresia persileidimas ir panasios nelaimes. Siaip buciau sulaukusi gal 5-6sav. O ten tavo nestumo niekas netikrins, nebent paprasyti dar NT pasidaryti vietoj. Paprastai GP suveikia visus siuntimus kur reikia ir tau tereiks laukti laisko arba skambucio. GP duoda ir forma maternity excempt card- su kuria priklauso nemokami receptiniai vaistukai ir dantistas. Po to pirmo vizito savo GP ir nemaciau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dolyte @ 2010 07 13, 11:35)
Merginos, jei as darbe pasakiau kad noriu iseiti i dekretines rugpjucio 1diena, tai kada as jau gausiu pirmus pinigelius?
O paskui kazka man tvarkytis reikes, ar tik ilsetis ir laukti leliuko?  blush2.gif

Tau pinigelius mokes darbdavys ar valstybe? Man kadangi valstybe, tai reikes pildyti formas.

O po to priklausomai nuo to, kas tau priklauso- ta ir tvarkaisi. Gal priklauso tas 500£ grand? Tada reikes pildyti forma ir issiusti. MW duos forma ir 190£ sure start grand pasalpai. Tu negavai is MW knygeles apie visas pasalpas UK? Ten labai aiskiai viskas parasyta, lenteles sudetos, kas priklauso, nuo kada tvarkytis ir kaip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 07 13, 11:43)
Papildyta:

Tau pinigelius mokes darbdavys ar valstybe? Man kadangi valstybe, tai reikes pildyti formas.

O po to priklausomai nuo to, kas tau priklauso- ta ir tvarkaisi. Gal priklauso tas 500£ grand? Tada reikes pildyti forma ir issiusti. MW duos forma ir 190£ sure start grand pasalpai. Tu negavai is MW knygeles apie visas pasalpas UK? Ten labai aiskiai viskas parasyta, lenteles sudetos, kas priklauso, nuo kada tvarkytis ir kaip  4u.gif

tai va,kad as nzn kas man mokes g.gif darbui as jau senai pristaciau MAT1 forma, sake, kad turi paskaiciuoti, bet kada bus atsakymas - niekas nezino doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2010 07 13, 11:49)
tai va,kad as nzn kas man mokes  g.gif  darbui as jau senai pristaciau MAT1 forma, sake, kad turi paskaiciuoti, bet kada bus atsakymas - niekas nezino  doh.gif

Na tai tose knygelese kur MW duoda yra paaiskinta, kad jei nestumo metu nekeitei darbovietes ir pan, tai darbdavys moka. Dar pasiskaityk savo darbo kontrakta ir darbovietes policies and procedures del maternity leave ir maternity pay ir zinosi, kas ir kiek tau priklauso 4u.gif Kad nenusuktu, kad zinotum, ko gali prasyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 07 13, 11:54)
Na tai tose knygelese kur MW duoda yra paaiskinta, kad jei nestumo metu nekeitei darbovietes ir pan, tai darbdavys moka. Dar pasiskaityk savo darbo kontrakta ir darbovietes policies and procedures del maternity leave ir maternity pay ir zinosi, kas ir kiek tau priklauso  4u.gif Kad nenusuktu, kad zinotum, ko gali prasyti  4u.gif

As mazai uzdirbu, dirbu part time ir kartais i savaite tik pora val tedirbu. Kazkur nete skaiciau,kad jei neuzdirbi £90 i sav, gali darbdavys nemoketi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2010 07 13, 12:04)
As mazai uzdirbu, dirbu part time ir kartais i savaite tik pora val tedirbu. Kazkur nete skaiciau,kad jei neuzdirbi £90 i sav, gali darbdavys nemoketi  g.gif

Na tai geriausia pasiskaityti savo kompanijos policies and prcedures apie part time maternity pay ir maternity leave.

Jei tikrai uzdirbi maziau, nei 90£ per savaite, tai tikrai gali buti, kad ne darbdavys tau mokes, o valstybe. Anksciausiai galima pradeti gauti pasalpa (ar tai butu is darbdavio, ar is valstybes)- 11sav iki gimdymo termino.

Darboviete viska paskaiciuos ir duos tau atsakyma- jei jiems nepriklauso moketi- taip ir pasakys, pagris del ko negali moketi. Tada tvarkykis dokumentus kad gautum Maternity Allowence.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 07 13, 12:23)

Darboviete viska paskaiciuos ir duos tau atsakyma- jei jiems nepriklauso moketi- taip ir pasakys, pagris del ko negali moketi. Tada tvarkykis dokumentus kad gautum Maternity Allowence.

Aciu bigsmile.gif
Atsakyti