Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Anglijoje

QUOTE(kaktuusas @ 2009 08 16, 19:52)
Sveikos,
Nors man tik astunta savaite prasideda, ryt kaip ir eisiu pas gydyoja, bet kaip supratau tik ta bendra, kuri tipo nusius kazkur kitur gal pas midwife... Bet klausima turiu toki, ar daktaras jei reikia israso dokumenta darbdaviui del sunkiu darbu sumazinimo? Ir kiek laiko esant iseinama cia Anglijoj i dekretines?

na kiek zinau moketi pradeda nuo 11 savaites iki gimdymo. Nors iseiti ir anksciau gal gali, tik nemokes nieko. Kazkokia pazyma tai israso. Galu gale tai juk ta nesciosios knygute gauti turetum. O darbe tai jie pagal istatymus privalo neleisti tau sunkumu kilnoti, ar dirbti su nuodingom medziagom, jei jau suzino kad laukiesi. Bet cia geriau istatymus pasiskaitineti. 4u.gif
Atsakyti
Lailatina as manau,kad pabandyk susirasti EPU(early pregnancy unit) numeri ir paskambinti ten.pasakyk kas yra ir jei jie manys,kad reikia echo tai nuvaziuosi ten ir ji padarys vietoj 4u.gif

kaktuusas jo bendra uzpildys popierius,pamatuos spaudima,patikrins slapima ir nusius popierius midwife,kuri su tavim susisieks per telefona arba laisku.del dekretiniu tai nzn,nes as nedirbau per nestumus.per pirma dirbau,bet mane ismete is darbo kai suzinojo,kad nescia(cia buvo seniai ir neteisybe),tada dar nezinojau,kad galiu juos paduot i teisma uz taimtai ir pasinaudojo.O pagal viska darbe turi pasakyt,kad esi nescia ir jie tau turi surasti lengvesni darba ir neduot kilnot sunkumu.
Atsakyti
QUOTE(acura_maniake @ 2009 08 16, 19:32)
na del vitaminu tai nzn ka patart,istikruju cia kas kaip nori,kas geria vitaminus nuo pradziu,kas geria tik foline.geriausiai gal midwife ar gp butu pasiklaust. 4u.gif

na as nescim drabuziu beveik nepirkus,nes su savo pravaikstau visa nestuma biggrin.gif bet siaip liemenuku yra Mothercare,kai kuriose Asda George.labiausiai patarciai pirkt mothercare,ten tikrai gera kokybe yra ir maitinanciom ir siaip nestukem prilaikanciu liemenuku,yra tikrai nemazas pasirinkimas,aisku kaina nemaza,bet laiko gerai.del dirzo tai nzn net ar kur cia tokiu yra,niekada ne nesiojau ir kazkaip neieskojau 4u.gif

Ryt einu pas GP tai viska ir issiaiskinsiu, zinoma jei pakliusiu pas MW nes galbut tik appointmenta paskirs sekanciam kartui. Gal ryt ir nuleksiu liemeneliu paziuret i Mothercare,patinka ju kokybe nes rubeliu mergaitei daug turiu is tos parduotuves. O dirza zadu is Lt parsivezt nes man jis labai prilaikydavo pilva,zinoma cia jau paskutiniais menesiais labiau aktualu,kai pilvuzas jau didelis.

QUOTE(Lailatina @ 2009 08 16, 19:48)
Sveikos mergytes. As irgi prisijungiu prie jusu! 4u.gif  As gyvenu Oxforde, bet sistema vis vien visur ta pati, tai visi patarimai pravers.

nestuke.gif mano kokiu 6 savaiciu (paskutines MM prasidejo birzelio 29, bet mano ilgas ciklas paprastai tai savaite atmeciau, o dar plius pagal temperaturas lyg ir turejau pastoti apie liepos 20). Pas GP dar nebuvau. As kai tik suzinojau jiems paskambinau, tai sako iki 8 savaites vis tiek nieko negalesim padaryti, tai net neik. Ir uzrase rugpjucio pabaigai.

Bet vakar vakare po smileysex.gif pajutau labai stipru pilvo skausma... kokia valanda susirietus gulejau  verysad.gif Bet kraujo nebuvo. Tai tikiuosi cia viduriai sudurniavo, nes visa diena pilva pute, uzkieteje ten viskas... Tai vat ryt skambinsiu GP gal ansciau priims, koki skana paskirs, nes labai jau neramu...
Labai smagu kad tavo panasus nestumas, galesim kartu auginti pilvukus.
As tai nusipirkau irgi bendrus nesciuju vitaminus, kuriame ir folio rugsties ir voso kito yra. Siaip gerciau vien folio rugsti, bet kad siemet neisejo vasara namuciu grizt, tai vitaminu is sodo mazai gavau kaip tycia... Gal blogiau nebus.
O nuo striju irgi tepu jau kremuka. Bet siandien kazkaip pagalvojau, kazi vaikuciui nieko visi tie kremai? juk vis tiek i krauja patenka...

Sveika,kaip gerai kad musu daugeja 4u.gif O liniuote siaip pagal mmm cikla dejai? As manau dar susilaikysiu kol neissiaiskinsiu kiek man tu savaiciu dabar,bet is kitos puses kaip suzinot jei jie skana paskiria tik 12 sav. pagal mmm g.gif Zodziu ryt pranesiu ka man pasakys ar sius koki krauja ir slapima darytis ar lieps laukti tu 8savaiciu,siaip keista kad net nepaziuri ar nestumas pvz. gimdoj g.gif

QUOTE(kaktuusas @ 2009 08 16, 19:52)
Sveikos,
Nors man tik astunta savaite prasideda, ryt kaip ir eisiu pas gydyoja, bet kaip supratau tik ta bendra, kuri tipo nusius kazkur kitur gal pas midwife... Bet klausima turiu toki, ar daktaras jei reikia israso dokumenta darbdaviui del sunkiu darbu sumazinimo? Ir kiek laiko esant iseinama cia Anglijoj i dekretines?

Sveikute 4u.gif i dekreta UK isleidziama 30 nestumo savaite unsure.gif o del darbo sumazinimo nieko nezinau,bet gal nuo darbdavio priklauso g.gif
Atsakyti
Sveikutes,norejau jusu pagalbos ax.gif gal galetumet parasyti angliskus vertimus : gimda,gimdos kaklelis,saremiai,kaklelio atsidarymas, ir t.t.t radau zodyne,bet tai viena,gal sakau liaudiskai jie viska kitaip vadina. Sorry bet niekada nebuvau cia susidurusi su ginekologais tai ir nezinau.
Atsakyti
QUOTE(kaktuusas @ 2009 08 16, 21:52)
Sveikos,

Sveikute smile.gif nestumo pradzioje man kilo tokie pat klausimeliai kaip ir tau, db jau galiu atsakyti - nei GP, nei midwife neisraso jokiu popieru del sunkiu darbu sumazinimo. As pati dirbu sunku fizini darba, galvojau, kad tikrai turetu sumazinti darbo kruvi, padaryti kazkokius apribojimus ir pan. bet nieko panasaus. Kai GP paklausiau, ar gali man ka nors tokio parasyt, tai ta ispute akis ir pasake - milijonai moteru laukiasi, cia ne liga, tu viska gali daryti. Tada klausiau akuseres, si sake, kad nieko nezino apie tokius dalykus, cia darbdavio malones reikalas. Tuo tarpu darbdavys reikalauja popieriaus is GP arba midwife, o tas popierius turetu vadintis job description, t.y. darbo aprasymas. Iki siol as tokio negavau is niekur ir dirbu kaip dirbusi... del isejimo i dekretines - gali iseiti ne anksciau kaip likus 11 savaiciu iki numatytos gimdymo datos. Beje, gal cia tik mano tokia patirtis liudna del tu palengvinimu, gal cia priklauso nuo gydytoju, net nezinau, bet kuriuo atveju sekmes tau ir saugok save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(acura_maniake @ 2009 08 16, 20:08)
Lailatina as manau,kad pabandyk susirasti EPU(early pregnancy unit) numeri ir  paskambinti ten.pasakyk kas yra ir jei jie manys,kad reikia echo tai nuvaziuosi ten ir ji padarys vietoj 4u.gif

Aha ziurejau vakar, yra pas mus ligoninej netoli manes. Bet jau uzsiregistravau siandien ryte pas GP ir buvau nuejus jau. Padare nestumo testa, dar nescia (neisivaizduojat koks palengvejimas, vadinasi didelis sansas kad viskas gerai). Sako kad skausmas greiciausiai nieko nereiskia, nes per aukstai skaudejo kad persileidimas butu, bet va del tepimo skanui treciadieni uzrase. Tai isejau laiminga kaip rublis, kad net uzmirsau kitu klausimu paklausti (dar norejau paklaust ar vis dar saugu po tokio nutikimo smileysex.gif , ir ar galiu tenisa zaisti (cia nauja hobi su MB susiradom), ir nuo ko gi mane ten taip suriete pagaliau!
Na bet svarbu skana gavau tai jau ramiau is karto.

QUOTE(gretux @ 2009 08 16, 20:55)
Sveika,kaip gerai kad musu daugeja  4u.gif O liniuote siaip pagal mmm cikla dejai? As manau dar susilaikysiu kol neissiaiskinsiu kiek man tu savaiciu dabar,bet is kitos puses kaip suzinot jei jie skana paskiria tik 12 sav. pagal mmm g.gif Zodziu ryt pranesiu ka man pasakys ar sius koki krauja ir slapima darytis ar lieps laukti tu 8savaiciu,siaip keista kad net nepaziuri ar nestumas pvz. gimdoj g.gif
Sveikute 4u.gif i dekreta UK isleidziama 30 nestumo savaite unsure.gif o del darbo sumazinimo nieko nezinau,bet gal nuo darbdavio priklauso g.gif

Na as zinojau kada pastojau, tai prie tos datos dvi savaites pridejau. Siaip skaiciuoja nuo pirmos paskutiniu MM dienos, tariant kad pastojai 2 savaites po to. Bet mano ciklas ilgas, tai ir GP atmete viena savaite ir gavo ta pati ka ir as. Tai lyg ir teisingai viskas. Jei ka veliau patikslinsiu gimdymo data ir is naujo liniuote ikelsiu, bet daug keistis neturetu...

QUOTE(gretux @ 2009 08 17, 11:31)
Sveikutes,norejau jusu pagalbos ax.gif gal galetumet parasyti angliskus vertimus : gimda,gimdos kaklelis,saremiai,kaklelio atsidarymas, ir t.t.t radau zodyne,bet tai viena,gal sakau liaudiskai jie viska kitaip vadina. Sorry bet niekada nebuvau cia susidurusi su ginekologais tai ir nezinau.

Gimda - Uterus
Gimdos kaklelis - Cervix
Gimdymas - labour;
Gimdos kaklelio atsidarymas - Cervix dilation
cezaris - caesarian /c-section

cia mazdaug ko prasei ir kas siaip i galva sove. Jei daugiau ko reiks klaust.
Atsakyti
Sveikos busimos, ir esamos mamytes,... smile.gif as irgi noriu prisijungti prie jusu... mano labai viskas atitnka su Gretux, nes paskutine mmm diena buvo liepos 6d, o pastojau liepos 22d, ir dar toks sutapimas, kad irgi nusipirkau tuos pacius Pregnacare vitaminus smile.gif tik juos pasistudijavau, kad rekomenduoja gerti tik po pirmuju 12sav. Tai dabar nusipirkau folio rugsties. Dirbu sunku fizini darba, kalbos nemoku, vyro neturiu, tokios bedos pas mane verysad.gif pas gydytojus dar nebuvau, nes be kalbos nezinau ka daryti verysad.gif Siaip savijauta gera, nejauciu jokiu nestumo simptomu, o gal NT melavo... na treciadieni bandysiu eit i poliklinika...
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Mergaites,kaip nueisiu pirmam skenui ar pasakyti,kad geriu dupastona kuri man israse Lietuvoje?Ar nesakyti nieko sugerti tiek kiek man israse ir nesukti sau galvos g.gif Kaip manot? unsure.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif as taip pat laukiuosi ir gyvenu londone ax.gif tai gal galeciau prie jusu prisijungti 000189.gif man menesiukas
Atsakyti
QUOTE(Lailatina @ 2009 08 17, 20:56)
Aha ziurejau vakar, yra pas mus ligoninej netoli manes. Bet jau uzsiregistravau siandien ryte pas GP ir buvau nuejus jau. Padare nestumo testa, dar nescia (neisivaizduojat koks palengvejimas, vadinasi didelis sansas kad viskas gerai). Sako kad skausmas greiciausiai nieko nereiskia, nes per aukstai skaudejo kad persileidimas butu, bet va del tepimo skanui treciadieni uzrase. Tai isejau laiminga kaip rublis, kad net uzmirsau kitu klausimu paklausti (dar norejau paklaust ar vis dar saugu po tokio nutikimo smileysex.gif , ir ar galiu tenisa zaisti (cia nauja hobi su MB susiradom), ir nuo ko gi mane ten taip suriete pagaliau!
Na bet svarbu skana gavau tai jau ramiau is karto.
Na as zinojau kada pastojau, tai prie tos datos dvi savaites pridejau. Siaip skaiciuoja nuo pirmos paskutiniu MM dienos, tariant kad pastojai 2 savaites po to. Bet mano ciklas ilgas, tai ir GP atmete viena savaite ir gavo ta pati ka ir as. Tai lyg ir teisingai viskas. Jei ka veliau patikslinsiu gimdymo data ir is naujo liniuote ikelsiu, bet daug keistis neturetu...
Gimda - Uterus
Gimdos kaklelis - Cervix
Gimdymas - labour;
Gimdos kaklelio atsidarymas - Cervix dilation
cezaris - caesarian /c-section

cia mazdaug ko prasei ir kas siaip i galva sove. Jei daugiau ko reiks klaust.

Aciu labai uz pagalba. Saugok savo zirniuka,ir tikek kad viskas bus gerai,nes kitaip ir buti negali 4u.gif

QUOTE(vilte78 @ 2009 08 17, 23:39)
Sveikos busimos, ir esamos mamytes,... smile.gif as irgi noriu prisijungti prie jusu... mano labai viskas atitnka su Gretux, nes paskutine mmm diena buvo liepos 6d, o pastojau liepos 22d, ir dar toks sutapimas, kad irgi nusipirkau tuos pacius Pregnacare vitaminus  smile.gif tik juos pasistudijavau, kad rekomenduoja gerti tik po pirmuju 12sav. Tai dabar nusipirkau folio rugsties. Dirbu sunku fizini darba, kalbos nemoku, vyro neturiu, tokios bedos pas mane  verysad.gif pas gydytojus dar nebuvau, nes be kalbos nezinau ka daryti  verysad.gif Siaip savijauta gera, nejauciu jokiu nestumo simptomu, o gal NT melavo... na treciadieni bandysiu eit i poliklinika...

Sveikute 4u.gif na labai smagu kad pas mus taip viskas atitinka smile.gif Tu vitaminu as irgi nutariau nebegert,tik foline. Kalbos as taip pat nelabai moku,uztai ir klausiau tu anglisku terminu,kad zinoti svarbiausius zodzius. Vyro neturi,o draugas busimas tetukas bent yra salia? Jei ne ar turi geru draugiu,giminiu cia kas gales tau padeti? NT nelabai galejo meluoti teigiamo atsakymo,jei abejoji pasidaryk dar viena.

QUOTE(smint @ 2009 08 18, 09:58)
Sveikutes 4u.gif Mergaites,kaip nueisiu pirmam skenui ar pasakyti,kad geriu dupastona kuri man israse Lietuvoje?Ar nesakyti nieko sugerti tiek kiek man israse ir nesukti sau galvos g.gif Kaip manot? unsure.gif

Gal isgerk ir nieko nesakyk,kiek teko girdeti cia jie nesiima jokiu priemoniu iki 12 savaites,mazdaug jei isliks- tai isliks, ne-tai ne.

QUOTE(voriukas85 @ 2009 08 18, 10:53)
sveikos 4u.gif  as taip pat laukiuosi ir gyvenu londone  ax.gif tai gal galeciau prie jusu prisijungti 000189.gif man menesiukas

Labukas,junkis kartu laikas greiciau praeis,pasidalinsim bedelem,dziaugsmukais 4u.gif

acura kaip tau sekasi,kaip sveikatyte??
Atsakyti
QUOTE(vilte78 @ 2009 08 18, 01:39)
Sveikos busimos, ir esamos mamytes,... smile.gif as irgi noriu prisijungti prie jusu... mano labai viskas atitnka su Gretux, nes paskutine mmm diena buvo liepos 6d, o pastojau liepos 22d, ir dar toks sutapimas, kad irgi nusipirkau tuos pacius Pregnacare vitaminus  smile.gif tik juos pasistudijavau, kad rekomenduoja gerti tik po pirmuju 12sav. Tai dabar nusipirkau folio rugsties. Dirbu sunku fizini darba, kalbos nemoku, vyro neturiu, tokios bedos pas mane  verysad.gif pas gydytojus dar nebuvau, nes be kalbos nezinau ka daryti  verysad.gif Siaip savijauta gera, nejauciu jokiu nestumo simptomu, o gal NT melavo... na treciadieni bandysiu eit i poliklinika...

svarbiausia nesinervuok smile.gif sitoj saly vienisos mamos kartais daug geriau gyvena uz nevienisas..tiesiog pasidomek kas tau priklauso. svarbiausia turi darba, tikiuosi dirbi legaliai? anglu kalba aisku vertetu pasimokinti..visur jos labai reikia. na ligonej gali prasyt vertejo, jei labai sudetinga bendrauti. O siaip kai gims vaikutis gali gauti housing benefit, counsil taxai zymiai mazesni,child benefit, working tax and child benefit, valstybe pades apmoketi aukle ar darzeli, zodziu badu niekaip nemirsi, tik kad viska daryt turi pati..laikykis ir auksciau nosi rolleyes.gif !
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2009 08 18, 12:14)
svarbiausia nesinervuok smile.gif  sitoj saly vienisos mamos kartais daug geriau gyvena uz nevienisas..tiesiog pasidomek kas tau priklauso. svarbiausia turi darba, tikiuosi dirbi legaliai? anglu kalba aisku vertetu pasimokinti..visur jos labai reikia. na ligonej gali prasyt vertejo, jei labai sudetinga bendrauti. O siaip kai gims vaikutis gali gauti housing benefit, counsil taxai zymiai mazesni,child benefit, working tax and child benefit, valstybe pades apmoketi aukle ar darzeli, zodziu badu niekaip nemirsi, tik kad viska daryt turi pati..laikykis ir auksciau nosi rolleyes.gif !

drinks_cheers.gif As savo pirmaja auginausi viena LT tai net baisu prisiminti kaip sunku buvo ne tiek moraliskai kiek finansiskai,o cia visi ystatymai mamyciu puseje,taip kad viskas bus tikrai laaabai gerai 4u.gif
Atsakyti