Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(elfė @ 2009 12 07, 12:16)
Kepu 200 laipsnių temp. su ventiliatorium maždaug 50-55 min. Kai viršius truputį apkepa, uždengiu kita forma. Galima dengt folija, bet man su kita forma patogiau ax.gif

O tu kai iškepi, dar karštu sviestu viršų palaistyk keletą kartų, tada į visus sluoksnius sviestas įsigeria  4u.gif

aciuks.gif , pasinaudosiu patarimais
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2009 12 07, 12:16)
Kepu 200 laipsnių temp. su ventiliatorium maždaug 50-55 min. Kai viršius truputį apkepa, uždengiu kita forma. Galima dengt folija, bet man su kita forma patogiau ax.gif
Papildyta:

O tu kai iškepi, dar karštu sviestu viršų palaistyk keletą kartų, tada į visus sluoksnius sviestas įsigeria  4u.gif


bigsmile.gif aciu uz patarima, butinai taip ir padarysiu 4u.gif
o laistyt tuo isbegusiu sviestu ar papildomai patirpint ir palaistyt?
Atsakyti
Niu ir prisiskaičiau doh.gif jau kirba kirba galvoje mintys kaip tą šimtalapį suraizgyt šventėms lotuliukas.gif
O kaip jūs tuos lapus tampot g.gif kočiojat ant stalo ar visgi reikia tampyti g.gif
Atsakyti
[quote=S.N.A.S,2009 12 03, 01:01]


o kokis bėdos pas jus buvo kad sluoksnis per plonas???????????
g.gif
g.gif
ir ar tikrai viršutinis,nes aš turiu idėją,kad manasis apatinis per plonas buvo ir todėl nenorėjo suktis............ g.gif

Viršutinis tai tas kuris gaunasi viršuje kai jau suvynioji šimtalapį lotuliukas.gif , o šiaip tai taip pats pirmas arba kai visi vienas ant kito tai apatinis lotuliukas.gif , na gal dabar aiškiau parašiau, bet kaži g.gif lotuliukas.gif . O klaida ir tame kad vynioti tuomet būtų buvę lengviau ir vis tiktai kai kepa tai jis toks na tikrai nesudegęs, bet toks apskrudes traškokas norėtųsi kiek minkštėlesnio viršutinio sluoksnio smile.gif

Atsakyti
Kol dar klaviatūra nenusprogo, nuo aptaškymo seilių upeliais, prisižiūrėjus čia toookių skanumynų, tai skubinu paklaust:
ar visos, kepdamos šimtalapį, naudojat būtent tuos miltus 405D (ar kokia ten raidė)?
Kažin nesigautų man baisus nusikaltimas ar kokia tragedija, jei naudočiau paprastų paprasčiausius miltukus 550D? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2009 12 07, 15:21)
Kol dar klaviatūra nenusprogo, nuo aptaškymo seilių upeliais, prisižiūrėjus čia toookių skanumynų, tai skubinu paklaust:
ar visos, kepdamos šimtalapį, naudojat būtent tuos miltus 405D (ar kokia ten raidė)?   
Kažin nesigautų man baisus nusikaltimas ar kokia tragedija, jei naudočiau paprastų paprasčiausius miltukus 550D?  g.gif


Sveikutė, bandysiu atsakyti į klausimuką 4u.gif 550D miltus tikrai kažkas naudojo ir šitoje temoje aprašė, tai kiek pamenu vienai forumietei nelabai su jais buvo (nelabai tampėsi ir miltų reikėjo ar tai daugiau ar tai mažiau g.gif ), sakė kitą sykį rinksis kaip ir rekomenduoja 405D, o kita forumietė sakė skirtumo nepajutusi tai daro ir iš tokių ir iš tokių. Asmeniškai aš, kadangi kepiau pirmą sykį, tai pabijojau eksperimentuoti tai nusipirkau būtent tų 405D.
Nelabai tikriausiai atsakiau į klausimą blush2.gif
Atsakyti
as irgi naudojau 405D. as jau anksciau pastebejau kad jie kitokie tai juos ir naudojau. manau nuo miltu tikrai gali priklausyt teslos tasumas.
Atsakyti
QUOTE(Aivute @ 2009 12 07, 15:31)
Sveikutė, bandysiu atsakyti į klausimuką  4u.gif 550D miltus tikrai kažkas naudojo ir šitoje temoje aprašė, tai kiek pamenu vienai forumietei nelabai su jais buvo (nelabai tampėsi ir miltų reikėjo ar tai daugiau ar tai mažiau  g.gif  ), sakė kitą sykį rinksis kaip ir rekomenduoja 405D, o kita forumietė sakė skirtumo nepajutusi tai daro ir iš tokių ir iš tokių. Asmeniškai aš, kadangi kepiau pirmą sykį, tai pabijojau eksperimentuoti tai nusipirkau būtent tų 405D.
Nelabai tikriausiai atsakiau į klausimą  blush2.gif

kiek isbandziau miltu tai geriausiai iseina su extra miltais (kauno maluno),nes yra malsenos extra tai schmoll.gif schmoll.gif tikrai sss gaunasi 4u.gif
Atsakyti
mergaitės, aš vis skaitau, kad minkyti reikia apie pusvalandį, o jeigu su mikseriu, yra du kurie piukiai tešlą minko. gal kuri esate ne su rankomis o su mikserio tešlos maišytuvu minkiusios. Na gal supratote ką noriu pasakyti
Atsakyti
4u.gif aciuks.gif supratau, kad geriau nerizikuot pirma karta su paprastais miltais pioneer.gif
o dar tada klausimas man pasistojo:
o jei dedat šimtalapį į kekso formą su skyle viduryj, tai apie tokią kalbat?
user posted image
ir tada tešlos ruloną apsukat apie tą vidurio bokštą ir dedat į didelę skardą ar uždedat ir kekso formos šonus, t.y. tą tuščiavidurį skritulį skardinį?
Kažin dar neaiškiau įmanoma paklaust doh.gif lotuliukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2009 12 07, 16:21)
Kol dar klaviatūra nenusprogo, nuo aptaškymo seilių upeliais, prisižiūrėjus čia toookių skanumynų, tai skubinu paklaust:
ar visos, kepdamos šimtalapį, naudojat būtent tuos miltus 405D (ar kokia ten raidė)?   
Kažin nesigautų man baisus nusikaltimas ar kokia tragedija, jei naudočiau paprastų paprasčiausius miltukus 550D?  g.gif

Kepiau ir su tais ir su kitais.Su 550 man nelabai tampesi,nors istampiau,gal keliose vietose ipliso.bet skonis man tai tas pats,ar su 450 ar 550 ....
O del formos...jei tokia turi,taai tiks puikiai,naudok abi jos dalis
Atsakyti
O man vienodai prastai tamposi tiek su tais, tiek su tais miltais... vistiek plysineja lakstai... ir pas mus priesingai nei pas jus dauguma, simtalapis greit neisgaruoja... va likes gabalelis, ir teks mest lauk jauciu... matyt jau visai ispindejo mano seima.. unsure.gif nors siaip del visu kitu skanumynu, tai irgi ilgai laikosi. Tik va meduoliai garuoja...o neturetu biggrin.gif
Atsakyti